Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 6)

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.-dziewczynka Zosia
Manna tp. 1.07. - chłopak
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07. syn Jakub, szpital Wejherowo
agunineczka 24l., tp. 7.07.
MadzikRóża, tp.9.07- córeczka Kaja
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.- syn
malaniunia 28 l., tp. 15.07. - chłopak
magda90 24 l., tp. 15.07. - dziewczynka
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Angel, tp. 19.07. syn, szpital w Gdańsku na Klinicznej
Marynarka tp. 20.07. Dziewczynka - Zuzia :)
Madzik050642 tp. 22.07
Mysz tp.27.07 dziewczynka
Ania tp. 25.07. chłopiec
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Ania 27, tp. 30.07.
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07. - chłopiec Kacperek, szpital kliniczna

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08. Jagoda cc Kliniczna
Nyzosia tp. 04.08.- chłopak
kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08
Lineczka tp. 8.08
dominika_ 27 lat, tp 9.08, dziewczynka, Marta, poród Kliniczna/Wojewódzki
tihuana tp. 10.08
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
oolenka1 tp 15.08 - dziewczynka
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Poprzedni wątek
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-5-t604779,1,160.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 6)

Dzięki Basienka, ale co to znaczy źle leczona? No wlaśnie, sama nie wiem co o tym myśleć, a mogłabyś coś więcej napisać w wątku doświadczone tarczycowki, wczoraj go założyłam, Ft 4 mam zawsze niskie w granicach 12 przy prawidłowym Tsh.

NyZosia nasze corki rozni mala roznica wieku wiec no coz... chyba Cie rozumiem. U nas tez juz bylo tak dobrze, tak wygodnie. Spontaniczne wypady, restauracje, zakupy, urlopy bez stresu ze nakramic trzeba, ze przebrac trzeba itd. Nawet przeprowadzka byla spontaniczna bo w marcu tu przylecielismy szukac mieszkania a w maju juz mieszkalismy :) A teraz jesuuuu jak sobie pomysle o tym chronicznym zmeczeniu i malym dyktatorze to mi slabo. Ale co mialam poradzic jak mnie instynkt przycisnal pierwszy raz w zyciu? a potem sie okazalo ze czeka mnie rok leczenia i w koncu po 12 miesiacach pojawil sie cykl z owulacja, mial to byc jeden z ostatnich miesiecy prob bo od stycznia mialam isc do pracy na caly etat i generalnie zajac sie w koncu soba. A teraz masz ci babo placek :)
Ale spoko ta swiadomosc ze nawet najgorsze mija i ze moj maz jest super ojcem mnie pociesza. Powiem wam ze czasem to juz nawet tesknie za tym moim synkiem, zeby juz byl ze mna.
Ania27 ten chlesterol to pewnie wynika z tarczycy, bo przy niedoczynnosci podobno tluszcz nie jest prawidlowo rozkladany i poziom cholesterolu sie podnosi. Taki problem ma np moja bratowa , mloda dziewczyna, ltyroxine 25mg zazywa wiec malutka dawka a cholesterol ma gigantyczny.

Z moimi wynikami jest roznie ,hemoglobina zawsze spada mimo brania zelaza i jedzenia produktow z zelazem . W moczu tez zawsze cos jest i biore urosept i caly czas to samo. Ale z Kuba mohe wyniki moczu tez bie byly rewelacyjne,dopiero po ciazy wrocily do normy . Ja tez jestem "przerazona" jak to bedzie . Jestem niby u siebie na miejscu itd,ale sama z dwojka,Meza na miejscu brak ,Babc dzieci juz nie maja ,jest dziadek ale caly czas jeszcze pracujacy i jakos trzeba bedzie wziac sie w garsc . Przy pierwszym jeszcze opieka byla jeden babci a teraz juz nie ma... Oj Kuba nie spal tez do 3 r.z tak jak u Ciebie Nyzosia. Mnostwo badan,neurolodzy,arelgolodzy,gastrolodzy i nic i wlasnie od sierpnia przed pojsciem do przedszkola zaczal spac normalbie w miare :) ja juz wychodze z zalozenia ze mozna sie przyzwyczaic ,na poczatku czlowiek sie wkurzal ,wychodzilam z siebie a pozniej to juz bylo dla mnie tak normalne ze nie przesypia i spac nie daje ,ze jak zaczal przesypiac spr czy wszystko jest ok :)

Witam się po długim czasie!Ania27 Twój wynik TSH wcale nie jest za niski,bo w 3 trymestrze norma jest od 0,21 do 3,15!Moje TSH to 0,3 i moja lekarka mówi,że jest ok!Bo tutaj w Pl lekarze zalecają,żeby TSH było jak najniżej dolnej granicy normy,niektórzy nawet żeby być w lekkiej nadczynności.A jakie masz FT4?Bo tak właściwie to ono jest ważniejsze w ciąży.Podwyższony cholesterol może być wynikiem zle leczonej tarczycy właśnie.Leczę się już od 12 lat i mogłabym książki pisać na ten temat.

U mnie wszystko ok.Dzidziunia w 32 t.c. ważyła 2200.Wszystkie wyniki mam w normie.Teraz czeka mnie na kolejnej wizycie jeszcze wymaz na paciorkowca.A mam takie pytanie? Wiecie może do którego tygodnia dziecko powinno się obrócić główką w dół?Bo moja mała jest ułożona miednicowo cały czas a to już 33 tydzień.I tak się zastanawiam,czy jest jeszcze szansa na obrót?

Nas Kuba przyzwyczaił do przespanych nocek od 4 msca spał całe noce. Były gorsze tygodnie jak wychodziły żeby itp ale ogólnie nie mogę narzekać. Teraz od pół roku odkąd ma łóżko już nie szczebelkowe to budzi się w nocy i biegnie do nas do łóżka przez co ja się nie wysypiam bo to taki wiercipięta że szlak mnie czasem trafia :P chodź zdarza się i tak że śpi u siebie całą noc :) Nie wiem tez co to kolki bo miał tak kilka razy że płakał ze dwie godziny a tak to złote dziecko. Spało, jadło i kupkało :P Teraz się obawiam że może być inaczej :P ale najbardziej się boję jak mój dwulatek zareaguje na braciszka. Te sceny zazdrości mnie przerażają i żeby nie poczuł się odrzucony. Dalej też niewiem jak zorganizować wychodzenie z domu samej z dwójką... nie kupujemy wózka rok po roku ylko chce zakupić dostawkę i dla Kuby chyba jakąś smycz bo niestety jak idziemy bez wózka to nie chodzi za rączkę ani obok mnie tylko albo biegnie przede mna i trzeba go gonić albo poganiać bo nagle jakiś kamyczek mu się spodoba albo co gorsza kałuża:P

Dziś byłam znów na wizycie i Kacperek na szczescie waży mniej niż poprzednio (3100) dziś waga się wahała między 2700-3 kg też dużo ale już mniej :) Paciorkowca brak :) wyniki całkiem dobre :)

No dokładnie,też sobie to zawsze powtarzam a pamiętaj że okres niemowlęcy drugiego dziecka leci o wiele szybciej,mi szybko zleciało pomimo że większość czasu w tym też w nocy zajmowałam się nim to i tak wiem że teraz już z górki a tu kolejny maluch szykuje się na świat:)Noi tu dopiero zaczynają się schody ale też to sobie tłumaczę że najgorsze będzie pierwsze pół roku,bo pożniej mój 2,5 latek będzie już mądrzejszy,samodzielniejszy zajmnie się wkońcu zabawą bo narazie nie wie do czego służą zabawki a niedługo potem pójdzie do przedszkola,mam tylko nadzieję że z kolejnym maluszkiem nie będzie większych problemów,bo inaczej naprawdę nie wiem jak dam radę,jak sobie czasem wyobrażę to aż mnie ciarki przechodzą i przestaję już myśleć na ten temat,tak samo jak boję się porodu,bo dwa miałam długie i podobne do siebie więc teraz też nie wiem jak będzie,zwłaszcza bez języka w obcym kraju a te położne tu...to też są "dobre"ehh,wogóle to mam dziś doła bo zmartwiły mnie dziś moje wyniki i już sobie głupoty wkręcam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ania27 wiem wiem że inni mają gorzej ale ja się już przyzwyczaiłam do dobrego:) młoda odchowana, ogarnięta a tu teraz taki maluch...
A co do nocek to moja nie przesypiała do 3 r.ż. nawet badania jej różne robiłam bo się bałam że ma jakąś chorobę:) zaczęła przesypiać jak poszła do przedszkola. no ale przez te 2 lata to ja się wyspałam a teraz znowu będą cyrki...
Pociesza mnie tylko to, że teraz już wiem że to wszystko na prawdę kiedyś mija:) przy młodej wydawało mi się że zostałam udupiona juz na zawszę a teraz wiem że za 2-3 lata będzie dobrze:)))

Nyzosia to Cię pocieszę,po pierwsze nie jesteś sama a po drugie inni mają gorzej.Ja mam teraz mega cykora jak sobie poradzimy,tylko ja i mąż,żadnej babci,dziadka na miejscu,nikogo a raczej bardziej ja sama będę musiała ogarnąć trójkę dzieci,mąż pracuje po 10 godzin,nie ma go popołudniami i póznym wieczorem aż do nocy,a tu jeszcze zaczyna się szkoła najstarszego,nie wiem czy nie będzie jakiś problemów z nią,językowych dla mnie,czy wogóle z jego zachowaniem,młodszy synek zaczyna się buntować,wymuszać,płakać,jakby nie było zaraz 2 latka a to ten wiek właśnie bardzo się boje wszystkiego,nocy nieprzespanych również bo mam teraz stracha po tym moim maluszku,nie spał mi do 1,5 roku,a i z nim w ciąży nie mogłam spać,ostatnie moje przespane noce były żeby nie skłamać...niech no się zastanowię jakieś 2,5 roku temu,oj zdążyłam już zapomnieć jak to jest spać ciągiem choćby 6 godzin,teraz mogłabym tego doświadczyć ale 8 miesiąc kolejnej ciąży nie umożliwia mi tego,pobudki na siusiu mam co 2 godziny,tylko nad samym ranem czasem udaje się mi przespać 3:)

Ja cholesterolu nawet nie miałam badanego...

Jak ja żałuje ze w PL nie ma Pimarka! Ale bym się obkupiła:)
Mam sporo rzeczy z Primarka po córce i są w całkiem niezłym stanie. Te początkowe nie odbiegają jakością od innych firm. Potem jest gorzej.

Ja dzisiaj zrobiłam pierwsze zakupy z mojej listy przygotowawczej...teraz czekam na karty podarunkowe (mąż w pracy dostaje) do smyka i będę kompletować resztę wyprawki.

Zaczynam mieć cykora...jakoś tak ta ciąża przebiegała spokojnie, nawet trochę mi się dłużyła, wydawało mi się że mam tyle czasu a teraz zaczynam się bać...jak to będzie, jak sobie poradzimy, jak to ogarnę....znowu te nieprzespane noce....

Kaoma a Twoja córka chodzi do polskiego przedszkola? No bo to normalne że jak dzieci chodzą do niemieckiego, uczą się obcego języka to pojawia się problem z polskim, nie przejmuj sie, mój syn tez źle się wyslawia, ma problemy gramatyczne, ale ja go poprawiam bo nie ma innej rady na to, jak pójdzie w PL do szkoły to się nauczy bo więcej z Polakami będzie rozmawial.

A ja dziś odebrałam wyniki i hemoglobiny ładnie się poprawiła ale tsh znów w dół mam teraz 0,54 a Wy jakie teraz macie?poza tym z martwił mnie cholesterol, mam lekko ponad norme, nie wiem czym to jest spowodowane, nie jem tlusto, wędlin, kiełbas nie jadam wogole a samego mięsa tez nie tak często.Lekarz nic się do tego nie odniósł, będę konsultować telefonicznie z lekarzem w PL.

U nas w primarku dla chłopaków to kupisz ledwo co, dla dziewczynek wszystko od wyboru do koloru, 75% działu to dziewczynskie ciuszki a dla chłopców bieda z nędza. Drugi primark jest na końcu miasta i jakoś nie mogę się tam nigdy wybrać, ale fakt ze ceny powalają na głowę a z jakością dla dzieci nie jest aż tak tragicznie wiec napewno będę tam kupować. Mi jak na złość wykruszyla się plomba w zębie i muszę do dentysty się umówić, plus jeszcze termin do dermatologa i alergologa ale pewnie termin dostanę na listopad/grudzień. No i logopeda dla córki bo mała ma troszkę problemy z polskimi słowami. Niby kilka telefonów tylko ale jakoś się nie mogę zmobilizować :/

Ja również mam więcej ciuszków w rozmiarze 62 :) co do półśpiochów to w akpolu są na pewno :) a i w auchan widziałam :)

Kuba jak sie urodzil mial 53cm i te na 56 byly troche duze,ale mamy kilka sztuk i to wystarczy,bo szybko rosna dzieci i raz dwa bedzie w rozm 62 :). Szkoda,ze u Nas nie ma primarka itp :(

U nas rozm.62 to napewno nie tak szybko,pamiętam jak kupiłam małemu body na 56 i w szpitalu były za duże,wszystko wisiało,rękawy za długie,noi poszłam mu kupić te mniejsze na 50 i jeszcze zz dobre 3 tyg pobył w nich,nie wiem może Wy duże dzieci macie,moi chłopcy to drobniaki,młodszy urodził się 52 cm,teraz też jest średniego wzrostu,a że nie jadł bo zęby to waży zaledwie 10,7 a za 3 miesiące skończy 2 latka.Także mam po kilka szt.na 56 body z krótkim i długim rękawem,pajacyki też i chyba ze dwie pary półspiochów,śpiochów,a pózniej na 62 też takie rzeczy które wymieniłam,dziś na wyprzedaży kupiłam też dresik na 62 i myślę że go ubiorę wrzesień/pażdziernik.

Kaoma a u Was jest primark,ostatnio byłam i też troszkę kupiłam,najgorzej boję się że jak urodzi się tfuu,tfuu chłopiec to co ja zrobię z tymi różowymi ciuszkami,bo na zwrot mam tylko 28 dni:)

Ja to dopiero muszę zrobić przegląd rozmiarowki dla młodego, napewno nie mam żadnych dołów, żadnych spodenek tylko body i takie pizamki bardziej. Wczoraj weszłam na stronkę next i się rozczarowalam bo poprostu wszystko dla niemowlakow wyprzedane. Pamietam ze jedna z was tez tam zamawiała, i wie może czy taka sytuacja może trwać długo? Chce koniecznie zamówić tam ciuchy bo nie są drogie i bardzo mi się podobają, ale naprawdę nie ma nic :(
U mnie przygoda z kamieniem się skończyła chyba już po 2 tygodniach i to był koszmar, poprostu ani ja nie umiałam młodej przystawic ani w ogóle sobie z tym wszystkim poradzić. Teraz sobie nie robię stresu ale fotel do karmienia zamierzam kupić żeby chociaż spróbować. Jezus już tam bym chciała urodzić, już mi naprawdę jest wszystko jedno, tak mam dość a jeszcze tyle czasu.

Ja tez w lumpkach pokupowalam polspiochy,cienkie spodenki bawelniane ,do bodziakow super sprawa . Ja mam duzo pajacy jakos sie tak uzbieralo .

Oki. nie cierpię kupować na allegro:) ale zobaczę:)

Allegro ;) tam jest tego pełno ;)

Ja przy młodej nie miałam półspichów. ale teraz dla młodego mam dużo bodziaków - kupiłam i dostałam. I muszę jakoś dół zorganizować:)
W lumpach nie widziałam takich małych...

Tez bym odradzala te 50 ;) a i 56 nie ma co za wiele kupowac:) tak jak dziewczyny mam kilka szt 56 i biore do szpitala reszta to 62 :)
Nyzosia tez lubie polspiochy:) mam sporo ale na lumpkach dorwalam ;)

Inne tematy z forum

Życie w Anglii- jak to teraz wygląda ? (64 odpowiedzi)

Mam pytanie do forumek, które postanowiły wyprowadzić się z naszego pięknego Kraju i żyją w...

Fajne gry (planszowe, zręcznościowe) dla 5-7-latków (88 odpowiedzi)

Dziewczyny - może napiszecie jakie gry sprawdzają się w przypadku Waszych dzieci? Po które często...

jaki kupic e-papieros ??? (21 odpowiedzi)

może ktoś coś poleci dobrego , wolałabym nie za 300 zł bo musze kupić 2 szt ...tyle , że ciemna...