Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 3)

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.
malaniunia 28 l., tp. 15.07.
magda90 24 l., tp. 15.07.
joanna86 tp. 16.07.
Angel, tp. 17.07.
Marynarka tp. 20.07.
Ania tp. 25.07.
Anielkowa 27 l., tp. 26.07.
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 28.07.
Ania 27, tp. 30.07.
siiiak 23 l., tp. 31.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08.
Nyzosia tp. 04.08.
Lineczka tp. 8.08
nowa-malwa, tp. 18.08.
EvvvaM tp. 24.08.
kaoma, tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-2-t587088,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 3)

Wszystkiego najlepszego Dziewczyny w Dniu Naszego Święta :-) Udanej niedzieli!

Bardzo dziękuję Ci za odpowiedź.

W takim razie wole niedziele spędzić z rodziną wykorzystując wolny dzień Ślubnego :-)

Z r******i tez mnie uspokoiła. U mnie doskonale sprawdza się że każda ciąża inna. Co prawda obie przechodzę bardzo dobrze, to zachowanie maluchów jest całkiem inne :-)

Dobranoc

Powiem Ci szczerze, że drugi raz bym nie poszła. Udało mi się dostać stosunkowo szybko na usg, bo były kolejki, ale było ono bardzo szybkie. Lekarka tylko sprawdziła akcję serca i zważyła małą, jak się zapytałam czy wszystko ok, to powiedziała, że ona nie jest od tego, że ona tylko biometrię płodu bada i nic nie powiedziała. Poza tym to dużo ludzi, hałas, wszędzie kolejki, dla mnie nic ciekawego. Budki z wózkami, bodajże dwie albo trzy firmy, pościele i kołderki dla dzieci, witaminy. Jakieś boksy z kosmetykami, szkoła rodzenia i dieta bezglutenowa. Co chwila place zabaw dla dzieci. Wolę zdecydowanie poszperać w necie i na spokojnie pooglądać w sklepach stacjonarnych niż czekać w kolejce żeby zadać dwa pytania albo widzieć, że facet się śpieszy w opowiadaniem o czym, bo następni się przyglądają ;)

Nie martw się, ja też jestem w 21 tc i też nie czuję codziennie maluszka. Zaczynam czuć malutką, delikatne, pojedyncze puknięcia, czasem trzy razy dziennie, czasem co trzy dni :)

Marynarka, wizytę miałam 26 lutego w 20tc. Teraz kończy się 21 tc. Następne USG 19.03 w 23tc
Trochę mnie uspokoiłaś - dziękuje :)
A z innej beczki, warto pójść na te targi? Ja dzisiaj nie dotarłam i nie wiem ale może jutro uda mi się wyrwać.

Angel, a w którym tc jesteś? Kiedy masz wizytę? Ja miałam usg 2 tygodnie temu i dzisiaj szybkie na targach i mój lekarz i lekarka dzisiaj powiedzieli, że na tym etapie to niemożliwe czuć ruchy często i regularnie. Można mieć nawet kilka dni przerwy, bo dziecko ma jeszcze dużo miejsca, swobodnie się porusza, a poza tym wystarczy, ze się jakoś obróci, przytuli do kręgosłupa i już nic czujesz, choć kopie cię w drugą stronę ;)

Cześć Dziewczyny, zaczynam się martwić maluchem. Ostatnio jest bardzo spokojnie, ostatnie dwa dni prawie w ogóle nie czuje ruchów. Ani po jedzeniu, ani po słodkim ani po spacerze. Nie chcę panikować ale nie wiem czy nie umówić się na jakieś szybkie usg albo przejechać się na kliniczna. Czy któraś z Was też tak miała, że zaczęła mniej czuć ruchy? W pierwszej ciąży tak nie miałam i nie bardzo wiem co myśleć. Choć to prawda że każda ciąża inna.

Mika no to super, bo u mnie Natalia chce brata i siostrę ;-) ale całe szczęście na pewno będzie jedno , płci jeszcze nie znamy. Tak miałam cc, bo mała nie odwróciła się. Teraz póki co nie ma przeciwwskazań do naturalnego, ale wolałabym cc..chociaż bym wiedziała co mnie czeka, a i szybko doszłam do siebie. No i obstawiam znowu Zaspę.

Alicja _82 Mikołaj ma się dobrze, śmiga do przedszkola i będzie miał brata tak jak sobie zażyczył :) Ty tez miałaś cesarkę nie ? Coś Ci mówią albo sama dopytujesz jak teraz z porodem? U mnie z blizna ok , nic sie nie dzieje, ta ciąża zdrowa żadnych patologii póki co i powiedziała gin że nie ma przeciwwskazań do porodu sn ale czy taki chce ? :)

Marynarka ja chodzę standardowo co miesiąc - tak mi lekarz zalecił :)

Malaniunia Ciach rzadko odbiera tel, napisz smsa to Ci odpisze. Ja idę do niej w poniedziałek.

Chce umowic się na kolejna wizyte właśnie do dr Ciach,tak wiec dziekuje dziewczyny,zadzwonie i się umowie :)

EvvvaM, masz wizyty co 5 tygodni?

A co do płci, to nam powiedziano najpierw, że chłopiec, potem niewiadomo, a teraz mamy dziewczynkę. Zobaczymy za 3 tygodnie czy coś jej przypadkiem nie urosło :P :P

Witam, ja jestem pacjentką dr Ciach. Prowadzi obecnie moją drugą ciążę. Jestem bardzo zadowolona. Jest rzetelnym, kompetentnym specjalistą. Dokładnie przeprowadza usg na każdej wizycie i wszystko omawia. Zawsze coś poradzi, poleci innego lekarza, jeśli trzeba skorzystać z pomocy specjalisty z innej dziedziny. Fakt, że opłata za wizytę jest dość duża, ale to co dostaje się w zamian pozwala mieć pewność, że ma się zapewnioną kompetentną opiekę w czasie ciąży.

No ja już po kolejnym usg (15 tc). Co ciekawe mojej potencjalnej córce coś rosnie, hehehe. Nie wiemy jeszcze co, bo wczoraj wyjatkowo nie było współpracy tylko tzw. zwinięcie w ślimaka, ale Pan dr Boćko stwierdził, że może Nam się wykluć chłopak :)
Czekamy więc do kolejnego usg (20tc)więc moze w końcu się pokaże i będzie wiadomo, bo teraz to zgłupiałam :)

Ja chodzę do Ciach na usg, nie mam zastrzeżeń. Bardzo dokładna, ma dużą wiedzę. Poza tym miła babka. Jedyny minus to koszt wizyty. Ostatnio za USG zapłaciłam 250zł, ale mam masę zdjęć, odpowiedziała wyczerpująco na wszystkie moje pytania.

Mika wróciłam do pracy i zabrakło czasu...Całe szczęście, że teraz rok macierzyńskiego :-) A jak Twój Mikołaj - jeśli dobrze pamiętam? Teraz córeczka ;-)?

Dziewczyny,chodzi ktoras z Was do dr.Ciach? Jakie macie opinie?

No z naszego forum sie w końcu wypisalas,szkoda bo gadamy z dziewczynami do tej pory :) Termin mam na 9.08

Tak to było to forum Mika :-) widzisz jaki ten świat mały :-)na kiedy masz termin?

Dżina pierwsza cesarzowa :-)

Inne tematy z forum

Ferie - Zakopane (5 odpowiedzi)

Witam, wybieramy się z dzieckiem 9 lat w góry i tym razem chcielibyśmy nocować w domku góralskim...

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...