Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *11*

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPIEC-2011-t192711,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-t206064,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-3-t208324,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-4-t209793,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-5-t212158,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-6-t214161,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-7-t217525,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-8-t220530,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-9-t221819,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-10-t225144,1,16.html

CZERWIEC/LIPIEC
1. arisa6 - 21 czerwiec SYN
2. francess - 2 lipiec SYN
3. mona_g - 3 lipiec SYN / KUBUŚ :) / Szpital Wojewódzki
4. Caroool - 3 lipiec SYN
5. kasiorek555 - 7 lipiec SYN/ Gdynia Redłowo
6. lisiusowa - 8 lipiec SYNEK / Jaś / Szpital Wojewódzki
7. kulka07 - 10 lipiec CÓRKA
8. she_gd - 10 lipiec
9. donnieczka - 11 lipiec CÓRKA
10. annamaria836 - 17 lipiec CÓRKA / ROKSANA / Gdynia Redłowo
11. PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
12. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA
13 bruxa - 20 lipiec SYN
14 aguseek - 20 lipiec SYN ADAM / Zaspa
15. hania_m - 20 lipiec SYN
16. monika:-) - 21 lipiec CÓRKA AMELIA / Szpital w Pucku lub Wejherowie
17. carmelasoprano - 22 lipiec CÓRKA
18. marta82 - 23 lipiec, CÓRKA, TOSIA, Szpital Wojewódzki Elbląg
19. magda84 - 27 lipiec SYN
20. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
21. Tesula - 2 sierpień
22. agusp - 3 sierpień SYN Borys/Swissmed
23. Muszczek - 4 sierpień SYN Krzyś
24. wercia83 - 5 sierpień SYN
25. Kejt - 5 sierpień
26. kasisyn - 5 sierpień
27. a_guniek - 10 sierpień
28. Anuleczkaa - 12 sierpień CÓRKA
29. Kasia 0606 - 12 sierpień
30. margola13 - 12 sierpień CÓRKA
31. gosia_dim_ - 14 sierpień
32. milka0928 - 14 sierpień
33. Umchi - 16 sierpień SYN
34. mamasyna - 17 sierpień
35. kaska2308 - 18 sierpień SYN / Kliniczna
36. MARKOWA - 26 sierpień CÓRKA ZUZANNA/ Kliniczna
37. Tamara - 26 sierpień
38. MamaFilipa - 27 sierpień CÓRKA Ola / Poliklinika Ginekologiczno-Położnicza dr Arciszewki Białystok
39. MissMarple - 27 sierpień
40. Maua_mama - 28 sierpnia SYN / Szpital w Wejherowie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *11*

Nikita, piszesz o pzresuniętym terminie. pytałam lekarza, jak to jest, że z k\żdego usg mi wychodzi inny - coraz dalszy - termin porodu i który mam brac pod uwagę. on powiedział, że jako przewidywany termin porodu bierze się ten ustalony w 10 tc - my mieliśmy usg w 12 tc. i tego się mamy trzymac. ale muszę też się przyznac, ze zaczęłam się gubic, w którym tygodniu ciąży jestem :) i jak teraz pójdę 20.04 na wizytę to się zaptyam, jak to dokładnie liczyc, bo co usg to zmienialiśmy: a to od poniedz liczymy, a to od czwartku, od soboty i w końcu się pogubiłam :)

Donnieczka wyczytałam ze w wojewódzkim chcesz rodzic, to podobnie jak ja i mamy zbizony termin, bo moj 19 lipca przesunął sie na troche wczesniejszy ;) wiec moze spotkamy sie na porodówce :)

Ja też się witam!!!

Ta pogoda mnie dołuje :/ kiedy wreszcie będzie prawdziwa wiosna???

a ja mowie tylko Dzień Doby!
no i jeszcze ze nic mi sie nie chce i spiaca jestem...

Cześć :)
Ja glukozę miałam w sobotę i mam podobne odczucia jak agusp :), jakoś wypiłam szybciutko i nic mnie nie zemdliło, nie było to takie straszne ;)
W sobotę pojechaliśmy do mama i ja bo chciałam porównać wózki- urbanrider i mura 4 ale mura 4 wyprzedana.
Pomimo wiatru spacer weekendowy zaliczony :)
Jeśli chodzi o prezenty na komunię to ja chrześniakowi kupowałam zegarek (sam wybrał).
Wizytę u lekarza mam za tydzień i już się nie mogę doczekać :)
Pozdrawiam serdecznie :)

czołem :)
u nas kłopociki z netem powinny się zakończyc w środę - przechodzimy na stałe łącze i .. ichaaa zaczynam kupowanie :) w większości przez neta będziemy kupowac. tak mi było łatwiej wyszukac sobie to, co bym chciała. i naprawdę nie mogę się doczekac! :)

dziś po raz pierwszy do SR idziemy. spotkanie organizacyjne.

Muszczek - ławka na balkonie, marzenie!

Witam sie i ja.
U nas rodzinny weekend, też mieliśmy gości. Moja mama wykorzystując czas kiedy miałam niespodziewane drzemki, zrobiła mi "porządki" w kuchni, tzn. poukładała rzeczy po swojemu, powyrzucała co uznała za niepotrzebne i nie mogę nic znaleźć... Noż kurcze, ani jej nikt o to nie prosił, ani nie było potrzeby robienia czegoś takiego, ale moja mama tak ma poczucie misji a potem dobrze spełnionego obowiązku. Tyle że "obdarowani" nie są zadowoleni :/

hej hej, właśnie wróciłam z testu obciążenia glukozą, faktycznie jest do przeżycia ale słodkie że hej! już nigdy chyba nie wezmę nic słodkiego do ust:)

witam poniedziałkowo:) kurcze siedzę w pracy i prawie śpie na biurku...co za pogoda? czas na kawusie:)

Witam się po weekendzie :)

Wczoraj mieliśmy nalot w domu - rodzinka przyjechała :) Dostaliśmy ręcznik kąpielowy taki z kapturkiem dla Krzysia i parę innych drobiazgów. I zamówliśmy łąwkę na balkon, niedługo będę się wygrzewać na słoneczku :)

W tym tygodniu mam urwanie głowy, wczoraj goście, w środę goście, w niedzielę goście... Pewnie za jakieś większe dzieciowe zakupy dopiero po świętach się na serio weźmiemy.

dzieki za odpowiedz!

ja tez mam brac magnez, własnie na twardnienie brzuszka, a w jakich dawkach bierzesz?
ja tylko z rana 1 tabletke Mg + B6

oczywiście odpisywałam na posta carrmelisoprano i marty82 (a nie magdy82).Ale jestem rozkojarzona :)

carmelasoprano,magnez mam brać bo drętwieją mi nadgarstki i czasami mam kilka razy dziennie lekkie skórcze w dole brzucha.Niby po magnezie mają zniknąć te objawy.Zobaczymy.

magda82 robiłam cukier 2 miesiące temu i miałam 71mg.A obciążenie glukozą robię dopiero 20.04.Ja też uważam,że 6kg to nie aż tak dużo,ale na wszelki wypadek trochę ograniczę sobie cukier i zobacze na następnej wizycie czy to coś dało.
Nastepną wizytę mam 06.05.

Hej kobity:)

Ostatnio jakoś mało się udzielam, bo czasu brakuje...przekazuję obowiązki w firmie, jeżdżę do biura w sumie już tylko po to żeby przeszkolić dziewczynę, trochę jeszcze pracuję w domu i generalnie koniec - od świąt jestem już poza zasięgiem, będę się skupiać na czym innym:D
Co do wagi - ja mam cały czas +6,5 od początku ciąży (największy skok miałam w lutym, kiedy przestało mnie mdlić i nagle zaczęłam wciągać po prostu wszystko - 4kg w miesiąc, ale potem przystopowało). Pilnuję tej wagi jak mogę, zaszłam w ciążę w sumie chwilę po rocznej diecie nisko-węglowodanowej, więc nie chciałabym tego zaprzepaścić:) Ale nie jest źle - przy wzroście 170 jeszcze nie przekroczyłam 70kg - ważę się codziennie hehehe...na 70 pozwalam sobie dopiero po świętach:)
Aha, no i jestem już po obciążeniu glukozą - dziewczyny, które jeszcze nie miały - to badanie, ta glukoza - luz! Byłam w szoku po prostu, bo po tym co czytałam, spodziewałam się nie wiadomo czego - że to będzie okropne, nie do przełknięcia, że będzie mnie mdlić itd - nic z tych rzeczy, normalna woda z cukrem (miałam 75, tą większą dawkę, bo podobno teraz robi się już tylko tą) - szczerze to mi nawet smakowało hehehe. Kobieta do mnie, że mogę wyjść na korytarz z kubeczkiem i powoli wypić jeśli nie mogę, a ja już miałam dawno pusty kubek:) Nie wiem skąd tyle zamieszania wokół tego badania - widocznie co człowiek to inne odczucia:) W sumie to pocieszające, bo tak sobie teraz myślę, że może wokół porodu też wiele niepotrzebnego krzyku i nie ma co sugerować się tym co mówią inni:)
Miłej niedzieli!

annamaria 6k to dużo??????????????? przesada, moim zdaniem to mało- w końcu to już 26 tydzień!!! ech ci lekarze!
a cukier już robiłaś?

my też mamy w tym roku komunię i to dwie... :/
moim zdaniem nie ważne ile daje kto inny, my dajemy tyle na ile nas stać- max 300zł.
Sami żyjemy skromnie i nie będę się zadłużała, aby dać 500-1000 bo tak wypada...

annamaria836 bardzo sie ciesze ze echo wyszło OK!!

a dlaczego masz brac magnez?

pozdrawiam niedzielnie :)

Dziękuję Dziewczynki za wszystkie podpowiedzi. Na pewno coś wymyślę, jednak na laptopa to mnie nie stać, tym bardziej, że dzidzia w drodze:) Kiedyś słyszałam też taką historię, że syn po swojej Komunii podszedl do mamy i powiedział, że jest niezadowolony, bo dostał mnóstwo drogich prezentów, a nikt nie pomyślał o tym, żeby dać mu Pismo Święte! 9- letnie dziecko! Dlatego ja chcialabym, żeby mój prezent był wyjątkowy, chociaż moja chrzestnica to jedynaczka i wątpię czy to doceni, no ale w końcu to dziecko.

Witam wszystkie mamusie,
długo się nie odzywałam,ale jakoś nie bylo czasu.
W czwartek byłam u lekarza i zalecił mi branie magnezu.Dzidzia rośnie i rozwija sie prawidlowo.Tylko mój lekarz przyczepił się,że od początku ciąży przytyłam już 6 kg z czego 4kg w ostatnie 5 tygodni.Postraszył mnie,że to za dużo,że powinnam tyć góra 1,5-2 kg w miesiącu,że jak będę tyła w tym tempie to grozi mi cukrzyca ciążowa (mimo iż cukier na ostatnim badaniu miałam nieco ponad normę).
Dostalam również zlecenie na wykonanie badania obciązenia glukozą.

W piątek bylam na badaniu serduszka maleństwa u dr.Chojnickiego w Invikcie.Strasznie się denerwowałam,ale po badaniu okazało się,że serduszko bije jak dzwon i niema żadnych wad.Jest przeszczęśliwa!!!

Ja po małych zakupach. Wiatr wieje ale za kierownicą samochodu słońce milo ogrzewa promieniami.

Myśmy dostali zaproszenie na przyjęcie od znajoych i się wielce zdziwiłam :O Wydawało mi się zawsze, że to rodzinna impreza.
I tu mam olbrzymi problem z prezentem :/
Myślałam o albumie do zdjęc albo jakiejś porządnej książce Reader`s Digest i ewentualnej koprecie z malą zawartością.
Ale nie mam pojęcia ile przeznaczyc na takową okazję?! POMÓŻCIE!!!

Ja na pewno nie pozwolę, żeby moje dziecko na komunię dostało laptopa :O Kto to widział, żeby ośmioletnie dziecko miało wszystko. Ostatnio syn mojej chrzestnej miał 18-stkę i od wszystkich zbierał kasę i kupił sobie aparat cyfrowy. A jedno dziecko dostanie 5 prezentów, to co, aparat, laptopa, komórkę, rower... Moim zdaniem rolki czy zegarek to dobry i rozsądny prezent... Swoją drogą rozumiem, że czasy się zmieniły, ale uważam, że to straszne.

U mnie pogoda piękna, choć rano było brzydko. Wieje nadal, ale słoneczko też jest :)
Chyba też już powoli zacznę zamawiać jakieś rzeczy, bo na razie mam tylko ciuszki i sporo zabawek, a tak wszystkie kupujecie :)

Inne tematy z forum

Impreza urodzinowa dla mamy na 50tke, gdzie zrobić ?????????? na szybko (14 odpowiedzi)

Hej moja mama w kwietniu obchodzi 50 urodziny. Ogólnie impreza była zaplanowana na 17 marca Pod...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...