Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 5)

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.-dziewczynka Zosia
Manna tp. 1.07. - chłopak
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07. syn Jakub, szpital Wejherowo
agunineczka 24l., tp. 7.07.
MadzikRóża, tp.9.07- córeczka Kaja
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.- syn
malaniunia 28 l., tp. 15.07. - chłopak
magda90 24 l., tp. 15.07. - dziewczynka
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Angel, tp. 19.07. syn, szpital w Gdańsku na Klinicznej
Marynarka tp. 20.07. Dziewczynka - Zuzia :)
Madzik050642 tp. 22.07
Ania tp. 25.07. chłopiec
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Ania 27, tp. 30.07.
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07. - chłopiec Kacperek, szpital kliniczna

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08.
Nyzosia tp. 04.08.- chłopak
kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08
Lineczka tp. 8.08
tihuana tp. 10.08
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
EvvvaM tp. 24.08.
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-4-t597970,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 5)

My od początku używalismy pampersów Dada, wiec teraz na pewno tez zakupimy, z tym ze jedynki chyba tylko dwie paczki zuzylismy z tego co pamietam, wiec nie warto kupowac na zapas, a zawsze mozna dokupic. Co do wyboru kosmetyków to nie pamietam czy juz ktos polecał stronę http://www.srokao.pl Tam są analizy składów kosmetyków dla dzieci, z tego co czytałam to Oilatum raczej odradza.

Trzymajcie sie dziewczyny dzielnie, juz mamy z górki;) Każda ma jakieś dolegliwości, w sumie tez nie powinnam narzekać. Wczoraj udało nam się zakupić sporo art.higienicznych i akcesoriów dla maluszka w Akpolu i cenowo byłam zaskoczona z rabatem naprawdę warto. My większość wyprawki musimy zakupić, ale systematycznie coś dokupuje i mam nadzieję nie odczuć tak po kieszeni;) Pozostały tylko kosmetyki do kąpieli wybór dość duży i nie wiem które najlepsze dla maluszka. Polecano mi serie Oillatum. Z pieluszkami tez nie szaleje od razu poczekam i sprawdzę czy nie będzie żadnej reakcji uczuleniowej po porodzie, znajoma kupiła pampersy i zmieniła jak jej synek dostał uczulenia. Każda rada cenna:)

Do Ania 27. Witaj mam pytanko czy przez te żylaki odczuwasz bol nóg tak jakby pulsowaly i to najczęściej wieczorem jak odpoczywasz? Pozdrawiam

Gratuluje buldożka,ja mam mopsa, a to podobne rasy. Ja swojego psiaka dostalam, gdy przeszly mi mdłosci. Od tej pory jest moją radością i wogóle jest the best. Choć czasem ciężko mi znią wyjść a przeważnie nie ma mnie kto wyręczyć to nie oddałabym za nic w świecie.

Każda z nas ma jakieś dolegliwości ciążowe,trzeba przetrzymać,wszystko dla maluszków.Ja każdą ciążę znoszę dobrze i jakby nie żylaki i okropne zmęczenie spowodowane niedospaniem do tego ta anemia która też daje zmęczenie i nerwowość to byłoby super,ale i tak jest,nie mogę narzekać,choć mam dziś ciężki dzień,wkurzam się od rana a niedawno co płakałam,ale u mnie to nadmiar emocji,troszkę problemów z dziećmi,jestem lekko przerażona bo mój 20-miesięczny szkrab nie chce mi już spać w dzień a potem chodzi marudny do wieczora,nie chce też przez to jeść bo zmęczony noi dziś już też walkę z nim miałam,jak zwykle histeria jak odkładam go do łóżeczka na drzemkę,zmęczony,a broni się rękoma i nogami żeby tylko nie spać,brak mi już czasem sił i cierpliwości a tu zaraz kolejna mała dzidzia,nawet nie myślę o wyprawce,nie mam łóżeczka,wózka bo wywiozłam do Polski,jakoś nie mam głowy jeszcze na to.

U Nas znajomi z 2-3tyg temu kupili buldoga francuskiego :)
Ja chciałam psa,ale teraz już mi się odechcialo hehe :)

Ja musze przysiasc i kupic wyprawke taka do szpitala i z art. higienicznymi itd. łóżeczko kupimy w czerwcu :)

Ja też mam bóle w pachwinach szczególnie w prawej oraz bolą mnie biodra jak nigdy. U nas majówka oki łóżecko stoi wózek ciuchy gotowe no i dostałam od męża psa, Buldoga francuskiego suczke FIONE moja mała warjuje no i tyle radości w domu szok

Mnie rwie w dole brzucha - musialam sie "przeciazyc" dzisiaj dzien lenia nie ma co szalec . Magnez tez biore od jakiegos czasu ,ale czuje ze skurcze lydek sa silniejsze . Mam wrazenie,ze brzuch mambardzo nisko w porownaniu z pierwsza ciaza...niby normalne ze zawsze jest inaczej ale czlowiek sie schizuje :/ wizyta za 2tyg...

Dzięki Kaoma tak też myślałam, ale człowiek sie wczuwa i przejmuje wszystkim...

Malwa chyba normalne są takie bóle, wszystko się rozciąga. Ja tez od kilku dni ma magnezie i no-spie bo właśnie łydki mnie bolą szczególnie wieczorami. Teraz przynajmniej maz nie może mi masazow odmawiać :) mi na skurcze łydkę pomaga ciepła kąpiel, a potem w lecie żel chłodzący non stop :)

Dziewczyny, czy taki przeszywający ból pachwin to jest normalny objaw w ciąży czy tez tak miewacie? Nie wiem czy tłumaczyć to sobie tym, że więcej się ruszałam, schylałam,że się wszystko zmienia. Wizytę mam dopiero za dwa tyg i tak się zastanawiam...pojawiły się u mnie skurcze łydek więc zaczęłam ponownie przyjmować magnez.

My po majowce . Byliśmy ze szwagierka i dzieciakamina domku,mialysmy sporo roboty bo wzielismy się tam za remont,ale czas zleciał :)

Ja zarówno w tamtej ciąży jak i tej jestem sama bez Meza,no teraz mam Kube :)

W piątek konsultacja z ortopeda zobaczymy co z tym cc.

Nyzosia napewno są tu jakieś kluby czy coś w tym stylu, ostatnio nawet szukałam żeby zapisać się na yoge ale jakoś nie mogę się przełamać chyba przez braki w języku. Chociaż jak leżałam w szpitalu to normalnie się dogadywalam z dziewczynami co tez leżały wiec to wszystko kwestia "głowy" .
Z reszta do polskiej ginekolog doktorej chodzę tez przychodzą Polki ale wszystkie siedzą w poczekalni obok siebie i żadna się nie odzywa chociaż Polkę odrazu widać i łatwo poznać . Ja dziś kilka godzin pochodzilam w szpilkach i znowu mnie kości na tyłku bolą wiec już sama nie wiem od czego to może być?
Macie może jakieś sprawdzone ćwiczenia dla ciężarnych z YT? Chce od jutra zacząć ćwiczyć ale jakoś nie znalazłam jeszcze nic interesującego.

Witaj Mysz! ale Ci się nałożyło "ciekawych" dolegliwości w ciąży!

Dziewczyny siedzące za granią - a nie ma w waszej okolicy jakiś klubów mam? Moja przyjaciółka w UK też nie za bardzo miała znajomych ale jak urodziła dziecko to od razu poszukała klubu dla siebie i młodego. wiedziała, że takie są ode mnie:) ja taki prowadzę w Gdyni i między innymi w Niemczech byłam na wizytacji i tam są te kluby mega rozwinięte (nazywają się centra rodzinne albo centra dla mam). Zawsze znajdzie się jakaś druga polka:) co ważne te spotkania są bezpłatne albo płatne grosze. warto poszukać.

Ja wyciągnęłam mój stary glukometr, mam jeszcze paski i się mierzę. I co? i wychodzi mi, że mi cukier skacze. chyba wybiorę się jeszcze raz na badanie glukozy...

To fajnie, że są tu osoby, które nie mówią, że przesadzam z tą samotnością a rozumieją. Ciężarówka ciężarówke zawsze zrozumie. Pewnie, że zawsze coś się znajdzie. Nigdy nie spacerowałam tyle co teraz, pies wiernie we wszystkich wędrówkach mi towarzyszy. Gdybym pracowała to pewnie też by było inaczej, ale praktycznie od pierwszego miesiąca jestem na zwolnieniu i pewńie bardzo dobrze. Jeśli ktoś ma tak jak ja problemy z kręgosłupem polecam dużo maszerować jesli tylko się da i ćwiczenia na piłce. To naprawdę pomaga. Nie ma nic gorszego niż położyć się i nie ruszać.

Hej dziewczyny, u nas nici z majowki bo pogoda byla super tylko wczoraj, wiec zoostalismy w domu.
za 10 dni ide na badanie cukrzycy, mam nadzieje ze obejdzie sie bez problemow. Wczoraj bylam caly dzien na nogach i wieczorem to juz poprostu padlam :)
Mysz doskonale cie rozumiem z ta samotnoscia, przechodzilam to w pierwszej ciazy, potem znalazlam znajomych niestety teraz jedyna osoba do ktorej sie odzywam jest moja corka bo maz wraca wieczorami a znajomych nie mam zadnych w nowym miejscu zamieszkania. A to jest jednak wazne zeby sobie czasem pogadac z doroslym. Po porodzie wiadomo ze sie czlowiek nie nudzi ale od siedzenia w domu z niemowlakiem szczegolnie jesienia i zima to mozna zwariowac, jak sie nie ma do kogo odezwac.
A co do zelaza to ja tez mialam brac ale odstawilam bo brzuch mie po tym bolal.

Mysz witaj:-)
Ja też tarczycowa i cukrzycowa. Na dodatek mam wadę macicy. Jednak rwy to szczerze współczuję.
3 lata temu też byłam w takiej sytuacji jak Ty, siedziałam w domu sama z kotem, bez rodziny, mąż zagranicą,znajomi w pracy. Zawsze coś się znajdzie, szkoła rodzenia, kompletowanie wyprawki, spacery ( może ty na forum znajdziesz chętne na spotkani)

Za chwile nie będziesz narzekać na nudę, wręcz przeciwnie ;-)

Hej, chciałabym się dołączyć;) jestem w 28 tc, mam tmin na 22 lipiec. Od początku ciąży zmaga, się z rwą kulszową, cukrzycą ciążową i niedoczynnościom tarczycy. Ale ze wszystkim sda się żyć. Cukrzyca okiełznana dietą i samokontrolą glukozy w krwi, na tarczycę biorę letrox, a z rwą niewiele da się zrobić, ale mam ją od jakiś 10 lat, więc się przyzwyczaiłam. Generalanie przez moje kłopoty z kręgosłupem rozważa mój neurolog decuyzję o cc. Ale zobaczymy co postanowi, ja wolałabym urodzić naturalnie. Na początku ciąży aż do 4 miesiąca meczyly mnie wymioty, niezależnie od pory dnia i nocy. Teraz z kolei dokucza mi samotność. Rodzine mam 300 km dalej, koleżanki są zajęte swoimi sprawami na ogół, a mój mąż ma taką pracę, ze wraca mega późno, czasem w nocy. Gdyby nie to, ze jest ze mną pies to czasEm nie miałabym do kogo się odezwać. Z tego wszystkiego płacze, wciąż chodzę zdołowana, ale co poradzić...

No ja brałam 2 tabletki po 50 mg,rano i wieczorem,sama nie wiem czy mi one zaszkodziły bo jak brałam jedną było wszystko ok,fakt że żelazo spadło a brałam 2 miesiące więc kiepskie wchłanianie,wczoraj okazało się że mąż przeszedł jednodniową grypę żołądkową i teraz nie wiemy czy ja tego nie miałam ale wątpię bo trochę inne objawy,poza tym reszta rodziny zdrowa a przecież jakby był to wirus to też by ich nie ominął.

Ania27 a może podzielić sobie dawkę tego żelaza. Np. ascoref w jednej tab. ma 23mg. Ja biorę łącznie 100mg i na razie jest ok.

Inne tematy z forum

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (226 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...

Czy wiecie gdzie w troijmiescie są fajne krzesła??? (30 odpowiedzi)

Chodzi mi o krzesła drewniane, tapicerka z jakies skórki ecru

Pierwsze dni w przedszkolu - przyzwyczajanie (51 odpowiedzi)

Dziewczyny, naczytałam się w necie, że warto stopniowo wydłużać pobyt dziecka w przedszkolu. No...