Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 13)

Mamusie LIPCOWE 2015:

aurinio88 tp. 2.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
joanna86 tp. 16.07.
Madzik050642 tp. 22.07
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08i
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
kinki.em tp.15.08
Maria tp. 17.08, dziewczynka,szp. wojewódzki
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
Gosia - 23.08, chłopiec
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

ROZPAKOWANE:

Manna - 17.06.2015 syn 3170g 50cm SN
patrycjamir - 30.06.2015 córka Zosia - SN szpital Kliniczna
sylwiaagnieszka - 02.07.2015 syn Wojtuś, 3790g, 54cm, 10/10, cc szpital Kliniczna
Lineczka - 03.07.2015 syn 2970g 52cm - SN szpital Kliniczna
Mysz - 06.07.2015 córka Ula 3110g 53cm - SN szpital Zaspa
malaniunia 28 l. - 08.07.2015 syn Patryk 3130g 56cm - cc szpital Kliniczna
Marynarka - 08.07, córeczka Zuzia, 3500 g, 57 cm, 10/10
magda90 24 l., 11.07., waga 3530g i 56cm - dziewczynka
007Angel- 14.07, syn Łukasz, 3140g i mierzył 57cm i 10/10, SN na Klinicznej
K0tt 14.07, Jakub 3,760kg 56cm
Karolina- 15.07, córka Jagoda, waży 2800 i 56 długa, cc
Smerfeta - 19.07, córeczka, Redłowo, sn
MadzikRóża - 19.07- córeczka Kaja, waga 4 kg i wzrost 58, cc, Wojewódzki
Ania- 24.07 Mikołaj, 54 cm 3480 g, szpital zaspa
Justa14-Iga 3400 i 57 cm długa, sn szpital Wojewódzki.
Dominika- 30.07 o 1.40, córeczka Marta, 3070g 56 cm, Zaspa, sn
dominika89 31.07, córeczka Agatka, 3260 10/10pkt i ma 56 cm
kiccek1 31.07, syn Konstanty, waga 4280 wzrost 58 cm
Anka33 04.07, Tomek, 3530 i 56 cm
Tysiiiak - 05.08, synuś Kacperek 3570 i 56 cm 10/10 zaspa sn :)
Oolenka - 05.08, córka, 55cm, 3750 gr
Ania27 06.08, Natalia, 3590 dł.53cm
Tihuana 06.08 coreczka Asia, 3930g, 55cm, SN na Klinicznej
Nyzosia 09.08, Rysiu, 3760g i 58 cm
Dotty81, 11.08, Michał
Nowa Malwa 17.08 synek Mateusz
Stella 24.08 córeczka Sara, waga 4100

Poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-12-t632411,1,160.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 13)

Ja daję małej dwa razy na dobę mm i podaję wit. D (ona modyfikowanego wypija ok.250ml).
Co robicie z maluszkami w ciągu dnia? Bo moja mała bardzo szybko się nudzi, a najbardziej podoba jej się noszenie czyt.nie stanie w miejscu ;)

U nas kupa jak w zegarku,zawsze między 7 a 8 rano,czasem też w godzinach popołudniowych :-) Nam pediatra powiedziała,że jak wypija ponad 700 ml na dobę,to nie trzeba podawać wit.D.

biogaja tez się u nas nie sprawdzila, może za krotko ja podawalam.Ale z drugiej strony codziennie dawałam 5 kropelek i tak zuzylam cala buteleczke, kolejnej nie kupowałam . Odkad więcej karmie mm to zaparcia znow powrocily, niestety.
Przypomnijcie mi dziewczyny, czy karmiąc mm mam podawac dodatkowo wit d????

U nas w domu jest chłodno, także mała ubrane ma body, skarpetki i zawsze cienki pajac. Gdy pajaca nie zakładalam, tylko śpiochy, to zawsze byla zimna. Wogole Amelka to mały zmarzlak , już w szpitalu wiedziałam ze wdala się we mnie. Starsza z kolei od samego początku rozkopywala się i dawala do zrozumienia ze jej cieplo, dziś ma prawie 4 lata i nadal goraca dziewczyna:)
Ja tez wogole nie wpadłabym na to, by szukac spiwor do gondoli, nie wiedziałam ze takie sa. Uzywalismy koca, teraz tez będziemy. Śpiwór mam za to do spacerówki i bez niego bym się nie obyla bo wygodny.
Ja już od 2 tyg ubieram mała w kombinezon, ale polarowy, pod spod body i spochy. Jak będzie zminiej to wówczas pod spod będę grubiej ja ubierac

W nocy śpi w samym pajacu. Przykrywam ją kocykiem, kołderka jakoś mi się nie widzi, synka zaczęłam przykrywać jak miał ok.roku. Rozkopuje się już od kilku tygodni, szarpie kocyk i tyłkiem jeździ po całym łóżeczku.

Hej, u mnie na razie mloda pod kocykiem jezdzi i w cieplej bluzie, ale szukam kombinezonu na zime. Co do nocy to moja spi tylko body na dlugi rekaw i skarpetki, jak zacznie zrzucac kolderke, to wtedy bedzie pajacyk.

A u nas na szczęście takie rzeczy jak śpiwory nie są potrzebne,zimą zawsze łagodna ciepła bez śniegu czy mrozu, teraz tez mamy po 15 stopni i tylko kocyk wystarczy,no ale ja i tak wolę ten morski klimat i mam nadzieję że kiedyś wrócę na stałe tam mieszkać.

A czy Wy na noc ubieracie samego pajacu czy body pod spód też? I czy skarpetki?

Ja spiworka do wózka nie mam.Nawet nie zastanawiałam się nad jego kupnem.Dostalam kilka kombinezonow i je chce wykorzystać zimą plus koc.
Teraz zakładam jej kurteczke i na to taki śpiworek polarowy.

Ja wstaje do małej jak zaczyna pojekiwac,jak się kręci to tylko leżę i czekam jak się sytuacja dalej rozwinie. U nas różnie jest,raz śpi do 6, a czasami jest pobudka po 4 i śpi do 7-8.

U nas bio gaja się nie sprawdziła, teraz testujemy dicoflor.
Moja ma taki misiowy kombinezon na podszewce, pod spód body z długim rękawem i rajstopy. Już jeździ w śpiworku, mam taki oryginalny do gondoli x-lander, ale on wcale nie jest jakiś ciepły, nie wyobrażam sobie go na mróz. Kocyki się nie sprawdzają, bo bardzo się rozkopuje . Na zimę mam jakiś mega gruby śpiwór i owczej wełny. Udało mi się też kupić kombinezon Wójcik.
Noce mamy spokojne, niestety wieczory ciągle koszmarne;/

Czy Wasze dzieci też zaczęły się ślinić? Bo ja zauważyłam dzisiaj jak małej ślina leci,to chyba nie na zęby, za szybko ale coś kojarzę że moje dzieci też tak miały jeszcze długo przed pierwszym ząbkiem.

Jak Wam się dzieci w nocy budzą to płaczą,tzn co Was wybudza czy może jak się kręcą bo moja teraz rączki wkłada i to cmokanie mnie budzi i tak się zastanawiam czy jakbym spała w innym pokoju to pewnie młoda spałaby całą noc bo może by jednak usnęła a tak ja nie czekam aż ona zaśnie tylko mi jej żal i ją zabieram do łóżka, chyba muszę to sprawdzić,od synka szybko uciekłam z pokoju bo każdy jego ruch niemal mnie wybudzał a on dużo się kręcił i często budził.

Ja jestem z tej torby skip hopa bardzo zadowolona. jest super wykonana, poręczna, praktyczna i do tego ładnie wygląda.
Ja chyba jeszcze wezmę od nich termos na jedzenie jak młody będzie już jadł zupki:)

Śpiworek miałam ale gdzieś mi go wcięło i teściowa kupiła mi nowy. mam sprawdzone że do naszego wózka pasuje zwykły uniwersalny śpiworek. chociaż teraz znalazłam jak wygląda oryginalny śpiworek maxi cosi i podoba mi się... tylko cena mi się nie podoba:(

Ja się dzisiaj też zastanawiałam jak ubierać młodego bo mój jeździ jeszcze w jesiennej kurtce:) a dzisiaj widziałam dzieci w śpiworkach własnie...kombinezon zostawiam sobie na około 5 stopni a śpiworek jak będzie mróz. na razie zakładam ciepłe spodnie i kurtkę taką jesienną i przekrywam kocem z minky. młody zawsze ciepły.

ja dalej okresu nie mam I super . dziękuję za rady w sprawie kupki .nyzosia ja daje bIO gaje 3 kropelki ale ciężko ją dostać.mała się załatwiła wiec radość ogromna bo ładnie wczoraj spala i się bawiła czy wy ubierać ie juz kombinezony ja jeszcze polarowy.byłam zrobić rozeznanie w śpi workach chyba zdecyduje się albo orginalny do wózka albo skip hop ale nie wiem czy zadumy nie będzie ja mam do swojej spacerówki i musze zobaczyć czy będzie pasował do gondoli a zakochałam się w rzeczach skip hop tylko szkoda że takie drogie ale zamówiłam organizer i dziś skusi łam się na termotorbe

Ja okres dostalam 6tyg po cc, ale ja karmie mm.
Teraz mam spirale zalozona,wiec za nim sie to wyreguluje troche potrwa...

U Nas powtorka z rozrywki Kuba sie wyleczyl a teraz , Ospa u Patryka...

Ja już dostałam okres jak tylko przestałam małą karmić piersią i nie wiem o co chodzi ale dziś już 8 dzień krwawienia, podejrzewam ze dlatego bo odstawiłam tabletki antykoncepcyjne,powiedziałam sobie ze nie będę się truła i trzeba pomyśleć o innej metodzie.

o nie nie, ja się do pracy tak szybko nie wybieram:) Tym razem za żadne skarby nie oddam dziecka do żłobka wiec 2 lata w domu jeszcze posiedze :). W domu dzieci, w racy dzieci- o nie, wskazana dluzsza przerwa :).

To ja się wyłamie, w 11 tyg po porodzie dostałam okres :-( szybko pomimo karmienia piersią.
Ja pomimo tego że córce juz rozszerzałam dietę to teraz znowu czytam i główkuje . Mały jak skończy cztery miesiące to powoli będę mu wprowadzać stałe pokarmy i ewentualnie wodę do picia.
W kwestii siadania to mój młody tak się rwie że często jest ryk bo rodzice nie pozwalają. A tak jak tylko może i czegoś się złapie to są się ciągnie do góry. Wówczas czasem chwile mu pomożemy posiedzieć i kładziemy spowrotem to na plecy to nz brzuch na którym lubi leżeć inna który często sam się przekręca z pleców.
Miłego dnia życzę :-)
Ps. Oleńka powodzenia w pracy.

Justa pocieszę Ci, że mimo, że już raz rozszerzałam dietę to też sobie jakoś tego nie umiem wyobrazić:)

Ja córce dawałam moje mleko. nie dawałam jej od razu wody.

Co do siadania to nie powinno się sadzać dzieci aż same nie zaczną siadać...tyle w teorii. Ja oczywiście młodą sadzałam zanim sama usiadła. nic jej się nie stało ale nie wiem jak z młodym będzie. na razie leży:)

Bio gaja to probiotyk tyle że w płynie. http://www.biogaia.pl/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

U mnie okresu tez jak na razie brak :) oby jak najdłużej :)
Ja nie wiem kiedy rozszerze dietę,na razie cały czas ściągam mleko i chciałabym te pół roku dać radę. Wszystko czas pokaże.
A jak rozszerzacie dietę to np.po takiej marchewce odrazu dajecie pić? Jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić i cały czas glowkuje jak to mam później karmić bobasa.

ja tak samo okresu brak i ciesze sei tym stanem
kaoma u nas tez kolki caly czas oby przetrwac ;-))

U mnie 10 tyg po porodzie i wciąż nie mam okresu, oby jak najdłużej. Młody nie ma juz tal czesto wieczornych kołek ale za to ma nad ranem lub w nocy i płacze przez sen, wiec mamy naprawde wesoło. Idę sie kapac i spac bo nie wiem co mnie czeka za kilka godzin :)

Inne tematy z forum

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (65 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??