Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (6)

Dziewczyny, zaczynamy nowy wątek :)

LISTOPAD:
Ageska 02/11 córeczka/Redłowo
amadea99 02/11 córeczka
Agula 02/11 synek
mondar 04/11 - synek
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11 - synek
mazar 06/11
anka165 08/11
Tinneraa 09/11 - córeczka i córeczka
Ania 11/11 - synek
Asiulka86 11/11 - Synuś
Cleanna 12/11 - chłopak/ Zaspa :)
agam205 13/11- Syn
Kiki80 14/11 - córeczka / Swissmed
Lollipop 14/11 - synek
mamazosi 16/11 chłopak/ Zaspa:)
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11 - synek
CzekoladowaPralinka 21/11 - Synek:)
lyneth 25/11 - synek
Iwona84 28/11
happymum87 30/11
menri13 30/11 - córeczka

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 06/12 - synek/ Wejherowo
agnieszkaj 06/12
agnieszka25 06/12
aagusias81 07/12(?)
joahne 07/12
Asiula85 08/12 (?)
filipinka 17/12
Paniqa 18/12
perfectange 19/12
Delie 26/12

link do części 5:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-5-t476806,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (6)

Hej mozecie napisac w ktorym tyg zaczelyscie czuc ruchy ?? kurcze u mnie caly czas nic .. jutro mam polowkowe , mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze .. chociaz zaczynam sie obawiac .. Dzis chyba caly dzien przespie zeby doczekac sie jutra.. :)

Bierzecie kwasy omega3 ?? Ja chce kupic ale nie wiem jakie ..

a czy ktoś z Was zamierza rodzić na klinicznej? Jak do tej pory chyba nikt oprócz mnie się na to nie zdecydował...?

Ja zamierzam iść do szkoły rodzenia przy klinicznej, ale godzinny spotkań są nieodpowiednie dla mojego męża, dlatego żeby wiedział co robić podczas porodu rodzinnego i jak się opiekować dzieckiem, to pójdę z nim jeszcze raz do innej szkoły rodzenia. To moje pierwsze dziecko, więc za dużo wiedzy w tym zakresie na pewno mnie nie zabije :)

odnośnie wagi, to ja przestałam się ważyć na domowej wadze, robię to tylko i wyłącznie u lekarza. Mam już na plusie z 7 kg, a jeszcze tyle przede mną. Takiego rozmiaru ubrań jak teraz to nie miałam nigdy, czuję się przez to zupełnie nieatrakcyjnie. Ale z drugiej strony to sobie specjalnie nie odmawiam zachcianek, dlatego płaczę z tego powodu często, ale krótko.

to może sie spotkamy :)
też sie ciesze ze bezpłatny bo myślę jeszcze o tym czy nie iść na płatny do szpitala w Wejherowie żeby się tam ze wszystkim zapoznać... rozważam to :)

perfectangel
tak, do Białej Rzeki właśnie. Kurs ma ruszyć na przełomie sierpnia i września. Mnie cieszy to, że jest bezpłatny :)

ja też właśnie bardzo długo walczyłam by mieć rozmiar 38, a tu du.a... chyba mnie to dobija, chociaż wiem że z czasem po porodzie dojdę do siebie ale sam fakt jak teraz wyglądam mnie dobija :( mam tle ubrań a dosłownie w niczym się sobie nie podobam :(

hej dziewczyny!
Tianerra ja też dziś znowu mam doła i wczoraj w nocy do 2.00 ryczałam, bo czułam się jak słoń. Co do wagi to rozumiem Cię...wkurza mnie że ja dbam o siebie na maksa a od 20tyg waga tak wystrzeliła, że mnie to przeraża i wcale nie idzie mi w brzuch...czemu????nie kumam....No ale dla poprawy nastroju poszłam sobie dziś na fitness dla cięzarnych.

Cleanna zastanawiam się nad tą szkołą rodzenia, w sumie 4lata temu też chodziłam do tej P. Grazynki,ale na oddychanie. Teraz zajęcia praktyczne sobie podaruję,ale zastanawiam się czy nie warto przejść się na spotkanie z anestezjologiem, połóżną i dietetykiem- może dowiem się coś ciekawego. Ale z drugiej strony mogłabym zacząć dopiero od września, bo wczesniej mam urlop. No i tylko wchodzą w gre godziny ranne,bo popołudniu już mała będzie więc zadzwonie i spytam w jakich godzinach są te zajęcia teoretyczne. I wtedy zdecyduję. A Ty już jesteś pewna?
Asiulka86 co do Twoich zakupów to rozumiem Twój dół, też tak miałam jak kupowałam szorty....Niby chodzę w starych biodrówkach sprzed ciąży,ale poza tym to chyba d*pica rośnie....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A czy ktos wie jak wyglada sr w szpitalu na zaspie. jest platna?

Mamazosi jeśli chodzi o szkołę rodzenia za zaspie to chyba właśnie chodzi o tą p. Grażynę :) A co zapisujesz się jednak?

Puchatkowa do SR do Białej Rzeki sie zapisalas? na Chełmońskiego? ja tam bede chodzic ale jeszcze sie nie zapisalam...

Tinnera nie martw sie na pewno po pordzie zgubisz przy dzieciach jest tyle do roboty ze nie ma czasu na podjadanie itp. mozna tez ćwiczyc z dzidziusiem, no i niby karmienie piersia duzo daje.
Ja tez mini dul mialam wczoraj w przymierzalni kiedy nie wcisnelam spodni o nr 40 :( tzn wcisnelam ale moj maz stwierdzil ze beda na teraz a za tydzien dwa moze byc mnie wiecej :( bardzo mi pomogl nie ma co. jednak trzymam sie jakos ,5 lat pracowalam zeby miec rozmiar 36/38 i mysle ze jak sie zapre to wroce do niego moze nie tak predko ale wroce :). mieszkam tez na 3 pietrze wiec mimo chodem musze wchodzic a jak bedzie dzidzius dzwigac go a potem wozek wiec mini silownie juz mam ;). jakos to bedzie juz blizej konca i niestety teraz brzuszki rusza pełną para ja z tygodnia na tydzien zauwazam jakies zmiany :)

Tinneraa
a jest coś co szczególnie lubisz, przy czym odpoczywasz? Może zainwestuj w czas tylko dla siebie - choć na 2-3 godzinki...
Myślę, że jak słonko wyjdzie to też będzie się nam łatwiej funkcjonowało...

mnie dopadł wczoraj kryzys... płakałam na przemian... na poprawę nastroju M zabrał mnie na Dębki na rybkę, ale jak wróciliśmy ja dalej jak głupia ryczałam... Mama wczoraj pojechała, wiec pewnie to tez i dlatego...
pozatym mam dola bo czuje się jak słonica, nie mam w co się ubrać, +14 kg mnie dobija a gdzie tu do końca :(

Inne tematy z forum

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...