Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 4)

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
MadzikRóża, tp.9.07- córeczka Kaja
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.- syn
malaniunia 28 l., tp. 15.07.
magda90 24 l., tp. 15.07.
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Angel, tp. 17.07.
Marynarka tp. 20.07.
Madzik050642 tp. 22.07
Ania tp. 25.07.
Anielkowa 27 l., tp. 26.07.
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Ania 27, tp. 30.07.
siiiak 23 l., tp. 31.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08.
Nyzosia tp. 04.08.
kasietta88 tp. 06.08
agawcia 8.08
Lineczka tp. 8.08
nowa-malwa, tp. 18.08.
EvvvaM tp. 24.08.
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-3-t592265,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 4)

Kochana kasietta88 do jakiej szkoły rodzenia zaczynasz wkrótce uczęszczać? Bo ja dzwoniłam do p. Madej mówiła ze za szybko, że dzwonić po 28 tci tak sie obawiam czy uda sie dostać i zapisać...Czy ktos się orientuje czy szkoła rodzenia przy Klinicznej u p. Madej jest płatna? Bo słyszałam, że dla osób zameldowanych w GD jest bezpłatna a pozostałe osoby płacą 200 zł. Czy ktoś może ma doświadczenie i podpowie?

kott 28 tydzień ciąży czy 29 tydzień ? ja się zaczynam martwić że tak mało przytyłam jestem ciekawa jak tam mała dzisiaj bo ostatnei usg miesiąc temu miałam

ja dzisja lekarz na 17.30 mała szaleje czuć na zewnątrz ja na plusie 4,5 kg

Cześć, odświeżam informacje:

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.-dziewczynka Zosia
Manna tp. 1.07. - chłopak
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07. syn Jakub, szpital Wejherowo
agunineczka 24l., tp. 7.07.
MadzikRóża, tp.9.07- córeczka Kaja
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.- syn
malaniunia 28 l., tp. 15.07. - chłopak
magda90 24 l., tp. 15.07. - dziewczynka
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Angel, tp. 19.07. syn, szpital w Gdańsku na Klinicznej
Marynarka tp. 20.07. Dziewczynka - Zuzia :)
Madzik050642 tp. 22.07
Ania tp. 25.07. chłopiec
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Ania 27, tp. 30.07.
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07. - chłopiec Kacperek, szpital kliniczna

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08.
Nyzosia tp. 04.08.- chłopak
kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08
Lineczka tp. 8.08
tihuana tp. 10.08
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
EvvvaM tp. 24.08.
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Co do wagi, przytyłam na razie 2 kg (do wagi sprzed ciąży jest -1kg, na początku schudłam 3 kg). Dr jest zadowolony, jako, że swój lekki zapas mam, więc młoda ma skąd ciągnąć.

Ruchy czuję bardzo wyraźnie, kopniaki są rzadziej, ale mąż kilka razy już poczuł. Nawet wczoraj się przejmowałam, że jakoś mniej ją czuję, ale wieczorem zrobiła sobie trening:)

Jestem po połówkowym w dniu 30.03. Wszystko ok, na ten czas ważyła ok. 570g, co odpowiadało na 4 dni więcej niż jest w praktyce. Następna wizyta 27.04, a 28.04 zaczynamy szkołę rodzenia :)

Ja mam jakieś 5-6 kg na plusie. w sumie dawno się nie ważyłam a chyba powinnam bo we wtorek idę do lekarza i wolę być przygotowana:)
W pierwszej ciąży przytyłam 10 kg i w tej pewnie będzie podobnie szczególnie jak będę znowu miała cukrzycę ciążową. najwięcej tyje w 5 miesiącu - i wtedy i teraz jakieś 3-4 kg w ciągu miesiąca. poprzednio lekarz zasiał panikę jak przytyłam 4 kg ale potem się uspokoiło.

Ruchy zewnętrzne czuje ale nie zawsze i nie jakoś mocno. młody lubi mi grzebać w wnętrznościach:)

Jejku zdrowiej nam !!
U mnie 29 tc i 15 kg na plusie :D masakra, ale w sumie chyba tylko w brzuch mi poszło. Ruchy to ja czuję chyba wszędzie mały wariuje jak szalony :)

Zdrówka dla wszystkich! Dziewczyny jak to jest u Was z wagą ile już na plusie;) Czy czujecie już kopniaki na zewnątrz?

Wracajcie do zdrowia dziewczyny!Trzymam kciuki!

Kaoma trzymaj się!!!

Hej dziewczyny, u mnie swieta byly malo wesole bo pochorowalam sie tak ze leze w szpitalu. W dodatku mam ostre zapalenie ucha i dostalam antybiotyk. Niestety nie bylam w stanie polykac tabletek bo odrazu mialam biegunke i wymioty, no i bol okropny lacznie z zebami i dziaslami. Teraz dostaje dozylnie leki ale na ucho praktycznie nic nie slysze. Dzis pierwszy raz od piatku zjadlam troche sniadania i obiadu, mam nadzieje ze postawia mnie tu na nogi w doslownym sensie bo jestem tak slaba ze tylko leze :( pozdrowionka

Halo halo. Zyjecie?:)
ja ledwo no jestem chora. Bylam wczoraj u lekarza ale jedyne co moge brac to syropy serii prenalen. I paracetamol. dzisiaj juz jest lepiej. Temperatura mi zeszla. Mam nadzieje ze do weekendu mi przejdzie bo pogoda ma byc cudna.

Cześć Dziewczyny wróciłam po ponad dwóch tygodniach do domku, trochę się stęskniłam :) 16go w końcu usg połówkowe - już nie mogę się doczekać, mam nadzieję że wszystko ok, a i płeć chciałabym już poznać. Jeśli chodzi o ruchy to czuję coraz intensywniej o różnych porach.
Miłego dnia życzę.

A moja Niunia od kilku wizyt jest ułożona miednicowo i pod pępkiem czuję jak d*pcię wypina, kopie także po pęcherzu i po jajnikach :D na razie nie widać i nie czuć, żeby się przekręciła...:)

Moj to chyba w kazdej pozycji lezy:)))
ale maja jeszcze dużo czasu na obrót. Starsza odwrocila sie kolo 30 tygodnia.
Ania super ze wszystko dobrze!!!

Mój tez szaleje,zle w 99% po 22giej wieczorem :D
Tez już się rozpycha i można poobserwować brzuch jak kopie i się rozpycha,widac już 'na zewnatrz' :)
Mój leży glowa do dolu,chociaz mam wrazenie ,ze znow się przekrecil i lezy inaczej :)

Cześć dziewczyny,witam po świętach,u nas dobrze czas zleciał,teraz jest z nami mój tata co mnie mega cieszy bo dużo spaceruje z młodszym a ja mogę spokojnie ugotować obiad,posprzątać czy zwyczajnie odpocząć.Jedyny minus że moje dziecko od jakiegoś czasu zrobiło się strasznie kapryśne,humorzaste i krzycząco-płaczliwe więc znów zmęczenie mnie dopada i mam wielkiego stracha jak sobie poradzę z trójką dzieci,chyba oszaleję:)

Dziś byłam po raz trzeci na badaniach 60 km od mojego miejsca zamieszkania i modliłam się,zresztą cała rodzina też żeby już było dobrze bo tak biegać po lekarzach i się zamartwiać,zwłaszcza bez języka,czy osoby która by go znała to nic przyjemnego,też można się mega zdołować.Noi wieści mam super!

Po torbielach nie ma już śladu,dziecko przebadane,zdrowe noi lekarz podtrzymuje co powiedział w 18 tyg ciąży,dziewczynka,dostałam zdjęcie jak któraś tu napisała bałwanka czyli prawdopodobnie warg sromowych,co mnie bardzo cieszy ale boję się zapeszać bo wiem że jest sporo przypadków że jest dziewczynka nawet do 7 miesiąca a rodzi się chłopiec,hehe,nie wiem jak to możliwe,a jednak.

Dzidzia jeszcze nie jest przewrócona głowką do dołu,ale ma jeszcze czas,choć moi synowie już wisieli jak nietoperze:)Waga 690 gr,wody płodowe są w normie,echo serca wyszło ok,oraz sprawdzone zostały też przepływy,więc jestem dziś happy!

Wszystkiego dobrego po świętach :)
Ja dzisiaj miałam badanie glukozy 75g i wyniki są oki 82 na czczo, 170 po godzinie, 130 po dwóch godzinach.
Morfologia i mocz w normie.
Młody po wypiciu glukozy tak zaczął się ruszać,że kobieta siedząca obok mnie w poczekalni aż zrobiła duże oczy :)

Wszystkiego dobrego po świętach!
U nas w święta ok za to od wczoraj zaczęło mnie coś rozkładać i dzisiaj ledwo dycham. katar mam, gardło mnie boli i mam stan podgorączkowy:( i nie za bardzo mam co brać żeby mi było lepiej. inhalacje sobie robię i tyle.

Młody się rozkręcił i szale w brzuchu. zupełnie inaczej niż córka. mam wrażenie, że on tam fikołki i gwiazdy ćwiczy tak się rozpycha. córa się tak nie rozpychała. i w końcu czuję go na zewnątrz co mnie cieszy:)

Gratulacje wyboru imienia moja 4 letnia córa ma na imię Róża i jest jedyna w swoim rodzaju i zapamiętania dzięki oryginalnemu imieniu Rózie rządzą

Zdrowych i spokojnych Swiat ;) !

Inne tematy z forum

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

Obniżenie /wypadanie macicy (1244 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...