Mamusie lipcowo - sierpniowe 2016

moze jest juz ktoras :) ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2016

Hej, pomysl forum zamkniętego bardzo fajny, na pewno będziemy mogły pozwolić sobie na więcej swobody:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

U nas 18 tydzień leci już :) Byliśmy na małych wakacjach u c*otki lekarki, która ma usg w domu, co pozwoliło na dłuższe i wnikliwe obserwacje płci i..... jak na razie na 80% córeczka :) Jeszcze staram się jakoś bardzo nie przyzwyczajać i czekam niecierpliwie na usg połówkowe. Mam nadzieję, że uda się wtedy potwierdzić płeć i będę mogła powoli rozpocząć zakupy.
Czuję się w dalszym ciągu bardzo dobrze, no ale tak to już jest, że farmaceutę baaaardzo ciężko zarazić :P

Gdynia, Działki Leśne, 27 lat

Cześć dziewczyny. U nas też wszystko ok. Czekamy na kolejne USG . U nad dopiero 11 tydzień. Mdłości minęły. Apetyt ogromny. To prywatne forum to fajny pomysł.
Anna 33 lata,Gdynia

Dziewczyny mam propozycję(coś co sprawdziło się w mojej poprzedniej ciąży ;))... proponuję założyć forum dla nas ciężarówek z okresu letniego. Ale nie takie ogólnodostępne,a takie do którego dołączą osoby "sprawdzone". Rejestracja odbywać się będzie poprzez akceptację administratora tak aby osoby z zewnątrz nie mogły podejrzeć o czym piszemy itd. Osobiście takie forum bardzo mi pomogło..mogłam się wygadać, doradzić i wiedziałam, że nikt niepowołany tego nie przeczyta :D Jeśli będziecie chętne to podam Wam adres..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hej Dziewczyny po długim czasie :)
Ja nadal w domu. Już drugi tydzień. Najpierw synek długo był chory, potem mnie wzięło. W czwartek teoretycznie mam wrócić do pracy, ale zobaczymy jak się będę czuła. Szpital domowy mam nadzieję się już skończy - to jakaś epidemia z kim nie rozmawiam to wszyscy chorują.
W międzyczasie byłam też na kolejnym USG. Maluch rośnie zdrowo i na razie wszystko ok :) Płeć na razie pod znakiem zapytania chociaż lekarka coś marudzi, że może chłopiec... na razi enie słucham i z nadzieją czekam na córeczkę hehe :)) chociaż nie ważne co ważne by było zdrowe :)
User gdzie Ty to dziecko mieścisz heeh :))) Juz prawie połówka a Ty bez brzucha niemal? Ja jak sobie przypomnę ostatnie tygodnie pierwszej ciąży i to jaką piłką byłam to aż się boję heh
A ja z Wejherowa, 32 lata

Jestem mamą z Rumi wiek 25 lat.

Zaczynamy 12sty tydzień, dzisiaj idę na drugą wizytę do ginekologa, a jutro mam umówione prenatalne w Gamecie, boję się, że coś będzie nie tak.. :(
brzuch czasami lekko widoczny, czasami nie, zależy od dnia;) ale mieszczę się jeszcze we wszystkie swoje ciuszki. po pracy na spokojnie w domu już muszę odpinać guzik od spodni bo za ciasno się robi;]
Ostatnio samopoczucie bardzo kiepskie, mdłości się nasiliły(ale nadal bez wymiotów), ciężko przybrać mi pozycję, w której mi jest najlepiej.. :(

w styczniu złapało mnie choróbsko, straszny katar i ból gardła, ale wygrzałam się porządnie, mleko z czosnkiem i przeszło całe szczęście..

Mam nadzieję, że drugi trymestr nie będzie dla mnie tak męczący bo już powoli zaczyna mi się wszystkiego odechciewać.. :(

O Gonią to jesteśmy sasiadkami prawie :)

Ja w Wejherowie i mam 25 lat

Pastelowa młody dostał antybiotych i po sobie mu się poprawiło. Teraz może raz dziennie kaszlnie a antybiol jeszcze chyba na dwa dni starczy. Ja mam kaszel niefajny dalej ale tak choroba odpuscila.

Tak na prawdę bliźniaki :p
Za to mdłości przybrały na siłę :/ i meeega sennosc. Najgorssze jest to że młody nie ma drzemek w ciągu dnia :(

Ja mam za tyd prenatalne a brzuch mam ogromny :) każdy już widzi że to ciąża. nie mieszcze się w jedne spodnie bo się nie rozciągają ale ja mam wszystkie ciuchy elastyczne. Z Młodym w ciąży miałam jedną ciążowa bluzkę tylko.

Ale za to jaki mam wydatny biust :D tylko szkoda że tak boli hihi

Wczoraj chyba słuchałam ze świńska jest już w Polsce...

hej:))

U nas 18 tydzień, ja widzę brzuszek, ale wszyscy dookoła dziwią się i mówią, że nie widać nic. Kwestia wprawnego oka;)

Czujemy się dobrze, oby do lipca!

Mieszkam niedaleko Wejherowa, mam 25 lat.

Zazdroszczę! ja w 12 a mi się wydaje że każdy widzi że jestem, w ciąży! Niby we wszystko wchodzę, ale mimo wszystko wydaje mi się że widać :p

Witam w poniedzialkowy poranek :)

Dzis zaczynam 19sty tydzien, ale czas leci!! Nadal w normalnych ciuchach - dzinsy to w ogole bez problem, spodnie z materialy bardziej dopasowane cisna w talii ale poza tym ok. Bluzki/topy tez 90% jeszcze ok... wiec nawet nie mam wymowki na zakupy :)

Dzisiaj znowu jade w delegacje na 3 dni, tym razem do Holandii I Belgii, wiec moze jakim maly shopping jak bede miala czas gdzies na lotniskach.

Zdrowia zycze I milego tygodnia xx
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hej dziewczyny :)

Tak czytam sobie i widzę, że nie tylko ja się obawiam tej świńskiej grypy..
Ja na szczęście zdrowa, tfu tfu i oby tak zostało :)

To jest moja pierwsza ciąża i też mam brzuch jakbym piłkę połknęła.. hmm.. aż boję się pomyśleć co będzie dalej :) w spodnie się już nie mieszczę od 2 tygodni i ciążówki już weszły do akcji :)

Gdyby któraś z Was szukała to polecam naprawdę fajne są w H&M' ie :) Fakt 130 zł, ale mega wygodne i b. duży wybór fasonów :)

Byłam na prenatalnych i też się strasznie bałam, ale wszystko poszło gładko, maleństwo zdrowe i ponad 6-cio cm :) Teraz czekam na wizytę u gina :) to już na tydzień w poniedziałek :):)

Pozdrawiam :):)

Gdynia, 26 lat :)

Cześć dziewczyny :)

Agata, Gdańsk, jeszcze 27 lat :p
Ja idę 10.02 do invicty na prenantalne i lekko stres mnie zjada:D boje się że nie wszystko będzie ok, od czasu do czasu lekko krwawie ale ogólnie jest ok.
U nas w domu też jakieś choróbsko panuje, tzn póki co wersja męska więc zapewne mocno przerysowana :)

U nas ostatnio na wizycie u poloznej tetno 149 wiec fajnie jakby the "statystyki" sie sprawdzaly :)

34 lata, mieszkam w Wielkiej Brytanii.

Grosik a jakie tętno wybadałaś? Nawet nie wiedziałam, że jest takie urządzenie :)

nie strasze, ale ograniczylam wyjscia do marketow. a jak w Kalingradzie maja wolne to przeciez wiecej osob do nas na zakupy przyjdzie. wiec wole sie nie nastawiac na bezposredni kontakt, a powiem, ze sie zszkowalam troche, ze u nich to tak napowaznie sie rozwija.

ja kupilam detektor tetna plodu, we wczesniejszych ciazach nie mialam i nie czulam potrzeby a teraz mnie naszlo, ze chce. wiec zamowilam. narazie 3 razy sprawdzalam, bo nie chce dzidzi stresowac.

mhy. ja bym chciala dziewczynke. ale bede kochac to co bedzie. byle zdrowe bylo, to dla mnie najwazniejsze.

No i jestem na antybiotyku - nie mogło się skończyć inaczej :/

Grosiku nie strasz :(

Zobaczcie co ja wyczytałam:

Obserwacje pielęgniarek z oddziałów ginekologii i położnictwa wskazują, że normalne tętno serca dziecka to między 110 a 160 uderzeń na minutę. Jeśli jednak w przeważającym czasie średnie tętno twoje dziecka to 110-130 uderzeń na minutę, to prawdopodobnie w twoim brzuchu rozwija się chłopiec. Jeśli jest to 140-160 uderzeń, pewnie będzie to dziewczynka.

A moja Pani doktor nie sprawdzała jeszcze dzidzi tętna.

Ja mam 31 lat i jestem z Grabówka (jeszcze) :)

hej dziewczyny! dawno nie pisalam ale podczytywalam was ;-) nas na szczescie zadne choroby nie dopadly, i ja i cora jak narazie zdrowe ;-) no i maz tez!
u nas jest prawdopodobienstwo drugiej dziewczynki ale to sie moze jeszcze zmienic, mam nadzieje ze 9 lutego na kolejnej wizycie sie okaze bo mi w sumie to bez roznicy ale mam od samego poczatku przeczucie na dziewczynke (w pierwszej ciazy tez tak miakbm :-P)

ja mam 29lat i mieszkam w Redzie

czytalyscie?
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19551029,epidemia-swinskiej-grypy-w-rosji-wladze-graniczacego-z-polska.html#BoxNewsImg

kurcze i jak tu sie nie bac

tez sie ciesze, ze dzis piatek

ja jestem z Gdanska, mam 32 lata

Blizniaki to super - jedna ciaza jeden poroc I sprawa zalatwiona :) No I ta wiez miedzy dziecmi, bardzo mocna.

Pastelowakropka, zdrowka zycze!! Okropnie te chorobska sie nas lapia!!

Ciesze sie ze dzis piatek I weekend - zadnych szalonych planow nie mamy, ale I tak fajnie!

Moze taka mala ankieta... co by sie lepiej poznac :)
- ile macie lat?
- gdzie mieszkacie?

ale tu cichuteńko... u nas totalny szpital - dzisiaj jeszcze mi się pogorszyło :( Gorączka :(( Jutro trzecie podejście do internisty - nie wiem czy w końcu nie wyląduje na antybiotyku :((((

A jak tam u Was kochane? Rosną Wam brzuszki, może znacie już płeć - chętnie poczytam i na moment zapomnę o domowym szpitalu :)

Rozyczynka a u Ciebie jak? Synek wyzdrowiał? Będziesz miała serio bliźniaki???

Inne tematy z forum

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

malejące piersi po porodzie? :) heh... (60 odpowiedzi)

hej dziewczęta... Temat może i banalny, ale dla mnie taki se :) Pytam z ciekawości-czy...