Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (6)

Dziewczyny, zaczynamy nowy wątek :)

LISTOPAD:
Ageska 02/11 córeczka/Redłowo
amadea99 02/11 córeczka
Agula 02/11 synek
mondar 04/11 - synek
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11 - synek
mazar 06/11
anka165 08/11
Tinneraa 09/11 - córeczka i córeczka
Ania 11/11 - synek
Asiulka86 11/11 - Synuś
Cleanna 12/11 - chłopak/ Zaspa :)
agam205 13/11- Syn
Kiki80 14/11 - córeczka / Swissmed
Lollipop 14/11 - synek
mamazosi 16/11 chłopak/ Zaspa:)
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11 - synek
CzekoladowaPralinka 21/11 - Synek:)
lyneth 25/11 - synek
Iwona84 28/11
happymum87 30/11
menri13 30/11 - córeczka

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 06/12 - synek/ Wejherowo
agnieszkaj 06/12
agnieszka25 06/12
aagusias81 07/12(?)
joahne 07/12
Asiula85 08/12 (?)
filipinka 17/12
Paniqa 18/12
perfectange 19/12
Delie 26/12

link do części 5:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-5-t476806,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (6)

kaja_84 gdzie robisz glukozę jutro??

Ktoś pisał o stanikach ciążowych i do karmienia, ja kupiłam 2 firmy Alles, koszt to ok. 70zł za sztukę, ale muszę powiedzieć, że przynajmniej nie czuję się w nich jak "maciora"... Nie jestem zwolenniczką bawełnianych biustonoszy, a te absolutnie na takie nie wyglądają! Odradzam tylko kupowanie ich w necie, trzeba pomierzyć, ja kupiłam w Mama i Ja w Gdyni i wybrałam modele które w necie mi sie średnio podobały a te wybrane były na żywo okropne...

Ja idę prawdopodobnie jutro na to picie glukozy, jakoś mnie odrzuca na samą myśl, mimo, że na słodkie akurat mam ochotę. Natomiast wiem, że można dodać cytrynę, info potwierdzone przez położną jak i doktor. Szkoda, że ciągle jesteśmy "100 lat za murzynami" i nie możemy zamiast tego paskudztwa napić się soku z winogron jak w Niemczech... Ciagle PRL u nas niestety. Też się boję wyniku, do tej pory Glc miałam w normie, ale nigdy nic nie wiadomo niestety.
Jeśli chodzi o kombinezony i inne ciuszki, dziewczyny w Smyku cały czas są przeceny 50%! Ja ostatnio widziałam cudny kombinezonik, ze 120zl na 60zl przeceniony, taki misiowy, beżowy. Natomiast stwierdziliśmy z mężem , że nie kupujemy za wiele dopóki nie pojadę do mojej szwagierki w sierpniu, a ona ma ciuszki po 2 córciach. Wtedy zobaczę co i jak, czy wszystko się nadaje i ewentualnie uzupełnimy braki...

A i jeszcze o spodenkach, ja kupiłam w H&M 2 pary spodenek krótkich po 40zl, cały czas też są tam obniżki, jedne beżowe a drugie jeans, i jak na razie chodzę w nich na zmianę i są świetne!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej
Dawno mnie nie było, ale miała jakąś awersje do komputera.
Jestem już po glukozie i niestety u mnie wyszła cukrzyca ciążowa.Na czczo miała cukier 105 a po 2h 171. Także w tej chwili jestem na diecie cukrzycowej i 4 razy dziennie sprawdzam sobie w domu cukier. 23 lipca mam wizytę w poradni cukrzycowej na klinicznej i zobaczymy co dalej.
A samo wypicie glukozy nie jest straszne. Naczytałam się głupot w internecie o wypiciu tej glukozy i bałam sie jak cholera a dałam radę bez problemu mimo że fanką słodkiego nie jestem. Zresztą jutro powtarzam glukozę jeszcze raz . Dostałam takie zalecenie, że po dwóch tygodniach bycia na diecie cukrzycowej mam badanie powtórzyć. Insuliny nie dotałam na raie ale zobaczę co powiedzą mi 23 lipca. Tyle że jak trzymam tą dietę to cukier mam w normie. i całe szczęście
Ja w sobotę albo niedzielę wybieram się do Rumii.

mamazosi to prawda nie ma co za duzo ubranek kupowac ale to juz widomo jak sie ma 2 dziecko przy pierwszym czlowiek sie uczy:)
a co chodzi o mojego synka to on jest tez samodzielny ale z niego taki tulis jest i czasami tzn dosyc czesto scche na kolanka albo tulic sie a mbardziej pokaldac sie na mnie on wiem ze w brzuszku jest dzidzia a on w brzuszku am cinke:)

hej
kaja_84 witamy i gratulacje dziewczynki:)
ja szukam dziś w necie kombinezonu zimowego, ceny od 100pln w góre a to tylko na 3miesiace, ale co trzeba to trzeba. Choć przy drugim dziecku to jakoś mam poczucie, że nie warto za dużo kupować bo i tak się nie przyda. Chcemy skończyć na 2 szkrabach.

Taki kombinezon:
http://www.ceneo.pl/14795447?utm_medium=partner&utm_source=http%3A%2F%2Fhttp://www.sklepy24.pl

kaja_84
gratuluję Córeczki - niewiele ich na naszej liście :)

my też przeglądamy oferty odnośnie wózków i łóżeczek - na szczęście fotelik dostaniemy od znajomych :)

Witam wszystkie ciężaróweczki, jeśli mogę, to się dołączę i wypełnię listopadową lukę :)
termin porodu: 15.11.13 prawdopodobnie w Wejherowie, ale do końca jeszcze nie wiadomo
TC 23 i 5 dni
to moja pierwsza i o ile Bozia da, nie ostatnia ciąża :)

Przeczytałam caaaaały wątek od początku, ale nie miałam kiedy sie do Was dołączyć.
Jeśli chodzi o przygotowania, no cóż, coś tam mamy, ale mniej niż więcej... z takich ważniejszych rzeczy to mamy wózek, kupiony na Allegro, po 1 dziecku, wg. mnie przepiękny! Ja się uparłam na Emmaljungę, a cena nowej powala na kolana, więc tak długo szukałam aż wyszukałam. Fotelik też kupiony :)

Czuję się ociężale, z każdym dniem gorzej, zwłaszcza wieczorami, ale biegam na ćwiczenia A9M, od przyszłego tygodnia SR, chodzę z psem, a i tak tyję na potęgę niestety.

Bejbiczek do tej pory rozwija się prawidłowo, w zeszły poniedziałek badanie USG, waży 440g i fika ciągle niemiłosiernie :)

Oczywiście poproszę o dodanie do listy :)

hej
Amadea a moja mała jest od Twojego 3 miesiące starsza i jak tylko zrobiłam test to przestałam ją nosić, ona wie że mam jej braciszka w brzuszku i nie mogę dźwigać. Zresztą jest całkowicie samodzielna, także jakbym nie miała dziecka. Oprócz tego, że kanapkę i obiad trzeba podać.
Resztę sama zrobi.

Tianerra korzystaj jak masz ochotę, mąż przeżyje. Jak urodzą się maluchy to pewnie ani sił ani chęci...

Ja wczoraj zrobiłam generalne porządki w ciuszkach i nawet listę zakupów co muszę kupić dla siebie i małego. I nie pamietam gdzie ja kupiłam staniki do karmienia, a były fajne, wygodne,ale znoszone wiec wyrzuciłam. Jakie wy miałyście?

Witam się w nowym wątku :)
Gratuluję wszystkim mamusiom dobrych wyników i trzymam kciuki za kolejne połówkowe. Ja dziś idę do ginka bo znów coś nie tak wyszło mi w moczu ;/ a na badanie glukozy wybieram się w piątek, zobaczymy jak wyjdzie.

tak Iwona chodzę do tej szkoły i jestem zadowolona/ U nas zajęcia prowadzi położna pracująca w Redłowie, jest bardzo miła i fajna, wszystko opowie wyjaśni i pośmieje się z nami :) Z tego co kojarzę to ona właśnie też jeździ na patronaże, więc do mnie pewnie też przyjedzie :)

Miłego dzionka :)

Tinneraa ja czasami mam takie cisnienie ze ojej:)i mam sprawdzone jak mam sny erotyczne tzn ze bardzo mam cisnienie :) nie mecze az tak bardzo mojego ale napewno wiecej niz w pierwszej ciazy:)
urlopik dobiega powoli konca tak sie nie che wyjezdzac no coz ale mam nadzieje ze jeszcze troche i wrocimy bo moj tez ma dosyc. Synus calkiem inaczjesie czuje w POlsce
ja ostanio tak zle sie czulam bylam tak przerazona balam sie o mala bylismy u lekaza zbadal i wszytsko jest ok z mala poprostu pan dr poinformowal mnie ze moja macica przygotowujesie do pordu i mam sie nie przemeczac nie dziwgac i odpoczywac. troche to ciezkie przy 3 latku ale musze dac sobie bardziej na luz.
milego slonecznego cieplego dnia zyczymy:)

Czy Wy też macie taką ochotę na seks? Bo mój M to ma mnie już chyba dość :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ageska: jesli dobrze kojarze to chodzisz/ chodzilas do szkoly super mama na karwinach? i jak ogolne wrazenia ?? Ja sie zastanawiam nad tym kursem na przymorzu- poznalas ta polozna ktora trzeba wybrac??

tinnera : ja sie chyba wybieram do rumii na to usg ale jeszcze nie jestem pewna

gdzies pisalo ze glukoze robi sie miedzy 23 a 25 tyg. ja robilam taka z krwi 2 miesiace temu a jutro robie ta z piciem tego syropku. to jakos przezyje najgorsze beda wyniki moczu całą ciąże walcze z bakteriami dostalm jakies globulki na 3 dni ale skoro jutro mam badania nie moge wziac. No i oznajmiono mi ze nie ma miejsc w sierpniu na wizyte u mojego gin musze przyjsc na krzywy ryj ;/ i to ma byc opieka nad ciezarna. wczoraj mialam wizyte na 17:45 a przede mna wlazła babaka z 18:00

Dziewczyny jeśli ktoś byłby zainteresowany to spotkanie przełożone na piątek :)

Tinneraa to zamiast się stresować to koniecznie zapytaj lekarza co o tym myśli! Każdy jest inny więc ciężko stwierdzić.

Cleanna, glukozy jeszcze nie miałam, w przyszłym tygodniu, ale też o tym myślałam, że to może być cukrzyca... :(
Lekarz nic nie mówił o wadze..

Dziewczyny wiem ze pewnie ogladalyście juz sporo filmików jak sie rozwija maluszek. ten podeslala mi siostra animacja super muzyka tez az mi sie mokro w oczach zrobiło :)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CDyz3aiw99c

ten kalkulator ktory podeslałam jest też z uwzględnienim blizniaków, także Tianerra sprawdz swoja wage.

Cleanna ja jutro mogę do 16.30, bo na 17.00 do ginka ide

Tinneraa no właśnie przy ciąży bliźniaczej to jest zupełnie inaczej! :)

Inne tematy z forum

Co na piknik? (45 odpowiedzi)

W weekend wybieramy się ze znajomymi na piknik, taki 'z prawdziwego zdarzenia'. Nie mam...

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (40 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

Gdzie kupię duże kartony? (20 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?