Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 5)

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.-dziewczynka Zosia
Manna tp. 1.07. - chłopak
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07. syn Jakub, szpital Wejherowo
agunineczka 24l., tp. 7.07.
MadzikRóża, tp.9.07- córeczka Kaja
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.- syn
malaniunia 28 l., tp. 15.07. - chłopak
magda90 24 l., tp. 15.07. - dziewczynka
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Angel, tp. 19.07. syn, szpital w Gdańsku na Klinicznej
Marynarka tp. 20.07. Dziewczynka - Zuzia :)
Madzik050642 tp. 22.07
Ania tp. 25.07. chłopiec
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Ania 27, tp. 30.07.
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07. - chłopiec Kacperek, szpital kliniczna

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08.
Nyzosia tp. 04.08.- chłopak
kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08
Lineczka tp. 8.08
tihuana tp. 10.08
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
EvvvaM tp. 24.08.
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-4-t597970,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 5)

Hej! Ja poki co chcialabym rodzic w szpitalu wojewodzkim. To moja pierwsza ciaza. Bylam tam raz na ip i byl bardzo mily lekarz. Fakt ze czekalam 3 godziny na przyjecie i jak sie naogladalam pacjentek to mi sie odechcialo przyjezdzac. Stwierdzilam ze przyjade dopiero na porod. Opinie sa rozne, ale moje kolezanki, ktore tam rodzily maja same pozytywne wrazenia. Zalezy mi dobrej poradni laktacyjnej a tam polozne bardzo pomagaja z przystawieniem do piersi. Zasada tam jest taka ze dziecka nie wynosi sie do odwiedzajacych tzn lezy sobie za szybka. Dla jednych minus a dla innych plus. Dla mnie to dobrze. Zobaczymy jak to bedzie.
Wozek mam juz wybrany nowy camarello carrera. Zobaczymy, jak sie sprawdzi. A jesli chodzi o zamawianie podkladow itp to slyszalam ze najttaniej jest w aptece interentowej gemini. I masz rozne marki do wyboru.
Wiem ze jeszcze troche wczesnie ale.myslalyscie o tym zelu natalis na porod?

Ja wozek mam po Kubie,wybralam sobie model a kupilam przez neta od kogos bo akurat sprzedawal praktycznie nowy bo uzywal tylko gondoli,kolor turkusowy niby dla chlopca wg mnie uniwersalny. Sylwia daj znac co i jsk oby bylo wszystko dobrze. Ja kupilam reczny laktator w razie czego z neta uzywany z forum Lovi,mialam w pierwszej ciazy elektryczny ale w sumie byl zbedny bo i takz karmueniem mialam problemy i sciaganiem i po tyg juz nie karmilam ,teraz wzielam tylko reczny w razie czego

kupiłam nowy medela swing przez internet na stronie http://www.toysrus.pl/ miałam do nich jakies kupony rabatowe i wyszło po bardzo dobrej cenie ja miałam własnie reczne przy poprzedniej z synem avent z córka medela tragedia wiec teraz zainwestowałam. sylwia szok ze lekarka z klinicznej kazała jechać na zaspe bo chyba dobrze zrozumiałam.ja podobnie miałam z córką pojechałam do lekarza na dyżur bo mała słabo się ruszała przyjeli mnie na izbie przyjęć i podłączyli pod ktg i położna że już jedziemy na porodówke bo mam skurcze a ja nic troszkę ćmił mnie krzyż i okazało się że mam już rozwarcie faktem skończyło się cc ale byłam w szoku bo nic nie czułam a teraz moja córka zasnac nie chce masakra druga w brzuchu szaleje dobrze ze syn śpi .miłej nocy i jeszcze raz powodzenia sylwia

majucha 10 a laktator kupowałaś stacjonarnie czy przez Internet? Ja zastanawiam się nad elektrycznym Canpolu, dużo pozytywnych opinii o nim czytałam. Ręczny odpada, bo w poprzedniej ciąży się nie sprawdził.

Sylwiaagnieszka trzymamy kciuki!!!Dawaj znać i trzymaj się dzielnie. Ja dzisiaj w końcu pojechałam na badania , w tym glukozę. Wszystko ok oprócz tego ,że przy glukozie nie ma norm, tylko przy tej na czczo.

Mam już trochę ponad 10 kg na plusie a to dopiero początek 28 tc czy to dużo?Powinnam sie zacząć pilnować bo mam wrażenie ze wiecznie coś jem... Magnez biorę 2 razy dziennie ze względu na skurcze łydek.

Sylwiaagnieszka trzymam kciuki. Daj znać jak się czujesz i co dalej lekarze powiedzą.

To początek 33 tyg. Przyjechałam tutaj z problemami z nerkami, no i tak kazala mi Papinska, mojej lekarki z Klinicznej teraz nie ma w kraju.
Przyjechałam a tu na Ktg skurcze wyszły, choć ich nie czuje.

cześć sylwia trzymaj się a który to tydzień dobrze że pojechałaś mocno trzymam kciuki a odesłali Ciebie z Klinicznej? Pisałyście ostatnio o szpitalach ja z racji tego że moja Pani doktor pracuje na Klinicznej postanowiłam tam rodzić ale czytając wasze relacje i chociażby to że kliniczna nie ma ktg to jestem załamana , dziś też zadzwoniła do mnie przyjaciółka , jej koleżanka własnie rodziła na klinicznej i pzeżyła traume tak , że chce skarżyć szpital.Moja Jagoda też ma często czkawkę, śmiesznie wtedy podskakuje mi brzuch.Ja nadal szukam wózka , myślałam żeby kupić używany jestem zdecydowana na model ale niestety nic w Trójmieście nie mogę znaleźć a szkoda mi trochę na nowy kasy a wiecie gdzie są może jakieś komisy lub może słyszałyscie czy ktoś sprzedaje Teutonie comso? a jakie macie kolory wózka uniwersalne czy raczej dopasowane chłopczyk/ dziewczynka?ja już mam kolejne rzeczy kupiłam bazę do do fotelika i laktator medela swing maść na brodawki i dwie butelki do przechowywania mleka i mam materacyk, ale lista zakupów jeszcze długa a kupujecie przez allegro czy w stacjonarnym sklepie?np podkłady wkładki laktacyjne itp?
mam jeszcze pytanie do dziewczyn które mierzą cukier ja na krzywej mam 94 120 i 120 Pani doktor kazała mi teraz prowadzić notes i mierzyć i ja rano często gęsto mam 89 91 a po posiłku 104 czy 98 i juz nic nie rozumiem czy to jest normalne ze godzinę po sniadaniu właśnie mam w takich normach 104 110 czy własnie 98? a jak wasza waga ja 30 tydzień i 7 kg na plusie czuje się jak słoń i zgaga mnie dobija

Sylwia oby szybko rzeszlo i nic groznego z tego nie bylo !! Daj konuecznie znac co i jak z tym wyszlo,trzymam kciuki aby bylo ok.

Mysz, ja biorę magnez na "zespół niespokojnych nóg" ;) Lekarz powiedział ze mam brac od 4 do 6 tabletek dziennie, a biore Chela Mag B6

Pozdrawiam z patologii ciąży na Zaspie. Przyjechałam tu z bólem nerki a okazało się,że mam skurcze porodowe. Próbują je wyciszyć.
Tak, na IP kliniczna nie ma Ktg.
Czkawka to tak jak napisała Nyzosia, ja też czuje juz prawie codziennie.

Ja dostałam Urosept i od tego czasu wyniki moczu mam idealne.

Zapomniałam dodać, że wyniki z moczu jeśli ma to jakieś znaczenie.

Hej dziewczyny! Jutro wybieram się do lekarza. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Zawsze się stresuję przed tymi wizytami pomimo tego, że dobrze się czuję.
Dzisiaj robiłam wyniki i mam podwyższone leukocyty... czy któraś miała coś takiego? Jak leczą to lekarze? Mam nadzieję, że nie antybiotykami...
pierwszy raz mi się coś takiego przytrafiło.

Mam ostatnio okropny problem z skurczami łydek w nocy. Budze się kilka razy, łydki mam twarde jak kamienie, a po takiej nocy bolą mnie jakbym biegała. Orientujecie się, czy mogę brać częściej niż raz dziennie magnez i jaka dawka jest bezpieczna? Wixyte u gina mam dopiero za 2 tygodnie. Co do wyników z krzywej cukrzycowej, po godzinie miałam około 180. No i mam cukrzyce, ale wiem to od samego początku ciąży. A mam jeszcze taki problem, że boli mnie ząb :[ A dentystka nie odbiera...

Małaniunia tak takie regularne pykanie w jednym miejscu przez 5-10 min to czkawka.
Moja młoda miała takie czkawki że cały brzuch chodził. teraz młody też od kilku dni ma czkawkę ale na razie delikatną.

U mnie dalej ból pleców. ledwo łażę. ja mam starsze dziecię ale i tak rano muszę wstać i zaprowadzić ja do przedszkola - idziemy na piechotę 1 km. potem wrócić, zjeść śniadanie i znowu na piechotę do pracy - też koło 1 km. i tak w dzień spokojnie 4 km przejdę. więc spacery mam z głowy. plus do tego kilka razy dziennie na 3 piętro wchodzę...lubię dni kiedy mam samochód:)

Ale dzisiaj pogoda co? nic tylko paść i spać.

hej dziewczyny, ja w koncu w Polsce, u rodzicow na wsi...leze chora. Tak tak... po samolocie mam zawalone gardlo, nos zapchany, w glowie szumi i nie mam ochoty na nic. Przez pierwsze 2 tyg maja czulam sie super a teraz powrot chorob i alergii, jak Boga kocham mam dosc, pelne 5 miesiecy permanentnej choroby. Mimo wszystko jade dzis do Gdanska bo mam wizyte u fryzjera i chocbym mialam 42 st goraczki to i tak pojade bo juz patrzec nie moge na siebie, a poza tym tutaj u rodzicow to taka mala miejscowosc ze nawet chodnika nie ma :/ wiec ogladam zaleglosci w polskich serialach. brzuchol mnie dzis boli od samego rana wiec wzielam dwie nospy i leze. 8 tysi za porod czli 500zł rocznie drozej od tego co ja placilam. ide dalej lezec bo brzuch boli jakbym w srodku miala kamienie :(

U mnie glukoza po 2h wyniosła 118. Synek rozwija się prawidłowo, ja w sumie tez całkiem dobrze się miewam, nie mogę narzekać;) W przyszłym tygodniu spotkanie organizacyjne w SR na Klinicznej zobaczymy jak będzie. Czy ktoś też się tam wybiera 26 maja?

Ja (odpukać) czuje się dobrze, pod wieczor wiadomo jest mniej siły i checi ,ale nie mogę narzekac.
Mam od kilku dni wrazenie,ze młody ma często czkawkę,w pierwszej ciąży tego nie miałam i nie wiem jak to się objawia ale ok 2 razy dziennie jakby takie pukanie non stop w brzuchy przez 5-10min. wiecie jak taka czkawka się objawia? Bo wiem ,ze to czuc ale nie wiem jak to rozpoznać.

Inne tematy z forum

Dr Małgorzata Błędzka (4 odpowiedzi)

czy może ktos chodzi do pani doktor? chciałabym poznac opinię o niej.

tanie meble kuchenne?Jakie (71 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

Życie w Anglii- jak to teraz wygląda ? (64 odpowiedzi)

Mam pytanie do forumek, które postanowiły wyprowadzić się z naszego pięknego Kraju i żyją w...