Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 2)

Witamy wszystkie mamusie, które spodziewają się swoich pociech w lipcu lub sierpniu 2015!

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.
malaniunia 28 l., tp. 15.07.
magda90 24 l., tp. 15.07.
joanna86 tp. 16.07.
Marynarka tp. 20.07.
Ania tp. 25.07.
Anielkowa 27 l., tp. 26.07.
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 28.07.
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08.
Lineczka tp. 8.08.

Mamusie, które się jeszcze nie ujawniły - ZAPRASZAMY! ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 2)

Oj mój brzuch jest też spory. Dużo większy niż w poprzedniej ciąży na tym etapie. Choć tak jak patrzę na koleżanki co mają 2 dzieci to brzuchy im w drugich ciążach szybko wyskakiwały a potem nie były już takie duże:)

Co do witamin to nie biorę żadnych:) wyniki mam dobre a do tego nie cierpię witamin i jest mi po nich niedobrze. więc jak sobie pomyślę, że jeszcze teraz mam coś brać to od razu mi niedobrze:)

Ja się dzisiaj wkurzyłam bo zadzwoniłam do przychodni w sprawie tych badań prenatalnych a babka mnie zrzuciła na drzewo. nie mają miejsca i już i zero informacji gdzie jeszcze mogłabym szukać pomocy. na szczęście zaczęłam szukać dalej i zadzwoniłam do gamety tam też robią z nfz ale też nie mieli miejsca ale tam rozmowa inna i Pani mi zaproponowała żebym zadzwoniła do invicty. I w invictie mam zarezerwowane miejsce na piątek:) tez z nfz:)

Ja też mam bardzo duży taki miałam w siódmym miesiącu z pierwszym

Karolina to ja jestem u dr Świątkowskiej :-) no i jak byłaś na 17 to napewno się minelysmy :-) ja miałam wizytę w ubiegły piątek. Jestem przeszczesliwa serduszko bije, mamy piękny kręgosłup i dwa klejnoty między nogami! :-) pozdrawiam wszystkie mamusie i życzę lepszego samopoczucia 'cierpiacym' ;-) niedługo powinno być lepiej i tego Wam życzę :-)

Ja mam brzuch jak niektore w 5-6 mcu :) ale taka moja natura przez skrzywienie kregoslupa wypycha mi do przodu ze bez ciazy wygladam jakbym w niej byla :) a nie przytylam ani 1grama :) w pierwszej ciazy toslam cala odrazu teraz wszystko idzie w brzuch :)

U mnie prawie nic nie widać, mam bardzo delikatnie zaokrąglony, wyglądam raczej tak jakbym się najadła a nie w ciąży była. A jestem w 15t1dc ;)

:(nie wiem ktory format wybrac by zdjecie bylo dobre

image

Karolina pomylilas mnie z inna dziewczyna bo ja chodze do dr.Kulikowskiej-Cieciolag do Swiatkowskiej mialam isc tylko na usg grnetyczne i pappa. Dziecko zostaje na Klinicznej jak cos sie dzieje,chociaz jak sie Kuba ur nie bylo lekarza i sprzetu zeby go przebadal (echo serca) nie bylo tez karetki ktora by go przewiozla (weekend) na wlasna reke nie pozwolili Nam jechac a i tak w pon Nas wypuscili z wypisem ze wszystko jest dobrze,ze dolegliwosci ustapily a przez przypadek tydzien po porodzie mialam z Kuba wizyte bo mial uczulenie od ur i lekarka natychmiast kazala zrobic echo i w akademii zrobili od reki bo to noworodek..mam zal o to do Klinicznej ze nie powiedzieli ze cos dalej sie dzieje tylko Nas wypuscili bez slowa. Ale drugie tez tam bede rodzic

Nie przewożą na zaspe zostajesz na klinicznej z dzieciaczkiem

Z tymi witaminami to różnie mówią. Ponoć od przyjmowania witamin rodzą się większe dzieci. A mój lekarz twierdz, że branie suplementów jest niezbędne, dlatego że samą dietą, nawet zbilansowaną nie jesteśmy w stanie uzupełnić potrzeb i niedoborów.

ja jestem z okolic ale bardziej w stronę Kolbud .Malunia tak się zastanawiam chodzimy do tej samej Pani doktor i Ty masz witamin ki a ja nie boje się ze nie dam maleństwu odpowiednich witamin chociaż jem dużo owoców to jednak cały czas wymiotuje musze zapytać o to na następnej wizycie. a mam jeszcze jedno pytanie do mam które rodziły na klinicznej czy jest tam oddział dla noworodków potrzebujących specjalistycznej opieki czy zabierają dzieciaczki na zaspe

Jest któraś z okolic kowal?

Super,ze Nam sie z ciazami wszystko dobrze uklada:) ja ide 6go na usg to bedzie miesiac od ostatniego :)

Ja też będę chętną jak się potwierdzi. Wizytę miałam wczoraj i nie mogę się napatrzeć na zdjęcia usg tak sie cieszę ze wszystko dobrze.

spoko sprzedaje jak będe mieć 100% chłopca:-)

Jak u mnie się potwierdzi dziewczynka,to z checia kilka sztuk odkupie :)

Ja też wszystko już odstawiłam, dalej czuje się bez siły w piątek mąż przyjeżdża, remonty grubsze mamy za sobą, jakoś zakupy mnie nie przerażają, poczekam a jeśli chodzi o witaminy jak urodziłam moją pierwszą córkę była tam bardzo fajna lekarka moja mała urodziła się z naczyniakiem nie dużym na główce i te naczyniaki u dzieci są od przyjmowania witamin lepiej jest jeść je naturalnie w owocach i warzywach tak też robię. Kwas foliowy brałam do badań na przywierność karkową ale miałam na niego o dziwo uczulenie teraz tylko owoce zresztą mogłabym w sumie żyć tylko na owocach. Jak u mnie okaże się że mam chłopaka mam super ciuszki dla dziewczynki może któraś będzie zainteresowana:-) A że przez pierwsze prawie 2 lata mieszkaliśy we Francji są przecudowne :-)

Ja bralam luteine do 16 tc. Teraz biore witaminy Mama DHA.

Mi lekarz polecił Pregnę Plus od samego początku. Tam jest kwas foliowy i dosłownie kilka witamin, które są najbardziej potrzebne ciężarnym. I to biorę cały czas. Natomiast luteinę brałam do ok 12 tc. Teraz zaczynam 16, nie biorę i czuję się dobrze:)

Jesli chodzi o witaminy mi lekarka polecila witaminy Mama Dha,mowila ze tu jest kilka skladnikow tylko chyba 5 ktore sa potrzebne dla kobiet w ciazy ,a mi zalezalo na braniu tranu aby nie chorowac a tam jest wit D3 i Omega 3 ,podobno inne wit ktore sa na rynku maja ich za duzo w sobie a tak naprawde potrzeba kilku konkretnych skladnikow.Jeszcze tego nie kupilam bo juz mialam kupione falvit mama wiec jak skoncze kupie te drugie :) ogolnie najlepiej jesc duzonowocow warzyw i troche zdrowiej i bedzie ok :)

cześć dziewczyny dawno mnie nie było , widze że nas co raz więcej bardzo się cieszę .Malunia ja byłam u pani doktorŚwiatkowskiej w piątek ale około 17 wiec napewno się nie widziałyśmy.Nysa ja też robiłam testy papa mam 33 lata ale u nas nie wynikało to z wieku ale ja przy pierwszej ciąży miałam trudna historie mój synek urodził się z wadą nerek wtedy miałam nawet robiona amniopunkcje. teraz na usg wszystko ok ale zrobiliśmy te badania bo wiemy ze nie które choroby można już leczyć prenatalne chociaż na początku byłam bardzo przeciwna czekanie na wynik jest straszne i się bardzo denerwuje.Malunia a jak długo czekałaś na wynik. Nasza dzidzia ma 8 cm ale Pani doktor nie powiedziała nam płci bo powiedziała ze za wcześnie .Jeśli chodzi o zakupy ja jeszcze się boje ich kupować ale będziemy z każdej wypłaty coś odkładać. dziewczyny zazdroszczę wam dobrego samopoczucia ja dwa dni czułam się dobrze ile ja zrobiłam w końcu ogarnęłam mieszkanie ciasto upiękłam gości byłam w stanie zaprosić a wczoraj katastrofa okropny ból głowy . a mam do was pytanie czy któraś z was bierze d*phaston lub luteine a czy bierzecie jakiś zestaw witamin na przykład z kwasami omega mi narazie pani doktor kazała tylko Wit d i jod i tak się zastanawiam czy to nie za mało a jak jest u was

Inne tematy z forum

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...