Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 4)

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
MadzikRóża, tp.9.07- córeczka Kaja
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.- syn
malaniunia 28 l., tp. 15.07.
magda90 24 l., tp. 15.07.
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Angel, tp. 17.07.
Marynarka tp. 20.07.
Madzik050642 tp. 22.07
Ania tp. 25.07.
Anielkowa 27 l., tp. 26.07.
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Ania 27, tp. 30.07.
siiiak 23 l., tp. 31.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08.
Nyzosia tp. 04.08.
kasietta88 tp. 06.08
agawcia 8.08
Lineczka tp. 8.08
nowa-malwa, tp. 18.08.
EvvvaM tp. 24.08.
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-3-t592265,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 4)

Zazdroszczę Wam Dziewczyny:-) Też już bym chciała znać płeć , a tu jeszcze tyle czasu. Chyba że nie wytrzymam i pójdę wcześniej :-)

U Nas to już chyba nie możliwe,zeby się cos zmienilo,ale może mnie cos zaskoczy w poniedziałek ,bo ide na polowkowe w 3D do innej lekarki,zobaczymy :D

A u nas miał być Kubuś a będzie Zuzia :D :D

U Nas Kubuś już jest. Co do drugiego imienia mamy problem :)

Super! Ile tych chlopakow. U nas bedzie Kubus, u was imie juz wybrane?

U Nas będzie drugi chłopak :)

Hej dziewczyny, odnośnie córki to odpada powikłanie po antybiotykach bo brała może raz w życiu. Przęziebienia co prawda łapie ale nigdy to nic ponad standard taki jak katar, kaszel, gorączka. Ona jest zachartowanym dzieckiem, nie przegrzewanym i ogólnie zdrowym. Ja podejrzewałam że to moze pęcherz być ale badania dwa tyg temu nic nie wykazały chociaż sie skarzyla ze ja piecze i boli i miala tez wtedy tylko gorączke. My już od ponad dwóch lat ją diagnozujemy więc nie jest to też ból którym ona chce zwrócić na siebie uwagę. Kiedyś przez 3 tyg siedziałam z nią w domu, miała diete lekkostrawną i zapisywałam wszystko co je oraz ile mililitrów wypija. Lekarz wtedy stwierdził że to moze być nietoleranacja laktozy, i od tamtej pory kupujemy wszystko bez laktozy. Tutaj w Niemczech jest ogromny wybor takich produktów więc problem pojawia się na urlopach u babci w Polsce. Za 10 dni idziemy na ten wodorowy test z oddechu, podobno trwa pół dnia i mają nam wysłać cała instrukcje do domu jak się przygotować. Mowie wam, człowiekowi przychodzą do głowy najgorsze mysli. Najchętniej wsadziłabym ją pod tomograf całego ciała i jak znowu nic nie wyjdzie to tak zrobie bo inaczej nie będe mieć spokoju. Dodam tylko za ja jako dziecko czesto mialam bole brzucha od stresu, potem też miałam pasozyty. Niestey niemiecki lekarz nie chciał mi dać skierowania na badanie kału, jakby miał z tym jakiś problem więc zrobie to prywatnie jak przyjade do Gdańska. Dobra laski lece zaraz sama z soba do lekarza, niech cos wymysli z ta moja alergią, rano juz zaliczyłam pobranie krwi a teraz dalej w droge. pozdrowionka

Kaoma, ja jako dziecko miałam takie bóle, choć jestem już stara baba pamiętam dobrze. Pojawiały się sporadycznie, o różnym czasie, takie ataki trwały u mnie do 5 minut. Mało tego, nie wyrosłam z nich, nawet teraz co kilka miesięcy mnie dręczą. No i oczywiście nie znaleziono przyczyny, kiedyś, ktoś zasugerował, że to z powodu niedomykalności odźwiernika żołądka na którą cierpiałam jako niemowlak.

No właśnie a jakieś probiotyki jej dawałaś?

Kaoma i a jeszcze mi się przypomniało ze bóle brzucha mogą być po kuracji antybiotykowej

dzień dobry syn w szkole a córeczka rano z goraczka juz myślałam że szkarlatyna miała takie czerwone pliki ale dałam i i bum i sok z czarnego bzu i młoda juz siedzi i przebiera lalki wiec mam nadzieje ze nic się z tego nie rozwinie. A malutka w ruszku tez wstała cały czas w brzuchy kopie ale miłe uczucie .a jeśli chodzi o wakacje doszliśmy do porozumienia ze teraz zagranicą odpada teraz może Kraków na 4 5 dni a jak malutka się urodzi to pomyślimy co dalej . Kaoma nie denerwuj się rozumiem Cię dokładnie sama mam wśród koleżanek ciężkie choroby dzieci i to jest straszne ale poczekaj na diagnozę a może malutka w ten sposób reaguje na przyszłe rodzeństwo chce zwrócić uwagę czasem też dzieci boli brzuszek jak coś ich denerwuje i po lekach narazie nie denerwuj się. Moja mała co jakiś czas łapie się za głowę i wolą boli tez juz byliśmy u neurologa teraz konsultacje kolejne w nocy nawet jakiś czas temu pojechaliśmy na dyżur do szpitala okazało się że ma niskie ciśnienie ale też myślę w kółko . Mała mimo że dużo mówi do brzuszka całuje i jak jej coś kupuje chce żebym coś dla siostry to mimo to w zeszła sobotę popłakała się i zapytała czy jak mała się urodzi czy o niej i synku zapomnę strasznie mnie przybiło bo nawet nie do końca sobie zdawałam sprawę ze tak mocno to przeżywa .Mimo że dużo z nią rozmawiamy i poświęcamy czasu to czuje się zagrożenie i mąż właśnie wysunął teorie ze te bóle głowy to zwołanie na siebie uwagi .Powiem wam ze mam obawy jak podzielić czas na całą gromadke przy tak malutkim dziecku jaki będzie noworodek. ach ale się napisałam idę na śniadanko mąż zrobił a macie nadal na coś ochotę ja jem winogrona i grejpfruta non stop masakra

Hej dziewczyny, my wczoraj mieliśmy usg -19.t.c, wyszło niestety łożysko przodujące, co daje mi sporo do myślenia. Oczywiście wszystko już przeczytałam i wcale nie jestem spokojniejsza.

To moja druga ciąża, w pierwszej synek był od razu ułozony głową w dół i nie było problemu. Teraz maluszek ma pozycję siedzącą, nózki na dole i w dodatku to łożysko:/ Sama nie wiem co o tym myśleć...

Miała któraś mama taką sytuację?

30.03 mamy połówkowe, mam nadzieję, że sytuacja do tego czasu się poprawi.

Kurcze Kaoma współczuje. I alergii i przygód z córką. Ja bym pewnie też ześwirowała....Już kiedyś zrobiłam alarm jak młoda się w nocy budziła z bólami nóg bo gdzieś usłyszałam że to może być rak. na szczęście jej przeszło i nic nie wyszło ale badania zrobiłam.
A co do skurczy to u nas w przedszkolu jeden chłopiec miał ale on miał taki 2 dniowy atak. ponoć masakra, wył z bólu. wylądowali z nim na pogotowiu i okazało się że to skręt jelit i szybko go operowali. najlepsze jest to że to się ponoć zrobiło od przeziębień. kilka przeziębień pod rząd i jelita nie wytrzymały. w życiu bym nie wpadła że takie rzeczy mogą się robić od zwykłego przeziębienia.
A podejrzewasz co to może być?

Hej laski, ja tez was podczytuje regularnie, u mnie po mdlościach przyszedł czas na kolejny hit minaowicie alergie haha nie nudze się jednym słowem. otóz moj dzień zaczyna się o 6 rano bo budze się od świądu twarzy który jest nie do zniesienia, do tego mam napady kichania po 30 czasem 50 razy. Jesli żadna z was nigdy tego nie przezyła to raczej trudno to zrozumieć człowiekowi który nigdy nie miał alergii. Generalnie tak jak i w pierwszej ciąży mi sie nasliło na maksa tak teraz też. Oczywiście lecący katar non stop plus problemy z oddychaniem są w gratisie. Budze się tak wcześniej bo od 5 rano następuje zwiększenie stężenia pyłkow w powietrzu a że mieszkam na parterze z ogrodem to jest fantastico... Najgorsze jest to ze moge brać tylko jedne tabletki po których nie mam bolu glowy i nie jestem otępiała, o pracy w moim przypadku nie ma mowy. Jestem bardzo zmęczona psychicznie, do tego córka ma problemy z bólami brzucha i nikt jakoś nie potrafi jej zdjagnozować. Za tydzien bedziemy jej robić badania na nietolerancje laktozy ale moim zdaniem nie w tym leży problem. Usg brzucha miala w pazdzierniku i wszystko bylo ok. Wiecie jestem zeschizowana bo niestety w ciągu ostatnich 3 lat, dwie znajome pozegnaly, w ciagu kilku miesiecy od diagnozy, swoje prawie 10letnie dzieci a problemy zaczely sie wlasnie od nieregularnych bolow brzucha. Czasem mała budzi się juz z bolem brzucha, potem ja boli przed przedszkolem, po przedszkolu, wieczorami. Ma takie skurcze po kilkanascie sekund a potem jej mija. Mowie wam, nie wiem co to jest.

Tez zazdroszcze tego ze znacie juz plec :) czekam z niecierpliwoscia czy to na 100% chlopak czy jednak wg poerwszej wersji dziewuszka :)

hejo hejo dawno się nie odzywałam ;) ale cały czas na bierząco was podczytuje ;) z badań już za mną badanie połówkowe dzidzia rozwija się prawidłowo ma już 18 cm , a od pięknej słonecznej niedzieli przyczepił się do mnie okropny wodnisty katar naszczęście nic dodatkowego się nie wykluło a katar na finishu , nadal chodzę do pracy i pewnikiem przy takim samopoczuciu i kondycji pociągnę do 8 miesiąca gdzie przy pierwszej ciąży poszłam na L4 w połowie 6 miesiąca ;)

image

Ja tez dzisiaj po glukozie, sam smak jak dla mnie tez jest do przejscia, gorzej potem jakos mnie mdli, ale na szczescie tylko godzine czekałam na drugie pobranie a nie tak jak wiekszosc z Was 2h, wiec jakos zleciało :) drugi raz miałam to badanie w tej ciązy. Jutro na połówkowe z samego rana wiec sie nie moge doczekac :)

Widziałyście to?:http://dzieci.pl/kat,1033565,title,Znieczulenie-zewnatrzoponowe-podczas-porodu-bedzie-bezplatne,wid,17339009,wiadomosc.html?smgputicaid=6147ed

Mąż mówi że mówili o tym rano w radio. ciekawe od kiedy....

hej :) czytam na bierząco ale z pisaniem już gorzej :P

my może pojedziemy na początku lipca na domki nad jeziorko ale jeszcze nic nie wiadomo.. wszystko zalezy jak sie będę czuła. Jak nie to teście chcą tam zabrać Kubulka na tydzień ale chyba tego nie zniose :P chodź z drugiej strony tam będzie miał przynajmniej jakies atrakcje niż z ledwo chodzącą matką :P no nic zobaczymy może pojedziemy na kilka dni i zostawimy Kubulka na resztę.

Ja mam wizyte dopiero za dwa tygodnie :( chyba że zdecyduje sie isc prywatnie szybciej..

Super, że wizyty udane i większość zna płeć :) Moja kruszyna właśnie ma chyba czkawkę :P

No i chciałam pochwilić mojego synusia (22msce) sam się odsmoczkował :) po prostu zapomniał o smoczku i od dwóch dni nie używamy :) a tak się tego bałam ... i tak chciałam to zrobić przed narodzinami dzidziolka ale samo wyszło i super

mi się tez dłuży jutro usg i kontrola zobaczymg co tam słychać u Basi albo Zosi ?

Inne tematy z forum

Sposób na kołtuny u dziecka. Polecam (19 odpowiedzi)

Witam Ostatnio miałam straszny problem z moją 2,5 latką, ponieważ zrobił jej się z tyłu główki...

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...