Mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (8)

nasza lista

LISTOPAD:
02/11 Ageska - córeczka / Redłowo
02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
06/11 Dorotka86 - synek
06/11 mazar
08/11 anka165
09/11 Tinneraa - córeczka i córeczka / Wejherowo
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa :)
13/11 agam205 - Syn
14/11 Kiki80 - córeczka / Swissmed
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa:)
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia
20/11 dorcia_86 - synek
21/11 CzekoladowaPralinka - Synek:)
25/11 lyneth - synek
28/11 Iwona84 - dziewczynka :D
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
04/12 jednorozec - córeczka
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia -córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Bezpłatne warsztaty - Bezpieczny maluch

Iwona84 dzisiaj popołudniu :) Mam nadzieję że dr zrobi to usg 4d a jak nie to i tak się zapytam o cenę i dam znać :)

A jaki jest koszt tego usg 4D?

Lollipop kiedy idzuesz na usg do dr malyjasiak bo zaponnialam:)? jestem ciekawa jak wrazenia po 4d..

Dziewczyny dzięki za przypomnienie nazwy Gaviscon. Ja się tu mecze ze zgagą a dzięki waszym postom przypomniało mi się , że mam ten specyfik w swojej domowej apteczce. :D

Ciekawe co będzie na tych warsztatach? Jak myślicie? Byłam już na tych z "Mamo to ja" tez były w tym samym miejscu.

Mnie dziś teść zapytał czy ,,włączyła mi się już panika porodowa"? hm i wiecie co...jakoś przez tą moją upierdliwą zgage i poród mi nie straszny :) a tak serio serio ja jakoś spokojną dusze mam... zawsze chciałam rodzić naturalnie i tej wersji się trzymam...co do porodu to ost mam tylko wizję że skończy się cesarką...hm może to dlatego że ja cesarki się panicznie boję :) jakoś opcja porodu naturalnego mnie nie przeraża :) tyle kobiet przed nami rodziło :) i żyją to i my damy wszystkie radę :) a stresowanie nam w niczym nie pomoże...wydaje mi się że stres jak już wylądujemy na porodówce w zupełności nam starczy i nie ma co się stresować na zaś :)

happymum sodę kupisz w każdym sklepie spożywczym, stoi gdzieś obok proszków do pieczenia. na początku weź mniej, może tak trochę na koniuszek łyżeczki, może już taka ilość ci wystarczy. szukałam w necie czy to nie szkodzi i nie znalazłam żadnych informacji.

Aabym z tego co wiem to wojewódzki szpital kładzie nacisk na porody naturalne.

ja tez, ja tez, dzieki za linka ~Maluch :)
Joahne - dzięki wielkie za podpowiedzi, fajnie uslyszec, że na Zaspie nie są przeciwni cesarce, bo czasami w szpitalach karzą rodzić naturalnie nawet jesli jest skierowanie na cesarkę :(...to juz moim zdaniem przesada
Muzynia- fajnie byloby się spotkać na porodówce :)
Dziewczyny - nie boicie się porodu, bo mi sie ostatnio zaczął śnić ;)

Puchatkowa a ten Gaviscon na receptę czy bez? i to do picia czy ssania czy co to za cudo? jutro podskocze do apteki po to...sode też kupie... bo ja dziś to mam już apogeum i kryzys ciążowy...mam ochotę ryczeć...

witam wszystkie mamusie i te nowe na wątku i te co już troche tutaj są :) Ja niestety również dowiedziałam się co to jest zgaga :( ale dzisiaj kończy się 31 tc więc co tu się dziwić zgagą czy bólem pleców, na szczęście nie mam większego problemu ze spaniem :)
Pochwale się że byliśmy dzisiaj na ostatnim usg podczas którego badane są wszystkie narządy maluszka i wszystko jest ok, mały waży 1700 gr (+/-250 gr) i według usg jest o tydzień starszy niż wychodzi z OM, jest już główką w dół ale może jeszcze się przekręcić co prawda z dnia na dzień pani dr powiedziała że szanse na to maleją, ale za około 4 tyg trzeba sprawdzić jak się chłopak ułożył :)
Na warsztaty 19.09.13 również zapisałam się.

To może spróbuj też ten Gaviscon? Mnie pomógł, a miałam juz taką zgagę ostatnio, że paliło mnie w nocy strasznie...

Joahne a tą sode to w aptece czy w spożywczym można zakupić? ja już zjem i wypije wszystko byle w końcu się pozbyć tego... a od picia mleka na zgagę mam już rewolucję żołądkowe... eh wiecie że ja jako jedyna w całej mojej rodzince i wśród koleżanek zaliczam wszystkie możliwe dolegliwości żołądkowo-jelitowe które mogą męczyć kobiety ciężarne :D od wymiotów, nudności,zaparć po zgagę i biegunki haha już chyba nic mi nie pozostało

ja będę. już jestem zarejestrowana. mam nadzieję, że dowiem sie czegoś nowego:)

Re: Mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (8)

dopisuję nową mamę

LISTOPAD:
02/11 Ageska - córeczka / Redłowo
02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
06/11 Dorotka86 - synek
06/11 mazar
08/11 anka165
09/11 Tinneraa - córeczka i córeczka / Wejherowo
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa :)
13/11 agam205 - Syn
14/11 Kiki80 - córeczka / Swissmed
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa:)
19/11 MAMA LISTOPADOWA
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek
21/11 CzekoladowaPralinka - Synek:)
25/11 lyneth - synek
28/11 Iwona84 - dziewczynka :D
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka

GRUDZIEŃ:
????? AAbym - synek?
01/12 amaria87
04/12 jednorozec - córeczka
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie

Bezpłatne warsztaty - Bezpieczny maluch

Będziecie? :) To już za dwa i pół tygodnia :)
http://www.bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty/szczegoly/65

Paniqa może zwyczajnie się stresujesz? przeżywasz? ja swego czasu (nie będąc w ciąży) też cierpiałam na bezsenność, bo miałam za dużo stresów i zmartwień.

Aabym jeśli chodzi o porodówkę na Zaspie, to wiem tyle, że nie ma opcji zzo, cesarki robią w miarę chętnie, mają najlepszy oddział noworodkowy w województwie, znajdzie się jakaś wredna położna, ale chyba jest ok. ile kobiet tyle opinii.

ja sterylizator kupiłam, ale najzwyklejszy mikrofalowy firmy canpol za 36 zł z apteki gemini. a monitor oddechu mam zamiar kupić używany.

happymum biedna jesteś z tą zgagą... ja też miewam ostatnio, ale delikatne. soda mi pomaga. wiem, że ohydna ale działa. pół łyżeczki i zapijam wodą. spróbuj.

Bezpłatne warsztaty - Kampania Bezpieczny Maluch - 19września godz.16.30

Kto się wybiera na Bezpiecznego Malucha?
http://www.bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty/szczegoly/65

Dziewczyny, mnie w aptece polecono ostatnio na zgagę Gaviscon. W odwrotności do innych rzeczy to mi pomaga i spokojnie można brać w ciąży :)

Pisałam w południe post ale internet mi się rozłączył i post wcięło...więc drugi raz do tego siadam :)

Moja męka zgagowa ma swój ciąg dalszy... jedna uprzejma istotka z forum która ma termin w październiku zostawiła mi wiadomość na priv żebym spróbowała zrobić koktajl z banana cukru i mleka...jej pomaga... ja też zrobię i zobaczę czy pomoże... bo już jestem wykończona psychicznie zgagą... przez tą zgage o dziwo porodu w ogóle się nie boję... tylko czekam na niego jak na zbawcę od zgagi...ale jeszcze 3 msc więc lepiej by koktajl mi pomógł bo inaczej chyba zacznę walić głową w ścianę :) jutro jestem u gin więc spytam czy istnieje coś jeszcze czego nie próbowałam..

Co do podgrzewacza ja dostałam w spadku, ale gdyby nie to ...to też bym nie kupowała tylko korzystała z babcinych sposobów podgrzewania ciepłą wodą... sterylizator też sobie darowałam... uważam że nie jest konieczny i to trochę wyrzucanie kasy... z laktatorem wstrzymuje się do porodu i tego co wyjdzie po nim... bo może się okazać że nie potrzebuję go wcale...a wiadomo jak coś się kupi to nigdy nie odsprzeda za tą samą cene... więc warto poczekać... z monitorem oddechu też dałam sobie na wstrzymanie... jedynie że będą jakieś wskazania medyczne do jego posiadania... zainwestuje z gadżetów w porządną video nianię która na pewno przyda mi się sto kroć bardziej :)

Co do kurtek to w H&M mają takie ciemno zielone płaszczyki jesienne za 149zł... fason taki że i po ciąży ściągnie się ciut sznurki pod biustem i może być...tyle że nie było mojej rozmiarówki bo były tylko xl i m-ka która bałam się że może mi na brzuszek nie starczyć do końca listopada .... a generalnie słabiutko z ciuszkami dla ciężarnych... same nie ładne worki... chyba projektanci nie chcą byśmy ładnie wyglądały :)

P.S. Witam nowe mamusie w naszym gronie :)

witam nową mamusię, skoro zaczęłaś 27 tydz. i będziesz rodzić na Zaspie to może się spotkamy? :)

strasznie zamulam!!! czytam Wasze posty i oczy mi się zamykają -normalnie porażka

miłego popołudnia

Hej dziewczynki w ten jakże dobijający, deszczowy dzień. I witam nową Mamusię :)

Widzę, że nie tylko mnie bierze na pieczenie ciast :P dzisiaj akurat piekę torta urodzinowego dla Mamy :) a ostatnio upiekłam drożdżówkę ze śliwkami z domowego ogrodu, pychotka :) i szukam jeszcze przepisu na chleb domowy na zakwasie, może ma któraś z Was sprawdzony??

mamo listopadowa, mi się strasznie chciało spać po tej glukozie, dokładnie po godzinie od wypicia oczy mi się zaczęły zamykać, mimo że miałam ze sobą bardzo wciągającą książkę i byłam po przespanej nocy. Ale ogólnie glukozę zniosłam dobrze, nawet nie była taka straszna do wypicia.

Co do płaszcza jesiennegi, to ja sobie wymyśliłam ponczo :) z racji że w żaden swój się nie zmieszczę, w mężowski również, bo on raczej z tych chudszych, to muszę coś kupić. Ale żeby nie było jednorazowe, to wymyśliłam właśnie ponczo z flauszu, które po porodzie też będę mogła nosić.

Inne tematy z forum

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...