Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 4)

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
MadzikRóża, tp.9.07- córeczka Kaja
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.- syn
malaniunia 28 l., tp. 15.07.
magda90 24 l., tp. 15.07.
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Angel, tp. 17.07.
Marynarka tp. 20.07.
Madzik050642 tp. 22.07
Ania tp. 25.07.
Anielkowa 27 l., tp. 26.07.
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Ania 27, tp. 30.07.
siiiak 23 l., tp. 31.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08.
Nyzosia tp. 04.08.
kasietta88 tp. 06.08
agawcia 8.08
Lineczka tp. 8.08
nowa-malwa, tp. 18.08.
EvvvaM tp. 24.08.
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-3-t592265,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 4)

alicja_82 Pewnie nie raz się spotkamy, bo Jasień duży nie jest:P Mieszkam na Gardenii - niby drugi koniec osiedla, a tak naprawdę to rzut beretem.

mi na szczęście gładko poszło, ale wiadomo każdy jest inny :)

Ja nie cierpię badania z glukozą. sama glukoza mi słabo wchodzi a potem przez te 2 godziny jest mi tak słabo że ledwo wytrzymuje.
Ale może dlatego że ja miałam cukrzycę ciążową. i pewnie teraz też mnie nie ominie.

Właśnie się zastanawiałam co wszystkie tak panikują przed tym badaniem. Dla mnie najgorsze było to siedzenie dwie godziny,a tak to luzik. Ważne, że z głowy. Oby wyniki były dobre.

Ja jestem przed glugoza,planuje zrobic za 2tyg bo skierowanie juz mam,z pierwszej ciazy dobrze wspominam to badanie nic strasznego :)

taka1 i widzę, że termin podobny mamy , to będziemy śmigać na spacerki ;-) a w której części Jasienia mieszkasz? Ja przy szkole.

alicja_82 ja jestem z Jasienia :)

My planujemy w czerwcu wypad na działkę do rodziny. Co prawda jest kawałek do przejechania, bo to pod Warszawą, ale działka jest oazą spokoju i chcemy tam się wyciszyć i odpocząć po moich majowych szkoleniach i egzaminach i przed najważniejszym egzaminem jaki nas czeka na koniec sierpnia :D
Ciepłe kraje bym sobie odpuściła, bo nie wiem jak będę reagować na wysokie temperatury.

Hehe, mi glukoza smakowała :D Miałam problem tylko z tym, że w bardzo zimnej wodzie była rozpuszczona :P

Cześć!

Ja bym chętnie pojechała na tydzień chociaż za granicę, ale buduje się nam mieszkanie i niedługo będziemy wykańczać, więc niestety finanse na podróże nie pozwalają...

Za to moja młoda zaczęła być mocno aktywna, czuć już wyraźnie kopnięcia od czasu do czasu, aż ręka podskakuje na brzuchu :)

A ja jestem wlasnie po glukozie. W sumie dziwie sie, ze wszyscy tak na nia narzekaja. Nie bylo zle :)

Witajcie :-) co za pogoda dzisiaj , gdzie jest słońce?!
Ola - bardzo się cieszę, że wszystko ok :-)

Jeśli chodzi o wózek to my mamy Jedo Fyn, sprawdził się super i mam nadzieję że będzie służył przy drugim.

Urlopu nie planujemy, na Majówkę to zawsze my mamy gości, bo nie pochodzimy stąd, więc rodzinka i znajomi często korzystają :-) Mąż też trzyma urlop po urodzeniu. Za rok sobie odbijemy :-)

Nyzosia gratuluję synka - super będzie parka!

Mika ja mam termin na 27.08. , także Ty już będziesz śmigać z wózkiem :-) Natalka ok , chodzi do przedszkola , fajna babka z niej rośnie :-)

Dziewczyny, czy któraś z Was jest może z okolic Jasienia?

Hej dziewczyny, dołączam :) T.P. 10.08. 2015

Ja dziś wybieram się na połówkowe. Mam nadzieję że lekarz potwierdzi, że dziewczynka mieszka w moim brzuchu.

Ja wybieram się w czerwcu do męża za granicę na miesiąc. Jak tam urodzę to trudno ale chcemy trochę spędzić czasu razem bo on nie będzie mógł przyjechać. Będzie dopiero przed porodem.

Dziewczyny wszystkie dobre wyniki Nas ciesza! Oby dalej u każdej z Nas było wszystko wpoarzadku i u Nas i z Maluszkami! :)

My dosc dużo podrozowalismy po PL w te wakacje co były, we wrześniu tez bylismy za granica i w tym roku dalsze wakacje sobie odpuścimy, od majówki pewnie co tydzień na weekend będziemy z Kuba na domku u Nas na Kaszubach i nic poza tym.
W planach mamy wakacje w kwietniu lub wrześniu za rok,żeby już dwojka dzieci skorzystala ,ale to tak odlegly czas,ze zobaczymy.
Moja znajoma w zeszłym roku miała termin na sierpień a na przełomie maja/czerwca lecieli do Hiszpanii na 2tyodnie,jak kto lubi :)

My urlopu jakiegoś większego nie planujemy. mąż zbiera wolne na po narodzinach:) pewnie weźmie miesiąc wolnego jak poprzednio.
Ale chcemy się wybrać na któryś z długich weekendów na Kaszuby do jakiegoś ośrodka. Tak żeby młoda miała atrakcje a my odpoczniemy. W weekendy pewnie będziemy odwiedzać znajomych, którzy mają domki na Kaszubach właśnie.
Może weźmiemy tydzień wolnego w lipcu bo młoda ma zamknięte przedszkole i pojedziemy do kumpla na działkę ale to jeszcze zobaczymy.
Nigdzie dalej się nie wybieram:)

mam jeszcze jedno do was pytanie czy planujecie urlop mój mąż kręci mi dziurę w brzuchu a ja sama już nie wiem mogę ewentualnie na majówkę pojechać na parę dni na Kaszuby ale ciepłe kraje chce odpuścić a jak jest u w as cy w tak wysokiej ciąży gdzieś się wybieracie

dzień dobry ranna porą my już z kawą , synek do szkoły a mała jeszcze chwilę i do przedszkola. Bardzo się cieszę ze wynik amniopunkcji wyszedł dobry, rozumiem Twoją radość teraz na pewno wszystko będzie dobrze. dziękuje za informację odnośnie wózków chyba podjadę jeszcze w tym tygodniu do mama i ja zobaczę na żywo ale zostanę przy maxi cosi ale jeszcze myślę nad teutonią. ja oficjalnie na l4 nie wiem co będe robić ale nadrobię zaległości książkowe .Jeśli chodzi o plan porodu nigdy go nie miałam , miałam dwa cc. ja czekam teraz na połowkowe i nie mogę się strasznie doczekać , miłego dnia

Boziu ale te wątki lecą .. szczerze nawet do wcześniejszego nie zaglądałam ahh czas się poprawić ..
U nas 20 tydz 3d. W piątek jadę na warsztaty ginekologów gdzie będą badać serduszko maluszka nie mogę się doczekać : )
Połówkowe mam za tydz naszczęście rano bo bym nie wytrzymała nie wiem jak wam ale mi czas między wizytami się strasznie dłuży :(
Nadal nie wiemy co nosimy pod serduszkiem nawet drobnej sugestii nic : ( ahh

Ja mam termin z tygodniową różnicą między dziećmi i nie chcę się wstrzelić w ten sam dzień:) wolałabym ze 2 tygodnie przerwy bo widzę jak młoda przezywa urodziny i nie chciałabym żeby musiała je dzielić z bratem:)
Ale jak wyjdzie zobaczymy.

Spacerówkę też muszę kupić ale tym będę się martwiła za rok przed latem. choć młoda jeździła cale lato w murze i fajnie się nam sprawowała.

Pytam o plan porodu bo 5 lat temu nie było i zastanawiam się na ile jest respektowany. choć znając życie pewnie wcale:) ja mam jedno życzenie co do porodu: ZNIECZULENIE:))))))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mam Espiro Atlantic,duzy,wygodny,pompowane koła idealny na każdy teren,kolor turkusowy także wg mnie obojętnie na jaka płec,Kuba w nim jezdzil do 3 r.ż.,jednak do auta miałam spacerówkę parasolke Coneco Saturn używałam jej jak gdzies lecieliśmy/jechaliśmy od 9mca ,tez ja mamy schowana bo się nie zniszczyla,ale nie wiem czy jeśli chodzi tylko o spacerowke to nie będę kupowala nowej pomyślimy ;). Wozki wymagają tylko odswiezenia :)

Co do planu porodu...mam wielka nadzieje ,ze będzie to CC. Pierwszy porod cc ze wskazaniem ortopedycznym,od tamtej pory się nic nie zmienilo,wiec ortopeda pewnie znow będzie za cc. Mam nadzieje,ze znow będę mogla rodzic na Klinicznej i nie będą mieli z tym problemu....niei ukrywam,ze mam termin w dniu ur Kuby i milo byłoby rodzic w tym terminie po rownych 5ciu latach :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

POMYSŁY NA PRZYJĘCIE TYPU BABY SHOWER - tak na szybko (5 odpowiedzi)

Dziewczyny brała któraś z Was w takiej imprezce? dziś pod wpływem chwili zaprosiłam sąsiadkę...