Mamusie lipcowo - sierpniowe 2016

moze jest juz ktoras :) ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2016

Hej. Dziewczyny ja mam termin na 13 lipca i jestem po badaniach prenatalnych i mialam robiony test pappa. Mam wizytę u genetyka dopiero 20 stycznia. Mam juz wyniki z krwi. Wszedzie są okreslone normy w MoM a ja na wydruku test pappa i wolna bete w innych jednostkach. Moze jakas doswiadczona mama wie, czy są jakies przeliczniki na te MoM. Z gory dziekuje za pomoc Pozdrawiam

My również wczoraj byliśmy na usg, serce ładnie bije i wszystko ok tylko do mnie przyplątał się jakiś rota i myślałam,że mi żołądek rozerwie :/ Ogólnie ta ciąża jakaś nerwowa i źle ją znoszę :( ale ważne,że wszystko ok.
Serkowa widzę, że mamy podobną specyfikę pracy...ja się jeszcze zastanawiam jak zrobić z pracą..

Rozyczynka ja jestem w 7 tyg i mam termin na 31.08. Moje maleństwo ma obecnie 1.23 cm.
Co do zwolnienia to ja dostałam od razu na pierwszej wizycie.Po prostu powiedziałam,że źle się czuje i czy mogę dostać zwolnienie.

Ja bym się zapytała.
W pierwszej byłam w pracy o 3 m i teraz też tak będę ale jestem na wychowawczym więc mi to nie robi aż tak kiedy a jak mówiłam lekarzowi jak to tam wszystko muszę pozalatwiac to powiedzial że mam tyko Dac mu po prostu znac. Zwolnienie może być od momentu kiedy bije serce.

My też dzisiaj jesteśmy po usg. Nasza dzidzia ma 1,22 cm i chyba to też w sam raz na wiek :P

Pani doktor zrobiła tfu tfu na moje zdjęcie usg, żeby dziewczynka była, hehe ;)

Ja się ciągle czuje nieciekawie. Cały dzień mam mdłości i raz już biegłam do toalety.

Pani doktor nie zaproponowała mi zwolnienia. Czy myślicie, że można o nie poprosić? Jak to u Was jest? Jesteście na zwolnieniu?

W pierwszej ciąży byłam tylko przed samym końcem na zwolnieniu - 1,5 mc-a, ale tą znacznie gorzej znoszę :(

Zaczęłam się zastanawiać czy na pewno wiem w którym ja jestem tygodniu bo ja w 8 i termin 24.08 :D

Podziwiam Was za pracę do 5m ja z pierwszym pracowałam donkonca 3 ale toni tak za długo. Teraz co prawda pracuje do końca i po porodzie szybko wrócę ale to taka praca ze pracuje kiedy chce i gdzie chce i raczej dorywcza. A szkoda jej stracić bo mam super warunki jeśli chodzi o dzieci
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

My znów po usg. Tym razem dzidzia spała, w dodatku odwrócona plecami :) Serduszko bije, dzidzia duża już jakieś 8 cm od głowy do pupy - w sam raz na wiek :)
Ja w sumie czuję się dobrze, ale ogólne zmęczenie coraz bardziej daje się we znaki, myślę że jeszcze dwa tygodnie pracy, potem mam zaplanowany urlop i od lutego kończę karierę. Jednak praca na trzy zmiany, w służbie zdrowia z zakaźnie chorymi ludźmi i w dodatku praktycznie cały czas w biegu to nie jest najbardziej komfortowe miejsce dla kobiety w ciąży;/ Doszłam do wniosku, że nie będę się zarzynać dla idei, do 5 msca to i tak długo.

Życzymy wszystkim dobrego samopoczucia :)

Masz rację Rozyczynka. 31.08

Kulka a nie 31 sierpień :)

Witam,
proszę o dopisanie mnie też do waszej listy. Termin porodu mam na 31.07. Dziś byłam u lekarza potwierdził 7 tydz. Serduszko bije mocno,maluszek ma 1,23 cm. Mam straszne mdłości przez cały dzień i ogromny apetyt.

Z tego co wiem to nie można zaczynać nowych sportów nie przystosowanych ciazowo, a tak Stare nawyki można kontynuować tylko nie koniecznie jeśli były wyczynowe :)

Tatuś był zadowolony z takiego prezentu :D

Dostałam dzisiaj od giną tabletki na mdłości. Wzięłam dzisiaj jedna i wieczorem jest już dużo lepiej. Zobaczymy cY jutro też pomogą.

Rozyczynka ja Cię pamiętam z tamtego forum :D Wtedy miałam inny login. Termin miałam na 27.07, a urodziłam 23.07 - w dzień tatusia tak mi się udało :D Sam poród i opiekę przedporodową niezbyt dobrze wspominam. Mam dużo zastrzeżeń niestety :(

Też bym chciała troszkę pobiegać, ale 16 km w życiu bym nie przebiegła.

Akurat dopiero 2/3 m-ce przed zajściem w ciążę zaczełam trochę truchtać (bo chyba biegiem tego nie nazwę) i nie wiem czy teraz też mogę. Organizm chyba nie zdążył się przyzwyczaić do wysiłku (mój tryb życia i pracy na co dzień jest bardzo siedzący :P )

Pastelowa kropka aż dziwne że nie spotkalysmy się na wesniejszym forum ze starszymi. :o Mój z 4.07 :) i termin taki sam :p mój brzuch też jest tak wzdety że aż skóra mnie swedzi.

Och jak mnie pociesza myśl o końcu mdłości po 10 tyg :D ja cały dzień albo leżę albo jecze albo śpię :D nie ma jakiś Prószków na mdłości?

Moje prenatalne trwało na pewno dłużej niż jedną wizyta. Normalna trwa 20 minut a gin kazał zaznaczyć w rejestracji ze to prenatalne bo ono trwa z reguły tyle co dwie normalnie wizyty czyli 40 minut. Ale.może jak lekarz wprawiony to ogarnie. To w końcu sprawdzanie przeziernosci i układu ciała narządów itp więc jak się dobrze ułoży i nie wierci nie ma z tym dużego zachodu.

Agatka wspolczuje leżenia. No może teraz to zazdroszczę :p ale później mam nadzieję że staniesz na nogi. :) wszystko będzie dobrze! :)

16km biegu - bez ciąży jak mi się udało dotrwać do tego km to moje płuca zostawaly że 4 km dalej :D w ciąży ograniczam się do kijkow tylko :p tylko ze chyba przez anemie albo ogólnie ciążę jakoś brak mi i sił fizycznych i witalnych. :p
Tylko spać :D

Teraz głupie pytanie (jak na pierwszą ciążę przystało) prebantalne mam 10.02 czy o coś powinnam szczególnego pytać? Raczej można wejść z mężem? Ja jestem totalnie Zielona... Teraz 14.01 idę na usg żeby sprawdzić czy wchlonal mi się krwiak.l więc możecie trzymać kciuki! Niestety póki co ja nie mogę nawet spacerować...mam leżeć jak najwięcej i uważać na każdy ruch żeby już się z zarodkiem nic nie działo, mam tylko nadzieję że to złe dobrego początki ;-)

Goniaa - niezle z tym sniadaniem o 2:40 :0 Ty nie pracujesz?

Moje "prenatalne" USG wygladalo podobnie jak Twoje, polozna opisala narzady, powiedziala ze wszystko rozwija sie prawidlowo, okreslila dokladny wiek (stad zmiana terminu, dzidzia byla mlodsza), dostalismy 3 fotki (u nas sie placi za foty), mialam jeszcze opcje testu z krwi na wady wrodzone ale nie skorzystalam. Krotko bylo, lacznie moze 20 minut? I dostalam termin na 20tyg USG.

16 km- no ładnie!:D dla mnie to nawet autem daleko :)) Daj proszę znać, jak podobały się zajęcia z jogi prenatalnej.

Wczoraj byłam na prenatalnych, pan doktor zrobił mi usg, mówił o kości nosowej, przezierności karku itp., ale badanie trwało trochę ponad 10 min, dostałam 10 zdjęć, bez żadnego opisu... Nigdy wcześniej nie byłam na prenatalnych, ale szczerze zastanawia mnie fakt, czy te badania można nazwać prenatalnymi? Na koniec zapytałam czy to już wszystko, powiedział że tak i że dzidziuś rozwija się prawidłowo, więc zadowolona poszłam do domu:)) Jak wyglądały Wasze pierwsze badania prenatalne?

Poza tym zapalenie pęcherza. Staram się uważać na siebie, ale i tak ciągle coś łapię. Mam totalnie przestawiony cykl dnia i nocy, kładę się spać po 18, bo tak chcę mi się spać, a np. dziś jadłam śniadanie o 2.40, bo już byłam wyspana :D

Hej dziewczyny.

Wspolczuje slabego samopoczucia! U mnie bylo kiepsko do 10go tygodnia, a teraz (15ty tydzien) czuje sie super, wszystko minelo jak reka odjal jeszcze przed koncem pierwszego trymestru - tego Wam zycze :)

Co do cwiczen, w ciazy, to zapisalam sie na joge prenatalna, dzis pierwsze zajecia :). Poza tym normalnie silownia (niektore cwiczenia intuicyjnie wylaczylam), spinning I biegam ale ja biegaczka bylam I przed ciaza wiec ok. Tylko ograniczylam dystanse I max 16km.

Milego dnia xx
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja też się witam i dołączam do grona wakacyjnych mam :)

Termin mam na 24 sierpnia :) To moja druga ciąża. Mam już 1,5 rocznego synka.

Czuję się raczej kiepsko - cały dzień mam mdłości i spałabym w kółko.

Co ciekawe mam ogromną ochotę na warzywa, czego zwykle nie doświadczam i totalną awersję do kawy (wypijałam wcześniej hektolitry).

Brzuch już ogromny 81 cm na wysokości pępka (w pierwszej ciąży taki wymiar miałam w 11-12 tygodniu). SZOK :D

Cześć,

Dołączam się:)
Pierwsza ciąża i termin na 17.08 :)
aktualnie na l4 - krwawienia, ciąża zagrożona. Biorę d*phaston itd, ale jestem dobrej myśli, serducho bije a krwiak na pewno się wsiąknie!

Pozdrawiam!

To i ja witam ;)
pierwsza ciąża, termin na 18.08.2016
samopoczucie? bardzo kiepsko.. cały czas mdłości i senność..
ale mam nadzieję, że mi to niebawem przejdzie i wszystko będzie ok
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...