Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 3)

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.
malaniunia 28 l., tp. 15.07.
magda90 24 l., tp. 15.07.
joanna86 tp. 16.07.
Angel, tp. 17.07.
Marynarka tp. 20.07.
Ania tp. 25.07.
Anielkowa 27 l., tp. 26.07.
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 28.07.
Ania 27, tp. 30.07.
siiiak 23 l., tp. 31.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08.
Nyzosia tp. 04.08.
Lineczka tp. 8.08
nowa-malwa, tp. 18.08.
EvvvaM tp. 24.08.
kaoma, tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-2-t587088,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 3)

Mika a to możliwe, bo moja córeczka urodziła się we wrześniu 2011 :-) miałaś tą samą nazwę/login?

alicja_82 a my to sie chyba znamy z forum wrzesień-październik 2011 co ? :)

Ania27 jak chcesz to mogę wysłać Ci zdjęcie usg mojej córci i dla porównania synka, tylko proszę odezwij się na priv.

Ja chciałbym pójść na targi ale nie mam z kim zostawić Córci wiec się okaże

No więc mój maluch chyba najwidoczniej nie chce nic pokazać.A u Ciebie nyzosia może być druga dziewczynka bo chłopaki zazwyczaj szybko się ujawniają,jakoś trudniej im siusiaka i jajeczka schować hehe

A ja dziś po dentyście,miałam rozwiercane dwie dolne szóstki,bo korony będę wstawiać,siedziałam na fotelu 1,5 godziny,ze trzy razy mnie cofnęło,wogóle żle się czulam,za dużo i za długo,dwa zęby na raz a inaczej oni nie chcieli bo to płatne noi tranzakcja wiązana.Jestem jeszcze w znieczuleniu,ale już puszcza,zęby zaczynają boleć do tego głowa bo się nie wyspałam,pochwalilam synka że zaczął przesypiać nocki a tu od tygodnia cyrki.Eh,do niczego dzisiaj jestem i jeszcze to zdenerwowanie przed jutrzejszymi badaniami.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ania27 nam pani dr wyrazie wszystko opisała i pokazała ale młoda tak się tyłkiem wypięła na połówkowym że nawet ja wiedziałam co to jest:) nie było cienia wątpliwości.

A teraz dalej nie wiem...może we wtorek się dowiem.

Od wczoraj zaczynam czuć takie delikatne puknięcia:) w końcu bo już się martwiłam. wyszło mi że w 2 ciąży czuję ruchy 2 tygodnie szybciej. szału nie ma.

Hej dziewczyny !
Dawno mnie tutaj nie było... zabiegana jestem. Widzę, że temat płci dziecka jest poruszany, wczoraj widziałam na FB na lipcowych mamusiach, że właśnie dziewczynom się pozmieniały wersje.. my mamy wiżyte za tydzień i mam nadzieję, że takich cyrków nie będzie, bo już mam większość różowych ciuszków hehe :)
Na targi nie idziemy bo wyjeżdżam w ten weekend a szkoda.. może będą jakieś rabaty na wózki...
Pozdrowionka!!!

No ciekawe,bo ja mam na zdjęciu grubą białą kreskę pomiędzy nogami,ale ona jest prosta i zaznaczone strzałką że to dziewczynka,ale pewności to ja nie mam,a mój lekarz prowadzący powiedział tylko że prawdopodobnie dziewczynka,ale nie jest pewien,noi sam tego nie stwierdził tylko jak zapytałam,no zobaczymy co nam powiedzą na następnym USG w klinice,znów się stresuje bo przecież nie o płeć tu chodzi,a ta główka mi spędza sen z powiek,za szybko dostałam tą wizytę bo torbiele nie zdążą się wchłonąć a mnie to dodatkowo dołuje,więc w tym przypadku wolałabym poczekać na kolejne USG.

Ja mam usg go 4tygodnie,chyba ze lekarka np tak jak na genetycznym czy polowkowym nie widziala wszystkiego dokladnie to powtarza usg po kilku dniach dlatego 13go mam usg zeby jeszcze raz sprawdzila. Na na targi sie nie wybieram . U Naszego malucha cos jakby wystaje,ale nie widac jeszcze dokladnie czy to napewno siusiak czy moze jednag wargi sromowe ,moze za tydzien sie dowiem:)

Ania, ja niestety zdjęcia nie mam, bo mała była bardzo ruchliwa na usg, zresztą zawsze jest, ale lekarz pokazał nam "bałwanka" , taką jakby zawiniętą literę E na ekranie mówiąc, że to są wargi sromowe i że to na pewno dziewczynka. Tym bardziej, że nie zobaczył nic co by bardzo urosło i wystawiało między nóżkami. Wizytę mam za 3 tygodnie, ciekawa jestem co wtedy zobaczy :D

Ania czyli to chodzi o serce,ja myślałam że mózg bo brzmi podobnie bo te nasze torbiele to też związane z płynem w komorach ale mózgu,mam nadzieję że to nic grożnego.
Faktycznie inne jest prowadzenie ciąży w Holandii i pewnie ciężko jest się przestawić jeśli to druga ciąża a pierwsza była w Polsce,bo nie wiem czy to Twoja pierwsza ale pisze ze swojego doświadczenia,bo tutaj też inaczej ale bardziej zbliżone niż w innych krajach.

Jeszcze raz zapytam o te dziewczynki co Wam stwierdzili,macie jakieś zdjęcie,muszą być widoczne wargi sromowe czy jak?Po czym lekarza to poznał bo wiem ze płcią piękną to trudniej określić niż z facetem:)

Cześć!

Też mam wizyty co 4 tygodnie, ale na poniedziałkowym usg było mi za krótko :) Tym bardziej, że genetyczne miałam robione w sumie 2 razy w ciągu jednego dnia, bo młoda nie chciała się odpowiednio ustawić. Musiałam iść na spacer i po 3 godz wrócić. A teraz to rachu-ciachu i już :) A następne, połówkowe mam 30.03, w 22 tygodniu.

Na targi chcę iść w sobotę, a na warsztaty Mamo to ja idę do Gdyni :)

Jest to ubytek w przegrodzie międzykomorowej i jest tam przepływ krwi. Pani doktor aby mnie uspokoić powiedziała ze to jest najczęstsza wada serca i bardzo często sie to samo naprawia. Torbiele to napewno nie były.Mamy to monitorować i sprawdzić podczas badania usg miedzy 28 a 32 tygodniem. Ania27 napewno wszystko będzie ok musimy w to wierzyć bo stres tez dobrze nie działa na nasze maleństwa. Na tym usg byłam w gamecie bo stwierdziłam ze tam maja super sprzęt i wszystko dokładnie sprawdza. Co do lux medu to szkoda gadać -ogólnie nie polecam. Ogólnie teściowa widząc zdjęcie w 3d stwierdziła ze synek podobny do męża:-D

Marynarka bo ja w holandi mieszkam i tu prowadzenie ciazy wyglada zupełnie inaczej...
Oni uwazaja ze ciaza to nie choroba.
Nie chodzisz do lekarza tylko położnej. Ewentualnie jak cos niepokoi polozna to odsyła do lekarza.
Wszyscy tu rodzą praktycznie w domu z asysta tylko położnej.
Jak sie będziesz upierać (tak jak ja) ze chcesz rodzic w szpitalu to wiesz, rodzisz i po ok 3 godzinkach do domu.
Jak ja czytam ze Wy robicie jakies badania krwi/ moczu to jestem normalnie przerażona, moje jedyne zalecenia to zbilansowana dieta i nawadnianie u żyć normalnie bo wszystko jest dobrze :-) z polozna sie widze cześciej ale ona tylko mierzy moje ciśnienie sprawdza wagę i obmacują brzuszek i ogolnie sobie gadamy o samopoczuciu itp.
A prywatna wizyta prawie 200euro.

Jak sie żale mojej mamie to ona mowi że ze mna nie miała żadnego usg i żadnych badań (28 lat temu) wiec nie mam powodów do zmartwień i mam sie wpelni cieszyć ciaza, a ja najchętniej chciała bym miec usg w domu i cidziennie podglądać malenstwo :-D

ja usg co dwa tyg na kazdej wizycie nad targami się zastanawiam może wybiorę się w niedziele

Marta, a czemu takie odstępy czasowe w usg? Do kogo chodzisz? Ja mam co 4 tygodnie i odliczam od wizyty do wizyty. Tez mam 26 marca ;) akurat mój M wróci to idziemy razem :)

Na warsztaty się wybieram, ale do Gdyni :)

Ja tez usg co 4 tyg, ale dla mnie to ok, jakos nie usmiecha mi sie czesciej płacić za wizyty, następną mam w 23 tyg 2dni, wiec to niby moje połówkowe, ale tez chodze do jednego lekarza i nie umawiałam sie dodatkowo do innego w 20 tyg, skoro mój tak uznał ze ma byc to ok :)

Dziewczyny ktore maja usg co 4 tygodnie cieszcie sie tym bo to i tak czesto i Wam zazdroszczę . Ja niestety kolejne nazwijmy je połówkowym będę miała ok 20 tyg czyli dopiero 26 marca a ostatnie miałam w 12 tyg czyli 28 stycznia czyli przez dwa miesiące nie wiem nic :-( i to jest straszne :-( naszczescie juz bliżej do tego usg niz dalej wiec odliczam :-) a to jak bym chciała sie prywatnie umowic tak w miedzy czasie to prawie 200 wizyta wiec troche duzo :-/

Alicja współczuje...szkarlatyna to zaraźliwe paskudztwo.

Ania ale masz tam przygody:) ale przynajmniej dziecko na usg zobaczyłaś:)

Ja też nie kumam tego luxmedowskiego systemu z usg. przez to nie prowadziłam tam pierwszej ciąży. ale teraz na szczęście mam lekarza co się nie czai i robi usg na każdej wizycie.

Zima wróciła...

Ja też do połówkowego mam jeszcze 7 tygodni. Lekarz na usg genetycznym powiedział, żeby przyjść w 22 tygodniu - bo więcej widać niż w 20 tygodniu i pewniejsze wyniki.
Niestety ja też nie mam usg na każdej wizycie i strasznie mi się to ciągnie...
Jestem dopiero w 15 tyg a już nie mogę się doczekać ruchów dziecka! Choć pewnie jeszcze trochę na nie poczekam, bo to moja pierwsza ciąża.
Na targi się nie wybieram, za to za 2 tygodnie idę na warsztaty Mamo to ja w hotelu Scandic. Wybiera się ktoś jeszcze?

Zazdroszczę Wam już tego usg połówkowego, ja jeszcze tyle muszę czekać...Wizyty też mam co 4 tygodnie i na dodatek nie ma usg na wizycie , tylko oddzielnie trzeba ze skierowaniem od lekarza, beznadziejny ten Luxmed - niby prywatna opieka medyczna!
Wczoraj byłam z moim dzieckiem u pediatry , bo do temperatury i bólu gardła doszła wysypka, pediatra powiedziała że to szkarlatyna! i mamy antybiotyk na 10 dni.

Inne tematy z forum

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...