Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 8)

Mamusie LIPCOWE 2015:

aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07. syn Jakub, szpital Wejherowo
agunineczka 24l., tp. 7.07.
MadzikRóża, tp.9.07- córeczka Kaja
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
magda90 24 l., tp. 15.07. - dziewczynka
007angel, tp. 15.07. syn Łukasz, szpital w Gdańsku na Klinicznej
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Madzik050642 tp. 22.07
ania27 tp.25.07 dziewczynka
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Ania tp 25.07 Mikołaj szpital zaspa
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Anka33, tp. 30.07. - syn
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07. - chłopiec Kacperek, szpital kliniczna

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08. Jagoda cc Kliniczna
Nyzosia tp. 04.08.- chłopak
kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08
dominika_ 27 lat, tp 9.08, dziewczynka, Marta, poród Kliniczna/Wojewódzki
tihuana tp. 10.08
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
oolenka1 tp 15.08 - dziewczynka
kinki.em tp.15.08
Maria tp. 17.08, dziewczynka,szp. wojewódzki
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
~stella1, tp.22.08, dziewczynka
~Dotty81, tp. 22.08.
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

ROZPAKOWANE:

Manna - 17.06.2015 syn 3170g 50cm SN
patrycjamir - 30.06.2015 córka Zosia - SN szpital Kliniczna
sylwiaagnieszka - 02.07.2015 syn Wojtuś 3790g 54cm - cc szpital Kliniczna
Lineczka - 03.07.2015 syn 2970g 52cm - SN szpital Kliniczna
Mysz - 06.07.2015 córka Ula 3110g 53cm - SN szpital Zaspa
malaniunia 28 l. - 08.07.2015 syn Patryk 3130g 56cm - cc szpital Kliniczna
Marynarka - 08.07, córeczka Zuzia, 3500 g, 57 cm, 10/10

Poprzedni wątek http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-7-t617351,1,16.html#npu1
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 8)

No i wychodzi słoneczko , pogoda dla nas jeszcze w "dwupaku" łaskawa póki co :)
Moja córeczka dziś w przedszkolu, po 3 tygodniach wolnego. Poszła dzielnie, ale woli być w domku zdecydowanie. Teraz gdy przygotowujemy wszystko dla dzidziusia to jest w swoim żywiole. Układa , przekłada, zachwyca się wszystkim heheh
Miłego czwartku!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

hop hop ale cisza mam nadzieje ze rodzicie albo macie już maluszki przy sobie. ale pogoda beznadziejna co chwile pada i moje starszaki znudzona na dwór nie mogą wyjść. u nas ok choć dziś malutka co dwie godziny na mleczko wstawał a i potrafiła godzinę na cycu wiec nadrabiam w noczaległości filmowe. teraz czas na książkę może jakaś polecicie. Tak sobie myślałam że może się potem gdzieś z naszymi maluchami spotkamy a może któraś z mam jest z okolic Kolbud to wspólne spacery.Jeśli chodzi ja teraz nie smaruje buzi małej a jak jest słoneczko to nie wystawiam prosto na słońce dla mnie w zimę będzie najważniejsze .dziewczyny czy faktycznie chudniecie od karmienia piersią bo ja nie widzę mam jeszcze około 4 na plusie ale brzuch to największy problem no ale cóż 3 ciąża a teraz szybko nawet nie poćwiczyć.

Kremy dla niemowląt zawieraja filtry mineralne także raczej nie szkodliwe. Stosuje się je raczej jak jest naprawde palące słońce, polecam Ziajke 50 i krem rossman 50 - ja osobiście smaruje mojego niespełna rocznego synka tylko w bardzo upalne dni :)
Ważniejsze jest stosowanie kremu na wiatr i mróz .

Ja tez nie zamierzam stosować kremu z filtrem :) jak już zostało napisane zbędna dawka chemii a dzieciaczka i tak nie wystawia się na słońce :) pewnie tak samo od późnej jesieni/zimy będę stosować krem na wiatr i niepogodę na buzke :)

My używamy Pamersow,ale tylko dlatego ,ze Maz mi przywozi z NO a tam sa mega tanie bo maja dofinansowanie na rzeczy dla dzieci.
Z Kuba tez uzywalam stamtąd pieluch ,ale jak czasem zabrakło albo jechaliśmy do dziadkow to tam uzywalismy Dada .
Kremu z filtrem nie stosuje,zreszta pogoda jest taka jaka jest ;/

Ja dla mojej córci kupiłam, rossmanowski krem z filtrem Babydream, jest na ńim napisane, że można go stosować od pierwszych dni życia. Co prawda i tak w ciepłe dni nie opalamy się, ae ja jestem o nią spokojńiejsza.

Niby tak, ale mówi się że człowiek opala się nawet w cieniu, dlatego zaczęłam się zastanawiać.
Czasami przychodzą mi do głowy takie watpliwości, chyba dlatego że czasu coraz mniej :p To moje pierwsze dziecko, więc wszystko jest dla mnie nowością i wolę zapytać, niż kupić coś niepotrzebnie.

taka1 kilkudniowe dziecko nie wystawia się na bezpośrednią ekspozycje słoneczna wiec krem wydaje mi się zbędny :) zamierzam zacząć stosować coś na twarzyczkę dopiero jak przyjdą siarczyste mrozy. Po co takiemu maluszkowi fundować dawkę chemii z kremu? Jakby mega waliło słońce użyć wystarczy użyć pieluchy tetrowej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej dziewczyny, kompletuję wyprawkę i stąd moje pytanie. Czy wychodząc ze szpitala smarowałyście lub będziecie smarować dziecko jakimś kremem z filtrem? Czy we wrześniu trzeba bedzie jeszcze dziecko smarować? Jeśli tak to co polecacie od 1 dni życia?

Cześć ale.dziś się zrelaksowałam odciągnelam mleko i poszłam.do fryzjera a wczoraj udało mi się zaliczyć kosmetyczkę.Ale hormony szaleją i z farbą wyszło kiepsko ale.mam.nowy odcień.Jeśli Chodzi o infekcje ja miałam.przez całą ciążę lactovaginal brałam i jeszcze probiotyki
Do tego globulki ale na receptę. Do tego biały jeleń mydło i unikalam słodyczy. JESLI chodzi o pieluchy to czy dany są zerowe i.mają wycięcie na pępek. My 5lat temu przy córce od 2zaczelismy ale wogole się nie sprawdziły ale może teraz je ulepszyli wiec jak chwalicie to.może spróbuję. My aktualnie cały czas białe pampersy rozmiar 0 ale i tak musze zawijac bo są zaduze. Jeśli chodzi o kołki mi właśnie położna poleciła espunisan ale narazie kupiliśmy profilaktycznie. Miłego dnia

My też używamy biedronkowych Dada, a smczki mamy dynamiczne z Lovi, córka woli je od Aventa który jej dałam na początku. Co do infekcji też stosowałam Lactovaginal, gin mówił, że jest w pełni bezpieczny dla ciężarnych.

Ja tez mam pieluszki Dada :-) słyszałam same dobre opinie w odróżnieniu do Pampersa.
Co do szpitala to znowu skacze mi ciśnienie pomimo brania tabletek i położyli mnie na patologie. Sprawdzają jeszcze czy nie mam choleostazy.
Mam nadzieję że Mała się w końcu zdecyduje i zechce wyjść z brzuszka bo będą mnie trzymać do porodu pewnie :-(

Dziewczyny przepraszam że ciągne temat pieluch, ale czy dady 2 są tej samej wielkości co pampersy 2? Czy są może większe o wtedy na pampersy 2 warto kupić dady 1?

Na infekcje lactovaginal brałam z radą mojej gin.

Koleżanka mówiła że w jak jej siostra rodziła 2 tygodnie temu w Redłowie to się zapytali czy chce oxy:) Ja bym krzyczała że nie:) A przynajmniej nie od razu. Warto spróbować bez.

tysiiiak dzięki za odpowiedź. Jestem w takiej samej sytuacji jak Ty z tym że termin mam na 11.08. Czekam niecierpliwie na Twoją relacje z porodu bo nie ukrywam że trochę się stresuje. Drugiej cc chyba też bym nie chciała bo nie było to najprzyjemniejsze doznanie ale sn się boje bo nie wiem co mnie czeka. Moja gin mówi na każdej wizycie że blizna trzyma jest dość gruba i można spróbować rodzić naturalnie. A jak się zakończy to już nikt tego nie wie. Mówiła że z podaniem oxy powinni się albo wstrzymać albo podawać w małych dawkach. Ale wiadomo co szpital to obyczaj.

Dziękuję za podpowiedź. Przy huggisach z córką zero problemów w okresie kiedy musieliśmy poczekać aż pupcia porośnie. A teraz mały ma tak odparzona pupę ze aż mnie boli. Wietrzyć ją, myje nadmanganianem potasu i smaruje bepanthenem ale nie wiele pomaga. Mąż pojechał odebrać z apteki maść pośladkową wiec może będzie lepiej. Tak czy inaczej jeszcze przez chwilę Łukasz będzie potrzebował pieluch jednorazowych, bo choć ja się śmieje że z niego klopsik, to pupcie ma filigranowa 😀
Malaniunia jak Patryk po espumisanie?

My też dady kupujemy :) dla mnie są ok i za też większe niż pampersy co jeszcze bardziej się zawsze opłacało :)

007angel u mnie córka miałam właśnie uczulenie na pampersy, tylko na te premium care nie miała. Teraz kupuję dadę. Z Rossmanna też się mi sprawdzały później.

Pełnia się zbliża...ciekawe na którą zadziała:)

Inne tematy z forum

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (56 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...

jaki rozmiar pościeli do większego łóżeczka? (33 odpowiedzi)

Mam zamiar przesadzić córkę z łóżeczka dziecięcego na takie większe, ale jeszcze nie zupełnie...

Życie w Anglii- jak to teraz wygląda ? (61 odpowiedzi)

Mam pytanie do forumek, które postanowiły wyprowadzić się z naszego pięknego Kraju i żyją w...