Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 6)

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.-dziewczynka Zosia
Manna tp. 1.07. - chłopak
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07. syn Jakub, szpital Wejherowo
agunineczka 24l., tp. 7.07.
MadzikRóża, tp.9.07- córeczka Kaja
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.- syn
malaniunia 28 l., tp. 15.07. - chłopak
magda90 24 l., tp. 15.07. - dziewczynka
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Angel, tp. 19.07. syn, szpital w Gdańsku na Klinicznej
Marynarka tp. 20.07. Dziewczynka - Zuzia :)
Madzik050642 tp. 22.07
Mysz tp.27.07 dziewczynka
Ania tp. 25.07. chłopiec
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Ania 27, tp. 30.07.
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07. - chłopiec Kacperek, szpital kliniczna

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08. Jagoda cc Kliniczna
Nyzosia tp. 04.08.- chłopak
kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08
Lineczka tp. 8.08
dominika_ 27 lat, tp 9.08, dziewczynka, Marta, poród Kliniczna/Wojewódzki
tihuana tp. 10.08
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
oolenka1 tp 15.08 - dziewczynka
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Poprzedni wątek
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-5-t604779,1,160.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 6)

Pewnie,ze normalne to już ten etap ,ale takie były ,ze szok :D

hymm..miejmy nadzieję, że ten puls to tylko chwilowy jest :) a co do skurczy przepowiadających to mam je od tygodnia :) to chyba normalne w tym okresie ciąży :)

Ja mialam cc,teraz z tego samego powodu z gory bylo wiadomo ,ze bedzie cc (kregoslup). Ja sie dzisiaj czuje kiepsko bo mialam skurcze wzielam nospe,moze to te przepowiadajace nie wiem,bo w pierwszej nue mialam . Ja mam ogolnie wysoki puls,mam tachykardie ,w granicach 120-130 teraz w ciazy tez jak nie wiem.

Ja miałam cc, a teraz nie wiem, 19go mam usg , zobaczymy jak jest ułożona, bo póki co czuję , że tak jak pierwsza córcia pośladkowo.
Moja niespełna czterolatka czeka na rodzeństwo z niecierpliwością, mówi do brzucha, pyta co siostrzyczka teraz robi , całuje itd. Jest bardzo opiekuńcza i myślę, że będziemy mieli problem , bo sama będzie chciała wszystko robić ... już mi zapowiedziała, że do przedszkola nie będzie chodzić , bo kto mi pomoże jak nie ona heheheh
Ja dzisiaj mam niskie ciśnienie, spać mi się chce, ale od rana się trochę narobiłam , kawkę sobie popijam.

Ja bardzo bym chciała urodzić sn i będę próbować ;) 11 czerwca mam wizytę i chciałabym żeby mi gin sprawdził grubość blizny ale czuje ze jest ok bo nie boli ani nic ;) jak wyjdzie tak wyjdzie ale chce próbować.

Mój Kuba nie do końca rozumie ze będzie miał braciszka ale mamisynek jest straszny ostatnio tzn zawsze był ale ostatnio to już przegięcie. Jak robię siku i zamkne łazienkę to ryk na całe osiedle. Często do nas w nocy przychodzi spać. Łącze to raczej z Tym ze siedzę z nim w domu na l4 niż z ciążą.

hej dziewczyny:) jak się czujecie przy takiej pogodzie? macie jakieś duszności? Jak wygląda Wasz puls? trochę zaczynam się martwić bo nie dość, że mam nadciśnienie( na szczęście leczone) to teraz serducho wali mi jak oszalałe i puls mam w granicy 140.. Czy macie podobnie?

Dziewczynki te które pierwsze dziecko urodziły z rożnych względów przez CC jak zamierzacie rodzić drugie? Czy będziecie próbowały/chciały rodzić sn czy jednak od razu decydujecie się na kolejne cc? Jakieś doświadczenia swoje/ wśród koleżanek jak to u nas w szpitalach wygląda?

Łaczę się w samotności. Mój mąż wczoraj poleciał i wróci dopiero w połowie lipca, może zdąży a może nie :( i mam to samo. Nigdzie się nie wypuszczam, bo samopoczucie nie pozwala. Znajomi to głównie pracują, czasu nie mają albo co może im zaproponować ciężarna :( ??? Ehh, niech już bedzie lipiec...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sla Kuby to tez chyba abstrakcja,albo troche rozumie,ze bedzie brat bo u Nas juz wszyscy maja po swojke dzieci i On tez duzo widzi i ibserwuje jak to jest. Kuba nigdy z Nami/ze mna nie spal. Teraz nawet jak Meza bie ma i czasem pyta czy bedzie ze mna spal to nie chce,mam nadzieje ze drugi tez sie nauczy ze spi sam u siebie :)

Kaoma ja mam to samo. Moja nigdy nie była tak przylepiona do mnie jak teraz:) Tylko mama i mama. Rozmawiałam z mamą Heli koleżanki z grupy, która też jest w ciąży i mówi, że ma to samo.
Myślę że dzieciaki czują co się święci i wykorzystują czas jaki im został z mamą sam na sam:)))

Ze spaniem u nas różnie bywało ale jak spaliśmy na górze a młoda na dole to nie było problemu bo nie wchodziła do nas. teraz śpimy na dole i czasami do nas przyjdzie a czasami nie. teraz jak jest chora to śpi z nami, albo tak jak dzisiaj ona z tatą a ja u niej w łóżku:)))

Dla mojego, to że pojawi się nowy członek rodziny, to abstrakcja, jakoś do niego to nie dociera. Może jak zaczniemy na dniach urządzać pokój, to załapie. Moje dziecko na szczęście jest bardzo samodzielne i już od kilku miesięcy większość wolnego czasu spędza z tatą. Lubi bawić się sam, ze spaniem w swoim łóżku nigdy nie mieliśmy problemów. Wiadomo, czasem rano przychodzi, ale to tak przed 7, nie wcześniej.

Dziewczyny, mam pytanie do tych które maja już starsze dzieci. Czy wasze dzieciaki tez się tak do was przykleily odkąd jesteście w ciąży i one wiedza ze niedługo będzie brat lub siostra? U mnie to jakaś masakra, (prawie 5 cio letnia) młoda nie odstępuje mnie ma krok do tego stopnia ze rano symulowala ból głowy żeby tylko być ze mną w domu. Jak byłam w Polsce to tez marudzila jak pojechałam sama na 3 dni do koleżanki a ona została z babcia. Wcześniej takie sytuacje nie miały miejsca, dużo podrozowalismy sami( nawet po 16 dni) a teraz do wc nie mogę iść sama &/ no i oczywiście śpi ze mną od dłuższego czasu a w weekendy to przychodzi do nas ok 5 rano. Bobas tak fika w brzuchu ze czasem aż się boje ze wyskoczy :) ja cały czas na magnezie i nospa plus żelazo, czuje ze bardzo mi te leki pomagają.

Mojego też nie ma. Wyjechał z rana w zeszłą środę a wieczorem puścili mnie ze szpitala. Wraca 24 czerwca na 5 tyg. Jednak na nudę nie narzekam, za dużo wizyt u lekarza no i mój prawie 3 letni łobuziak zapewnia atrakcje. Za 2 tyg.ma urodziny i trzeba powoli coś organizować.

W koncu cieplo! Nyzosia Twoj lezy i uciska po prawej,a moj po lewej i uciska i mi noga dretwieje jak duzo chodze lub stoje,z Kuba tez tak mialam ,troche to tez wina mojego krzywego kregoslupa. Zdrowkla dla Mlodej,kurcze teraz akurat chora jak sie pogoda robi :(. Mysz moj jest jeszcze tydzien i znow wylatuje,wroci dzien przed planowanym cc ,a jak cos bedzie wczesniej to zanim kupi bilet to nie zdazy :/ lacze sie z Toba z ta samotnoscia...

Długi weekend przed nami, piękna pogoda a ja znowu będen sama, bo mąż ma dyżur w pracy. Jakoś nikt mnie nigdzie nie zaprasza, a ja nie wiele mogę zaoferować siedząc w domu. Znowu chce mi się płakać nad tą swoją samotnością. Normalnie bym się nie przejmowała tylko wzięła rower, pojechała na plaże , a tak... Osiedlowy spacer z psem mi zostaje, albo siedzenie na tarasie.

Ja po wizycie. młody waży 1900 g. musiałabym sprawdzić ile córka ważyła w tym czasie.
Leży głową w dół na prawej stronie - tam tez jest łożysko. dlatego uciska mi prawą stronę i puchnie mi noga i ręka.
Poza tym nic się nie dzieje:)

Za to córka się rozchorowała, ma antybiotyk i nie jedziemy jutro na urlop. szlag by to trafił - jedyna nasze wolne i szansa na wyjazd, pogoda zapowiada się super, wczasy też a tu taki klops. plus kasa przepadła...

Karma Ty to masz dobrze z tak częstymi odwiedzinami do Polski, a my właśnie będziemy musieli zrobić kurs do Gdańska po kilka ważnych rzeczy dla dzieci ale nie wiem kiedy i czy tylko mąż nie pojedzie bo mi się z młodszym synkiem to nie uśmiecha wcale bo bym miała jeden wielki stres tylko.

Czyli z tą toaletą u mnie to jest jednak kwestia budowy ze macica tak bardzo uciska pęcherz, a dziś to już w ogóle jestem nie wyspana, młody mnie obudził o 4.30 i nie mógł zasnąć więc spałam 5 godzin na 3 raty.

Nie wiem czy jakieś przepisy mówią o lataniu w ciąży, ale wiem, że lekarze w tak zaawansowanej ciąży nie zalecają, nawet przestrzegają, żeby jednak nie.

Hej dziewczyny, my juz w domu po powrocie z Gdanska.Niby bylam 2 tyg a czas tak zapiernicza ze nawet sie nie obejrzalam a juz wrocilam. tak sie zastanawiam czyy nie skoczyc jeszcze na tydzien zaraz na poczatku lipca jak juz moja mama bedzie miec wakacje ale nie wiem czy mnie wpuszcza do smaolotu bo to bylby 33 tydz. ktoras z was latala w takiej wysokiej ciazy?
toaleta w nocy nie meczy mnie wcale ale mlody ciagle lezy glowa do gory wiec jedyna dolegliwosc jaka mam z tego powodu to ucisk na zoladek, musze jesc malo a czesto.
chyba zaczne brac sie powoli za kompetowanie potrzebnych rzeczy bo w sumie zostalo mi 2,5 miesiaca o ile zrobia mi szybciej cc, licze bardzo na to bo jakos zle znosze ta ciaze psychicznie, strasznie jestem nerwowa, cierpliwosci do corki nie mam wcale i ciagle chce mi sie ryczec, nie mowiac juz o tym ze na nic nie mam ochoty, nawet na kupowanie rzeczy dla dziecka.

tak, też 15.06 ale wybrałam sobie 15:40. Na 15:30 starszak ma zajęcia w domu kultury MOrena.
Niczego nowego się nie dowiedziałam na wizycie u gin prócz tego że maluch przypakował.
Dzisiaj byłam u diabetolog, mam jeszcze robić pomiary przez 2 dni i wtedy będzie decyzja czy trzeba insulinę.

Inne tematy z forum

Obniżenie /wypadanie macicy (1230 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

wierszyk na dzień babci i dziadka (24 odpowiedzi)

potrzebuję ładnego wierszyka na DZIEŃ BABCI, DZIADKA może Wasze dzieci uczą się czegoś fajnego...

Gdzie się fajnie ubrać w rozmiarze xxl? :-( (47 odpowiedzi)

Mam dwoje dzieci. Przed drugą ciążą mocno przytyłam. Teraz młodsze dziecko ma prawie 6 miesięcy....