Mamusie lipcowo - sierpniowe 2016

moze jest juz ktoras :) ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2016

Mamma nie martw się. Moje dzidziole też są tydzień do tyłu. Ale u mnie na pewno owulacja była 3 tyg po pierwszym dniu @ a nie po 2 tyg dlatego to przesunięcie. Więc może u Ciebie to samo. Starszy był tydz do przodu i to też było przesunięcie owulacji. Nie martw się na zapas :) Trzymam kciuki!

Teraz widzę dopiero co to znaczy że drugiej ciąży się tak nie przeżywa. Jakoś nie mam ciśnienia z lekarzem, nie sprawdzam jak duże jest dziecko... Wróć - dzieci :p co prawda czuje się źle ale Noe mam już opcji spania i leniwienia się jak między nogami biega 1.5 roczny smród :p

Najgorsze jest to że mam już 2kg na plusie więc zaczyna się to samo i d*psko od powietrza rośnie :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

;-) Olimp ma joge dla ciezarnych i kobiet z dziecmi do 2r.z (te dzieci chyba tez tam sa:-)) wiec moze byc wesolo), jest jeszcze mniejszy klub, nazywa sie el sporto, sa tam zajecia aktywna ciaza. Wszedzie trzeba miec zasw.od lekarza o braku przeciwskazan, zabezpieczaja sie jak moga:) nic innego nie znalazlam, jestes na cos chetna?;-)

Dzis czuje sie wyjatkowo kijowo, jak nigdy. Mieli mi w brzuchu, jakby grypa zoladkowa.
5.01 ide na prenatalne, co ja mowie- lece na prentalne:)) tak bardzo chce uslyszec ze wszystko jest dobrze. Z reszta- wszystkie chcemy to uslyszec i wszystkim nam tego zycze:))

Trzymajcie sie Mamusie cieplo, bo coraz zimniej...

Hej, byłam dziś na wizycie...ciąża potwierdzona ale lekarz mnie podlamal,bo powinien być 5 tyd.,a z usg wychodzi 4 i straszył,że być może się nie utrzyma :( następne badanie za 2 tyg.

Hej, witam wszystkich;). Termin na 2.08 ;) samopoczucie kiepskie, o wiele gorsze niz w pierwszej ciąży

Jak masz wskazania i dostałaś skierowanie od lekarza NFZ do genetyka to masz wszystko w ramach NFZ jeśli nie to płacisz.

Czyli jak ma skierowanie od ginekologa na badania prenatalne to przysługuje mi tylko USG ? dobrze rozumiem

Badania z krwi są badaniem płatnym (chyba,że masz wskazania) i jesli chcesz to musisz zrobić test papp-a z krwi i z wynikiem iśc na usg do lekarza, który ma certyfikat FMF i program komputerowy aby je poprawnie zinterpretować.

Hej. Czy na badaniach prenatalnych zawsze oprócz USG robią też badania z krwi?

Dopisuje :)

?.07 - inka.ja
03.07 - User
07.07 - ;-)
08.07 - zojka
09.07 - Serkowa
11.07 - Agnieszka_Agnieszka
12.07 - evelyna
13.07 - Misia
14.07 - Magda..
15.07 - gonia
30.07 - milka
06.08 - justynkie
24.08 - Rozyczynka

goniaaa - jak znajdziesz coś w Wejherowie to daj znać :))))
Ja dziś jadę na wizytę do ginekologa - trzymajcie kciuki :) i od razu umawiam się na prenatalne! Chciałabym już wiedzieć że jest wszystko ok.

Gonia - robiłam w evi-medzie u lekarza poleconego przez mojego prowadzącego. Nie chce sypać nazwiskami na forum, wiec w razie czego pisz na prv :)
Wesołych Swiat :)

I ja sie dopisuje, mial byc czerwiec, ale jednak jest poczatek lipca (3/07) jak wyniklo wczoraj z USG :)

Oooooo....i ja się melduję na sierpień :D

To to gratuluję bliźniaków i łącze się :) u mnie też dzisiaj dwa zarodki :D tylko ze ja mam już synka i jak urodzeni będzie miał 2 latka :)

Termin na 24.08 więc któraś może mnie dopisać bo korzystam z telefonu i nie dam rady...

Jejku wy już po prenatalnych :) super ze wszystko ok :)

Ja mam dzisiaj usg prenatalne i z nerwów nie mogę już wytrzymać, a gdzie jeszcze do 18. Usg prenatalne robi się przez brzuch, chyba że kobieta jest otyła to wtedy dowcipnie😊.

Serkowa,a gdzie robilas?? Masz jakies namiary?:)

U mnie robili juz normalnym usg przez brzuch znaczy. Wszystko było dostatecznie dobrze widać. Tylko specjalnie poszłam do innej placówki gdzie maja sprzęt lepszej jakości. Trwało bardzo długo, ale widać było ze doktor się przykłada, a poza tym dzidzia strasznie sie wierciła co nie ułatwiało ;)

Heej:D
To wybiore sie na jakies zajecia, w Wejherowie nie ma za duzego wyboru, ale cos znajde:) tez musze zrobic prenatalne do 10 stycznia max. Jak to w ogole wyglada? Normalne usg dopochwowo, tyle ze dluzej i dokladniej?

Kolezanko z blizniakami- podwojne gratulacje:))

Dobranoc, spijcie smacznie az do rana:)

Gratulacje wszystkim nowo przybyłym :)

My już po prenatalnych. Wszystko wyszło bardzo dobrze - kamień z serca, przynajmniej na jakiś czas. Ryzyko wad bardzo niskie, wszystkie obserwowane narządy w normie :) Maluch a już ponad 5 cm i jest niesamowicie ruchliwy. Leżałam na tym usg godzinę bo ciągle się przemieszczał i dr nie mógł spokojnie mierzyć :)))

Ja na ćwiczenia chodzić nie będę, jakakolwiek forma ruchu oprócz jazdy konnej mnie nie satysfakcjonuje niestety. Teraz musiałam z żalem ograniczyć jeżdżenie, ale sama pielęgnacja z ziemi futrzaka stanowi dostateczny wysiłek fizyczny i pochłania mnóstwo wolnego czasu :)

Witam się i ja!
Aktualnie 8tc, termin porodu 6.08. W piątek mieliśmy pierwszą wizytę u lekarza i na usg wyszło że będzie dwójka. Szok i niedowierzanie, jeszcze to do mnie nie dociera. Pewnie będę bardziej lipcowa bo jednak ciąża mnoga kończy się z reguły szybciej niż pojedyncza. To moja pierwsza ciąża i od razu taki strzał :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej;) witam nowe ;)
U mnie ostatni tydzień mega ciężki. Załapałam jakiegoś wirusa, 3 dni nie jadłam tylko wymioty :( potem dwa dni dochodziłam do siebie. W końcu wylądowałam u internisty i mu powiedziałam, że się boję o maluszka bo mnie brzuch pobolewa więc dał mi skier na SOR. Trochę mnie uspokoili, bo z maluszkiem ok (ma już 3,66cm), ale niestety okazało się, że jakaś infekcja dróg moczowych i dostałam antybiotyk. W środę muszę zrobić posiew i mam nadzieję, że będzie ok.
A wizyta u ginki 28.12. I potem chyba powiem w pracy, bo już mi coraz ciężej czasami.
Co do zajęć fitness to chodziłam w pierwszej ciąży i było super (najpierw na jogę dla ciężarnych a potem na takie połączenie fitnessu-pilatesu i jogi). Teraz też bym chciała, ale nie wiem czy gdzieś koło mnie coś jest bo się przeprowadziłam.

Inne tematy z forum

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (106 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie (25 odpowiedzi)

proszę o opinie tego przedszkola. szukamy fajnego przedszkola dla naszego dziecka...