Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 3)

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.
malaniunia 28 l., tp. 15.07.
magda90 24 l., tp. 15.07.
joanna86 tp. 16.07.
Angel, tp. 17.07.
Marynarka tp. 20.07.
Ania tp. 25.07.
Anielkowa 27 l., tp. 26.07.
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 28.07.
Ania 27, tp. 30.07.
siiiak 23 l., tp. 31.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08.
Nyzosia tp. 04.08.
Lineczka tp. 8.08
nowa-malwa, tp. 18.08.
EvvvaM tp. 24.08.
kaoma, tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-2-t587088,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 3)

Cześć dziewczyny,ja po wizycie,okazało się że dziecko ma torbielki w mózgu,dostałam skierowanie na szczegółowe badania do szpitala gdzie mają lepszy sprzęt i tym się specjalizują.

Lekarz powiedział że mam się nie martwić,to nic grożnego,same się wchłoną,zresztą tą samą diagnozę usłyszałam w poprzedniej ciąży,w tym samym tygodniu ciąży,też byłam na badaniach noi się wchłonęły do tego czasu,nie wiem jak duże są teraz ale wizytę mam już na dwa tygodnie więc nie wiem czy zdążą zniknąć,ale mam nadzieję że się chociaż zmniejszą,ehh zawsze coś,niby przerabiałam już to ale i tak się martwię no bo łatwo powiedzieć bądz spokojnai się nie przejmuj,naczytałam się,faktycznie wiele dzieci tak ma i z reguły dobrze się kończy ale też i różnie z tym bywa,dlatego do 24.02 będę miała nerwówkę.

Poza tym dzidzia mierzy 10 cm,płci nie było widać,a przynajmniej nic lekarz nie mówił,ale teraz to najważniejsze zdrówko.

Mam pytanie do tarczycówek,bierzecie jod mając hashimoto?Bo ja mam nie brać,a i czy łykacie jakieś witaminy w ciąży?Bo ja dwie poprzednie brałam a teraz powiedziałam że nie będę brać,bo też czytałam że duże dzieci się po nich rodzą nie wiem ile w tym prawdy,tutaj lekarze nie zalecają sztucznych witamin a tylko postawić na warzywa,owoce,staram się je jeść oczywiście ale raz że jeszcze sezon nie ten a dwa że u mnie średnio z apetytem ze wszystkim i nie ciągnie mnie do niczego.

Co do wypijania płynów,pije tyle ile mi się chce,nic na siłę,koleżance powiedział ktoś żeby w ciąży dużo piła,ta wlewała w siebie ogromne ilości wody,efekt-wielowodzie i szpital z zagrażającymi porodem skurczami,do tego rozwinęła się cukrzyca.

ja jutro połówkowe u dr grzybowskiego denerwuje się strasznie

Byłam u Puzio dwa razy, bardzo dokładny, skrupulatny, nigdzie się nie spieszy. Nie małam do niego zastrzeżeń.

Ja osobiście nie miałam u Puzia ale z opowieści koleżanek wiem że jest dobrym lekarzem.

Co do powiedzenia o ciąży to ja niestety zrobiłam to niefortunnie bo powiedziałam dopiero jak wylądowałam na zwolnieniu po plamieniach. na pewno warto się zastanowić jak długo chcesz pracować, jak widzisz organizację swojej pracy itd. To ważne dla szefa bo musi wiedzieć na co się nastawić.

Chyba jako ostatnia zostałam jeszcze przed usg genetycznym, a tu już rozmowa o połówkowym!. U mnie trwa dopiero 12 tydzień, usg mam w piątek u dr Puzio. Czy któraś z was robiła badanie u tego lekarza?
Dziewczyny możecie powiedzieć kiedy jak powiedziałyście u Was w pracy o ciąży? Zbieram się, żeby jutro podejść do szefa i zanieść mu zaświadczenie o ciąży, choć nie ukrywam, że trochę się obawiam tej rozmowy. Nie wiem kiedy ostatni raz była taka sytuacja u mnie w firmie (na pewno nie w ostatnich 10 latach) i nie mam się kogo podpytać jak pogadać o tym z szefem.

Ja dzisiaj po wizycie, no i będziemy mieli drugą dziewczynkę :) Wszystko w porządku więc sie cieszymy :)

Mnie też się strasznie chce ciągle pić - miała się Was pytać czy też tak macie:) ja glukozę mam tak na górnej granicy a do tego miałam cukrzycę w pierwszej ciąży więc jest duża szansa że w tej też będę miała.

Ale to i tak nic jak sobie przypomnę jak mnie suszyło jak karmiłam piersią:))) wieczny kac:)

Byłam wczoraj u lekarza. nic ciekawego się nie dowiedziałam. następna wizyta za miesiąc a to będzie już 20 tydzień więc płeć poznam pewnie na połówkowym.

Glukozę miałam w normie, za dwa tygodnie idę do lekarza na połówkowe i muszę zrobić wyniki więc przy okazji zrobię sobie glukozę, bo nie znam bieżącego wskazania

Ja od ciąglych mdłosci właściwie przestałam pic, czasem łapie się na tym ze nawet litra w ciągu dnia nie wypiłam, więc chyba lepiej pić więcej o to wpływa dobrze i na skóre i na trawienie. Ja mam dzis kolejny dzien spedzony w łózku, mdłości nie dają mi żyć, załamka poprostu. Jedno szczęscie że teściowa dziś ugotowała mi zupę bo inaczej pewnie zyłabym o suchym chlebie cąły dzien, niech się juz skonczy ten 1 trymestr bo oszaleje...

Angel a glukozę masz w normie? nie chce Cię straszyć ale może to świadczyć o cukrzycy ciążowej. Jeżeli glukoza w normie to nie ma czym się martwić :)
Mi też chce się więcej pić i co chwilę coś popijam ale nie tak ...

Ja więcej piję niż przed ciążą, ale nie tak jak Ty....
Może Twoja dzidzia chce mieć duuużo wody? ;p

Witam, mam problem od kilku dni, najprościej w świecie nie mogę zaspokoić pragnienia - istne szaleństwo. Potrafię wypić 1,5 l wody niegazowanej za jednym podejściem a w ciągu dnia potrafię wypić nawet 4 litry wody plus herbaty. Czy któraś z Was też tak może ma?

Ruchów niestety nadal nie czuje choć bardzo już za nami tęsknię :-)

Chodziłam do dr Mielcarka a teraz do dr Boćkowskiego.
Mielcarek kiedyś pracował na klinicznej ale okazało się ze już nie, a mi zależny żeby mój lekarz był ze szpitala w którym chce rodzić :)

Evva, a kogo na kogo zmieniłaś? :-)

A mnie się spodobał Jedo Fun, Koleżankę kiedyś z nim przyłapałam i muszę przyznać że jest świetny no i jest w wersji 3 IN 1 :)

Ja chciałam baby desing lupo zdecydowałam się na tutka tambero :) za nim się odwrócimy już będziemy wszystkie na porodówkach hehe:)

Witam się w nowej części! ;)
Ja jutro zaczynam już 20tc! Ale ten czas pędzi!;)
Widziałam że się przewinął temat wózków - póki co zastanawiamy sie nad baby design dotty - to jest to samo praktycznie co baby design lupo/lupo comfort a ten ma bardzo dobre opinie ;)

Przy Maćku ruchy poczułam jakoś 21 tyg., teraz od paru dni czuję już lekkie smyranie:)

Wczoraj byliśmy na USG i na 100% jest chłopak, na 4D idealnie widać było siusiaka.

Nie wiem czy można ot tak załatwić sobie cesarkę. Pewnie jak się wie gdzie uderzyć to da się coś zdziałać. Sama mam wskazania tzn.wg większości lekarzy mam wskazanie a wczoraj dr Ciach powiedziała, że mogę spróbować naturalnie. Sama nie wiem już co o tym myśleć i coraz bardziej boję się porodu.

Mamy maxi cosi murę 4 a na później inglesinę trip, zostajemy przy tym zestawie. Fotelik/nosidło maxi cosi cabrio fix z bazą easyfix. Nosidło ergonomiczne bondolino i przydało się na gorsze dni. Myślę o spróbowaniu chusty, muszę podpytać się koleżanek czy nie mają pożyczyć.

Dziewczyny będzie dobrze!!!! Nie ma innej opcji.

Podobno z r******i to nie jest takie hop siup żeby wyłapać je zwłaszcza w pierwszej ciąży.

Ja co prawda zaczęłam właśnie 13tydzień, ale po wczorajszym usg jest wszystko git więc czekam na następne.

Niestety musiałam zmienić gina bo ten co mnie prowadził do tej pory nie pracuje już na Klinicznej ale podobno dr Boćko :) jest świetny więc się nie martwię :)

marynarka - u Ciebie takie same objawy jak u mnie.. tylko, że ja już zaczęłam 20 tydzień i cisza. Za tydzień lekarz mam nadzieję, że jest ok. Zresztą musi być ok ! :)

Inne tematy z forum

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...