Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 4)

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
MadzikRóża, tp.9.07- córeczka Kaja
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.- syn
malaniunia 28 l., tp. 15.07.
magda90 24 l., tp. 15.07.
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Angel, tp. 17.07.
Marynarka tp. 20.07.
Madzik050642 tp. 22.07
Ania tp. 25.07.
Anielkowa 27 l., tp. 26.07.
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Ania 27, tp. 30.07.
siiiak 23 l., tp. 31.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08.
Nyzosia tp. 04.08.
kasietta88 tp. 06.08
agawcia 8.08
Lineczka tp. 8.08
nowa-malwa, tp. 18.08.
EvvvaM tp. 24.08.
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-3-t592265,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 4)

nyzusia ja tak mam z r******i. .. już dawno poczułam smyrniecia ale do tej pory nie czuje ruchów jak rękę przyloze. Dzidzia jak kopnie mnie porządnie to zazwyczaj w pęcherz :P A Kubuś szybko walił po brzuchu :)

Angel może:))) Pocieszyłaś mnie bo zaczyna mnie to martwić że jakoś wolno ten proces idzie.
Dobry pomysł z lampką choć mona też wykorzystać latarkę w telefonie:)

Nyzosia, przy córci szybko i mocno czułam ruchy, a teraz przy synu jest całkiem inaczej -ruchy rzadko i słabo więc może chłopcy tak mają :-)?
Ja chcę rodzić na klinicznej, do sali może wejść max 1 osoba, ale jest też specjalny pokój odwiedzin. Do rzeczy zabieranych do szpitala na pewno wezmę lampke (taki mały pasek ledowy) żeby w nocy móc spokojnie nakarmić i przewinąć i nie musieć palić dużego świata w sali

Kasietta ja jednak się przejmuje. Tym razem chcę mieć chociaż kibel na porodówce w pokoju a nie latać na korytarz i się zastanawiać czy dziecka do kibla nie urodzę a jak padnę czy ktoś nie tam znajdzie:) pomijam już warunki na położnictwie - jeden prysznic i kibel na chyba 15 pokoi!!! byłam, sprawdziłam, podziękuję:)
Personel szczególnie ten na porodówce jest bez zarzutu więc tu spoko. ale na Klinicznej rodziła 2 razy moja przyjaciółka, ostatnio we wrześniu i była bardzo zadowolona ze wszystkiego a ona z tych bardziej wymagających:) nie tylko co do otoczenia ale i co do ludzi:) no a poza tym tam jest szansa na znieczulenie:)

Ja mieszkam koło Gdyni, chcę rodzić w Redłowie. Warunki mnie nie przerażają, mam nadzieję spędzić tam max 2 dni, więc nie ma się co przejmować. Wejherowo nie wchodzi w grę, nie przeżyję wpisywania takiego miejsca urodzenia :P Do Gdańska nie ma co jeździć, za daleko, a poza tym sama mojej mamie marudzę, że mnie w Gdańsku urodziła :P

Anielkowa masz na myśli czy ktoś jest z Gdyni? Jak tak to ja jestem.
W Redłowie jest pokój odwiedzin - tata czy babcia mogą wejść zobaczyć malucha ale tylko koło tego pokoju. Na klinicznej chyba działa to podobnie. Nie wiem jak jest na Zaspie. Ja rodziłam 5 lat temu na w Redłowie i powiem Wam chwała bogu że nikt nie może wchodzić na oddział! Mój mąż wpadał na chwilę a ja i tak nie miałam siły z nim gadać a co dopiero znosić towarzystwo obcych ludzi, odwiedzających sąsiadki.
Ale teraz chyba zdecyduje się na Kliniczną ze względu na warunki - w Redłowie są słabe. choć nie wiem jak to przeżyje że moje dziecko będzie urodzone w Gdańsku:)

Co do wyprawki to ja na razie zaklepuję wszystkie grubsze sprzęty - kołyska, łóżeczko, leżaczek, niania, laktator itp. u przyjaciółek:) potem będziemy segregować ciuchy i wybierać te bardziej neutralne. Jakieś zakupy planuje na czerwiec lipiec.

Mam pytanie do mam które już czują "na zewnątrz" ruchy dziecka. Jaki minął czas od kiedy poczułyście pierwsze puknięcia do czasu jak zaczęłyście czuć dzieci na zewnątrz? ja pierwsze puknięcia poczułam prawie 2 tygodnie temu i na razie dalej nie czuje ruchów na zewnątrz a te puknięcia są mega nieregularne. wydaje mi się z córką jakoś szybciej to było - choć też dużo później ją poczułam.

Jest tu jakaś mamusia z drugiej części Trójmiasta niz Gdańsk i bedzie rodzic w Wejherowie . myślałam o redłowie ale tam ponoć dziecko zaszyby ogładaje goscie

Ja podkłady,butelki ,wkładki i tego typu rzeczy zamowie z allegro tak jak przy pierwszej ciąży :)
Ostatnio kupiłam jedna paczke body w Tesco i smoczki w carrefurze bo były przeceny do -70% ,ale neutralne bo nie była jeszcze znana płec :)
Łozeczki wybrane kupimy w maju.

Ja juz od dwoch miesiecy szaleje :) zostalo nam lozeczko, wozek, kosmetyki i ewentualnie jakies dodatki :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witamy się :)

Ja nie mam absolutnie nic z wyprawki. No dobra, dwie pary bodziaków, które kupiłam przy okazji zakupów w tesco. Pokój dziecięcy stoi pusty, służy mi za graciarnię, dopiero się powoli bierzemy za niego. Ja planuję kupować wszystko kwiecień / maj, ewentualnie jakieś pierdoły dokupować w czerwcu. Zrobię listę, ze dwa razy wybiorę się na zakupy, część zamówię w necie i będzie gotowe :)

Nie rozumiem czasem tego szału wyprawkowego jak już od początku się zbiera to wszystko i leży i się kurzy i potem już nie wiadomo co mamy a czego nie :D

Teraz jest pelno stron na necie z tymi rzeczami dla matki i dziecka do szpitala ,takze z tym nie ma problemu :) ja ok maja zaczne szykowac wyprawke ,najpierw musimy polki w szafie dorobic bo po remoncie przenieslimy troche rzeczy i zamiast dla rzeczy wiszacych chcemy pilki na rzeczy dla drugiego :) Maly bedzie spal z Kuba w pokoju tam jest lozko na ktorym ja bede spala bo meza i tak wiecej nie ma niz jest ,obok lozeczko,taki jest plan jak wyjdzie w praktyce nie wiem :)

Karolina dla mamy jeszcze majtki poporodowe, podkłady na łózko (chociaz chyba w niektorych szpitalach są), podpaski duże, coś do podmywania.
My własnie planujemy zakup kołyski z tego wzgledu zeby mała nie budziła w nocy starszej siostry :)

a jeśli chodzi o pokój mamy wolny ale narazie nie robimy łóżeczko wstawiamy do sypialni a ciuszki puch niemy w garderobie starszej córeczki ona najchętniej chciałaby aby łóżeczko było u niej ale boję się że nie da rady się wyspać ze malutka jak będzie budzić się na mleczko to starsza przebudzi CHOCIAŻ się śmieje ze nie planowaliśmy kolejnej dzidzi i teraz ciężko w naszej sypialni znaleźć miejsce na łóżeczko ale damy radę a co myślicie na początku o kolysce

cześć ja wczoraj byłam u przyjaciółki która ma termin na czerwiec i okazało się ze juz ma prawie wszystko szok a ja nadal nic ja z jednej strony bym kupowała z drugiej mam jakieś obawy ze za wcześnie . dziewczyny proszę wstawię listę co trzeba zabrać do szpitala ja narazie wymyśliłam : pieluchy pampersy tetra i flanelowa rożek i ciuszki dla maleństwa czy bierzecie kosmetyki smoczek laktator i dla mnie to wszystko nic innego do głowy mi nie przychodzi a dla nas koszula skarpetki klapki wkłady i dokumenty i szlafrok jak wam coś do głowy jeszcze przychodzi to napiszcie i stanik do karmienia to jedyna rzecz która mi została po wcześniejszej ciąży.a moje dzieci się rozchorowalý a chcieliśmy aktywnie spędzić niedziele ach miłego dnia

termin z usg przesunął się o jeden dzien do tyłu . Brak zdjęcia Malutka nie dała sobie pstryknąć zdjęcia : (
co do wózka nadal nie zdecydowani pierw cos taniego chcielismy bo w sumie na samej gondola by nas ineteresowała bo spacerówke chcielismy inna .. raz chcemy uzywany by nie przeplacać a teraz sami nie wiemy .. Jakie są wasze typy u nas na poczatku bylo camarelo.
Co do ubranek dostalam troche od kuzynki troche neutralnych kupilismy wiec nie ma tragedi na poczatek mamy większy problem jest z pokoikiem .. nie wiemy czy remontowac czy zostawic tak jak starasza corka miala tapety w kwiatki ... moze do tego czasu sie przeprowadzimy taka troche niewiadoma :(

Kochane ...
A więc piątek 13-nastego uważam za udany : )
Byłam na warsztatach ginekologicznych gdzie zapisała mnie Moja Pani ginekolog. Gdzie badali moje dzieciątko
I powiem wam strasznie ruchliwe to moje Maleństwo :)
Anatomia płodu jest prawidłowa, łożysko na ścianie przedniej, położenie główkowe waga 365g ... i Uwaga ...poznałam płeć W KOŃCU :)
Będzie druga córeczka Lenka

Cześć Dziewczyny w ten niedzielny poranek :-)
My urlopu jako takiego nie planujemy, może pojedziemy na majówkę, a jak się będę w miarę dobrze kulać to pod koniec czerwca mamy w rodzinie kilka rocznic.
Wózek został po córce - Nestor w kolorze czerwono - czarnym na pompowanych kołach, sprawdził nam się świetnie w każdych warunkach. Córka jak skończyła rój to nie chciała w żadnym wózku (nawet spacerowce) jeździć tylko wszędzie z nami chodziła stąd może się okazać że ewentualnie trzeba będzie dokupić spacerówke.
Ubranek mamy sporo, większość neutralnych,a część po snach mojego rodzeństwa wiec pewnie dokupie może ze dwie rzeczy.
Mąż powoli wykańcza pokój Córci, a od kwietnia zabierze się za pokój Juniora.
Co do imienia to trwają narady- mąż chce Piotra, córka Łukasza a mi podobają się oba imiona plus Szymon -więc mamy jeszcze trochę czasu na decyzje.
A ja nie mogę doczekać się wizyty 19.03-jestem ciekawa czy Mały podgonil :-)
Miłego dnia życzę

Wyprawke mam,co prawda przejrzalam juz rzeczy i mam prawie wszystkie od 6mca tak wiec cos bede musiala kupic :) a pokoj jest typowo chlopiecy. Malunki postaci z bajek i kuby imie jest na scianie to kumpel domaluje drugie i tyle :)

Ja mam po moim synku sporo ubranek, które nie są niestety uniwersalne i pozbędę ich się za grosze lub wymienię na coś dla dziewczynki

Malaniunia gratulacje!!!
To wyprawkę masz z głowy:)

Ja po woli załatwiam sobie wszystkie większe sprzęty typu niania, karuzela czy inne uspokajacze itd. Ciuchy będę jakoś musiała wyselekcjonować z dziewczęcych:) na pewno coś się znajdzie. ale czekam jeszcze na remont pokoju wtedy zacznę urządzanie.

Inne tematy z forum

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (38 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...