Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (6)

Dziewczyny, zaczynamy nowy wątek :)

LISTOPAD:
Ageska 02/11 córeczka/Redłowo
amadea99 02/11 córeczka
Agula 02/11 synek
mondar 04/11 - synek
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11 - synek
mazar 06/11
anka165 08/11
Tinneraa 09/11 - córeczka i córeczka
Ania 11/11 - synek
Asiulka86 11/11 - Synuś
Cleanna 12/11 - chłopak/ Zaspa :)
agam205 13/11- Syn
Kiki80 14/11 - córeczka / Swissmed
Lollipop 14/11 - synek
mamazosi 16/11 chłopak/ Zaspa:)
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11 - synek
CzekoladowaPralinka 21/11 - Synek:)
lyneth 25/11 - synek
Iwona84 28/11
happymum87 30/11
menri13 30/11 - córeczka

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 06/12 - synek/ Wejherowo
agnieszkaj 06/12
agnieszka25 06/12
aagusias81 07/12(?)
joahne 07/12
Asiula85 08/12 (?)
filipinka 17/12
Paniqa 18/12
perfectange 19/12
Delie 26/12

link do części 5:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-5-t476806,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (6)

co do szkoły rodzenia - będziecie chodziły na zajęcia ze swoimi mężami / partnerami?

dziki kaja za info :)

Hej dziewczyny przypominam o jutrzejszum spotkaniu.miejsce gdansk główny.godzina do ustalenia.mi pasuje od rana do 14.00.a wam?

Dziewuszki i ja już po usg :) dzidzia waży 390 gram :) więc jak na 20 tydz to chyba ok i jest zdrowa :) takie śmieszne minki na tym usg robiła :D nawet gin nagrał mi krótki filmik w którym widać jak otwiera i zamyka buźke hehe i nagrał mi oczywiście wizje jego ciałka od pach do koniec nóżek z całym brzuszkiem i tym co między nóżkami... dziecko się odkryło jak nic... nie pytałam o płeć...ale gin się śmiał że bąbel jest bezwstydny i pokazał wszystko...w domu na spokojnie odtworzyłam filmik z 10 razy... i już sama nie wiem... są tak wyraźne ujęcia na których jestem pewna że to mały knutek lol no jedynie że to dzidzi pępek i pępowina... ale już sama nie wiem haha i po mału moje postanowienie robi się bez sensu ... i coś czuje że za 2 tyg chyba dopytam o płeć bo to się robi bez sensu skoro dzidzia sama pokazuje wszystko jak na tacy... a ja już sobie wkręcam że to może pępek bo centymetr niżej nic nie ma i to może mała cipka haha

Iwona84:
Jest to duża akcja, więc zajmowali sporo miejsca. W Auchan w Gdańsku zajęli większą część pasażu po lewej stronie, dostać się tam najlepiej było właśnie przez wejście z lewej strony (obok ToysRus chyba). Stały łąweczki dla czekających, były stoliki na których firmy, np. Enfamil promowały swoje produkty. Była też położna ze SR z wanienkami, pokazywała jak kąpać niemowlaczka. Było szkolenie z pierwszej pomocy noworodka. Ponadto wystawiła się też forma chyba Bebecar z wózeczkami. Natomiast USG odbywało się w dwóch takich pseudozabudowach, było tam dwóch lekarzy badających równocześnie. Generalnie było głośno, zabawnie i dłuuuuugo :D
Podejrzewam, że w Rumii zrobią to tam koło placu zabaw dla dzieci, ale tak naprawdę to tylko gdybanie ;)

Mam pytanie do dziewczyn co byly na usg w Gdansku w Auchan? Gdzie ta cala akcja sie odbyla ?? Usg bylo gdzies w namiocie na zewnatrz czy moze w galerii? Hehe musze wiedziec zeby nie tracic czasu bo jeszcze nie zdarze jak bede szukala :)

Ageska dzięki za informację! Zawsze coś więcej wiem...

Cleanna ja jeszcze nie mam tego problemu i mam nadzieje że się obejdzie ale ostatnio na gimnastyce na sr poruszałyśmy ten temat z fizjoterapeutką i mowiła nam że gdy nie jesteśmy w ciąży to ta przestrzeń między mięśniami może być na szerokość ok 2-3 palców a w ciąży tak się rozciąga że nawet 10 palców można włożyć między mięśnie. Jest to sprawa naturalna i indywidualna, a po porodzie i połogu trzeba się wziąć za odpowiednie ćwiczenia żeby wzmocnić mięśnie by miały szanse w miarę szybko wrócić do stanu przed ciąży. A i jeszcze ważne żeby partie mięśni zacząć wzmacniać od mięśni skośnych i dna miednicy a proste zaczyna się ćwiczyć później. W sumie tyle wiem na ten temat :) Mam nadzieję że choć troszkę pomogłam :)
Ale się rozpisałam... =)

Cześć dziewczyny!
Mam do Was pytanko czy któraś z Was miała albo ma problem z rozstępem mięśni prostych brzucha? Bo niestety ale okazało się, że to mam :( i jestem przerażona... bo średnio fajnie się to zapowiada. Do tego najprawdopodobniej lada chwila zrobi mi się przepuklina pępkowa :(

Moze popatrz w przychodniach też robią odpłatnie wyniki nawet potrafia byc tego samego dnia.

Amadea99 wszystkiego naj naj :)

Amadea99 - 100 lat :)

hej

powodzenia dziewczyny na tym usg w Rumi. Mój chłopaczek już 4 razy potwierdzony, także ja sobie odpuszczam. POZa tym wyjezdzamy znowu na weekend do lasu i nas nie ma.

Amadea99 wszystkiego najlepszego!!!

A ja wczoraj oglądałam film w którym matka umarła bo chorowała i ojciec został z dwójka dzieci-dziewczynką i chłopcem i ryczałam chyba z godzine, że ja też umre, normalnie nie mogłam sie opanować. Hormony!!!!
Przy ciuszkach się nie rozklejam,ale pewnie jak urodzę i dadzą mi malucha to będziemy z męzem płakać jak bobry oboje- tak jak ostatnio.

Co do krzywej to ja mam na nfz takze nie wiem ale sprawdz np na stronce luxmedu to bedziesz mniej wiecej wiedziała jaki to rząd.

ile kosztuje ta krzywa cukrowa, tak w przybliżeniu, bo wiadomo że ceny są różne, wkurza mnie to że chodzę prywatnie do ginekologa, płacę 140 zł a jeszcze badania zrobić na własną kieszeń, grr czy oni myślą że ja zarabiam miliony? ;/

Ja tez sie wybiore do tej rumii , moze w koncu sie nie zakryje mi na zlosc ... :)Bo jak sie okaze ze dziewczynka to bede wszystko musiala kupowac a jak chlopiec to nie bede miala problemu bo same chlopaki sa w rodzinie . Na pewno z rana pojade tylko wlasnie nie wiem w jaki dzien.. chyba w sob moze bedzie mniejszy ruch niektorzy mezowie w pracy beda to pewnie na niedziele sie wybiora

Amadea : wszystkiego najlepszego.. bo o wiek chodzi a nie tydzien?:)

Ageska nie msrtw sie ja tez walcze z moczem dostalam jakies globulki i do poniedzialku czekam na wyniki posiewu

amadea no mnie jakos jeszcze ciuszki nie ruszaja. owszem lubie patrzec i sie usmiecham ale nie placze. wogole malo placze w tej ciazy chyba wiecej plakalam przy filmach nawet reklamach przed ciaza teraz nic

perfectangel - całkiem możliwe, że miesiąc po rozpoczęciu naszej SR rusza kolejna seria, bo z tego co mówiła nam pani w rejestracji zależy to głównie od tygodnia ciąży kobiety - im wyższa ciąża tym bliższy termin :)

amadea99 - ja też rozklejam się przy ciuszkach niemowlęcych... jakbym upadła na głowę :) muszę więc uważać, gdy pojadę do Smyka, a pewnie niedługo się tam wybiorę skoro promocje są do połowy sierpnia :)

witam
Synus znowu zrobil mi pobudke o 6 bo stwierdzil ze juz swieci slonko i nie jest ciemno:)
a ja dzisiaj koncze juz 33 ale to szybko leci.
czy wy tez tak macie ze sie rozklejacie przy malutkich ubrankach jak ja widze te rozowitke to poprostu nie same grochy leca a co to bedzie jak mala sie urodzi ale z mlodym tez tak mialam ok m-ca plakalam ze szczescia ale pani dr powiedzilala ze to normalne hormony i przejdzie:)

Właśnie wróciłam od ginka, wszystko u nas w porządku, a malutka waży około 700g :D Jedyne co to dalej walczę z moczem...

Gratuluję poznani płci maluszków i trzymam kciuki za połówkowe :)

Agula jeszcze nie wiem, planowałam jechać w niedzielę, mam się jeszcze ze znajomą umówić bo też w ciąży jest :)
Hapymam, a jakie tam są koszta? pewnie ogromne?

Inne tematy z forum

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...