Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 6)

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.-dziewczynka Zosia
Manna tp. 1.07. - chłopak
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07. syn Jakub, szpital Wejherowo
agunineczka 24l., tp. 7.07.
MadzikRóża, tp.9.07- córeczka Kaja
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.- syn
malaniunia 28 l., tp. 15.07. - chłopak
magda90 24 l., tp. 15.07. - dziewczynka
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Angel, tp. 19.07. syn, szpital w Gdańsku na Klinicznej
Marynarka tp. 20.07. Dziewczynka - Zuzia :)
Madzik050642 tp. 22.07
Mysz tp.27.07 dziewczynka
Ania tp. 25.07. chłopiec
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Ania 27, tp. 30.07.
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07. - chłopiec Kacperek, szpital kliniczna

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08. Jagoda cc Kliniczna
Nyzosia tp. 04.08.- chłopak
kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08
Lineczka tp. 8.08
dominika_ 27 lat, tp 9.08, dziewczynka, Marta, poród Kliniczna/Wojewódzki
tihuana tp. 10.08
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
oolenka1 tp 15.08 - dziewczynka
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Poprzedni wątek
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-5-t604779,1,160.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 6)

Oooo Angel nieźle. Mi zaczął czop odchodzić 3 dni przed porodem ale mnie pogonili w końcu żelem więc nie wiem ile wcześniej tak na prawdę by odszedł.

Malaniunia współczuję.

Mnie za to męczą opuchnięte stopy. Masakra jakaś! normalnie mnie to boli, palcami zginać nie mogę. Buty żadne nie pasują. nie wiem co robić żeby sobie pomóc. moczyłam w zimnej wodzie ale fajnie było tylko jak moczyłam a po wyjęciu już nie...

Wg miesiączki na 6 lipca a pierwszego usg 19.07
Przy czym od ostatnich 3 wizyt usg termin wychodził na 15.07 a lekarka powtarza że mam się szykować na koniec czerwca.

Oj w pierwszej ciąży miałam często ,teraz drugi raz oby ostatni .

007angel a na kiedy masz termin,bo patrze na tą listę i nie widze :)
Oj od tego tyg lipiec będzie,to się pewnie wpisy zacząć o rozpakowanych :)

Malaniunia współczuję, wiem co to jest bo sama miewam ja od lat i bardzo się ciesze że w ciąży mnie nie złapała.
Dla odmiany mi zaczyna częściowo odchodzić czop.

To jest typowa migrena. Mam to od lat ,w tej ciąży drugi raz mi się to zdarzylo.
Chcialam podjechać,bo się człowiek stresuje już coraz bliżej. Tylko nie pamiętam P.Iza mi mowila cos miedzy 16-18 zebym była chyba :)

Malaniunia a to jakaś konkretna choroba? Wygląda jak jelitówka, ale drętwienie rąk? Brzmi strasznie :( Dużo zdrówka.
Idziesz jutro na KTG?

My wrocilismy z domku . Od wczoraj migrenia :/ swiatlowstet,dretwienie rak,biegunka,wymioty,teraz juz jest lepiej :/ akurat na koncowce musialomnie zlapac :/ z Kuba mialam czesto w tej ciazy drugi raz. Ja mam spakowane 5pajacykow,5body,ze 2 polspiochy i tyle + ciuszki na wyjscie ,powinno wystarczyc bo przeciez w szpitalach jest cieplo a w lato to juz wogole mimo,ze upalow nie ma :) Ja mam miedzy 8-9 na plusie i od ok 1,5mca waga stoi w miejscu.

A mnie od dwóch dni wieczorami tak po godzinie -półtorej zaczynają się skurcze, ale potem przechodzą. Jestem ciekawa kiedy się ruszą na całego.
Dzisiaj mam dzień relaksu zorganizowany przez mojego Męża, mam leżeć i odpoczywać a on przygotowuje obiad :-)

Ja takiej poduchy nie kupiłam i raczej jak juz to kupie cos małego zeby było wygodniej karmić. Pamietam nieznośny bol kręgosłupa bo z corka nie miałam wygodnego miejsca do karmienia i to tez był powód do szybkiego zakończenia karmienia. Teraz planuje kupic fotel z ikea bo nie wyobrażam sobie znowu karmić na lozku albo na sofie, trzeba miec jakies przytulne miejsce. Nie wiem tylko jak to wcisnę wszystko do sypialni? Jakos bede musiała :) ja dzis przeżyłam szok bo przytyłam juz prawie 9 kg i to zaledwie w ciagu 2 miesiecy bo na początku maja wciskalam sie jeszcze w normalne dżinsy. Nie wiem skąd te kilogramy bo nie jem wiecej ale fakt ze bardzo mało sie ruszam. Spodnie ciążowe ktore ostatnio mi wisiały i spadały dzis sa mi obcisłe rurki :/ wiec troche słabo :( za to mam wrażenie ze brzuch nie rosnie wcale. A jeszcze prawie 8 tyg buuuuuu

Jak leżałam na patologii, to położne przygotowywały dla dzieciaków same pajace, było wtedy ciepło, ale nie upalnie. Na oddziale często przebierały w same body, słyszałam jak mówiły, że dzieciaki całe zgrzane, bo mamy jeszcze wsadzały maluchy w rożki takie mocno kołderkowe. Najlepiej wszystkiego mieć po trochę, ale bez szaleństwa.

Ja mam body krótkie, body długie, półśpioszki, kaftaniki i pajacyki. I po kilka sztuk wszystkiego biorę do szpitala, niby mają być upały, ale chcę być przygotowana na każdą pogodę. Zresztą takie maluszki nawet w upał są poowijane :) mam jakieś sukienko body, rampersy, koszulki, w miarę upływu czasu będę dokupować, bo tak w sumie aż tylu rzeczy też nie mam ;)

Ja miałam kupić tą wielka poduchę, w końcu zrezygnowałam i już mi się nie opłaca. Chcę kupić tego małego rogala, do karmienia i żeby dziecko położyć czy oprzeć ;)

A ta poduszkę rogala uwielbiam i bardzo polecam.mam taka tańsza i chyba taka już trochę rozciągnięta(kupiona ponad 4lata temu,firmy matex),ale wciąz dzięki niej w miarę komfortowo śpię na boku i moi chłopcy tzn synek i mąż też lubią z nią spać:-)

Ja mam kilka sukienko-bodziakow,bodziaki i rampersiki,ale też cienkie leginsy i bluzeczki z długim rękawkiem.zastanawiam się nad kupnem kilku pajacykow,bo mam tylko chłopięce i neutralne oraz bluzy do narzucenia na takie dni jak dziś.A z zasypianiem to my też mamy wesoło od początku. Najpierw mój synek zasypial przy piersi,byle co go wzbudzalo..teraz śpi do 8-9,ale zasypia ok 22,zawsze ze mną.. Najczęściej zasypiam razem z nim..ale po tylu latach przywyklam do tego i nie walczę już z tym.No i to wstawanie o 9 jest teraz niezwykle miłe.Zastanawiam się jak to będzie z dwójką.. :-)

Hej. Co do kojca z matherhood czy innego, ja polecam nie tylko ciężarnym, ale też wszystkim, którzy mają problem z kręgosłupem. Gdyby nie ten kojec, to kręgosłup popekałby mi w kilku miejscach. Dobry nawet po to, żeby w ciągu dnia odpocząć jak już jest ciężko. Myśle, żeby używać go też do karmirnia.
Mnie mała tak w nocy kopie, że budzę się po kilka razy. Coś mi się zdaje, że długo już w brzuchu nie usiedzi. Co prawda konczymy juz 36 tydzien, wiec nie jest źle.
Co do ubranek mam i rampersy i body z krótkim rękawem, ale też sporo kaftaników i pajacyków. Jestem pzygotowana na każdą pogodę :)

Moj Kuba zasypianue ma po mnie . Chodzi spac po 22 i tak o 6:30 wstaje bez problemu . zasada,ze pozniej pojdzie spac to pozniej wstanie,nie dziala :/. Po cc przywoza dziecko na sale pooperacyjna odrazu jak chcesz i przystawiaja,ale nie ukrywam ze mialam problem z karmieniem bo nie szlo Go przystawic jak czlowiek sie ruszyc nie moze:/

Moja młoda wstaje o 7:30 do przedszkola może dlatego łatwiej pada po 21:) my z zasypianiem nie mieliśmy problemów. miałam problemy ze spaniem ale z zasypianiem nie. bo co z tego jak zasnęła o 20 a już o 23 była histeria. a potem jeszcze ze dwie w nocy. teraz już z tego wyrosła więc spoko.

Ja do kibelka w nocy nie latam...choć czuje że jak chodzę to mnie strasznie naciska na krocze.

Mam wrażenie że mój młody czasami też się obraca w różne strony w brzuchu. tak się kręci i rzuca że ciężko stwierdzić co on tam robi:)

Co do ciuchów to mam rampersy i body z krótkim rękawem. Młoda tak "chodziła" ubrana a jest z 28 lipca i było ok. w wózku przykrywałam ją albo cienkim kocem albo pieluchą tetrową.

To ja mam Kubę 2 latka ;)
Kubuś chyba do 7 msca usypiał na rękach przy mleczku i ciężko było go oduczyć ale się udało i teraz zasypia sam w łóżku z tym że trzeba siedzieć koło niego :) czasem coś przeczytać, czasem pobawi się jeszcze autkiem ale tragedii nie ma ;) Z tym, że zawsze był nocnym markiem i zasypiał późno a pobudka tak 8-9 i co się udało mi go przestawić na szybsze zasypianie to i tak za jakiś czas wracał do swojego rytmu. Teraz od dwóch tygodni jest jakiś rozstrojony :P sam chyba nie wie czy chce mieć drzemkę w ciągu dnia czy nie i różnie nam idzie z tym spaniem ale nawet jak wstanie o 8 i nie ma drzemki to zasypia po 20.

Co do obrotu dzieciaczków słyszałam o przypadkach jak dziewczyna szła na cc a dziecko nagle bach główką w dół w 39 tc :P tak więc róznie bywa. Ja się ostatnio orzestraszyłam bo poczułam czkawkę gdzieś po boku :o ale potem chyba wszystko wróciło do normy ;P

Macie grzeczne dzieci nie ma co, bajeczka i śpią, u nas to nie pomaga i tak potrzebuje sporo czasu nim zaśnie ale on to z tych żywiołów to dlatego.Teraz bardzo rzadko mu czytam, sił i czasu brak przy dwójce dzieci.
Dziś o dziwo moje dzieci anioły, jeszcze się nie pokłuciły od rana, bawią się jak nigdy, nie wariują, nie płaczą no w szoku jestem.

Kaoma, czy widziałaś prognozy na następny tydzien?Najmniej 30, a tak 32-34 jak znieść taki upał w tym stanie z żyłami na wierzchu?

Nie napisaliście jakie macie ciuszki na lato, w co będziecie ubierac?

Przedwczoraj mój maluch ewidentnie obrócił się w poprzek, jeszcze tego samego dnia wrócił do pozycji główką w dół. Widocznie ma jeszcze sporo miejsca :)

no wlasnie z tym przewroceniem dziecka to roznie , ja powoli oswojam sie jednak z mysla o cc, choc sie troche boje, a jak to jest z karmieniem po cc?daja maluszka od razu do mamusi?

Inne tematy z forum

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

Podyplomowa rachunkowośc czy kurs na głównego księgowego (28 odpowiedzi)

Dziewczyny były już może podobne tematy, ale chodzi mi o opinie osób, które kończyły, co warto?

krem nawilżający do twarzy (44 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...