Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 2)

Witamy wszystkie mamusie, które spodziewają się swoich pociech w lipcu lub sierpniu 2015!

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.
malaniunia 28 l., tp. 15.07.
magda90 24 l., tp. 15.07.
joanna86 tp. 16.07.
Marynarka tp. 20.07.
Ania tp. 25.07.
Anielkowa 27 l., tp. 26.07.
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 28.07.
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08.
Lineczka tp. 8.08.

Mamusie, które się jeszcze nie ujawniły - ZAPRASZAMY! ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 2)

Melaniunia mojego męża w sumie pół roku w roku nie ma w domu. Mam w domu energicznego 2,5 latka i jeszcze bardziej energiczna roczną sunie. Na szczęście kotka jest spokojna :-)
Nyzosia też bym chciała juz takie odchowane. Doskonale pamiętam jak wisialam całe noce nad łóżeczkiem i masowalam mały brzuszek. Jednak każdy etap trzeba doceniać bo jest niepowtarzalny. Może teraz będą to aniołki, grzeczne, zdrowe
W pierwszej ciąży też sobie wkrecalam masę rzeczy i szukałam powodów do zmartwień. Teraz podchodzę do tego tak ze moje zamartwianie się nic nie da tylko zaszkodzi.

z tym ciśnieniem to jakaś porażka. przed wizytą jak położna mierzy to mam grubo ponad normę po wizycie mierzy raz jeszcze i w normie. boję się jak cholera, ale też staram się zająć czymś myśli

Mnie też stresuje ciąża ;( staraliśmy się stosunkowo krótko, udało się za pierwszym razem gdzie lekarz mi mówił o in vitro. Bardzo chcieliśmy mieć dziecko, a teraz ja panikuje strasznie. Przed każdą wizytą ciśnienie to mam grubo ponad normę, bo się boję czy wszystko będzie ok ;/ no i każdą dolegliwość sobie wkręcam jako nieprawidłowość ciąży, najchętniej to bym raz w tygodniu chodziła do lekarza ;/

Mimo wszystko jednak staram się zająć czymś myśli i myśleć pozytywnie, wierząc, że będzie dobrze ;)

Ruchów jeszcze żadnych nie czuję, bo to moja pierwsza ciąża i początek 15 tc. Tak samo z brzuszkiem, prawie w ogóle go nie mam, czasem widać, że coś jest, ale to głównie wieczorem jak jestem najedzona po całym dniu Oo ;)

Mnie strasznie stresuje ciąża. Mam takie głupie myśli nie wspominając o koszmarach w nocy.. strasznie czekaliśmy na tą ciążę dlatego chciałabym już mieć to za sobą. Swoją drogą nie wiedziałam, że będę tak panikować i dziwnie podchodzić do wszystkiego.

Ja wiem wiem jak z tymi tyg sie liczy ale teraz sie pogubilam spr jeszcze raz jutro zaczne 16 tydz czyli w sumie dobrze 15tydz 1dzien ,e tammm hehe :). Ja juz jestem przerazona co to bedzie hehe,Kuba lobuziak obok malenstwo ,Meza nie ma na miejscu bedzie sie dzialo :D. Ja juz nie pamietam kiedy byly te pierwsze ruchy ale cos ok konca lutego to musialo tez byc gdzies przelom 20 tyg.

Ja dalej czuje się średnio. Mdłości co prawda powoli odpuszczają ale za to dalej nie mam mocy - nic mi się nie chce - i jestem senna. do tego doszedł jakiś dziwny problem - złe samopoczucie po obiedzie..nie wiem o co chodzi.

Ruchów też jeszcze nie czuje i nie mogę się ich doczekać. w pierwszej ciąży późno poczułam te prawdziwe ruchy bo gdzieś 22 tyg. mam nadzieje że teraz będzie szybciej.

Ja tam dziecka jeszcze nie chce mieć przy sobie...wiem co mnie czeka:) w ogóle mogłabym zasnąć i obudzić się jak dziecko będzie miało rok:))))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja w czwartek zaczynam 17 tydzień też nie czuję dzidzi, ale delektuje się, bo póki co mam spokój hehe :) czuję się super, ale spać mogłabym całe dnie. Tak już bym chciała mieć kruszynke przy sobie!!

ja czuję czasem lekkie smyrnięcia, takie łaskotanie :D ciężko stwierdzić co to dokładnie ale przyjemne uczucie i czuje je coraz częściej ;) w pierwszej ciąży ruchy poczułam dopiero gdzieś koło 20 tc...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

witam nowe mamusie! ;)
ja też już bardzo czekam na pierwsze ruchy ;) ciekawe kiedy sie pojawią ;)
jutro zaczynam 17tc ;) ale ten czas leci....

co do porodu - to póki co wybieram Tuchole, ale ja nie z 3miasta takze ten ;)

aa no i za 1,5 godziny wizyta! ciekawe czy dowiem sie kto mieszka w brzuszku ;p

Melaniunia czyli jestes w 16 tyg? Bo przykładowo 14 tydz i 3 dni to mówimy ze 15 tydzien, a jak 15 tydz i 3 dni to juz się mowi 16 tydzien.
Ja tez wyczekuję ruchów, w pierwszej ciąży poczułam bulgotanie w 20 tyg, mam nadzieje ze teraz nie bede musiała tyle czekac :)

Czesc dziewczyny,jak samopoczucia ? U mnie ok,tylko dopadlo mnie ciagle spanie ,ciaza +pogoda za oknem robi swoje :) czujecie jyz swoje maluszki w brzuszkach ? Ja jeszcze nie:/ czekam z niecierpliwoscia :D Patrzr na suwaczek i widze ze mi zle oblicza zamiast 14 tydz i ktorys dzien powinien byc 15 ,wiec na suwaczku jestem o tydzien do tylu niz naprawde :)

Nyzisia gratulacje :) ,ale sie zlozylo i jak szybko zlecialo te prawie 5 lat hehe :) mi sie odpiczynek od imprez raczej nie szykuje,bo jesli znow bedzie cc i mnie umowia wg terminu to urodze w ten sam dzien co Kube :).

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.
malaniunia 28 l., tp. 15.07.
magda90 24 l., tp. 15.07.
joanna86 tp. 16.07.
Marynarka tp. 20.07.
Ania tp. 25.07.
Anielkowa 27 l., tp. 26.07.
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 28.07.
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08.
Nyzosia tp. 04.08.
Lineczka tp. 8.08

Cześć dziewczyny!
Dobrze, że zrobiłyście w końcu wątek lipcowo-sierpniowy bo mogę się z czystym sumieniem dopisać:)
Co właśnie zrobiłam jak widać wyżej, mam termin za 4 sierpnia. To moja druga ciąża. Córka ma już 4,5 roku i jest z 28 lipca więc dzieciaki będą miały urodziny blisko siebie. Choć jeśli historia się powtórzy i znowu przenoszę ciążę o 2 tygodnie to będziemy mieli trochę odpoczynku między imprezami.
Malaniunia a my znowu w jednym wątku:))))) Fajnie.
Jestem z Gdyni i córę rodziłam w Redłowie - nie wspominam źle ani porodu ani pobytu tam ale teraz jak słyszę co się tam dzieje to chyba pomyślę nad innym szpitalem. W pierwszej ciąży miałam cukrzyce ciążowa i mam dużą szansę na cukrzycę w tej ciąży więc może pojadę na Kliniczną:)
Brzuch mi wywaliło jakbym była w 5 miesiącu a dopiero 1 kg na plusie. Czuję się dużo gorzej niż w pierwszej ciąży...no ale cóż starość nie radość:)

Ja podobnie jak Marynarka mam prace w handlu zupełnie nie adekwatna do czegokolwiek nie warto ryzykować. Gdy tylko się pokazała możliwość by posiedzieć w domu w spokoju to bez zastanowienia poszlam na L4
jestem na zwolnieniu od 8tyg

Ja pierwszy poród miałam na zaspie, teraz planuje kliniczna ;) zobaczymy
Jestem już na l4

A jeśli chodzi o szpital, no cóż. Swissmed mi zamknęli więc muszę wybrać jak najmniejsze zło. Będzie to Kliniczna, Zaspa, ewentualnie Kartuzy.

Ja na l4 jestem od ok 7 tygodnia i będę już do końca. Miałam pracować do końca grudnia, początku stycznia, ale nie dałam rady. Po pierwsze, ze względu na bardzo złe samopoczucie, wymioty, nudności, omdlenia, totalny brak sił. I dalej tak w sumie jest ;/ A po drugie, moja praca nie jest absolutnie adekwatna do czegokolwiek i nie warto się poświęcać. Jestem zatrudniona ogólnie mówiąc w handlu więc praca stojąco - biegająca, z ludźmi, nadgodziny i nocki, nie wspominając o dźwiganiu, noszeniu i przewalaniu kontenerów z towarem. Ahhh, zapomniałam o słupkach ze strony szanownego Pana Prezesa, które MUSIMY zrealizować i koniec.

Nie, dziękuję :)

Ja na L4 jeszcze tez nie jestem,ale u mnie to inna bajka bo jestem zatrudniona u Szwagierki :)

Ja rodziłam poza trójmiastem i teraz też zamierzam ze względu na znajomości.. ale gdybym rodziła tutaj to pewnie byłaby to kliniczna, bo tez obstawiam ten szpital jeżeli będzie za pózno na dojazd dalej.
A co do zwolnienia to ja jestem od poczatku ciąży ale to z tego względu ze byłam jeszcze na macierzynskim i od razu wskoczyłam na L4 bo bez sensu było by w moim przypadku wrocic na parę miesiecy i szukac na ten czas jakiejs opieki dla małej. Zanim zdążyłbym się znowu wdrążyc w prace to juz znowu miałabym przerwe... ale powiem szczerze ze ciezko po takiej przerwie wrócic :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja z Klinicznej bylam ogolnie zadowolona.Mialam wtedy cc umówione (miałam skierowanie ),teraz tez tak będzie,ale podobno cos się zmienilo i esli mnie nie umowia a się akcja zacznie i nie będzie miejsca to nie wiem co zrobie.
Bralam tez swiss pod uwagę i jak na zlosc;/
a nie chce ryzykować sn mam za duza wade kregoslupa.

Inne tematy z forum

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...