Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (6)

Dziewczyny, zaczynamy nowy wątek :)

LISTOPAD:
Ageska 02/11 córeczka/Redłowo
amadea99 02/11 córeczka
Agula 02/11 synek
mondar 04/11 - synek
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11 - synek
mazar 06/11
anka165 08/11
Tinneraa 09/11 - córeczka i córeczka
Ania 11/11 - synek
Asiulka86 11/11 - Synuś
Cleanna 12/11 - chłopak/ Zaspa :)
agam205 13/11- Syn
Kiki80 14/11 - córeczka / Swissmed
Lollipop 14/11 - synek
mamazosi 16/11 chłopak/ Zaspa:)
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11 - synek
CzekoladowaPralinka 21/11 - Synek:)
lyneth 25/11 - synek
Iwona84 28/11
happymum87 30/11
menri13 30/11 - córeczka

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 06/12 - synek/ Wejherowo
agnieszkaj 06/12
agnieszka25 06/12
aagusias81 07/12(?)
joahne 07/12
Asiula85 08/12 (?)
filipinka 17/12
Paniqa 18/12
perfectange 19/12
Delie 26/12

link do części 5:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-5-t476806,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (6)

OO to fajnie - bede wdzieczna jak dasz znac jak juz zapytasz:-) bo skoro kurs trwa 10 tyg to lacznie musi byc 20 zajec.. wiec jestem ciekawa jak z ta gimnastyka jesli nie bede mogla chodzic i nie zalicze 17 zajec.. Placic nie usmiecha mi sie gdyz kupilismy mieszkanie wykanczamy je i slabo z kasa .. Wiec kazdy grosz sie liczy :P

Iwona84 o tych 17 zajęciach mówią na pierwszych zajęciach. Tydzień temu chciałam się zapytać jak to wygląda jak na gimnastykę nie można chodzić ale oczywiście zapomniałam, dzisiaj zapytam to dam znać jak to jest :) Ale myślę że to nie problem bo sami mówili że jak ktoś nie może chodzić na gimnastykę to nie musi.

mejl od Super Mamy :
Poniżej szczegóły kursu NFZ.
Kurs trwa 10 tygodni i zawiera teorię i gimnastykę. Spotykamy się 2 razy w tygodniu w dniach i godzinach podanych na stronie http://www.supermama.edu.pl w zakładce placówki.
W celu uczestnictwa w kursie wpłacamy tzw. wpisowe 25zł na konto szkoły. Jest to jedyna opłata za kobietę w ciąży. Ponieważ NFZ refunduje uczestnictwo tylko kobiet w ciąży w przypadku uczestnictwa męża / osoby towarzyszącej należy uiścić dodatkowo opłatę 75zł, bez względu na ilość wykorzystanych spotkań. Wpłata odpowiedniej kwoty jest dla nas informacją o ilości zapisanych osób (sama mama lub para).
Konto szkoły znajdzie Pani w zakładce kontakt na stronie http://www.supermama.edu.pl

Jak przygotować się do pierwszych zajęć (patrz załączniki):
Jeszcze nie wypełniaj dat.
1. Zabierz ze sobą oświadczenie o prawie do świadczeń opieki zdrowotnej lub RMUA.
2. Wydrukuj i wypełnij deklarację wyboru położnej (Wybierz położną http://supermama.edu.pl/polozna/nasze-polozne . Nie wypełniamy rubryki dotyczącej lekarza i pielęgniarki.)
3. Wydrukuj i wypełnij Tabelę A.1. Karty wizyt w edukacji przedporodowej (nie wypełniaj Tabeli A.2.)
4. Ubierz się swobodnie i zabierz ciepłe skarpety, ponieważ na salę wchodzimy bez obuwia. Pozdrawiam Anna Bartkowska 505-09-10-20 http://www.supermama.edu.pl

hmm i mi nic nie napisali o 17 wizytach..

Cześć Dziewczyny!

Ja też się zastanawiam czasem jak praktycznie będzie wyglądała moja SR w Rumi - ostatnio słyszałam dobre opinie, więc mam nadzieję, że będzie ok :)

W sobotę mieliśmy połówkowe i nasz synek nadal jest chłopcem i oby tak zostało :) waży przeszło 470 g i jest zdrowy, więc strasznie się cieszymy... :)

Za to z moich bakterii organizm już zrezygnował :D ale przypałętała się niedokrwistość, więc muszę łykać codziennie żelazo fujjj - ale jak trzeba to trzeba :D

a lacznie ile jest zajec ? skoro na 17tu trzeba byc ?? Jak sie nie bedzie na tych 17 to trzeba bedzie zaplacic ? Ja sie wybieram pod koniec sierpnia to bedzie 27 tydzien... i nie wiem czy dam rade byc na wszystkich .. tzn chodzi mi o te fitnessowe .. bo pod koniec to juz ciezko pewnie bedzie ..

Ja chodzę do supermamy na chełmie i moge szczerze polecic :) Zajecia sa we wtorki w czwartki ( pisze o kursie w ramach NFZ). We wtorki teoria ktora proadzi polozna z Klinicznej a w czwartki są zajecia fitness :) Z 20 zajęc trzeba byc minimum na 17stu - wtedy jest refundowane. Polozna po porodzie 6 razy przychodzi do domu.

Cześć dziewczyny:)
Jakoś długo się nie odzywałam, nie wiem czemu tak wyszło:) W czwartek byłam u gina i wyszło, że chyba będzie chłopiec, co prawda ginka na 100% nie chciała potwierdzić, bo pępowina się zawinęła między nóżkami, ale było widać jakiegoś fiflaka obok, więc raczej wychodzi chłopiec. Także koniec roku będzie obfitował w męską płeć;) 3 sierpnia mam połówkowe, więc się dowiem na 100% co i jak.
Dzisiaj właśnie skończyliśmy kompletować ubranka dla malca. Z ubrań zostały tylko drobiazgi, jak skarpetki, czy gruba czapeczka na zimę. W smyku są teraz fajne przeceny przecen, więc się obłowiliśmy.

Wczoraj też wybraliśmy się z mężem na jarmark wieczorem i mimo, że ludzi pełno, to było fajnie, nie zdążyliśmy nawet przejść wszystkiego, bo spotkaliśmy znajomych i się zagadaliśmy, ale pewnie jeszcze nadrobimy. W tym roku jarmark jakiś lepszy, bo mniej tej chińskiej tandety jest.

Właśnie u mnie też szkoła rodzenia na tapecie i się zastanawiałam nad tą super mamą, ale chyba bardziej skłaniam się do SR przy klinicznej u p. Joli, bo mam 10min pieszo tam. Jak do niej dzwoniłam, to mówiła żeby we wrześniu się dowiadywać co i jak z zapisami. Ja sierota oczywiście nic się nie zapytałam ile to trwa, ile za męża itp. Także załamka ze mną:)

A nie dobra znalazlam caly cennik ;P

Na ich stronie nie ma wzmianki o cenie a w weekendowe kursy mezowie za darmo tylko ze polozna trzeba wybrac. ciekawa opcja weekendowa tylko siedziec 3 godz

jutro przedzwonie po szczegóły i napisze tu jakby ktoś jeszcze reflektował:)

mam nadzieje ze bedzie ok:)

Trzeba wybrac od nich polozna ktora po porodzie przychodzi do domu. Koszt bez meza 25 zl z mezem 75 dododatkowo. A godziny to kolo 18 jakos

ja mieszkam na os VII Dwór... własnie tez tak patrzylam ze tam byloby blisko, tylko nie bardzo kumam tej opcji bezpłatnej pod warunkiem że sie wybierze położną... a za nia się płaci czy nie?
i czy ktos wie jakie to godziny wieczorne?

Paniqa skad jestes' w okolicy oliwy najblizej jest szkola super mama na przymorzu z tego co sie orientuje teraz w piatek kurs sie zaczal nastepny jakos pod koniec sierpnia.

Hej Dziewczyny!

Poprawy humorków Wam życzę i dobrego samopoczucia :) Ja wczoraj w końcu poczułam, że jest lato! Piękne słoneczko, cieplutko, caaaaały dzień i można rzec kawałek nocy spędziliśmy aktywnie poza domem :) Lubię ciepełko, wyspacerowałam się wczoraj po Jarmarku jak nigdy, co chwila gdzieś jechaliśmy, kogoś odwiedzaliśmy, a to obiad, a to ciasto, a to lody, a wieczorem znajomi nas jeszcze wyciągnęli do Głównego na spacer i piwko. Oczywiście nie było wątpliwości kto robi za kierowce ;) Załapaliśmy się na fajerwerki, pogoda była cudna, cieplutko, Gdańsk tętnił życiem, i taki relaks :) Wróciliśmy jakoś po pierwszej do domu, maluch aktywnie kopał i pomimo całego aktywnego dnia w ogóle mi się spać nie chciało :) Ach polecam każdemu :) :) :)

Joahne ja dziś też zrobiłam sobie w domu swój schron :)

Do tego dziś już dokładnie wiem czym objawiają się hormony ciążowe... od rana mam taki humor że mogła bym non stop płakać... jeszcze mojego męża znowu nie ma bo wyjechał...wczoraj się pokłóciliśmy...i eh co tu dużo mówić... dopiero w południe się wyciszyłam, wzięłam za sprzątanie i jakoś reszta dnia się toczy w humorku w skali od 1 do 10 to tak na poziomie 3... co jest i tak dobre bo rano to chyba było 0 albo maks 1...

ja czekam do 20 sierpnia, może uda mi się zapisać na morenę. a jak nie to zostaje mi zawsze invicta, gdzie mam lekarza, ale kompletnie nic nie wiem o tej szkole. i też szukam bezpłatnej.
ale upał dziś. ja się z domu nie ruszam w taką pogodę.

no ja jednk chcę iśc do SR jakiejś taniej lub bezpłatnej, ale nie wiem juz gdzie i kiedy trzeba sie zgłosić:( idzie ktoś ze mną? :P najlepiej okolice Oliwy, Przymorza Zaspy itd

Ja niestety nie wiem nic o SR na Zaspie...

Co do apetytu to ja też mam ogromny i też głównie na owoce i słodycze - szczęście moje, że teraz jest taka pora roku, że te owoce można dostać świeże i czasem nawet prosto z działki znajomych :)

JOahne nie martw się moczem borykam się z tym samym problemem. Żurawima pomogła ale na chwilę mówią też że pietruszka działa i oczywiście prawidłowa higiena. Polozna mówiła mi nawet że wiele kobiet tak przechodzi przez całą ciążę. Ja dostałam skierowanie na posiew wyniki raczej dobre dodatkowo dostałam globulki na 3 dni więc okaże się co i jak przy następnym badaniu. Jak na razie korzystam z ostatnich dni wyjazdu z którego przywiozę dodatkowe kilogramy świeże powietrze i jezioro jakoś wpływają na moje kubki smakowe. Pytałam już wcześniej ale nikt nie odpowiedział czy ktoś coś wie na temat sr w szpitalu na zaspie

Hej dziewczyny!
Chciałabym zaprosić was na warsztaty "Zdrowe niemowlę", które odbędą się we wtorek, 30 lipca o godz. 11.00 w Gdańsku (restauracja Malinowy Ogród). Prowadzić je będzie Dorota Zawadzka (Superniania :P), będzie mowa m.in. o rotawirusach i ogólnie o zdrowiu niemowlęcia. Ponieważ mile widziane są przyszłe mamy, daję wam znać :)

Możecie o szczegółach przeczytać albo na moim blogu (pod suwakiem jest link :)), albo na stronie "Powstrzymaj Rotawirusy". Zastanówcie się, bo może któraś z was chetnie weźmie udział :)))))))

Inne tematy z forum

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...