Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 6)

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.-dziewczynka Zosia
Manna tp. 1.07. - chłopak
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07. syn Jakub, szpital Wejherowo
agunineczka 24l., tp. 7.07.
MadzikRóża, tp.9.07- córeczka Kaja
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.- syn
malaniunia 28 l., tp. 15.07. - chłopak
magda90 24 l., tp. 15.07. - dziewczynka
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Angel, tp. 19.07. syn, szpital w Gdańsku na Klinicznej
Marynarka tp. 20.07. Dziewczynka - Zuzia :)
Madzik050642 tp. 22.07
Mysz tp.27.07 dziewczynka
Ania tp. 25.07. chłopiec
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Ania 27, tp. 30.07.
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07. - chłopiec Kacperek, szpital kliniczna

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08. Jagoda cc Kliniczna
Nyzosia tp. 04.08.- chłopak
kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08
Lineczka tp. 8.08
dominika_ 27 lat, tp 9.08, dziewczynka, Marta, poród Kliniczna/Wojewódzki
tihuana tp. 10.08
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
oolenka1 tp 15.08 - dziewczynka
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Poprzedni wątek
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-5-t604779,1,160.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 6)

Oj jak ma taki temperament zostać to ja dziekuje, po 22giej to jest istne szaleństwo w brzuchu.Mam nadzieje,ze Jemu się godziny łobuzowania po urodzeniu przestawia z nocy na dzień :)

My zaczynamy 36 tydzień i mała waży 2700. Jak to mówi lekarz, jeśli będzie mniejsza, poród będzie łatwiejszy. U mnie nieznacznie skraca się szyjka macicy i jest miękka, także przez dwa tygodnie mam się oszczędzać a potem już luz blues, bo będzie termin. Mała jest takim urwisem, że na pewno mam krwiaki i sinaki od środka od jej kopniaków. Kopie jak sę najem, jak jestem głodna, jak leżę, chodzę, śpię - słowem łobuz. Dzisiaj przez nią przespałam w nocy ciurkiem co najwyżej godzinę. Podobno ten temperament może już zostać...

Witam witam po dłuższej nieobecności u mnie dla odmiany wszystko wskazuje że dostanę skierowanie na cc bo mloda rośnie w ekspresowym tempie bo 400-500 gram co 2 tyg i w 37 tyg ważyła 3250 g a oznak porodu zero 😕 czyli brzuch wysoko szyjka długa i zamknięta zero skurczy bóli nic o glowka należy do tych większych i nie wstawila się w miednice bo prawdopodobnie mam wąska miednice plusem jest to ze mloda jest mega aktywna i czuje ciagle ruchy i jak nic się nie zmieni do 1 lipca bo wtedy mam wizytę u gingo dostaje skierowanie na 2 na cc czyli będzie powtórka z rozrywki bo pierwsza cora tez miałam cc i także nie było żadnych objawów a ciążę przenosiłam 8 dni i skończyło się zielonymi wodami ehhh na samą myśl mam ciary

Ja po nocy jak wstaje jestem tak cała obolała jakbym z jakiś manewrów wojskowych wróciła, nie wspomnę już jak mnie męczą pobudki do WC co 2 godz I jak ciężko jest się podnieść z łóżka.
Te kłucia w pochwie są zupełnie normalne według mnie, w każdej ciąży pod koniec właśnie je miałam, teraz tez ale rzadko.
Zazdroszczę Wam takich swobodnych wizyt u gina, o wszystko możecie zapytać, u mnie wizyta jest na zasadzie dzień dobry, do widzenia ewentualnie teraz pytam czy wszystko zamknięte jest i badanie ktg dobre, zresztą lekarz nie jest za miły i często nie ma czasu.A co samopoczucia sennego ja tak się czuje cały czas tutaj nawet jak nie jestem w ciąży szczególnie jak jest to cieplo, gorąco to jeszcze gorzej, już mam dość, nie czuje się dobrze w tym klimacie, m.in dlatego chcemy wracać do PL tylko dlaczego to musi być takie wszystko trudne.

Mój się uspokaja jak ktoś inny niż ja dotyka mojego brzucha. A tak to się wierci strasznie. Na usg też:)

Młody się rusza już bardzo często nie tylko po 22. Dzisiaj tez jechałam na zakupy to się cały czas za brzuch łapałam bo tak się rozpycha,ze wysiedzieć nie szlo. Ale jak tylko przekraczam granice gabinetu i jest usg ,albo ktg to cisza. Nastepne za tydzień zobaczymy.

Z tym nieruszaniem się malucha na ktg to nie ma żartów. mnie właśnie przez to przyjęli w pierwszej ciąży na patologię w 40 tyg. potem jak na patologi robili mi ktg 3 razy dziennie to jak tylko młoda się nie ruszała w czasie badania, a często się nie ruszała to od razu był alarm na pół oddziału. położne mi całym brzuchem trząchały byle młoda się ruszyła.
Też kazały mi jeść słodkie a ja miałam cukrzyce więc słodkie odpadało.

Teraz z młodym wystarczy że cokolwiek jem albo pije to on się rusza więc myślę że spoko.

Ja niestety jeszcze muszę parę km dziennie porobić. odprowadzam młodą na piechotę do przedszkola i potem wracam a potem idę do pracy na piechotę w sumie jakieś 5km się nazbiera. plus zakupy itp.

Normalnie mam już kilka porządnych skurczy dziennie...dziwne uczucie bo z młodą nic a nic nie miałam!!!

Kliniczna wybralam ze wzgledu na mozliwosc znieczulenia no i najwyzszy poziom referencji szpitala (poza Zaspa) w razie jakby z malym bylo cos nie tak. coreczke tez tam rodzilam, ona sie urodzila planowo w 40 tyg.
Dziewczyny pamietajcie ze jak czegos chcecie to wyraznie trzeba to mowic. Mowila nam o tym polozna na SR. Mi np chcieli wziac synka do ubrania mierzenia i wazenia,przed przewiezieniem do sali poporodowej, ale sie nie zgodzilam. Chcialam miec przy sobie golaska przytulonego bo wiem ze to najlepsze dla dziecka. Cis tam polozny pokrecil nosem i wyrazil swoja opinie ale w koncu sie zgodzil. A chuste polecam, bardzo ulatwia zycie zwlaszcza jak dziecie ma kolki.

Mi P.Iza dawała Merci , przekładłam się na lewo,prawo i tez nic ,tylko raz się ruszył :)

Ja też za tydzień ktg na ok.18:00. Jakiejś babeczce dziecko nie chciało się ruszać, pare razy robili podchody do ktg i pewnie stąd poślizg.

Ja od kilku dni bez drzemki popołudniu nie funkcjonuje. Od rana do ok. 14-15 jest ok,pozniej lipa. Wtedy jak Kuba wraca z przedszkola,drzemka i ok 17 chodzimy na plac,chociaz teraz pogoda nie dopisuje popołudniami i Kuba się nudzi jak mops.

Sylwia , był taki poślizg z tym KTG ,ze ja po 14 weszłam jako ostatnia :) P.Iza mówiła,zebym pszyszła na zapis za tydzień po 17stej,ale sama nie wiem,zobacze.
Wizyty nie udało mi się przełożyć i mam 2.07 mam nadzieje,ze wcześniej dostane info od lekarki co z cc,bo jak nie to dopiero się dowiem na wizycie .

Ja też już weszłam w 37tc,a bóle jak na @ mam już od jakiegoś miesiąca, ale ten tydzień to takie już coraz wyraźniej odczuwalne te bóle.
Do tego brzuch już naprawdę nisko, bo teraz mogę spokojnie oddychać, nawet już dobrze mi się oddycha na leżąco. Od około dwóch tygodni bolą mnie biodra jakby się miednica rozchodziła do tego poza kłuciami czuję jakbym w pochwie miała gąbkę włożoną. Lekarka mówiła że tak często się dzieje gdy wszystko się przygotowuje do porodu, czasem jest tak kilka tygodni przed porodem, a czasem na kilka dni przed. Tak czy inaczej jest to raczej zapowiedź porodu.
Dla mnie to wszystko to nowość pomimo drugiej ciąży, bo w pierwszej nie miałam żadnych takich oznak.
Wizyta w czwartek więc zobaczymy co lekarz powie.
A dziś jeszcze byłam znowu na zaspie w szpitalu, bo musiałam odebrać męża wyniki, i każdy spotkany lekarz odruchowo kierował mnie na porodówkę, bo podobno tak nisko mam brzuch.
Fakt że już nie mogłam iść za szybko, bo przy szybszym kroku czułam jakby mały schodził coraz niżej, więc pozostał lekki i bardzo wolny spacer.

Dzięki Nyzosia za odp o chustach.
Moja sąsiadka nosiła córeczkę i chyba na początek poproszę ją o pomoc.
Ja też mam bóle w pachwinach, kroczu. Lekarka kazała więcej wypoczywać.
Moje najdłuższe spacery to do hali garażowej, na ryneczek/lekarza/laboratorium, z hali do mieszkania.
Dzisiaj byłam na ktg i wykazało jakieś skurcze :( A mąż wraca w czw.
Nie mogę rodzić dzisiaj, jutro mam fryzjera! ;) Poza tym kaszle jak gruźlik, katar.

Malaniunia byłam dzisiaj na 12:30, bo p.Iza zadzwoniła czy nie dałabym rady wcześniej dojechać.

Dokładnie wolałabym też mówić co mnie nie boli. Pachwiny, krocze wszystko kłuje ciągnie i rwie i do tego ok 4 rano skurcze łydek, stóp masakra jakaś. Cieżko leżeć, ciężko się podnieść itd. Jeszcze troche damy radę. Mi lekarz mówił żeby sie oszczędzać żadnych dlugich spacerów.

Ja tez ostatnio coraz częściej mam bóle jak na @... Liczę jednak na to ze wytrzymamy jeszcze kilka tyg,ciesze się każdym dniem,który mam za sobą i staram się oszczędzać..z tą chusta to rzeczywiście za długo czekałam,na pewno tym razem poszukam kogoś kto się na wiązaniu jej zna,żebym miała pewność że dobrze to robie.trzymajmy się dziewczyny,zostało juz niewiele,oby dotrzymać do tego 36-38tyg.

ja też mam takie kłucia i tez są dla mnie nowościa bo przy Kubie nie miałam czegoś takiego... ale szyjka ok i lekarz mowił że to normalne ;)
Czasami na prawde mam wrażenie że mi wody chlusną bo podobne było uczucie jak mi pękł ten worek w pierwszej ciąży :O
Ja akurat dziś czuje się całkiem całkiem chodź zdrzemnełam się z Kubą ponad godzinke :D

Ja wole siedzieć bo łatwiej mi się wstaje. z pozycji leżącej jest masakra.

Nyzosia, ja tak mam od kilku dni. Totalny brak sił, jestem senna i śpiąca i jak wcześniej nie mogłam spać tak teraz mogłabym całą dobę. Z tym że nie ułatwiają tego problemy z oddychaniem, sikanie co chwilę i właśnie... bóle, kłucia, ciągnięcia. Przejdę się 200 m albo postoję dłużej przy blacie i już muszę się położyć :/

Wtedy akurat nic się nie działo więc może lekarz uznał, że normalne. Zobaczymy co dzisiaj powie, bo dolegliwości jakby więcej, z tym że zaczynam 37 tc więc już sama nie wiem. Dam znać wieczorem ;)

Mnie to łatwiej zapytać co mnie nie boli i co mnie nie kłuje....Generalnie w okolicy miednicy boli mnie wszystko. ledwo łażę.

Warto powiedzieć lekarzowi o tym, wiadomo. U mnie sprawdzał i nic się nie dzieje. Teraz mam wizytę za tydzień. zobaczymy czy coś się zmieniło.

Doświadczone chustowe mamy mówią że nie ma dzieci które tego nie lubią:) albo za późno się zaczyna, tak jak piszesz, albo źle się wiąże. warto potem, jak już maluch będzie na świecie przejść się na spotkanie chustowych mam. sprawdzą wiązanie, poradzą itd.

Czy wy dzisiaj tez tak ledwo żyjecie? ja nie mam na nic siły. czasami zastanawiam się jak ja urodzę jak mnie tak wszystko ciągle boli i nic mi się nie chce....

Inne tematy z forum

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

Badania prenatalne ! Kto miał ? (64 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...

Energylandia (10 odpowiedzi)

Witam. Chciałabym się wybrać z dziećmi do Energylandii,a ponieważ to dość daleko od...