Mamusie lipcowo-sierpniowo-wrześniowe 2010 cz.12 :)

***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
4.07 fita1 - córcia Gaja :) Szpital Wojewodzki
7.07 gwiazda - synek Mateuszek :) Szpital na Zaspie
8.07 zielonakoniczynka
10.07 papciunio
11.07 kk - synek :)
11.07 mjakmama - córeczka Emilka Szpital na Zaspie
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 yecath - synek Wojtuś, szpital w Wejherowie
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie albo na Klinicznej
15.07 stopkrotka - synek Wiktor, Szpital na Klinicznej
17.07 Madziuska - synek :)
17.07 atta9 - synek :)
18.07 gosiaro - córeczka :)
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07. Agatka - córeczka :)
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 malaniunia - synek :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
27.07 dedes- bliźniaki
30.07 weronika-co-ma-bzika

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Adam, szpital na Zaspie
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 karollla - synek Konrad , Swissmed Gdańsk
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Emilka Szpital Wojewodzki albo Klinicznej
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka
13.08 panna z mokrą głową - synek!
16.08 Weronikka - synek :)
18.08 Morela - synek Mateusz, Szpital na Klinicznej
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81
05.09 Madziulka
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
16.09 Sylwia781122
17.09 Sylwia127
19.09 ta_mala_co_sposoben_dziala
20.09 AlexGDY
29.09 piggy

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=158532&c=1&k=16#fs
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowo-wrześniowe 2010 cz.12 :)

Hej dziewczyny,

Ja przewijak też kupuję na łóżeczko bo nie mam miejsca. Ale jakbym miała to bym kupiła taką komodę z przewijakiem w Ikea - spełnia dwie funkcje:)
A te wanienki z przewijakiem są bardzo fajne ale trzeba mieć dużo miejsca w łazience a po drugie wanienka jest malutka więc starcza na krótko. Ale przewijak super:)

Byłam dzisiaj z mamą/sponsorem w bobowózkach i już sama nie wiem jaki wózek chce. Mama kręciła nosem na spacerówkę w maxi cosi...Faktycznie wygląda ona dziwnie ale z tego co wyczytałam dziewczyny są z niej zadowolone...Już sama nie wiem:(((

ja ogladalam ten wozek ale powiem szczerze ze mi bardziej x lander podszedl

moja ciąża już chyba jest widoczna hihi bo mnie przepuscili w kasie pierwszenstwa :))) a co z naszymi fotkami?

obkupiłam troszke młodą - zakupiłam skarpetki, spodenki, bodziaki. Powiem Wam że jak dziewczynka sie nie urodzi to sie mocno zdenerwuje bo mnie rozczulaja te ubranka na dziewczynke że tylko takie kupuje i jakos tak malo uniwersalnych mam hihihih

co do prania to ja mysle ze zaczne wszystko prac i prasowac jak bede na zwolnieniu.

Co do przewijaka to ja mysle ze kupie taki na lozeczko, bo na taki mebel to nie mam miejsca. My zaczynamy juz projektowac mebelki bo juz sie zaczynamy nie miescic w szafkach hehe a to dopiero poczatek zakupow :)))

Hej dziewczyny, a czy któraś z Was oglądała wózek ATLANTIC firmy BABY DESIGN ESPIRO. Bo jestem na etapie zastanawiania się czy Atlantic czy X-Lander. X-Lander jest ok. 500 zł. droższy i sama nie wiem.Któraś z Was może coś słyszała o tych wózkach.Podobno Atlantic jest dosyć krótko na rynku i co roku robi jakieś ulepszenia.Głęboko spacerowy kosztuje ok. 1100-1200 zł.

Fajny!Ja mam ten przewijak biały, dmuchany z ikea, ale bez stelaża.Będę przewijać na biurku lub pralce pewnie, bo nie ma miejsca u nas na taki mebel.

widziałam jeszcze taki zupelnie prosty z ikea... taki wyzszy stolik, na ktorym mozna polozyc mate do przewijania albo wanienke.. teraz jest promocja i kosztuje 99zł.

image

ja tez tylko taki na łóżeczko - wydaje mi się, że w tym co pokazałaś wanienka jest strasznie mała :)

ja chyba zaopatrze się w najprostszy przewijak ustawiany na łóżeczko:)
u mnie nie ma miejsca na taki przewijak...mały pokój więc nie chce go dodatkowo zagracać:)

image

dziewczyny mam pytanie, czy kupujecie jakies przewijaki? ale takie tylko na lozko czy cale komody? widzialam nawet takie z wanienka...jest sens kupowac cos takiego... moze macie jakies doswiadczenia z tego rodzaju gadzetami?

znaleziony na allegro:

image

Uploaded with ImageShack.us

Ja tez się zobaczę dziś z córcią - też mam wizytę ;)

nie no, ja nowe też na pewno wypiorę i wyprasuję
na tych co mam jest info żeby prać w 40 stopniach, więc po 90 pewnie nic by po nich nie zostało :P

mam dzisiaj wizytę u lekarza, ciekawe ile mały waży.. :)

udanego dzionka :)

Ja podgrzewacza nie kupuję - poprzednio robiłam mleczko i albo mieszalam przegotowana zimną wodę z ciepłą lub żadziej zalewałam letnią i wkładałam butelkę do kubka z wrzątkiem i mleczko się ocieplało. :) Ja mam już wszytskie ciuszki poprane w 40 stopniach i poprasowane i poukadane rozmiarami - prałam tylko raz i tylko te używane, nowych nigdy nie prałam.

ja mam czesc nowych ubranek a czesc z lumpeksu..wszystkie raz juz wypralam i leza w szafie...w lipcu ponownie wszysrkie wypiore i wyprasuje i nic wiecej robic nie bede :) :) a co do podgorzewacza..to nie zastanawialam sie nad tym...ale z tego co slyszalam mozna sobie poradzic bez niego

no właśnie...ja wogóle nie robie prania w 90 stopniach, ale tak ostatnio wyczytałam na śpioszkach: przed zastosowaniem wyprać w 90 i wyprasowac...czyli nie popadac w paranoje?:)))

a czy te ciuszki mozna wyprasowac i schować do szafeczki czy prasowac przed ubraniem? no bo zarazki i bakterie jak piszesz karollla sa wszedzie...

nikt nie ma albo nie zastanawiał sie nad tym pogrzewaczem?

image

dziewczyny, nie ma co przesadzac... normalne pranie w 40stopniach wystarczy w zupelnosci...no chyba, ze pieluchy tetrowe to mozna w 60 stopniach... co z tego, ze ubranka beda bez bakterii jak wszedzie ich dookola pelno...

Mi sie wydaje ze 90 stopni to stanowczo za duzo, max 60, chociaz ja wiekszosc piore i tak w 40. Prasowanie ponoc zabija najwiecej bakterii:)

hej hej,

mam takie pytanko, czy któraś zaopatrzyła się w podgrzewacz do butelek?? doradzcie coś bo przymierzam sie do zakupu...mam butelki dr brown, aventu i canpolu i chciałabym aby podgrzewcz obsługiwał wszystkie rodzaje butelek:) tzn. zeby sie mieściły...dajcie znać o swoich podgrzewaczach, wszystkie mają te same poziomy grzania??

i jeszcze jedno pytanko do doświadczonych mamusiek:) jak to jest z przygotowaniem ubranek dla dzidzi...tzn wyprane w 90 stopniach? i wyprasowane?, ale kiedy prasować ciuszki mozna wczesniej czy dopiero chwile przed uzyciem?

image

Madziulka gratuluje corci, sliczna fotka :) a co chodzi o wage to mysle ze w normie, jak bylam na polowkowym w 20tc0dni to moje malenstwo wazylo 352g

My wlasnie jestesmy po kolejnej wizycie, ale nasz Maluszek bawil sie z nami tym razem w chowanego i nie pokazal nam swojej buzki, wiec w ramce zostaje zdjecie sprzed miesiaca..., no a poza tym wszystko dobrze, wazy 713g a termin wg USG przesunal sie o 5 dni wczesniej.

nyzosia w x-landerach gondola ma 75 cm nie 79 byłam w sklepie i pani przy mnie mierzyła.

Madziulka gratulacje :))

Inne tematy z forum

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...