Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 4)

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
MadzikRóża, tp.9.07- córeczka Kaja
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.- syn
malaniunia 28 l., tp. 15.07.
magda90 24 l., tp. 15.07.
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Angel, tp. 17.07.
Marynarka tp. 20.07.
Madzik050642 tp. 22.07
Ania tp. 25.07.
Anielkowa 27 l., tp. 26.07.
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Ania 27, tp. 30.07.
siiiak 23 l., tp. 31.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08.
Nyzosia tp. 04.08.
kasietta88 tp. 06.08
agawcia 8.08
Lineczka tp. 8.08
nowa-malwa, tp. 18.08.
EvvvaM tp. 24.08.
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-3-t592265,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 4)

wesołych rodzinnych pogodnych świat dziewczyny za rok o tej porze będzie nas przy stole o jedenego członka rodziny wiecej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Smacznego jajca:)))) wesołych świąt!!!!

Dobre święta teraz są bo mam jazdę na jajka:)))

Zdrowych i Wesołych Świąt !!!!

Ja też życzę wam wszystkiego co najlepsze!! przede wszystkim ZDROWIA!!!!!!!! Dziś 28 tydzień, zostało 12, a może 10 tygodni ? :D super, też czekam na wizytę w 30 tyg.

i ja się podłączam do życzeń ja już odliczam czas do usg w 30 tyg

Dziewczyny z okazji nadchodzących Świąt Wielkiejnocy, życzę Wam radosnych i pogodnych maluchów, pogody ducha i wszystkiego dobrego dla Waszych Rodzin. A przy tym, żeby nasze maluszki zdrowo rosły :)

Ja wczoraj mialam to badanie i wypicie tego eliksirubto pikusxw porownaniu zlego samopoczucia bo ja ogolnie sie na czczo zle czuje rano a czekanie do 11 bez sniadania to byl koszmar :). U Nas wizyta 24 kwietnia.

Ja też wstawałam przed ciążą raz do toalety w nocy więc dla mnie to norma. ale ostatnie kilka nocy jakoś udawało się przespać bez wstawania.
U mnie gorzej jest z bólami pleców i budzę się przy przewracaniu na drugi bok. mimo że mam rogala. i od czasu do czasu coś mnie ciągnie w jajnikach - nie wiem czy to dzieć rośnie czy co. ale boli.

Ze skurczami to u mnie słabo. w pierwszej ciąży pierwszy skurcz to miałam na porodówce podczas 5 wywołania porodu:) ale w tej ciąży twardnieje mi brzuch. teraz już spokojniej ale 2 tyg temu twardniał codziennie więc może tym razem samo się ruszy:)

Ja mam wizytę za dwa tygodnie i pewnie dostanę skierowanie na badanie glukozy. bardzo jestem ciekawa jak pójdzie bo w pierwszej ciąży miałam cukrzycę więc jest duża szansa że teraz też będę miała. dla mnie samo wypicie nie jest takie strasznie ale ja się bardzo źle czuje przez te 2 godziny jak mam czekać...odlot mam:)

Mam pytanie, czy szanowne Panie zaczynają odczuwać skurcze braxtona-hicksa?
Wczoraj wieczorem jak się położyłam to czułam je pierwszy raz. Krótkie 3-4 sekundowe, około 4 razy w nieregularnych odstępach. Przypomniałam sobie jakie to śmieszne uczucie ;)

angel też mam wizytę 16 kwietnia i też muszę zrobić glukozę :P nie mogę się doczekać wypicia tego eliksiru słodyczy :P

U mnie malec ustalił sobie stałe godziny. Przynajmniej wiem która jest orientacyjnie godzina bo robi to z dokładnością do +- 10min :)
Niestety te ruchy nie są na tyle silne albo mój mąż jest zbyt mało cierpliwy żeby małego poczuć, więc musi jeszcze poczekać :)
Co do nocnego wstawania, to czasami w ogóle nie wstaje a czasami 1-2 razy w nocy więc tak jak i przed ciążą więc nie jest źle.
Mam wrażenie że mały jest albo nisko ułożony albo sobie upodobał dół brzucha, bo tam zazwyczaj kopie. Dla odmiany córka wolała wątrobę i żołądek :)
Kolejna wizyta 16kwietnia (27tc) i muszę zrobić obciążenie glukozą więc dobra lektura w garść i można czekać te dwie godziny:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

U mnie też róznie ze wstawaniem do toalety, ale zazwyczaj dwa razy minimum, a czasami nawet 4, strasznie uciążliwe to bo potem ciężko mi zasnąć. Zgaga tez mnie czasami dopada, ale to najczesciej w zależności od tego co zjem. Jak jem lekkie rzeczy to nie mam, a jak troche słodyczy, albo coś tłustego to mnie dopada, wiec staram sie ograniczac te rzeczy, na pewno mi to na dobre wyjdzie :)

Ja od zawsze wstawałam ok 2 razy w nocy do łazienki ... Mam wyjątkowo mały pęcherz albo tak sie juz mój organizm nauczył i nie umiem inaczej.... Wiec w ciazy nie jest inaczej tez wstaje ok 2 razy :-) wiec dla mnie to nie do konca ciążowa uciążliwość:-)

U mnie ruchy to teraz bardziej takie obracanie się, wiercenie i krecenie niż kopniaki. Dalej nieregularne, o różnych porach, czasem tylko wieczorem albo w nocy albo non stop. Pytałam o to lekarza, mówił, żeby się nie martwić i że to normalne. To dopiero u mnie 24t2d :)

Co do siku, to ja najgorzej mam wieczorem, późnym. Piję bardzo dużo, chce mi się ciągle, ale jak już pójdę to toalety to poleci kilka kropel i za chwilę znowu mi się chce. Ale moja niunia jest ułożona miednicowo i kopie mnie w podbrzuszu więc uciska także pęcherz :)

U mnie ruchy to też bardziej pływanie niż kopniaki ;) ale w miarę regularnych porach: ) często też czkawką czuje :)
W nocy nie wstaje do wc chyba ze do Kubusia wstaje to przy okazji idę :) za to zaczyna się zgaga wieczorem :(

Hej dziewczyny, ja na szczescie jeszcze nie mam wycieczek nocnych do wc, ale pamietam ze pod koniec pierwszej ciazy to min 2 razy, no i mialam problem z jedzeniem bo bylam ciagle glodna a porcje jadlam wielkosci orzeszka bo dziecko tak uciskalo na zoladek ze nie bylo w nim miejsca na nic.
Niestety Ania27 moja alergia bez zmian :( trzymam kciuki za usg i to juz chyba faktycznie ostatni moment na takie badanie, pozniej dziecko jest chyba za duze.

U mnie ruchy sa czasem jakby "plywal" a czasem normalne kopniaki ktore mozna juz zauwazyc patrzac na brzuch :) Maz wczoraj pierwszycraz widzial je i czul tak mocne .Mlodyctez rusza sie o starych porach . W nocy wstaje min 3razy ,a staram sie od 18-19 juz nic nie pic ...

Współczuję choróbska,a z polipami to dobrze że się wyjaśniło,bo tak pewnie długo jeszcze byś się męczyła nic nie wiedząc o nich,a co z Twoją alergią,wyciszyła się trochę?

A u nas dzień jak co dzień,zaraz po świętach jadę do poradni genetycznej na USG,tam gdzie byłam pierwszy raz,zobaczymy czy są jeszcze torbiele,noi może poznam, płeć,nigdy nie miałam USG 3D i teraz za 60 euro też nie chcę mieć,ale zrobię sobie u mojego lekarza,bo to ostatnia ciąża to chcę mieć na pamiątkę takie fotki,tylko jak myślicie do kiedy najlepiej,bo póżniej to już chyba dziecko jest za duże i nie ma efektu.

Co do ruchów to ja czuje regularnie o podobnych porach i są już dość silne,ale więcej się kręci niż kopie,a jak śpicie dziewczyny,ile razy toaleta bo ja różnie,2 razy wstanę albo 4,zależy jak śpię,a ostatnio kiepsko,ale pewnie że znów rozregulowana jestem przez te moje dziecię młodsze.

Nyzosia gratulacje :-)
Jeśli chodzi o ruchy to ja czuję mało wyraźnie, pomimo że to moja druga ciąża. Od czasu do czasu trochę mi się pokręci maluch. Dzisiaj jakiś słabszy dzień miałam i do tego ta beznadziejna pogoda bleee
Kaoma współczuję - szpital w domu!
Dobrej nocy dziewczyny!

Hej dziewczyny, ja sie wczoraj dowiedzialam ze po porodzie czeka mnie operacja wyciecia polipow w nosie, inaczej nigdy nie pozbede sie kataru i nie bede oddychac normalnie, wiec jak bede chciala sie wyspac to pojde sobie do szpitala na zabieg na 3 dni :)
Co do ruchow to ja czasem czuje, ale to nic intensywnego. Takie pukanie od srodka. Sa dni ze kompletna cisza ale w sumie to dopiero prawie 19 tydz
Do nas przyczepil sie wirus, maz lezy od piatku a on z tch co choruja raz na 5 lat, corka nic nie je i ma bole brzucha, a ja biegunka i oslabienie takie ze lewdo ide z lozka do kuchni :/
moge sie chyba juz oficjalnie oglosci permanentnie chorujaca ciezarna :/

Inne tematy z forum

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...