Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 9)

Mamusie LIPCOWE 2015:

aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07. syn Jakub, szpital Wejherowo
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Madzik050642 tp. 22.07
ania27 tp.25.07 dziewczynka
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Anka33, tp. 30.07. - syn
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07. - chłopiec Kacperek, szpital kliniczna

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Nyzosia tp. 04.08.- chłopak
kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08i
tihuana tp. 10.08
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
oolenka1 tp 15.08 - dziewczynka
kinki.em tp.15.08
Maria tp. 17.08, dziewczynka,szp. wojewódzki
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
~stella1, tp.22.08, dziewczynka
~Dotty81, tp. 22.08.
Gosia - 23.08, chłopiec
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

ROZPAKOWANE:

Manna - 17.06.2015 syn 3170g 50cm SN
patrycjamir - 30.06.2015 córka Zosia - SN szpital Kliniczna
sylwiaagnieszka - 02.07.2015 syn Wojtuś, 3790g, 54cm, 10/10, cc szpital Kliniczna
Lineczka - 03.07.2015 syn 2970g 52cm - SN szpital Kliniczna
Mysz - 06.07.2015 córka Ula 3110g 53cm - SN szpital Zaspa
malaniunia 28 l. - 08.07.2015 syn Patryk 3130g 56cm - cc szpital Kliniczna
Marynarka - 08.07, córeczka Zuzia, 3500 g, 57 cm, 10/10
magda90 24 l., 11.07., waga 3530g i 56cm - dziewczynka
007Angel- 14.07, syn Łukasz, 3140g i mierzył 57cm i 10/10, SN na Klinicznej
Karolina- 15.07, córka Jagoda, waży 2800 i 56 długa, cc
Smerfeta - 19.07, córeczka, Redłowo, sn
MadzikRóża - 19.07- córeczka Kaja, waga 4 kg i wzrost 58, cc, Wojewódzki
Ania- 24.07 Mikołaj, 54 cm 3480 g, szpital zaspa
Dominika- 30.07 o 1.40, córeczka Marta, 3070g 56 cm, Zaspa, sn
dominika89 31.07, córeczka Agatka, 3260 10/10pkt i ma 56 cm

Poprzedni wątek
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-8-t619667,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 9)

Ja tez w dwupaku :(

Kott gratuluję ;) super że już po wszystkim ;)

Ja też polecam linomag ale raczej na codzień ;) na odparzenie alantan i w ostatecznosci tormentiol jest też tormentolum bez kwasu borowego ale nie mialam.

oolenka1 bo to różnie bywa, wcale tak chętnie na finiszu nie wypuszczają, bo bardzo boją się, że jak coś złego zacznie się dziać po wyjściu to będzie ich wina. Moja dentystka powiedziała mi, że na oddziałach teraz wielkie napięcia panują i są bardzo ostrożni, wolą dmuchać na zimno.
Ze mną na patologii leżała dziewczyna w 37 tygodniu i czuła się dobrze, ale lekarzom ciągle się coś nie podobało,a to ktg, a to wyniki krwi, każdego dnia coś innego i w końcu ordynator jej powiedział, że musi się liczyć, że zostanie do końca.

Tak , tak wielkie gratulacje dla kolejnej mamusi !!!!! Nyzosia-to mnie pocieszylas. Ale na chlopski rozum , po co trzymac zdrowa kobiete i zdrowe dziecko przed terminem gdy nic nie zagraza ? Ale moze macie racje. Leze w pokoju z dziewczyna , ktora jest tutaj od 2 tygodni ( aktualnie zaczela 39 tc) , to jej 3 dziecko. Ona nie wie dlaczego ja tezymaja , 2 razy podawali oxy ale nic sie nie ruszylo. Czy to nie za wczesnie na wywolywanie gdy nie ma skurczy , rozwarcia ? Myslalam zw podaja ja po twrminie albo gdy np jest rozwarcie a skurczu brak. Uswiadomcie mnie troche bo zielona jestem. Moze jutro ze mna tez wpadna na taki pomysl ? Co wtedy robic ?

Ja tez na odparzenia zielony linomag polecam, moja miała pare dni temu dosyć mocno odparzoną i wystarczyl nam caly dzień smarowania a na drugi dzien juz nie bylo sladu :)

K0tt gratuluję i dużo zdrówka życzę 😊

Kott gratulacje!!!

Nyzosia my to chyba razem urodzimy choć nigdy bym się nie spodziewała ze trzecie dziecko może przyjść tak późno po terminie bo niestety ale zapowiada się na wywoływanie a mnie to jeszcze bardziej przeraza,dzisiaj w nocy brzuch pobolewał i nad ranem przestał to już lepiej niech wogole się nie odzywa jak ma jeszcze czas na poród, bo dziś już jest 8 dzień po terminie.

Ja też ciągle w dwupaku, a już miałam nadzieję, że pełnia podziała i nic...

Dziękuję bardzo za podpowiedzi. Od momentu kiedy jesteśmy w domu pupa jest myta tylko przegotowaną woda i wacikami, do tego wietrzenie i dalej nic. Bepanthen, maść pośladkową, clotramizol nie pomagają.
Od dzisiaj w końcu mogę zakładać małemu pieluchy wielorakie wiec jednorazowki zostają tylko na wyjście do lekarza.

Oolenka może się niestety tak zdarzyć że nie wyjdziesz już z patologii:) czasami jak wchłoną to już nie wypuszczają do dnia porodu.

K0tt gratulacje!!! dobrze że już jesteś po.

Ja nadal w 2paku.

to i ja się pochwalę :) 14.07 przyszedł na świat Jakub 3,760kg 56cm SN. 11 dni po terminie ! 3 razy wywoływali poród, tydzień na patologii. Masakra :D

Witajcie słonecznie :)

Angel ja też polecam mycie pupy w miarę możliwości wodą, a nie chusteczkami + zielony linomag, no i oczywiście mąka ziemniaczana.

Przepraszam , ostatnia moja wypowiedz to nie do Angel tylko Smerfety :)

Angel - co ty piszesz , dlaczego mam sie nie nastawiac na wyjscie , beda siebac wypuscic ? Ja wam powiem ze po 1 dobie na patologi ja umieram , wszystko mnie boli od lezenia i nic nie robienia. Ja nie dalabym rady byc tutaj az do porodu , juz jestem zmeczona a gdzie mowa o wysilkuu zwiazanym z urodzeniem. Juz nie krwawie , dziecko ok , skurczy brak - musze stad wyjsc i normalnie funkcjonowac

No tak , linomag masc zielona tez jest dobra , ale na juz odparzona mocno pupe bym nie smarowala tyko maczka posypala. No i tak jak ktos wczesniwj pisal - pupe myc / przecierac woda a nie chusteczkami nawilzonymi. Teraz wszyscy uzywaja chusteczek bo to wygodne , ale jak jestescie q domu to lepiej prWmyc letnia woda.

Angel - u nas jak juz wszystkie masci zawiodly a pupa nadal byla odparzona , to sprobowalam babcinego sposobu i pomoglo. Wietrzylam duuuzo pupke , sypalam maczka ziemniaczana i kapalam w nadmangabianie potasu - wszystko tanie i skuteczne. Sprobuj jak nic innwgo nie pomaga

u nas tez linomag sie sprawdzil doskonale na pupe
i co dziewczynki u WAs ?jakies wiesci porodowe ?

My to przeszliśmy 4 lata temu z Różą ze zmiana pieluch zmiana proszku do prania płynu do kapieli wietrzenie ścisła dieta bo też tylko swoim karmiłam 1500 maści które nic nie pomagały masc posladkowa wizyta u dermatologa i masc znowu na zamówienie nic nie pomagało gatiana również i mąka ziemniaczana także dopiero odstawienie chusteczek mokrych na waciki i przegotowaną wodę oraz TORMENTIOL ta masc z kwasem borowym wyleczy pupe w ciagu kilku dni kosztuje niecałe 10 zł a jest po tamtym doświadczeniu podstawowym elementem apteczki

My jak poszliśmy my jak poszliśmy do ppediatry z synkiem i jego odparzona skóra bo nawet pod paszkami skóra się zluszczyla to zaleciła gencjane , dopiero ta wyleczyla a później używaliśmy tylko maści posladkowej.

Angel a próbowałeś mąką ziemniaczaną ta pupcie traktować?
Mam w rodzinie 2 latke, alergiczke i tylko mąka ziemniaczana do pupy i przemywanie mokrymi wacikami a nie chusteczkami.
U nas linomag maść sprawdza się doskonale.
Kiccek gratuluję :-)

Inne tematy z forum

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...