Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (4)

Mówicie i macie ;)

LISTOPAD:
Ageska 02/11
amadea99 02/11
mondar 04/11
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11
mazar 06/11
anka165 08/11
Ania 11/11
Asiulka86 11/11
Cleanna 12/11
agam205 13/11
Kiki80 14/11
Lollipop 14/11
mamazosi 16/11
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11
CzekoladowaPralinka 21/11
Iwona84 28/11
happymum87 30/11

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 05/12
agnieszkaj 06/12
aagusias81 07/12(?)
Asiula85 08/12 (?)
perfectange 19/12
Delie 26/12
Paniqa

Link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-3-t467570,1,16.html

Miłego pisania :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (4)

happymum wróże co córcie:) twoje menu na to wskazuje...

tak całkiem nago to tez bym w stroju nie wyszla, bo mam wrazenie ze wszyscy babeczki w ciazy obserwuja i patrza na jej brzuch,ale w pareo, czemu nie:)

amadea przedszkole to super wynalazek-moja mała jest bardzo zadowolona:) choc to ja prowadzac ja we wrzesniu miałam duzego doła, przeciez to moja dzidzia a nie samodzielna pannica.... płacz był,ale mój:)

no narobilyscie ochoty na te pierogi z jagodkami:)
a co chodzi o imie ja ma pare opcji ale czekamy do pon a to czy bedzie sie podobalo rodzinie to szczerze mam to gdzies moj synek nazywa sie Gabrys zdanie co do jego imienia byly podzielone w rodzinie nam sie podba i tyle jakbym patrzala co inni powiedza to mozna zwariwac:)
tylko pozazdroscic ze ubieracie sie w stroje kapielowe ja niestety nie odwaze sie no coz jak sie mialo przed ciaza plus size to tak jest:)
no synus od polowy wrzesnia idzie do przedszkola mam takiego stresa jak to bedzie on dla mnie taki malutki jest pewnie sie napalcze nie raz:)

Ja na szczescie mieszcze sie w stare a że majteczki mam wiązane to kwestia regulacji tylko :) ważne ze cycki się mieszczą :)
Co do imienia zgadzam sie ma sie ono podobac rodzicom choc ja i siostra mamy podobnie joanna i anna i niestety zdazaja sie pomylki ;P nawet mojej mamie
my wybraliśmy nadie i oliwiera i jak na razie nie ujawnilismy planow dopuki nie poznamy kim nasza fasolka jest :)

Każda z zachciankami inaczej :) ja znowu na sam zapach mięsa biegam do wc i wymiotuje... zapach smazonych kotletów o matko...masakra...za to owoce... tonami i kilogramami moge jeść... mamazosi ale narobiłaś mi smaka na jagody :d już bym tak sobie pozjadała jagódki, pierożki z nimi mniam mniam mniam :D
Loolipop co do krzywej cukrowej powinnaś być całkiem naczczo... sugeruje się nawet by przed badaniem być naczczo od 8 godzin... weź ze sobą jakieś wsparcie... męża.... i w torebce kanapke żebyś zaraz po skończonym badaniu mogła się pożywić...niestety nie ma mowy nawet o suchym chlebku bo to też weglowodany i też podwyższają poziom glukozy we krwi... jak wszystkie przetrwamy krzywą cukrową to potem mamy już luuz z badaniami :) ja naczczo wytrwam ale jak ja tą glukoze wypije :/ tu będzie dramat :D

ja też nie będę się kąpała,ale na pewno będę wiele razy na plaży i chcę jakoś wyglądać. Ja chcę kupić strój z tesco za 30pln,pareo już mam:) Ale mnie naszło na te pierogi,az mi w brzuchu burczy....

moja córcia jest Zosia i jest super-wesoła, usmiechnięta!! Mówimy na nią zosiuluś luluś. też familia narzekala że starodawne imię,ale nam się podobało. Twoje zdanie najwazniejsze

A przed tą krzywą cukrową nawet kawałka suchego chleba nie można zjeść? Tak np 2-3 godziny przed badaniem? Ja już chcę być po tym badaniu bo strasznie się denerwuje że z głodu nie wytrzymam te 2 godziny siedzieć tam. Coraz częściej jak się budzę o 5-6 to muszę iść coś zjeść bo burczy mi w brzuchu ;/

Co do imienia to ma się ono podobać nam rodzicom a nie reszcie rodziny. My jak jeszcze płci nie znaliśmy to chcieliśmy mieć Zosię, mojemu teściowi się nie spodobało i tylko chodził i mówił "Zocha izbę zamiatała", Zochy są zimne i takie tam. A moja prababcia była Zosia dlatego jak kiedyś będziemy mieć dziewczynkę to na pewno będzie Zosia. Tylko obawiam się że teść mógłby inaczej ją nazwać, już z jedną wnuczką tak zrobił. Dziecko nie reaguje na imię od rodziców tylko na imię od dziadka, więc masakra jakaś. Ale Mężowi mówiłam że jak by tak zrobił to ja z dzieckiem bym do niego nie jeździła dopóki by się nie nauczył jak daliśmy naszemu dziecku na imię :)

Asiulka86 mam dokładnie takie same myśli jak ty :) tzn jeśli chodzi o okres bo strojem się przejmuję. Pewnie skończy się na tym że nie będę się kąpać bo szkoda mi kasę wydawać na nowy strój a w stary się nie zmieszczę :)

Mamazosi ale mi ochoty narobiłaś na pierogi z jagodami!!

ja się strojem stresuję zwłaszcza że to będzie 7miesiac,ale zamierzam nabyc strój 2częsciowy i na to pareo:)

ale gupia myśl mi przeszła ;P pierwszy raz pojade na urlop nie przejmując się okresem, i tym jak wyglądam w stroju kompielowym ;) troszke głupie ale jakie budujące

niedługo będą maliny i jagody-mniam!!!!pierożki z jagodami....

hej
podobno truskawki mają być jeszcze tańsze, ja chcę pomrozić jako koktajl.
Mnie do owoców i nabiału nie ciągnie-zmuszam się, by dzidzia miała witaminy. Ale za to mięso...pcyha!

ja mam rzut na grejfruty czerwone :) zimą są jabłka można jesc pod różną postacią :) są aronie. owoce zawsze mozna pomrozic i potem zrobic mus sorbet albo koktajl :)

Katkagdynia współczuje Ci że dopadły Was te wszystkie choróbska...będę trzymać mocno kciuki żeby w końcu choroby sobie od was poszły i dały wam odpocząć i nacieszyć się zdrówkiem :)
Czekoladowapralinko :) co do imienia to ma się ono podobać Wam :) rozumiem Cię bo moja rodzina też cała wybiera imiona za nas i negują nasz wybór... przez to że nie chcemy znać płci to mamy wersję dla dziewczynki i chłopca..i chłopiec miał by być Kajetanem...eh czego ja się nie nasłuchałam,nie nasłucham za ten wybór...co ktoś to mądrzejszy i ma dla nas lepsze ładniejsze imię do zaoferowania i chyba wszyscy zapomnieli w tym wszystkim że to nasze dziecko i nasz wybór... także trzymaj się kurczowo swojego wyboru hehe i grunt abyś ty i mąż byli nim zauroczeni :)
Asiulka86 zgodzę się z mamazosi bo z tego co wiem i sama polecałam w pracy pacjentom jeszcze jako pielęgniarka to to że na czczo należy być głównie przed badaniem glukozy... co do reszty lekkie śniadanie nie ma zbyt dużego wpływu... jedynie że coś się pozmieniało czy są może jakieś zalecenia szczególne do badania na tarczycę hmmm...a co do badania na kota czyli toxoplazmozę to ciesz się że lekarz ci to systematycznie kontroluje :) to ważne :) zwłaszcza jeśli ma się kota w domu lub ma się z kotami kontakt...ja mam kota w domu i już 3 razy robiłam toxo...na szczęście wychodzi na to że mój kot nie jest nosicielem tego cudu a z innymi kotami nie mam styczności...ale jak wiadomo toxo to nie tylko koty...trzeba też uważać na grzebanie w ogródku, surowe mięso... także lepiej badać niż potem żałować że się nie zbadało :)
Co do czereśni to dziewczyny są przepyszne...ja ost zjadam kilogramami je...pierw miałam faze pt truskawki teraz czereśnie...eh co my zrobimy na jesień jak nam zbraknie pysznych świeżych owoców hehe? jakieś pomysly :)

Ja dziś byłam na powtórnych badaniach na tsh, bo bruss już jakoś do mnie nie przemawia... ;/ Mmój Ginekolog powiedział, że muszę isć do endokrynologa, dziś jade z invicty odebrać te wyniki i jeżeli faktycznie będą tak samo podwyższone jak w brussie to wtedy się zapiszę...

A imię Michał też nam się podoba.. No ale chyba tylko nam... Bo rodzicom to nie za bardzo... Ale w końcu to nasz synek :))))

Calkiem możliwe dlatego biore butle wodu kanapke do torebki i męża pod pache. na szczęście przychodnie mam pod blokiem :D

ja robiłam tarczycę po jedzeniu, chyba wszystko zależy do przychodni

na tarczyce mi kazal lekarz nastepnego dnia przyjsc bo bylam po 1 kanapce wiec chyba lepiej na czcczo

no to wszystkie badania masz bez glukozy, także możesz być po jakimś papu. W przychodni do której ja chodzę od 7.00-11.00,ale ja mam godzinę jazdy w jedną stronę także bez jedzenia bym umarła, nie wiem jak przeżyję krzywą cukrową... Skoro macie takie godziny to szturm babć rzeczywiście nieunikniony.
Co do toxo to ciesz się, że masz tak często bo to ważna sprawa!!! a przechodziłaś toxo czy jeszcze nie? Bo ja w poprzednich 2 ciążach nie miałam toxo, a teraz wyszło że przechodzilam, także w sumie się cieszę, mam dużo przeciwciał. Szkoda że nie wiem kiedy byłam na to chora...

Inne tematy z forum

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...