Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *10*

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPIEC-2011-t192711,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-t206064,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-3-t208324,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-4-t209793,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-5-t212158,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-6-t214161,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-7-t217525,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-8-t220530,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-9-t221819,1,16.html

CZERWIEC/LIPIEC
1. arisa6 - 21 czerwiec SYN
2. francess - 2 lipiec SYN
3. mona_g - 3 lipiec SYN
4. Caroool - 3 lipiec SYN
5. kasiorek555 - 7 lipiec SYN
6. lisiusowa - 8 lipiec SYN?
7. kulka07 - 10 lipiec CÓRKA
8. she_gd - 10 lipiec
9. annamaria836 - 17 lipiec CÓRKA - Aleksandra
10. PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
11. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA
12. aguseek - 20 lipiec SYN
13. hania_m - 20 lipiec SYN
14. monika:-) - 21 lipiec
15. carmelasoprano - 22 lipiec
16. marta82 - 23 lipiec
17. magda84 - 27 lipiec SYN
18. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
19. Tesula - 2 sierpień
20. agusp - 3 sierpień SYN
21. Muszczek - 4 sierpień SYN
22. wercia83 - 5 sierpień SYN
23. Kejt - 5 sierpień
24. kasisyn - 5 sierpień
25. a_guniek - 10 sierpień
26. Kasia 0606 - 12 sierpień
27. margola13 - 12 sierpień CÓRKA
28. gosia_dim_ - 14 sierpień
29. milka0928 - 14 sierpień
30. Umchi - 16 sierpień SYN
31. mamasyna - 17 sierpień
32. kaska2308 - 18 sierpień SYN/ Kliniczna
33. MARKOWA - 26 sierpień
34. Tamara - 26 sierpień
35. MamaFilipa - 27 sierpień CÓRKA OLA
36. MissMarple - 27 sierpnia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *10*

hej dziewczęta, postanowiłam do Was zajrzeć i zapytać o coś :)
wiem, że któraś z Was zakupiła legginsy ciążowe na allegro, ale nie pamiętam kto.
To kto się przyzna?? Jestem ciekawa opinii i namiar na sprzedawcę :)
Będę wdzięczna ;)

Ooo, jak już się dodzwonisz na Morenę, to daj znać, czego się dowiesz :) Bo ja też się tam wybieram, tylko później pewnie, bo u mnie dopiero 22 tydzień w tej chwili.
No i witamy :)

Witam dziewczyny:) dołączam do grona lipcówek:) jestem aktualnie w 24 tc , termin mam na 24 lipca i będe mama Zuzi:) własnie sie rozglądam za szkołą rodzenia i na oku mam szkołe rodzneia w przychodni na morenie( moze orientujecie sie jak wygladaja tam zapisy gdyz jak na razie nie moge sie tam dodzwonic) po mału orientuje sie tez co do szpitala w ktore chce urodzic i moja ginekolożka( dr Czupryńska - super babka) polecila mi szpital wojewódzki, ale sama nie wiem...

A ja właśnie zrobiłam klasyczną kompozycję ciążową... gruszka, potem kiwi, krupnik na obiad i ogórek kiszony ;-)

A u mnie właśnie wybiła połowa :)
Ze spaniem nie mam problemu, gorzej ze wstawaniem bo starszy Szkrab nie da pospać dłużej niż do 7 :)

Witam się "porannie", w sumie to już nawet przedobiadowo.
Tesula, my też mieliśmy wstydzioszkę, pokazała się w 27t.c. i to na dodatkowym USG bo już się nie mogliśmy doczekać. Ciekawe czy aktualny lokator się ujawni za tydzień. W sumie najważniejsze żeby maluszek był zdrowy, a płeć prędzej czy później wyjdzie na jaw.
Ja kładę się najpóźniej koło 23, jak już mała pójdzie spać. A wstaję tak jak ona, czyli między 7 a 8, ale zwykle mam kilka pobudek w nocy.

Hej dziewczyny

ja już po połówkowym, bobas waży już pół kg, ale wstydliwy jest po mamusi - zasłaniał się czym się tylko dało...

w związku z tyn nadal mamy kinder niespodziankę...

Co do spania to ja kłade się ok 23 po ostatnim spacerku z pieskiem wstaję ok 7 jak mnie piesek obudzi, ale potem dosypiam jeszcze tak do 10.30 - 11 i żadnych nocnych spacerów:)

mamuski często mówią, że czesto dzieciaczki są przeciwieństwami.... i tym się martwie. Mój Tymek do 3 miesiaca spał..jadł... spał..itd:) rewelacja!!! Teraz zaczynam sie stresowac jak to bedzie zdrugim... :):):) przede wszytskim z zazdroscia:)
Co do spania to ja spie jak dziecko.... rano 6:30 pobudka i do pracy:)

hehe, mona_g moj synek byl mega grzecznym dzieckiem... przez pierwsze dwa dni zycia :) ale coreczka mojej przyjaciolki (3tygodnie( jest ponoc idealnym dzieckiem, ktore trzeba budzic nawet na jedzenie!!!szok!!!moze moja coreczka tez taka bedzie?;)

ale spijcie duzo, nie da sie co prawda wyspac na zapas, ale pozniej lepiej nie pluc sobie w brode, ze sie nie wykorzystalo czasu ;)

mnie sie teraz nie chce jakos spac, zasypiam o 23 i wstaje o 7, drzemki popoludniowe mnie jakos nie dotycza. ale w pierwszej ciazy spalam prawie caly czas :)

Hey Dziewczynki,
ja nie mogę narzekać na problemy ze spaniem. Zazwyczaj siedzę do około 23-24 i spię spokojnie do 10-11 :D No w końcu kiedyś trzeba się wyspać i poleniuchować w łóżku, bo już za 3 miesiące na takie małe krzyczące maleństwo to nam nie da za bardzo poleniuchować. Chociaż liczę na to, że nasze wszystkie maluchy będą ciche, grzeczne i spokojne, będę spać, jeść i robić kupkę i znów spać :D

Ja w odwiedzinach u mojej mamuski, buszuję po lumpkach. Dziewczyny, ile pięknych rzeczy nakupowałam w różnych rozmiarach za śmieszne pieniądze to poprostu nie do opisania. Niewiem jakoś w Trójmieście nie trafiałam za dużo, a tutaj gdzie nie wejdę to z czymś wychodzę. I to nie tylko sortowane, ale też normalnie na wagę wybierałam. Piękne spodenki ogrodniczki ze sztruksu z HM kupiłam chyba za jakieś 4 zł :D Ba nawet trafiłam z moją mamą do lumpka gdzie kobieta sprzedaje porozwieszane juz na wieszakach i wycenione tylko dziecięce rzeczy. Piękne, nie zniszczone, poprane i poprasowane. Bajka :D

No cóż dobrze że wyjeżdzam jutro bo nakupowałam juz dużą siatkę ciuszków :D

Nikita, mamy maxi cosi mura 4. mieliśmy go tylko wyjąć z kartonów, poskładać, włożyć spowrotem i wyjąć przed porodem. ale póki co stoi cały porozkładany, a ja nie mogę, no nie mogę go dać mężowi do złożenia :) daję sobie jeszcze kilka dni :p

MamaFilipa - zakładam, że u nas będzie wszystko ok. wiem, że nie jest to badanie obowiązkowe, więc stres jednak jest.
zgadzam się z Tobą w pełni co do basenu. przed ciążą byłam już podatna, teraz to zbyt duże ryzyko.

spanie. szybko zasypiam, zazwyczaj ok. 21:00. za to w nocy budzę się kilka razy na siusianie, potem nie mogę zasnąć, nad ranem jest najgorzej. i suma sumarum chodzę niewyspana. jak ktoś tu słusznie zauważył, organizm się już nastawia ;))

MamaFilipa zgadzam się z Tobą w zupełności... kondycja nie ma zbyt wielkiego wpływu na sam poród:) U mnie też całkiem fajnie poszło...skakałam na piłce hehehe ale wspomnienia:)

hej dziewczyny!

kulka - echo serca nie jest obowiazkowym czy zalecanym badaniem, robi sie je wtedy, gdy sa ku temu przeslania - tak jak u ciebie. takie usg robi lekarz specjalista i dzieki temu jest on w stanie zdiagnozowac ewentualna wade. miejmy nadzieje, ze u was bedzie wszystko dobrze. plus dla twojego lekarza, ze skierowal cie do specjalisty zamiast straszyc, lepiej dmuchac na zimne :)

co do basenu - ja omijam to miejsce szerokim lukiem w ciazy, ze wzgledu na ryzyko infekcji. ph pochwy jest teraz latwym kaskiem dla drobnoustrojow. jesli ktos ma problemy w ciazy z infekcjami, to nie powinien chodzic na basen. jesli ktos nie ma z tym problemu - wystarczy zazywac lactovaginal w dni, w ktore jest sie na basenie zeby wzmocnic flore bakteryjna. ja i tak mam spoooro ruchu przy synku ;) ale do tych, ktore musza lezec czy nie uprawiaja sportu w ciazy - nie martwcie sie, tak na prawde wasza kondycja nie ma wplywu na przebieg porodu. ja nigdy nie bylam wysportowana, w ciazy sie nie ruszalam a urodzilam bez jeden kropli potu :)

ja wozek bede kupowac dopiero w lipcu. z takiej racji, ze sporo nadwyrezam sie przy synku i niestety nie mam gwarancji, ze wszystko pojdzie po naszej mysli... moze to zbyt asekuracyjne podejscie i oczywiscie staram sie myslec jak najbardziej pozytywnie, ale ... nie chcialabym zostac z podwojnym wozkiem i tylko jednym miejscem zapelnionym. oby dotrwac do III trymestru!!! a najlepiej do 36-38tygodnia :)

Hania_m ja też tak mam. Siedzę do późna, bo nie chce mi się spać, a rano budzę się po 6 i już nie mogę spać.
Taki los przyszłych mam :)

Ja z zasypianiem nie mam żadnych problemów (21-21.30), a wstaję codziennie o 7.30 razem z Mężem :) I jak wychodzi do pracy też już nie śpię. Ale nawet nie próbuję :)

Dziewczyny, czy Wy też macie takie problemy ze snem? Ja nie mogę długo w nocy zasnąć, a rano budzę się, jak mój mąż wychodzi do pracy i już nie śpię! Dzisiaj siedzę przed kompem od 7.30! Chyba zabiorę się za sprzątanie, bo nie wiem już co robić.

A ja dziś idę do okulisty, zobaczymy jak moje oczy zniosą poród :)
Ostatni raz byłam chyba przed maturą, czyli jakieś 8 lat temu :p

Jak przeczytałam ten artykuł tym badaniu to ja wiem że miałam je robione za każdym razem jak byłam u Dr Doeringa :) Już jestem spokojniejsza bo myślałam że coś przegapiliśmy..

kulka jaki wózek kupiliscie? chyba mi umkneło ;)

i witam nowe mamuski :)

a tu moje ulubione bliźniaki :)
to niesamowite,ale te dzieci ewidentnie się rozumieją :)
http://www.youtube.com/watch?v=m8TxXjCQCtc&feature=player_embedded#at=61

Inne tematy z forum

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Sprawdzona odżywka do paznokci - jaka? (94 odpowiedzi)

Hej Dziewczyny, może miała któraś problem z bardzo słabymi, miękkimi paznokciami i sobie...