Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (4)

Mówicie i macie ;)

LISTOPAD:
Ageska 02/11
amadea99 02/11
mondar 04/11
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11
mazar 06/11
anka165 08/11
Ania 11/11
Asiulka86 11/11
Cleanna 12/11
agam205 13/11
Kiki80 14/11
Lollipop 14/11
mamazosi 16/11
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11
CzekoladowaPralinka 21/11
Iwona84 28/11
happymum87 30/11

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 05/12
agnieszkaj 06/12
aagusias81 07/12(?)
Asiula85 08/12 (?)
perfectange 19/12
Delie 26/12
Paniqa

Link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-3-t467570,1,16.html

Miłego pisania :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (4)

dorcia_86 jak Ty to zrobiłaś?! :P 1,5kg tylko? Ponoć sama krew która dochodzi w 1 trymestrze waży około 2kg :P normalnie Cię podziwiam :)

A co do ruchów to za tydzień zaczniesz czuć! Zobaczysz :P Ja dopiero od kilku dni czuje i ponoć to i tak wcześnie :)

To prawda, ile ludzi tyle opinii. Mi osobiście x-landery się bardzo podobają bo są po prostu śliczne :) te najnowsze modele to już w ogóle. To prawda co piszesz odnośnie kupowania w necie. Być może te negatywne opinie wynikają właśnie z tego, że ktoś kupi gdzieś na allegro a później ma problem z gwarancją.

Mnie też stresuje kupno wózka tym bardziej, że jakoś do żadnego nie mam 100% przekonania, jedynie do Maxi Cosi no ale tu trzeba trafić na promocję w sklepie najlepiej bo w necie dużo tanich można znaleźć... ale nie do końca ufam takim internetowym zakupom :) Jak liczyłam to po normalnych cenach na ten wózek ze wszystkim trzeba by było wydać 5tys.... a to już lekka przesada. Szkoda mi tyle kasy szczerze mówiąc :) no ale nic będę polować może uda się coś taniej znaleźć :P

A co do wagi to fajnie, że udało Ci się nie przytyć :) Ciekawe jak to zrobiłaś bo ja naprawdę się nie objadam, jem normalnie, a waga cały czas idzie do góry.... :P no ale nic uroki ciąży, tylko najgorsze jest to, że myślałam że wszystko w brzuch i piersi pójdzie a tu tyłek i nogi też :P i to mnie przeraża :P

jejku, dziewczyny, ale Wam zazdroszczę, że czujecie już Maluchy. Ja czekam i czekam i nic :(
Co do wagi to ja jestem 1,5 kg na plusie. Staram się jeść normalnie, brzuch rośnie, a waga od jakiegoś czasu stoi. Może i dobrze, będzie mniej do zrzucania. O ile nagle nie przybiorę 20 w te kilka miesięcy...

Cleanna mam znajomą która ma mure 3 i jest bardzo zadowolona... bardzo chwali sobie ten wózek... myślę że mura 4 plus jest warta tych pieniędzy jeśli ktoś potrzebuje porządny wózek do terenów wertepowych czyli wiejskich :)
Co do x-landerów to tyle ile osób tyle opini...ostatnio zaczępiłam kilka babek w sklepie z tym wózkiem x-move i poza tym ze jedna narzekała że ciężki to wszystkie były zadowolone... żadna nie narzekała... szukałam opini w internecie... i z reguły są pozytywne... wiem jedno że lepiej kupować wózki przez sklep z wózkami bo łatwiej z ewentualną gwarancją niż jak kupi się na allegro... poza tym nie wiem czy to prawda ale ten x-move też był robiony w 2012 i 2013 roku i ponoć modele z 2013 są o wiele mniej awaryjne...niż te z 2012... tylko że na allegro wszyscy cfaniakują i piszą że modele 2012/2013... mało kto ci powie który z tych modeli ma... generalnie kupno wózka zaczyna mnie stresować :) tyle różnych opini w necie że człowiek może się wystraszyć bądź kupić coś co wszyscy polecali a jemu okaże się niepraktyczne....

Co do wagi to ja byłam wczoraj u gin...i od 6 tyg ciąży do teraz nic nie przytyłam...ale ze względu na to że mam kilka kg nadprogramowych to dobrze że tak się stało :) a wedug tabel rozsądnie jest przytyć te 10-15 kg zobaczymy jak nasze wszystkie wagi zbzikują w 9 msc :) obyśmy dały radę tylko pozrzucać potem te kg

CzekoladowaPralinka dobrze wiedzieć, że ktoś waży tak samo :) czyli pewnie wszystko w normie :) niby wg tych tabel jest ok ale mam znajome co są miesiąc dalej niż ja i tylko 1 kg przytyły :/ niby...

happymum87 no ja właśnie myślałam o Mura Plus 4 i szczerze mówiąc jak trafi się na jakąś promocję to można zestaw kupić za 3 tys. Jeśli chodzi o x-landera to szczerze mówiąc różne opinie słyszałam, szczególnie o tym że jest zawodny i się psuje. Sama testowałam go na sklepie i np kółka się blokowały. Ponoć nie jest on dobrze dopracowany ale też nie chce się wypowiadać bo nie wiem na 100% :)

Jeśli chodzi o Maxi Cosi to ja się zdecyduję z kilku względów: chce mieć wózek na lata, nie tylko na 1 dziecko, poza tym przeprowadzamy się na wieś w "dzikie" tereny ;P więc wózek nie może się rozsypać i szczerze mówiąc wolę dać więcej niż mieć problem dlatego też pytałam czy ktoś może miał ten wózek i może coś powiedzieć bo czasem można zapłacić dużo i też trafić na felerny model...

Hejka dziewczyny,
ja też zaliczyłam dziś pyszny kefir z truskawek :) ale to prawda, że nasze kaszubskie dopiero się na dniach zaczną i czekam na nie bo są o niebo słodsze i mniej zmasakrowane od tych sprowadzanych z południa.
Co do wagi to ja mam 3 kg na +, w poprzedniej ciąży przytyłam w sumie13 kg, a po porodzie zostały mi 3 kg więcej niż przed ciążą, teraz też tak bym chciała...
A i dopisuję naszego synka ;)

LISTOPAD:
Ageska 02/11
amadea99 02/11
mondar 04/11 - synek
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11 - synek
mazar 06/11
anka165 08/11
Ania 11/11
Asiulka86 11/11
Cleanna 12/11
agam205 13/11
Kiki80 14/11
Lollipop 14/11 - synek
mamazosi 16/11 chłopak
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11
CzekoladowaPralinka 21/11
Iwona84 28/11
happymum87 30/11

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 05/12
agnieszkaj 06/12
aagusias81 07/12(?)
Asiula85 08/12 (?)
filipinka 17/12
perfectange 19/12
Delie 26/12
Paniqa

Ja w zeszłym m-cu się ważyłam i miałam już +4 :P
A teraz jem ciągle i jem, także wolę się nie ważyć :D

Czekoladowa Pralinko zazdroszczę Ci, że czujesz już maleństwo i tak wcześnie... Ja sama nie wiem kiedy uda mi się poczuć maleństwo... wczoraj miałam wizytę u ginekologa i eh doktor spławił mnie tak szybko że poza tym że dał mi przez 5 sekund posłuchać bicia serca maluszka to na tym się skończyło... ważenie mierzenie ciśnienia i tyle... eh trochę mi smutno bo myślałam że podejrzę dzieciątko...a tak muszę czekać do lipca... no cóż...

Co do wózków to ja chyba zdecyduje się na x-landera... potrzebuje wózka z dużymi pompowanymi kołami, i musi mieć spacerówke w dwóch kierunkach... Cleanna obserwowałam dosyć długo maxi cosi i bardzo podoba mi się mura...już w ogóle ta nowa mura 4 plus... tylko te ceny... chciałam na wózek wydać 2000-2500 za cały zestaw 3 w 1 a z murą 4 plus niestety w tej cenie się nie zmieszczę...a mura nie różni sie już dużo od x-landera x-move więc chyba zdecyduje się na x-move... kiedyś podobały mi się też wózki mutsy ale jakoś chyba mi minęła fascynacja nimi :) a ty nad którym maxi cosi się zastanawiasz?

A jak dziewczyny stoicie wagowo?? :) Bo ja jestem przerazona... juz 4 kg do przodu, a z tego co wiekszosc tu pisala to prawie jeszcze nic nie przybralyscie i teraz nie wiem czy mam się martwic :)

Tylko sie cieszyc :) ja wyczekiwalam ruchow bardzo i w koncu sie pojawily, co prawda symbolicznie i delikatnie ale cos juz czuje :) ja mam lozysko z przodu i chyba dlatego tak slabo wyczowam ruchy :)

no to u mnie dosyć wcześnie jak na pierwsza ciaze :)
bo już od 4 czerwca ale dzisiaj to przechodzi samą siebie:))

Tych wózków niestety nie znam więc nie podpowiem nic :)

CzekoladowaPralinka moja kruszynka daje o sobie znać dopiero od 3 dni :) więc jestem przeszczęśliwa :)
Ja mam połówkowe za 2 tyg :) i też dowiem się jaka płeć :)

Hej, jak tam Wasze Kruszynki??:))
Moja to mi cały dzień dziś daje o sobie znać, aż w szoku jestem:))

we wtorek jadę do ginekologa - może poznam płeć :))

heh, widzę że nie tylko ja się dzisiaj zajadam truskawkami:-) a jeszcze mam ochotę na arbuza...
a co do wózków, to dzisiaj w trakcie bezsennej nocy sobie przeglądałam i zainteresowały mnie dwa: bebetto nico plus i coletto marco polo. W tym drugim podoba mi się opcja z przekręcaniem siedziska bez demontażu ze stelaża.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Truskawki są pyszne! :P Szkoda tylko że już tak późno i nigdzie nie kupie świeżych :) Najlepsze są na hali targowej w Gdańsku :)

Dziewczyny skoro mowa o wózkach, co myślicie o Maxi Cosi? Macie jakieś doświadczenia?

mam taka nadzieje ze jeszcze zdaze sie zalapac:) ale mi smaka narobilyscie:)

Dziewczyny truskawki powinny być trochę dłużej niż 2 tygodnie bo nasze kaszubskie dopiero zaczynają dojrzewać więc może i amadea99 się załapiesz ;)

w poniedziałek idziemy na połówkowe, już nie mogę się doczekać :)

Miłego dnia Mamuśki :)

przyłączam się do wcinania truskaweczek, mniam!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

perfectangel
Też prawda :) więc ja się biorę za truskawki :)

Inne tematy z forum

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (38 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...