Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 13)

Mamusie LIPCOWE 2015:

aurinio88 tp. 2.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
joanna86 tp. 16.07.
Madzik050642 tp. 22.07
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08i
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
kinki.em tp.15.08
Maria tp. 17.08, dziewczynka,szp. wojewódzki
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
Gosia - 23.08, chłopiec
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

ROZPAKOWANE:

Manna - 17.06.2015 syn 3170g 50cm SN
patrycjamir - 30.06.2015 córka Zosia - SN szpital Kliniczna
sylwiaagnieszka - 02.07.2015 syn Wojtuś, 3790g, 54cm, 10/10, cc szpital Kliniczna
Lineczka - 03.07.2015 syn 2970g 52cm - SN szpital Kliniczna
Mysz - 06.07.2015 córka Ula 3110g 53cm - SN szpital Zaspa
malaniunia 28 l. - 08.07.2015 syn Patryk 3130g 56cm - cc szpital Kliniczna
Marynarka - 08.07, córeczka Zuzia, 3500 g, 57 cm, 10/10
magda90 24 l., 11.07., waga 3530g i 56cm - dziewczynka
007Angel- 14.07, syn Łukasz, 3140g i mierzył 57cm i 10/10, SN na Klinicznej
K0tt 14.07, Jakub 3,760kg 56cm
Karolina- 15.07, córka Jagoda, waży 2800 i 56 długa, cc
Smerfeta - 19.07, córeczka, Redłowo, sn
MadzikRóża - 19.07- córeczka Kaja, waga 4 kg i wzrost 58, cc, Wojewódzki
Ania- 24.07 Mikołaj, 54 cm 3480 g, szpital zaspa
Justa14-Iga 3400 i 57 cm długa, sn szpital Wojewódzki.
Dominika- 30.07 o 1.40, córeczka Marta, 3070g 56 cm, Zaspa, sn
dominika89 31.07, córeczka Agatka, 3260 10/10pkt i ma 56 cm
kiccek1 31.07, syn Konstanty, waga 4280 wzrost 58 cm
Anka33 04.07, Tomek, 3530 i 56 cm
Tysiiiak - 05.08, synuś Kacperek 3570 i 56 cm 10/10 zaspa sn :)
Oolenka - 05.08, córka, 55cm, 3750 gr
Ania27 06.08, Natalia, 3590 dł.53cm
Tihuana 06.08 coreczka Asia, 3930g, 55cm, SN na Klinicznej
Nyzosia 09.08, Rysiu, 3760g i 58 cm
Dotty81, 11.08, Michał
Nowa Malwa 17.08 synek Mateusz
Stella 24.08 córeczka Sara, waga 4100

Poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-12-t632411,1,160.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 13)

:) OlkaS tez się cieszę,że nie jestem sama :)
A ile Twój synek zjada za jednym razem i ile razy na dobe je? Mam bardzo często dylematy czy nie daję za dużo albo za mało. Iga za tydzien konczy trzy miesiące :)

A jeszcze powiedzcie mi z czego wynika ta wysoka cena spirali? Sama spirala jest taka droga czy tyle sobie licza za zalozenie?

Malaniunia wiesz ze jest duza szansa ze mlody tez bedzie mial? Chyba ze ma Twoje przeciala...

Moj dzisiaj 3 godziny spal w dzien.moj tata z nim chodził po dworzu a ja buszowalam w sklepach:)

Moj chyba tez ma jakis skok. W nocy je co 2 godziny:(

Mój mały wszedł w 15 tydzień i chyba przechodzi kolejny skok rozwojowy, bo w dzień gdyby mógł to siedział by cały czas przy piersi i je co godzine. Za to dzisiaj spodobało mu się robienie mostka. Wygląda to przeuroczo

Cześć dziewczyny:-) mało się uaktywniam ale czytam na bieżąco :-) Justa jak miło jest przeczytać że jest tu laktatorowa mama, ja też 3.5 mies już synkowi ściągam pokarm i powtarzam sobie że jeszcze kolejny miesiąc, o dałam radę to jeszcze kolejny. ..:-) u nas problem pojawił się przez położne wpychające w szpitalu butle z mm bo dziecko głodne głodne plus wysoko wysklepione podniebienie i obniżone napięcie mięśniowe, krocie wydane na logopedę niewiele pomogło. Nyzosia- 11mies, ale mam motywację teraz ;-)

U Nas ospa.Mimo,ze Kuba już niby ja miał.Prawdopodobnie był to wirus jakiś tam a nie ospa teraz jest ospa ,bo ma na glowie i wszędzie.

To ja jestem chyba jedyna na tak restrykcyjnej diecie;/ Mam wrażenie, że mojej to wszystko szkodzi, to po pierwsze a po drugie, jak zbliżam się do jakiegoś normalnego jedzenia, a ona znów wieczorem się drze, to zaraz słyszę, że znów się czegoś najadłam i teraz mam;/ Zatem ja to już nawet apetyt straciłam.
Synka miałam na mm i wprowadzałam stałe pokarmy po 4 miesiącu. Do 3 lat był bezproblemowy w jedzeniu, wcinał wszystko.
Moja dziś odespać po wieczornym koncercie, zasnęła o 1 i obudziła się dopiero o 7, jedzenie i spała do 10.

No ja właśnie chciałabym te pół roku ściągać mleko,żeby stałe pokarmy zacząć wprowadzać po 6 miesiącu. Mam nadzieję,że mi się to uda :)

Ja Kubie tez dawałam później. Młodemu dałam wczoraj te dwie łyżeczki bo akurat robiłam marchewke to mu dalam,to zajadał,ale wiadomo,nie dam mu od razu całego słoiczka,co jakiś czas ciut nie zaszkodzi :)

U nas spirala tez prawie 250 euro wiec ceny jak w Pl, moze troche taniej.
Wczoraj moje dziecko usnęło bez noszenia, za to leżał na mnie i ja sie bujalam jak z choroba sieroca hehe wiec plecy i tak cierpiały. Rano spi tak twardym snem ze go ubieram w kombinezon, lece do przedszkola, wracam a on dalej spi, jak on to robi?! :)
Jak przeczytałam o tych zębach to sobie pomyslałam ze chyba sylwiaagnieszka pomyliła forum jakies heheh jezusku przeciez tu same kobiety w ciazy i świeżo urodzone niemowlaki :) czas leci jak szalony, jeszcze chwila i bedzie po świętach, wiosna przyjdzie a my znowu bedziemy starsze o rok.
Odnośnie tego chudego pokarmu matki, czytałam ze jest to zależne od ilości bialka w mleka. Kobiety ktrore maja wieksze stężenie białka w mleku karmią rzadziej bo dzieci szybciej sie nakładają, dluzej sa syte a te kobiety unktorych mniej białka musza karmić cześciej jednakże obydwa rodzaje pokarmu sa idealne dla kazdego noworodka. Ale prawdopodobnie stad jest ta różnica w karmieniach u rożnych kobiet. Ile w tym prawdy nie wiem. Tak tylko wyczytałam.
A co do rozszerzania diety to ja córce jakos po 3 miesiącu zaczęłam cos tam podawać ale ona była na mm. Teraz to nie wiem, moze zacznę troszke pozniej? Ja np jako niemowlę jadłam do 9 miesiaca tylko mleko matki. Nic innego nawet nie tknęłam. Za to moj brat od 3 miesiaca odrzucił mleko i był juz na stałych posiłkach wiec widzicie same jak to czasem roznie bywa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Moim zdaniem wprowadzanie posiłków zaleca sie po skonczonym 4 miesiącu czyli od 5. To u dzieci karmionych mm. U dzieci karmionych piersia po 6 miesiacu czyli w 7.
Ja mam zamiar trzymac się tego schematu. Co nie znaczy ze nie dam mlodemu wcześniej cos posmakowac jak bedzie chciał.ale na serio rozszerzac diete bede po 6 miesiacu.
Ostatnio czytalam art o rozszerzaniu diety i oczywiście te szybkie rozszerzanie jest głównie w europie i usa ze wzgledu na producentow żywności dla dzieci. Kasa i jeszcze raz kasa. Nie ma co sie spieszyc.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja za spirale z wizyta bede placic 1300. Z tym,ze juz 3 miesiaczki za mna :). Niby posilki od 4 mca tak pisza producenci,ale po skonczonym 3 nie ma problemu,kiedys dawali bylo ok teraz wszyscy przewrazliwieni. Mail oklan@wp.pl. Nasz tez wpycha cale piesci, gryzie co popadnie , a jak ma sliniaka to juz wogole ciagle w buzi,ale zeby cos sie dzialo z dziaslami itd to nic nie wiem czy to zeby. Wczoraj szczepienie, ma cos po starszym bracie,bo nawet nie drgnal i zero dolegliwosci takze super, jest taki jak Kuba. Kuba na wysypke,niektore wygladaja jak ospa,ale ospe juz mial :/ jak nie urok to .... Zamieszkam chyba w tej przychodni :/

U mnie mloda w ogole nie jadla z piersi. Laktacje rozkrecilam sobie właśnie laktatorem ma 3 dobe po porodzie. I tak jak u Justy jak ja przystawialam to sie darla wiec jej odpuscilam.

Olenka a Ty taka ostrożna z jedzeniem jesteś? Matko ja to wcinam wszystko jak leci:)))
I Twojej corci sie nie dziwie ze taki przytylasek. Po tych wszystkich przygodach...a poza tym wszędzie moeia zeby te dzieci po cc szczególnie przytulac:)))

Ania mam laktator elektryczny Medeli. Ręcznie chyba bym umarla,a na pewno nie sciagalabym tak często i juz dawno przeszła na mm.
Miałam wrócić do piersi jak się zagoja,ale w miedzy czasie wyszło,że mała na zwichniete bioderka i założyli jej rozworke... nie chciałam juz jej męczyći tak zostało.
Kiedyś próbowałam ja przystawic do piersi jak laktator odmówił pracy,dała się w niebo głosy,bo była głodna,a nie potrafiła zassac. Nie będ jjuż jej męczyć i zostaje tak jak jest.

Stałe pokarmy to chyba po skończonym 4 miesiącu z tego co wiem.
Melaniunia jaki masz ten drugi mail wiem ze już chyba ze dwa razy podawałaś, ale nie chcę mi się teraz w tym długaśnym wątku szukać.
Dziewczyny dziś pytałam inną położną o ten niby chudy pokarm i faktycznie tak może być że dziecko nim się nie najada bo kobieta źle się odżywia i teraz to już z głupia łam bo moja mi w drugim miesiącu tylko 600 gr.przybrała,fakt że często się odrywała od piersi więc być może dlatego ale z drugiej strony nie jadam jakoś super, nie wiem od czego to zależy ale ja nigdy nie jadłam jakoś dużo,tłusto,mało mięsa i wędlin a więcej nabiału.

Jak juz sie dzis rozpisalam to napisze tez o kupkach. U nas rowniez problem z nimi , dawalam kilka razy czopek , herbatki rumiankowe i biogaje ( probiotyk). Po ok 3 tygodniach stoswania biogaji pojawila sie pierwsza ssmodzielna kupka i tak corcia zaczela robic raz na tydzien i juz bylam zadowolona. Ale teraz to juz wogole jest wspaniale bo przypadkiemn odkrylam ze gdy zjem pol surowej gruszki to kupa jest 1 na dzien, a gdy zjem cala gruszke- to baki caly dzien , troszke sie napina czyli pewnie brzuszek troszke boli a kupka prawie za kazdym karmieniem. Takze jesli ktores dziecko ma klopoty z kupka-warto sprobowac na poczatek zjesc to pol gruszki ( jesli karmi sie piersia oczywiscie)

Marnie widzę te moje ściąganie, mało co leci jakieś 60 ml, rano ściągnęłam 120 ml, a laktator mam ręczny to wiadomo jak jest.Nie będę teraz już inwestować w elektryczny który jest dużym wydatkiem a co później z nim zrobić i tak z jednej strony mi szkoda a z drugiej wiem jak będzie to wyglądało, nie regularnie i laktacją powoli będzie się zmniejszać aż całkiem zaniknie, sama nie wiem czy w to się bawić.Justa jaki masz laktator? Rozumiem ze jak zaczęłaś podawać małej butelkę nie chciała już piersi i stad to ściąganie a Nyzosia z jakich powodów? Ja cały czas się zastanawiam dlaczego Natalia odrzuciła pierś?może zaczęło jej brakować a nie chciała ssać żeby pobudzić do większej produkcji bo teraz widzę jakie ilości mleka pochłania, 170 jak dla takiego malucha to jest dużo a czy waszym dzieciom po wypiciu butli też tak się odbija ze ślina i resztkami mleka? Bo może za dużo jej wpycham tego mleka a nie chce problemów z brzuszkiem.

Kaoma ja też podaje aptamil pre tylko nie ha bo to chyba hipoalergiczne jest a Wy ze względu na alergie w rodzinie?ktoś Ci takie polecił.wiesz testy testami a może małemu zwyczajnie ono nie służy i stąd te kolki, próbowałas innego, może trzeba zmienić bo nie każde dziecko dane mleko toleruje, ja napewno będę chciała zmienić za jakiś czas bo pewnie finansowo nie wyrobie heh

U nas mala tez troszke rozpuszczona, spi przy cycku cala noc , w dzien juz nie zasnie sama w lozecxku tylko przytulona i najlepiej jak sie chodzi , gdy siadam to zaczyna piszczec. Ale o dziwo mi to pasuje i chyba tego potrzebuje. Dzieci tak szybko rosna ,starsza corcia ma juz prawie 4 lata , nie bardzo lubi sie przytulac , a ja tak bym chciala .. takze korzystam ile moge :).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Malalunia - ile bedziesz placic za spirale z hormonem ? Ja tez juz sie na nia zdecydowalam , tylki ginekolog powiedzial ze najpierw ma byc pierwsza miesiaczka potem cytologia i mozemy zakladac. Koszt chyba ok 1200. Drogo ale moze to cena normalna ?. No ja juz przechodzilam tydzien grozy - myslalam ze Znow jedtem w ciazy , tak sie nakrecilam ze 2 tesyy poszly w ruch , badanie hcg no i wizyta udg u ginekologa. Na szczesccie faldzywy alarm . Ja nie wiem co by bylo gdybym 6 tyg po porodzie znow byla w ciszy. Dlatego juz marze o wkladce :).

Ło matko ale te dzieci rosną! Zęby? Stale pokarmy? co się dzieje!

Kaoma mój też wymagający książę:) wózek dalej parzy! najlepiej mu w chuście u mamusi. Wtedy potrafi spać nawet 2 godziny w dzień:))) a wózku pól godziny i jest ryk. Ah te chłopy!

Inne tematy z forum

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (108 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...