Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 4)

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
MadzikRóża, tp.9.07- córeczka Kaja
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.- syn
malaniunia 28 l., tp. 15.07.
magda90 24 l., tp. 15.07.
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Angel, tp. 17.07.
Marynarka tp. 20.07.
Madzik050642 tp. 22.07
Ania tp. 25.07.
Anielkowa 27 l., tp. 26.07.
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Ania 27, tp. 30.07.
siiiak 23 l., tp. 31.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08.
Nyzosia tp. 04.08.
kasietta88 tp. 06.08
agawcia 8.08
Lineczka tp. 8.08
nowa-malwa, tp. 18.08.
EvvvaM tp. 24.08.
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-3-t592265,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 4)

Kaoma, musisz myslec pozytywnie i się kurować. Minie trochę czasu i będzie dobrze,lekarze na pewno porządnie Cie wylecza i szybko zapomnisz o chorobie.

EvaM swietnie! U Nas chłopak i to drugi :P My się tez zastanawiamy ale nad Aleksem :)

EvvvaM - Super, gratuluję! Ja połówkowe mam za tydzień i strasznie nie mogę się doczekać. Czy z dzieckiem wszystko dobrze, jak dużo urosło no i jaka płeć, bo chcemy już wybrać imię :)

A my już po połówkowym (w 20tc) no i mamy chłopaka :) uffff, cieszę się bardzo bo ja chciałam chłopca. Imie wybrane - będzie Aleksander :) Mały kopie jak szalony zwłaszcza wtedy kiedy matka siedzi - a pewnie niech wie, że tam jestem :)
Po połówkowym wszystko ok, Mały troszkę ponad wymiar ale u mnie w rodzinie zawsze były duże dzieci wiec się nie przejmuję.
Jeśli chodzi o wagę to mam +5kg

hej dziewczyny, ja niestety dostalam zakaz na pismie od dwoch laryngologow ze nie moge leciec samolotem do Gdanska, z uchem jest na tyle zle ze mialam miec dzis nacinanie i czyszczenie ale lekarz dal mi jeszcze tydzien na poprawe bo to sie robi w znieczuleniu a ja teraz jestem w tak fatalnym stanie ze to nie wchodzi w gre. Ginekolog tez mnie podlamala jak popatrzala w moje wyniki. Stwierdzila ze jestem tak oslabiona ze stanowie idealna pozywke dla wszystkich bakterii i grzybow. Mowie wam, czuje sie jak stara szmata od podlogi taka wypompowana, i rycze przez te glupie hormony.

Ja też na razie niedużo, bo +2,5 kg, ale u mnie dopiero początek 21 tyg (jeszcze tylko tydzień do połówkowego! :D), a poza tym, trochę zapasu już mam, więc organizm na razie nie ma po co odkładać.
Imię mamy wybrane jedynie dla dziewczynki, z chłopcem mamy problem. Za tydzień usg więc dowiemy się pewnie kto siedzi w brzuchu i wtedy zobaczymy czy będziemy się martwić o imię czy nie:P

Hej,

Ja miałam zapalenie ucha ok.14 tygodnia w tej ciąży dostałam krople na antybiotyku i w miare szybko przeszlo.

Ja mam 5kg na plusie,ale to mniej niż w pierwszej ciąży.
W pierwszej miałam na koniec +18 kg,teraz mam nadzieje,ze będzie mniej :)

Co do imienia nie mamy pomysłu.
Kuba wymyślił Jaś albo Seweryn. Ale my jesteśmy zdecydowanie na nie,zobaczymy z czasem ,może dopiero po porodzie Nas olśni :D

Tysiiak napewno kroplami.nie zaszkodzilas dziecku, ja to sie obawiam ze moj maly bedzie swiecil jak zarowka po tych wszystkich lekach ktore biore. Jutro juz mnie wypisza i musze szybko jechac do mojej ginekolog po zakaz pracy wiec bedzie pewnie jutro caly dzien latania i zalatwiania. A musze do zrobic bo juz dostalam wezwanie do ubezpieczyciela w zw z moimi zwolnieniami, jeden termin juz.odwolalam.ale.jak dalej sie im.nie.pokaze i.nie udowodnie choroby to wstrzymaja mi wyplate kasy. Mowie wam ciagle cos... pozdrowienia

Kaoma dużo zdrowia. Nieźle Cię wzięło. W pierwszej ciąży też przechodziłam zapalenie ucha i też skończyło się antybiotykiem.
Podczytuje Was na bieżąco, ale jakoś brak weny do pisania.
Mi doszła konkretna anemia i cukrzyca ciążowa. Co prawda jestem nieco ponad normę z cukrzycą ale musze trzymać dietę i kłuć się parę razy dziennie. Plus taki, że nie przytyłam nic przez ostatnie 3tyg, zwłaszcza że przy Maćku przybyło mi 22kg. Maluch obrócił się i jest nogami w dół, daje popalić pęcherzowi.

Kaoma życzę dużo zdrówka :* wiem jaki okropny potrafi być ból ucha bo mnie też własnie od kilku dni bolało tak że noce nieprzespane :( na początku myslałam, że to ósemka bo mi się ukruszyła ale chyba nie bo wczoraj wieczorem w akcie desperacji wpuściłam sobie 3 krople do ucha płynu przeciwbólowego i przeciwapalnego... tak trochę na własną rękę bo na ulotce było napisane że dla kobiet w ciąży po konsultacji z lekarzem... i od tamtej pory NIC mnie nie boli (NIE ZAPESZAJĄC). Mam nadzieję, ze nie zaszkodze dzidziusiowi...

Ja mam na plusie jakieś 10 kilo i bardzo się boje żeby nie dobić do 20 jak w pierwszej ciąży :(

Hej dziewczyny, ja dalej w szpitalny lozeczku. Wczoraj na.wlasne zyczenie odstawilam antybiotyk bo poprostu czulam ze to on mnie tak osabia i powoduje nudnosci i biegunke. I dzis faktycznie.jest lepiej. Nie wiem tylko jak zalecze.do konca to zapalenie ucha. Czytalam ze leczenie trwa nawet do 3 tyg. Poki co stosuje krople do ucha i.nosa od laryngologa. Niestrty nos zaczal krwawic i to ostro ale nie ma sie.co dziwic po tylu tygodniach problemow.
Jak chodzi o wage to u mnie pewnie teraz kilka kilo w dol przez chorobe. Jak sie wazylam w domu to bylo 57kg czyli nic nie przytylam.
We wtorek mam lot do gdanska i.nie wiem co robic. Boje sie ze jakis cudem znowu.szlag mnie tafi i.nie daj boze bede miec powtorke z rozrywki ale z drugiej strony corka tak sie cieszyla na lot do dziadkow...
U nas z imieniem tez pustka, maz sobie wymysil Vincenta ale mi sie.nie.podoba, corka zapodaje jakies postacie z bajek a ja sama nie wiem. Nic mi sie nie podoba, na szczescie mam jeszcze duuuuzo czasu.

Hej dziewczyny, ja dalej w szpitalny lozeczku. Wczoraj na.wlasne zyczenie odstawilam antybiotyk bo poprostu czulam ze to on mnie tak osabia i powoduje nudnosci i biegunke. I dzis faktycznie.jest lepiej. Nie wiem tylko jak zalecze.do konca to zapalenie ucha. Czytalam ze leczenie trwa nawet do 3 tyg. Poki co stosuje krople do ucha i.nosa od laryngologa. Niestrty nos zaczal krwawic i to ostro ale nie ma sie.co dziwic po tylu tygodniach problemow.
Jak chodzi o wage to u mnie pewnie teraz kilka kilo w dol przez chorobe. Jak sie wazylam w domu to bylo 57kg czyli nic nie przytylam.
We wtorek mam lot do gdanska i.nie wiem co robic. Boje sie ze jakis cudem znowu.szlag mnie tafi i.nie daj boze bede miec powtorke z rozrywki ale z drugiej strony corka tak sie cieszyla na lot do dziadkow...
U nas z imieniem tez pustka, maz sobie wymysil Vincenta ale mi sie.nie.podoba, corka zapodaje jakies postacie z bajek a ja sama nie wiem. Nic mi sie nie podoba, na szczescie mam jeszcze duuuuzo czasu.

Witam,

Wszystkim dziewczynom życzę dużo zdrowia ;)
Co do wagi to ja już mam 10kg na plusie :( ale w pierwszej ciąży też tak miałam

Jeżeli chodzi o imię to pod tym względem ucieszyliśmy się że będzie syn, bo dla córki nie mieliśmy koncepcji. Dla syna córka wymyśliła na dzień dobry że ma być Łukasz i trzyma się tego rękoma i nogami. Mąż chce dać małemu na imię Piotr (ale córka protestuje że Piotra nie chce). Mi dodatkowo podoba się imię Szymon (i tu córka wyraża względną aprobatę). Więc mamy w czym wybierać :)

patrycja u mnie 29 tydzień

Patrycja martwisz się że mało przytyłaś?To dla kobiety powinien być powód do radości,ja jestem w 26 tyg.a przytyłam tylko 1 kg i wcale mnie to nie martwi,w obu ciążach też mało tyłam,w sumie 12 i 10,teraz będzie mniej,tyle co dziecko,wody,łożysko,piersi i dobrze bo brzuch to ja mam ogromny po dzieciach,wystarczy mi tycia,pózniej nie mogę się tego pozbyć.

Dzięki za inf. Może ktoś się orientuje jak jest w SR na Klinicznej ? U nas ma być Konradek ale kto wie czy się jeszcze nie zmieni;)

Nowa Malwa - będę chodzić w Gdyni na Pogórzu: http://supermama.edu.pl/ Jest refundowana, 10 tygodni, spotkania 2x w tygodniu. Gdy się przychodzi z osobą towarzyszącą płaci się za całość 100 zł, gdy samej 25 zł.

Ja liczyłam na córkę ale ona nie ma pomysłów. albo ma takie typu Kapitan Hak:)
Ja mojemu młodszemu bratu wymyśliłam imię:)

Nyzosia u mnie póki co córka wymyśla imiona , ona cały czas liczy na brata i siostrę :)niektóre imiona pochodzą z bajek, więc śmiechu trochę jest. Pierwsza wersja dla siostry była suzy rebeka:) a dla brata filip pedro:) Ja na razie nie myślę, bo nie wiem jeszcze co będzie .

Patrycjamir nie martw się wagą. ważne żeby z dzieckiem było ok. Jak młoda dobrze przybiera to się nie ma co stresować.

Ja mam wizytę we wtorek i też już się nie mogę doczekać. choć teraz jak czuję młodego to jestem spokojniejsza.

Dzisiaj czuje się już lepiej. idę na spacer po młodą do przedszkola. pogoda cudna...

Jak u Was z ustalaniem imion? u nas jakaś totalna pustka..masakra nie mamy w ogóle pomysłu.

Ja chodziłam do sr na Klinicznej , ale 4 lata temu w pierwszej ciąży :)wtedy się płaciło za męża, a kobiety zameldowane w Gdańsku nic.

Inne tematy z forum

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (26 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Położna środowiskowa Gdynia - którą wybrać? (15 odpowiedzi)

hej dziewczyny! Czy możecie mi polecieć jakąś sprawdzoną, zaufaną, i rzetelną położną...