Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (6)

Dziewczyny, zaczynamy nowy wątek :)

LISTOPAD:
Ageska 02/11 córeczka/Redłowo
amadea99 02/11 córeczka
Agula 02/11 synek
mondar 04/11 - synek
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11 - synek
mazar 06/11
anka165 08/11
Tinneraa 09/11 - córeczka i córeczka
Ania 11/11 - synek
Asiulka86 11/11 - Synuś
Cleanna 12/11 - chłopak/ Zaspa :)
agam205 13/11- Syn
Kiki80 14/11 - córeczka / Swissmed
Lollipop 14/11 - synek
mamazosi 16/11 chłopak/ Zaspa:)
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11 - synek
CzekoladowaPralinka 21/11 - Synek:)
lyneth 25/11 - synek
Iwona84 28/11
happymum87 30/11
menri13 30/11 - córeczka

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 06/12 - synek/ Wejherowo
agnieszkaj 06/12
agnieszka25 06/12
aagusias81 07/12(?)
joahne 07/12
Asiula85 08/12 (?)
filipinka 17/12
Paniqa 18/12
perfectange 19/12
Delie 26/12

link do części 5:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-5-t476806,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (6)

tinnerra : a skad o tym wiesz ? Bo przeszukalam internet i nic nie znalazlam..

mi tez sie bardzo podoba x-lander x-move :) chyba najbardziej ale szukam jeszcze alternatywy... no i oczywiście jeszcze nigdzie nie byłam "przymierzać" ;)

Jejku taka młoda i tak szybko zmarła... oby dzieckiem miał się kto zaopiekować z rodziny...jeśli nie to myślę że jest tyle par czekających na adopcję takiego maleństwa że na pewno dobrze trafi...

Ostatnio w tv ciągle jest jakaś nagonka na porodówki i podejście lekarzy...nie oglądam tego bo nie chce się nakręcać negatywnie... to jeszcze mi nie jest potrzebne do szczęścia :)

Jutro mam tą glukoze eh mam nadzieję że nie wywinę im tak orła ani nie zemdleję... wezmę sobie wyciśnięty sok z cytryny obym mogła z niego skorzystać...

Perfectangel co do wózka to ja np jak pisałam zakupiłam x-landera x-move hm stoi w moim salonie i się wietrzy... nie żałuje że kupiłam go tak szybko bo wiecie co te materiały jednak śmierdzą nowością...i koła śmierdzą gumą... część spacerową schowałam ale fotelik, stelaż i gondola się wietrzą w salonie...jak wywietrzą się to je schowam i wyjme potem w październiku-listopadzie...generalnie to jak tak kręce wózkiem po salonie to wydaje się bardzo zwrotny, gondolkę wpina się z łatwością, w ogóle opcja składania stelażu, dopinania fotelika czy gondoli jest naprawde mega prosta... mam nadzieję że nie będę żałować... w necie widziałam opinię że komuś złamała się rączka... i nie chce oceniać ale chyba wiem czemu... w tym wózku jest taka kreska z dwóch stron rączki z oznaczeniem maximum długości do wydłużenia rączki i jesli się tego nie przestrzega i wyciąga do końca to może być faktycznie nie wyważona ta rączka... to jak z kierownicą czy regulowanym siodełkiem na rowerze... jak się za mocno wyciągnie to można zostać z kierownicą w dłoni albo wypaść z siodełkiem... i chyba tak samo może być z rączką w wózku...

żal dziewczyny... :( ale trudno osądzać czy to wina lekarzy czy serce miała słabe... miejmy nadzieje ze dzieckiem rodzina się dobrze zaopiekuje...

dziewczyny a jakie wózki macie/planujecie kupic?

dorotka, dziecko zdrowe, wszystko z nim dobrze..

o matko, ja też nic nie słyszałam...
jesli to prawda to żal dziewczyny, pewnie lekarze wyszli z założenia że jak już zaszła to niech rodzi sn... Zniosła tyle bólu i cierpienia, który nie miał sensu i jeszcze przypłaciła to swoim życiem. Straszne...
Tinneraa a wiesz co z dzieckiem?

wiem tylko tyle,że najpierw niby nie chcieli jej długo zrobić CC później jak już ją na ten stół położyli to dostała zawał, ale więcej niestety nie wiem:(

Tinneraa wiesz coś więcej? ja nic nie słyszałam eh :(

Heh, hej :)

Jeśli chodzi o moja walkę z moczem to w zasadzie jest to dziwna sprawa bo niby wychodzą mi bakterie, nabłonki itd ale jak zrobiłam posiew moczu to okazało się że nic tam nie ma ani jednej bakteryjki... Lekarz powiedział że to jest prawdopodobnie zanieczyszczenie próbki wydzieliną pochwową i pewnie wychodzą w badaniu własnie te bakterie, więc chwilowo się nie przejmuję ale kontrola na bieżąco + preparaty żurawinowe.

Lollipop ja też skromnie poprosiłabym o przesłanie listy, porównam sobie z moimi zakupami i planami, może o czymś zapomniałam ;) mail ageska5@wp.pl

Lollipop, mogłabym też prosić o tę listę? :) będę bardzo wdzięczna :)
mail psotka364@wp.pl

Ania napisz proszę szczegóły dot. SR na Klinicznej.

Lollipop dziękuję za listę!:) i daj znać czego dowiedziałaś się na wizycie o tym moczu.

błąd lekarzy? czy organizm z problemami....?

O, matko! Ja nic nie słyszałam...

slyszeliscie cos o tej 15latce co zmarla przy porodzie w wejherowie?

Lolipop lepiej skonsultuj to z lekarzem tez bralam luteine przez 3 miesiace i mimo trudnisci z aplikacja plamienie nie wystepowało. po badaniu czy seksie calkiem mozliwe ale zapewnie nie caly czas, lepiej huhac na zimne i zglosic jak najszybciej. mi tak gin kazala jak tylko cos zauwaze mini plamke od razu do niej albo na pogotowie nie zwlekac

Ja jakoś też nie mam problemów z zaśnięciem i przeważnie koło 22 zasypiam i do 6 śpię. Natomiast czasami w nocy się budzę i zasnąć ponownie nie mogę i się wiercę, do tego nogi mnie świerzbią i się nakręcam, ale przeważnie jest ok ze spaniem. Za to w dzień przeważnie drzemka musi być, bo oczy same mi się zamykają.

Z ubranek to mam cały komplet w rozmiarze 62, kombinezon też mam na rozmiar 62. Zresztą jak trzeba będzie większy, to akurat będą przeceny to się dokupi.

Ania napisz coś więcej o szkole rodzenia u p. Madej, ile tyg. trwa całość, kiedy są zajęcia, czy się płaci za wpisowe i za męża itp.

Lollipop, a może ta krew wynika z tego, że badanie miałaś ostatnio. Czytałam właśnie, że w ciąży może występować plamienie bo badaniu albo po seksie.

Happymum87 tak to jest krew, a właściwie mocz zabarwiony na czerwono ale na pewno nie od jedzenia więc zostaje krew. Teraz tak myślę że to może przez luteinę bo od poniedziałku biorę dopochwowo i może coś tam sobie podrażniłam... Ech nie ma co myśleć bo się nakręcam, dobrze że dzisiaj wizyta to zapytam o to.

Ja już jestem po glukozie i nie jest to takie straszne :) Wypiłam bez problemu i czułam się ok ale jak mnie po chwili wzięło to wysiedziałam jeszcze chwilę i poszłam się położyć do gabinetu i tak leżałam 1,5h :) W smaku przypominało mi to wodę z cytryną i cukrem jaką robiła moja Babcia jak byłam mała :) Dzięki tej cytrynie w ogóle nie było słodkie. Mi roztwór przygotowała pielęgniarka w kubku i było tego tak z 250 ml.

Ja chodzę spać ok 23-24 i w staję 9-10 ale śpię z przerwami. Budzę się parę razy w nocy. Czasami zasypiam od razu a czasami się wiercę. Jak Mąż wstaję o 6 to ja z reguły razem z nim i później do 7 nie mogę zasnąć a jak już zasnę to czasami co chwilę mnie coś budzi. Także niby śpię długo ale przez te przerwy i tak jestem niewyspana.

Ania ja też czasami Małego czuję bardzo a czasami prawię wcale. Moja lekarka mówi że tak może być.

Joahne, Iwona84 lista wysłana :)

Dziewczyny może któraś chciałaby kupić łóżeczko z materacem gryka-kokos? Mamy dwa, na początku miały nam się oba przydać ale jednak przenosimy się z Mężem do innego pokoju i wystarczy jedno. Na razie nie mam zdjęć tego naszego bo wczoraj wieczorem podjęliśmy decyzję o przeprowadzce ale podobne jest do tego: http://www.dzieciecykram.pl/jardrew-lozeczko-drewniane-tymon-ii-bez-szuflady-120x60.html Kolor ten jak na 4 zdjęciu i zamiast misia ma gwiazdki a tam gdzie chmurki gwiazdki i księżyc. Jeśli któraś będzie zainteresowana to jak Mąż wróci z pracy to go złoży i wyślę zdjęcia na maila :) Cena 150 zł ale myślę że jak coś to się dogadamy :)

~Ania
u mnie też tak jest, że czasem synek bryka jak oszalały, a innego dnia prawie nic nie czuje - wydaje mi się, że to jest normalne :)

hej
ja tak nie mam, mój mały zawsze rusza się podobnie-ma swój rytm:)
Zresztą mały jest ułożony przy kręgosłupie,więc mimo że już prawie 26tydz to te ruchy jakieś bardzo mocne nie są.

A co do spania moja Zosia już 3tyg na wakacjach, także korzystam póki mogę i śpię:)

cześć dziewczyny :)

ostatnio usłyszałam o sklepie z asortymentem dziecięcym tygrysek w rumii, podobno jest o niebo taniej niż nawet w akpolu, jadę jutro to sprawdzić.
Ja na razie też nic nie mam kupione dla dzidziusia, dopiero się rozglądam, a na poważnie zacznę wszystko kompletować od 1 września, chyba że trafię na szaleńczą promocję.

od 5 sierpnia zaczynam też szkołę rodzenia przy klinicznej, mam milion pytań do położnej, więc już nie mogę się doczekać. Któraś z Was może też w tym terminie będzie chodzić do Pani Madej?

Czytałam wyżej, że ktoś chodzi do clinica medica w gdyni - gorąco odradzam!!! mój mąż po drobnym zabiegu sprzed kilku lat jest teraz ciągany po policjach i prokuratorach, bo clinica wykorzystała jego dane personalne i dane dot. zabiegu do celów niezgodnych z prawem.

Ze snem mam tak samo jak Wy. Mało śpię, ale potem w ciągu dnia bywam marudna i nic mi się nie chce. Tylko u mnie jest tak, że zasypiam późno - jak Wy się budzicie, to ja jeszcze nie śpię ;)

powiem Wam, że już mi się nie chce być w ciąży, wolałabym już mieć dzidziusia na świecie, a nie jeszcze tyyyle miesięcy przede mną.

A!
Do dziewczyn, które czują już ruchy - też tak macie, że np. jest dzień, kiedy dzidziuś jest prawie niewyczuwalny, a innego bryka jakby tam dyskotekę miał? Nie wiem czy się martwić i iść do lekarza wcześniej, czy to może naturalna zmiana, że raz jest spokojny a raz rozbrykany...? Wizytę mam dopiero za tydzień....

Inne tematy z forum

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...