Mamusie lipiec - sierpień - wrzesień 2011r. * 6 *

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPIEC-2011-t192711,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-t206064,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-3-t208324,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-4-t209793,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-5-t212158,1,16.html

Lista lipiec/sierpień/wrzesień:

1. arisa6 - 21 czerwiec SYN?
2. francess - 2 lipiec SYN?
3. mona_g - 3 lipiec SYN
4. Caroool - 3 lipiec SYN
5. kasiorek555 - 7 lipiec
6. lisiusowa - 8 lipiec SYN?
7. kulka07 - 10 lipiec
8. she_gd - 10 lipiec
9. annamaria836 - 17 lipiec
10. PysiaKrzysia – 19 lipiec
11. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA?
12.aguseek- 20 lipiec SYN
13. carmelasoprano - 22 lipiec
14. marta82 - 23 lipiec
15. magda84 - 27 lipiec
16. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA
17. Tesula- 2 sierpień
18. agusp - 3 sierpień
19. Muszczek - 4 sierpnia
20. wercia83 - 5 sierpień
21. Kejt - 5 sierpień
22. gosia_dim – 14 sierpień
23. Umchi - 16 sierpień
24. mamasyna - 17 sierpień
25. kaska2308 - 18 sierpnia
26. MARKOWA - 26 sierpień
27. Tamara - 26 sierpnia
28. MamaFilipa - 27 sierpień
29. mamasandry - 5 wrzesień
30. gosiunia1108 - 7 wrzesień
31. sałatka - 8 wrzesień
32. czarna84 - 8 wrzesień
33. Jumelka - 24 września
34. pieczenienatalia - 27 wrzesień

Witam nowym wątku i miłego weekendu wszystkim życzę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec - sierpień - wrzesień 2011r. * 6 *

Dzień Dobry Mamuśki,

Jak się dziś czujemy? - u mnie bez zmian bardzo leniwie.., ale obiecałam sobię wycieczkę do mama i ja więc muszę się podnieść a potem posprzątać i jak się zmobilizować ?:)

Czemu znowu jest takkk ziiimmmnooooo!!!:((

Takie lepsze legginsy ( nieciążowe) kosztują ok 30-40zł więc chyba te z H&M nie maja bardzo wysokiej ceny.

nikita, no niestety to jest sporo za jedne cieple legginsy, ale ja nie mam za bardzo wyboru, bo u mnie nie ma innej sieciowki z rzeczami ciazowymi, a w typowych sklepach dla dzieci sa szczatkowe rzeczy jak dla clowna (obecnie mieszkamy na podlaskim zadupiu, w augustowie). ale juz z rajstopami ciazowymi jest lepiej - 2 pary za 29,99zł :)

sałatka ja nie mam dziecka jeszcze ;) ale powiem Ci ze ja w 11 tygodniu małam mały brzuszek, w sumie przez ostatnie 2 tygodnie najbardziej mi urósł ;)

Mamafilipa mowisz, ze 50 zł za leginsy...mmmhhh to jest duzo? ja w sumie nigdy nie kupowalam leginsów i nie wiem, jak patrzyłam na allegro to były tańsze...mmhhh
agusp daj linka jakie kupiłas? i jak przyjda to czy fajne sa ;)
słyszałam ze w leclerku sa na stoisku z rajstopami czy sklepie w sumie nie wiem... ale teraz mi tam nie po drodze, a podobno były po ok. 20 zł... w sumie do HM tez mi na razie nie po drodze wiec zostane bez ;) no chyba ze te co agusp bym wzieła...
ide chyba spac z moimi dylematami leginsowymi ;)

salatka, ja w poprzedniej ciazy b. szybko mialam widoczny brzuszek, teraz tez juz jest widoczny, tyle ze ma zupelnie inny ksztalt, teraz jest okragly, taki jak na rysunkach :D a w poprzedniej, dlugo mialam spiczasty brzuch tylko na dole, jakby od pepka do spojenia. moze jest to spowodowane tym, ze miesnie i skora sa wycwiczone i rozciagniete po niedawnej ciazy i teraz, tak jak z rajtopami, ktore juz sie nosilo, bez problemu znowu sie rozciaga?;)

sałatko, mi jeszcze prawie wcale nie wywaliło brzucha, minimalnie się powiększył na dole, ale tak samo miałam poprzednio – pewnie dlatego że najpierw zgubiłam i powolutku odrabiam straty. Czasem musze odpiąć spodnie wieczorem, ale ogólnie chodzę jeszcze w jeansach nieciążowych.

Aloha! Aleee miałam czytania! :)

Co do wrześniowych - ja zostaję, czuje sie jak w zaawansowanej ciazy, więc nie przeszkadza mi ta róznica miedzy lipcowymi a mną :)

A teraz pytanie do mam, które mają juz jednego Szkraba - czy Wam tez tak szybko wywalił brzuszek do przodu? Jak czytam sobie moje notatki z porzedniej ciazy to dopiero w 17 tygodniu zmieniłam spodnie na ciążówki, a teraz... zostały mi tylko 2 pary spodni, w które się mieszczę. I tu bynajmniej nie chodzi o ogromny wzrost tkanki tłuszcowej (na szczęście!) ;)

Psiaczek słodki. Szkoda, że pieski całe życie nie zostają szczeniakami z rozumem dorosłego pieska :)

a rajstopy ciążowe można jeszcze kupić na takich stoiskach w marketach z rajstpami, skarpetkami oraz bielizną, takie stoiska są chyba w każdym hipermarkecie.
Ja osobiście przerzuciłam się na pończochy - oczywiście w pomieszczeniach :)

agusp - ciazowe rajstopy i legginsy sa w h&m . dzisiaj bylam i kupilam - sa do wyboru grube i cienkie, sa czarne, szare, fioletowe, byly tez grube czarne i szare w prazki. legginsy byly grybe i cienkie. ja poprzednia ciaze i troche po porodzie przechodzilam wlasnie w rajstopach i legginsach z h&m i bardzo je sobie chwale (nie zmechacily sie). na ta ciaze musialam sobie kupic juz nowe, bo tamte sa rozciagniete w brzuchu ;)

wracając do tematu siusiania - od ponad tygodnia nie wstaję w nocy i uwielbiam ten stan, a już byłam bardzo zrezygnowana może dlatego, że bębenek już jest spory i maluch mnie nie uciska tak mocno ale podobno ten stan nie trwa długo:(

legginsy kupowałam w h&m - ale obecnie mi służa lepiej takie z szerszą gumką z orsey'a

kupiłam dziś pierwsze spodenki i bodziaki dla mojego bąbla - i są takie słodkie :) nie mogę wychodzić do sklepów. Świruje.

Super psiak.

A ja właśnie zaryzykowałam i zamówiłam legginsy ciążowe na Allegro, mogę napisać jak dojdą czy było warto...A teraz poszukuję rajstop, jakieś fajnie bym chciała na wiosnę, grubsze, w prążek...mam tyle ale we wszystkim mi ciasno w brzuch:) Są w ogóle ciążowe rajstopy? No chyba muszą być!

kasiorek555 - no patrz jaki ten świat mały, fajnie:)

leokadia, nie ma za co :)

legginsy ciazowe sa w h&m, kosztuja 49,99zł (rozmiarowka od S do L)

MamaFilipa dzięki za odpowiedz sprawdze. Jestem z Wrzeszcze wiec fajnie jak bym jakiegoś lekarza znalazła w okolicy należe to tych leniwych jeżeli chodzi o dojazdy. Też już czekam na wiosnę!!!!!! myśle że nie ma miedzynami zadnych ogromnych różnic wiekowych i co najważniejsze mamy wspólny temat

mi tez brzuch juz wywaliło, co prawda nie duzo ale jednak...kurtki staja sie dla mnie opiete...

Dziewczyny wiecie gdzie moge kupic leginsy ciązowe? byłam w paru sklepach i nigdzie nie maja... a na allegro nie chce kupowac...

leokadia, ja moge ci polecic dr bockowskiego z klinicznej, prowadzil ciaze mojej znajomej (po raku szyjki macicy) i poprowadzil ta ciaze super. z tego co wiem, przyjmuje na nfz w gdyni a prywatnie...heh...nie pamietam...ale mozesz zapytac sie na forum, to na pewno ktos napisze :)

z ustesknieniem czekam na koniec zimy, bo niestety moj dopasowany plaszczyk juz mi sie nie zapina na brzuszku :( nie chce zeby moj babel zmarzl :( heh... gdzie ta wiosna? bo jak na razie to tylko wiosenne slonce jest, ale temperatury jak z kola podbiegunowego ;)

matko tesula jaki piekny maluch!!!!! tez bym chciała miec psiaka!!! :)

leokadia2101 witamy!!!
ja nie znam zadnych lekarzy z Klinicznej, wiec nie pomoge, ale moze dziewczyny znaja to Ci podpowiedza :)

agusp ja też chodze do Ewy Letkiewicz i jestem bardzo zadowolona :-)

Witam Wszystkie dziewczyny

Dołanczam sie do Was, termnin mam na 17 września więc to dopiero 9 tc. Pomino iż to moja trzecia ciąża to nie mam żadnego doświadczenia ze szpitalami i lekarzami w Polsce. Córkę ur 13 lat temu a syna 9 i obydwoje w Islandi. Byłam już na pierwszej wizycie i fajnie było posłuchać serduszka. Tak naprawdę nie zdecydowałam sie jeszcze czy ten lekarz bedzie prowadził moja ciąże. Moze Wy napiszecie jacy lekarze was prowadzą i czy pracują w trójmiejskich szpitalach. Narazie chce rodzić na klinicznej wiec rozglądam sie za lekarzem z tego szpitala. fajnie jak lekarz ma dobrze wyposażony gabinet bo atrakcja 3D na każdej wizycie to frajda. Czekam na opinie

Kurcze sami chłopcy się będą rodzić, a my tak byśmy córcie chcieli... Ale nić trzeba być dobre myśli. W sumie nie ważne co ważne by zdrowe.
Szczęściary z tych co już wiedzą.

kulka, ja mam usg 4d wlasciwie na kazdej wizycie, tak w ramach "atrakcji" i jesli chcesz zobaczyc maluszka w calej okazalosci, jak fika i skacze, to zrob je ok 15-17 tygodnia. jesli zalezy ci na zobaczeniu samej buzki, tak bardzo dokladnie, z rysami, mimika, grymasami, to wtedy kolo 30-34tc wychodza najlepsze portrety - maluch ma juz tkanke tluszczowa, takze na buzce i wyglada jak taki pucus ;)

ja w poprzedniej ciazy nie nagrywalam nic na plytke, mam tylko kilka zdjec, w tym wiekszosc jest z polowkowego (wtedy usg 3d/4d jest wykorzystywane w celach diagnostycznych-do wykluczenia rozszczepu wargi/podniebienia, obecnosci oczodolow etc).

tesula, słodziak na maksa!! :)

dzś pytałam się w invicta o usg 4d i pani powiedziałą, ze najlepiej robić 20-26 tc i że koszt to 200 pln + 80 pln za nagranie.

Inne tematy z forum

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?