Mamusie listopad - grudzień 2015 część 4

MAMUSIE 2015:

Listopadowe:

jankaa - 8 listopada - córka
Niesia_86 - 9 listopada - syn
kwiatuszek23 - 9 listopada - córka
karolka404-89 - 16 listopada
ewela_07 - 17 listopada - córka ?
Ewciuś - 20 listopada - syn
Nitka90 - 20 listopada - syn
Ewelina - 20 listopada
Klaudia_Michal. - 21 listopada - córka
Yoasia698 - 23 listopada - syn
Maman - 24 listopada
Paulina - 24 listopada

Grudniowe:

shani - 1 grudnia - syn
KamCiia - 3 grudnia
Ania.83 - 14 grudnia
CytrynowaMama - 14 grudnia - syn
Ania.83 - 12 grudnia
Rahhel - 14-16 grudnia - syn ?
rybka31 - 17 grudnia
Limonka - 23 grudnia
Szmaragdynka - 23 grudnia
heke1990 - 23 grudnia
innabajka - 26 grudnia - córka ?

Styczeń:

WinnieThepooh - 05 styczeń
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopad - grudzień 2015 część 4

Kwiatuszek - gratulacje.
Ja po wizycie, na razie szyjka długa i lekkie rozwarcie ale to spoko. Młody ma 3 kg i łożysko ma już 3° więc już gotowe. Teraz tylko ktg i ostatnia wizyta 9.11. Stres mam bo nie chcę sama rodzić, a mąż wraca na urlop dopiero 13.11. Na dodatek nie mam na nic siły, starsza córcia załapała jakiegoś wirusa i kaszle i smarka na potęgę. Spakowana wciaż nie jestem, mam mnóstwo rzeczy do wyprasowania i zero pomocy.

Rahhel a może czop sluzowy Ci już odpada? Też mam termin 2.11

Czytalam, ze dziecko sie slini i ma problem z chwyceniem brodawki, ssaniem itp. Mozecie sobie popatrzeć jest dużo artykułów na temat dzieci ponospowych. Parę razy napewno nie zaszkodzi, ale wolę sie przemeczyc niż pluc sobie pozniej w brodę...

Nitka, niektóre kobiety całą ciążę biorą nospę i nic się złego nie dzieje. Myślę że parę razy w ciąży nie zaszkodzi ;) lekarze zapewniają że nie jest szkodliwa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Halo halo gratuluje :)

Mało się odzywamy bo po pierwsze znowu przeziębienie chwyciło, tym razem całą rodzinę, dodatkowo małej ząbki idą no i mieliśmy tragedię rodzinną po której ciężko wrócić do rzeczywistości jakiejkolwiek.

Co do samopoczucia to mam jakąś wydzielinę, spojenie łonowe boli i coraz częściej mam skurcze, w odróżnieniu do pierwszej bo w tamtej w ogóle ich nie czułam. 2.11 wizyta więc się dowiem jak to jest z tą szyjką i na co mam się nastawiać ;)

Ja nie biore nospy, nie chce zeby moje dziecko bylo ponospowe :D

Mi lekarz mówił że jak boli to nospa a jak nie przejdzie to do szpitala :D

Również gratuluje!!!! Teraz to dopiero za przeproszeniem sr*m ze strachu!!!!!! Zwlaszcza ze widze ze miałaś termin na 9 listopada, a ja z usg mam na 13!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

Ja już myslalam, ze wczoraj bedzie sie cos dziac, bolal mnie strasznie brzuch! i to niemalze caly dzien! skurcze nieregularne przechodzace od krzyza w dol brzucha... Juz pisalam z kolezankami ktore sa po.. ze jak nie urodze to niech mnie uspia bo nie chce wiedziec jak to boli!

Serdecznie gratuluje :)

Woow ale piękne wieści od rana, kwiatuszek gratulacje i koniecznie napisz jak już będziesz miała chwilkę ;)

Wczoraj byłam u lekarza, córcia wazy ponad 1900g

Aaaaa gratulacje kwiatuszek!! Super ze masz już maleństwo przy sobie ;-) No teraz to już będziemy się rozsypywać hehe
Dziewczyny no już coraz bliżej do porodu :-)

Ooo Gratulacje kwiatuszek ! :-)

Kwiatuszek, gratuluję :) Zazdroszczę, że już masz to za sobą :) Jak się ogarniecie z rodzinką, to daj znać o porodzie, czy udało się na Klinicznej. Też bym tam chciała.

Ja mam termin na podobny, co Ty, ale na razie jeszcze cisza, choć brzuch opadł i twardnieje, ale ja od początku mam dość nisko i twardniał.

Zaczęłam myśleć o porodzie i też się mega boję porodu, ale damy radę, dziewczyny :) Dla naszych Maleństw. Musimy ;)

Kwiatuszek23, gratuluję! :) Ciąża donoszona widzę, bo w 38 tygodniu (o ile dobrze widzę) Twoje Maleństwo postanowiło się wykluć :) Gdzie rodziłaś? Czekamy na relację!

Teraz to zacznie do nas docierać, że to już niedługo :D

Wow kwiatusze, Gratuluję!!!!
chyba trochę przed czasem pojawiło się dzieciątko :)
opowiadaj jak już dojdziesz do siebie :))
gdzie? jak? kiedy? jak maleństwo? itp?
zdrówka dla Was dziewczyny :)

GRATULACJE!!!!! Mam nadzieję, że obie czujecie się dobrze i szybko wrócicie do domku :)

Dziewczyny melduję się już rozpakowana. W nocy dostałam regularnych skurczy rano pojechaliśmy do szpitala a Zosia przyszła na świat w południe.
Pozdrawiamy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

To dbaj o siebie, bo jeszcze troche czasu Ci zostalo :)

InnaBajka - do 12 tygodnia ciąży brałam luteinę dopochwowo, a od niedawna d*phaston doustnie na twardnienie brzucha. Bo miałam ostatnio jeszcze szyjkę skróconą i wiadomo, że to może jakiś wpływ mieć na to wszystko. Wiem, że lekarz wie co robi, inaczej by mnie nie faszerował dodatkowo. A lepiej jednak do terminu dotrwać.

A torbę to nie mówię o takiej już do porodu, tylko na ewentualny pobyt w szpitalu przez kilka dni. Bo Mąż pewnie by nie ogarnął niczego. W razie czego będę miała przygotowane i tak rzeczy dla Maluszka i do porodu osobno, jak by mnie nie chcieli wypuszczać wcześniej. O ile w ogóle do tego szpitala trafię. Nie nastawiam się raczej na wcześniejszy pobyt na patologii, choć wiadomo, że może być różnie :)

Ma mam torbe dla siebie i druga dla mężą :D dla dziecka przywiezie jak nas odbierze :) (nic nie potrzebuje dla dziecka, dla siebie rzeczy typu podklady, wkladki laktacyjne, majki poporodowe itp. tez nie, wszystko jest na miejscu) Torby wozimy juz w aucie :D

Janka a u Ciebie cesarka? Powodzenia :)

Inne tematy z forum

włosy i paznokcie u dziecka (7 odpowiedzi)

Coreczka od jakiegoś czasu gubi włoski, wydaje mi sie że jest to duża ilość. Zauważyłam również...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (243 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

Wycieczka w przedszkolu (42 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...