Mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (8)

nasza lista

LISTOPAD:
02/11 Ageska - córeczka / Redłowo
02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
06/11 Dorotka86 - synek
06/11 mazar
08/11 anka165
09/11 Tinneraa - córeczka i córeczka / Wejherowo
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa :)
13/11 agam205 - Syn
14/11 Kiki80 - córeczka / Swissmed
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa:)
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia
20/11 dorcia_86 - synek
21/11 CzekoladowaPralinka - Synek:)
25/11 lyneth - synek
28/11 Iwona84 - dziewczynka :D
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
04/12 jednorozec - córeczka
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia -córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (8)

takie uroki ciazy ze sie szybciej meczymy ze nie mamy na tyle sily zeby zrobic jakas rzecz co pare tyg temu nie bylo problemem a teraz...
po 30 tyg brzuch jeszcze bardziej ciagnie i ja sie czuje taka bez sila bo che cos zrobic ale mala mowi mama stop odpocznij sobie:)))
jeszcze trosze:)wtedy zaczna sie nocki nie przespane ale po mimo zmeczenia to piekny i niezapomniany czas(chwile)bo taki maly szrabik wynagradza wszystko:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hehe no dobrze by było :-)
z moim spaniem od czasu do czasu lepiej... ale zauważyłam że nie ma to związku z tym czy mam luźniejszy dzień czy zasowam od rana... może to faktycznie jakieś stresy nie do końca uswiadomione. W końcu poród i spotkanie z synkiem coraz bliżej i myślę o tym chcąc nie chcąc... a że nie mam totalnie obycia z maluchami 0-6 mcy to będzie to nielada wyzwanie.
Poza tym nie mam dolegliwości żadnych.
Ale brzuch rośnie i zauważam że szybciej się mecze... i jak za dużo spaceruje to brzuch mnie ciągnie. :/
Mój "maluch" waży ok 800 gram, a w podpisów suwaczka że ok 500 :-D

Oby zdążyli przed naszym porodem :D

Może nie udało się zebrać grupy i łączą wrzesniowa i październikowa...

perfectangel dzwoniłam tam kilka dni temu i dowiedziałam się tyle, że w połowie września dostaniemy informację i że jakoś wtedy mają ruszyć zajęcia. Ale coś ciężko jest wyciągnąć od nich jakieś konkretne informacje co mnie już powoli denerwuje....

Puchatkowa a masz jakieś info o naszej szkole rodzenia? Bo do mnie jeszcze nie dzwonili... a już wrzesień... ja, byłam tam ostatnio to nie było p. Izy od SR i nie maiłam kogo zapytać...

Hej Dziewczyny!

Ja za to dziś mam pełno energii i dobry humor mi dopisuje :) Wczoraj to cały dzień zła chodziłam, od rana ktoś mnie denerwował i nic, co zaplanowałam nie wyszło :(
Na szczęście dziś piękne słonko, pranie już się suszy na balkonie i mam milion planów na dzisiaj, choć powinnam wypoczywać.

Ja nagrywałam Maluszka na płytkę w Invikcie w 28tc. Ja mam abonament więc płaciłam za samą płytkę 80zł. Powiem tak, fajna pamiątka, bo widać maluszka w 3d, wyraźnie buźkę, ale już jak się rusza, jak mój aktywny synuś to obraz jest zamazany. Wtedy lekarz przełączył na to usg czarno-białe i fikołki, machanie nóżkami i rączkami, ssanie paluszka wyraźniej widać na czarno-białym nagraniu. Niestety mój synuś tak się wiercił, że trudno go było uchwycić i całe nagranie trwa jakieś 3 minuty. Lepiej jak dziecko śpi lub jest spokojne, kol. ma 8 minut, u mnie się nie dało, bo zwyczajnie obraz się zamazuje przy takich szaleństwach. Siedziałam w gabinecie ponad 40min, żeby wyłapać, co się da :) Ale jestem i tak zadowolona, bo wszystko widać i jest pamiątka :)

Aabym - co do Invikty to się z Tobą nie zgodzę. Nie uważam, żeby lekarze tam na siłę naciągali i wymyślali choroby. Nigdy się z takim czymś nie spotkałam, zawsze, jak mój lekarz miał jakieś przypuszczenia, to się przeważnie sprawdziły; często przyjmowali nas nawet za darmo i za wizytę nie płaciłam. Jak chciałam o coś zapytać, to nawet inny lekarz pomógł. Wystarczyło podejść między pacjentami. Ja złych doświadczeń z lekarzami z tej kliniki nie mam, wręcz przeciwnie, ale wiadomo ile ludzi tyle opinii. Może tak dobrze trafiałam.

Powoli kończę kompletować sobie wyprawkę dla Maluszka. Ochraniacze na łóżeczko dostałam dwa, ale takie nie na całe łóżeczko, tylko krótsze, do połowy chyba. Podobnie jak większość z Was laktatora nie kupuję na razie. Wybrałam sobie model, jak będzie potrzebny to się kupi. Z podgrzewaczy i sterylizatora też rezygnuję na razie, z tych samych powodów. Nad monitorem oddechu czy nianią elektroniczną jeszcze się zastanawiam, kupić czy nie.

Z najważniejszych rzeczy brakuje nam już tylko materaca do łóżeczka i tu cały czas nie wiem, jaki wybrać.

Ja się wysypiam w nocy na szczęście, ale dziś złapał mnie taki straszny skurcz w łydce, że natychmiast mnie obudził! Wczoraj ubrałam na chwilę wyższe buty i tak myślę, że to może być od tego, bo cały czas na płaskim chodziłam, a tu nagle zmiana.

Na SR na Zaspie też wczoraj byłam na wykładzie, ale średnio mi się podobało. W zasadzie nie dowiedziałam się za bardzo niczego nowego, ale mężowi się podobało.

Ja do SR na Kowalach MagMed

dziewczyny, mi jak zamulam pomaga zielona herbata, przeszla mi ochota na kawę od razu jak zaszłam, ale zielona dziala też trochę pobudzająco, a do tego jest bardzo zdrowa. No i oczywiście spacerki, trzeba korzystac poki jest słońce, bo niedługo juz jesień przyjdzie :)
Mama listopadowa - a gdzie chodzisz do szkoły rodzenia?

Ja jak na razie zamulam ale ja codziennie tak do 12-13 zamulam, dopiero później mam siłę i ochotę coś robić. Poszłam spać o 1 bo myślałam że może wtedy później się obudzę ale nic z tego, pobudka jak zwykle o 4 do łazienki ale plus taki że o tej 4 od razu zasnęłam i obudziłam się o 6 a właściwie Mąż mnie obudził bo do pracy wstawał a ja jeszcze do 8 pospałam :)

Ja dziś też czuje się jak na razie wspaniale. Rano wstałam o 5 posłałam Męża do pracy, prasowanie zrobiłam hi hi hi
Wczoraj byłam z Mężem na pierwszych zajęciach w Szkole rodzenia.Fajnie było. Mąż zadowolony - podobało mu się. Dziś idziemy na zajęcia ruchowe :D
Dobrze, że słonko świeci i oby jak najdłużej świeciło.
Właśnie dopiłam herbatkę z imbirem. :)

nie, nie mam lekarza w invicie, bylam tam tlyko na usg prenatalnym, bo w moim wieku ;) na nfz mam bezplatne 2 takie usg...ale nie chca zrobic w 3d, tylko platnie. jesli bedziecie myslaly o 3d w invicie to polecam dr Brzóskę - bardzo profesjonalna i kompetentna, inni lekarze od nich wymyslają jakies wady i odsylają do innego lekarza, oczywiscie w invicie i oczywiscie platnego, zeby powiedzial ze jednak tamtemu cos sie wydawalo ;)...wiecie, biznes musi sie kręcić, zarabiają na niepłodności, ale na ciężarnych też muszą ;)

ja dziś miałam wizytę, szyjka całe szczęście długa i twarda. ale dalej mam niskie ciśnienie w połączeniu z wysokim tętnem i stąd moje duszności. ale lekarz powiedział, że tak często się zdarza przy niskim ciśnieniu. dostałam przyzwolenie na aqua aerobik i zapisuję się na basen na morenę. mam nadzieję, że dam radę i odciążę kręgosłup.

Aabym masz lekarza w invikcie? ja chodzę na nfz, ale za te trzy główne usg muszę płacić. i drukują mi fotki w 3 d. jak byłam w 23 tc to buźkę widać bardzo wyraźnie:)

hej
u mnie ok:) W końcu wyspana choć ciężko się przestawić z wstawania o 9.30 na 6.30...Dziś wizyta u ginka,zobaczymy co u dzidzi słychać. Zgagi dalej brak-uff. No a ja dziś wzięłam się za wyprawkę i stwierdziłam że mam masę dziewczyńskich ciuszków i trzeba zacząć kupować niebieskie.

Ja właśnie drugi dzień strasznie zamulam, nie bardzo wiem co ze sobą w domu zrobić :) na nic nie mam ochoty, a czas się dłuży straszliwie...

u mnie dzisiaj bardzo dobre :) Nie ma to jak trochę słoneczka, wczoraj bylam nie do życia ...a jak u Was?

A jak tam Wasze samopoczucie dziś, Dziewczyny? :)

Re: Bezpłatne warsztaty - Bezpieczny maluch

Gaviscon jest bez recepty. Trzeba go żuć, od razu koi gardło - bynajmniej moje :)

czytalam ze na tych warsztatach bedzie o pomocy maluszkowi w razie nieszczesliwego wypadku...i super, bo tego zadna książka nie nauczy ;)
Ciekawe ile kosztuje 4d? ja zapisalam sie na 3d w invicie (bo na nfz nie chca zgrać na plytke) i koszt to 230 zl

ok będę wdzieczna i jeśli zrobi to daj znac jak wrazenia czy już normalnie buzke widać itp. :D ja chce isc tak za 2 tyg żeby od razu zobaczyla czy dziecko dobrze rosnie itp..w których tyg powinno się zrobić to 3 ważne usg ??
mama listopadowa : gdzies na forum wyczytałam ze u dr Malyjasiak 200 zl ale nie wiem czy nie podrozalo

Inne tematy z forum

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....