Mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (9)

LISTOPAD:
02/11 Ageska - córeczka / Redłowo
02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
06/11 Dorotka86 - synek
06/11 mazar
08/11 anka165
09/11 Tinneraa - córeczka i córeczka / Wejherowo
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa :)
13/11 agam205 - Syn
14/11 Kiki80 - córeczka / Swissmed
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa:)
19/11 MAMA LISTOPADOWA
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek
21/11 CzekoladowaPralinka - Synek:)
25/11 lyneth - synek
28/11 Iwona84 - dziewczynka :D
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka

GRUDZIEŃ:
????? AAbym - synek?
01/12 amaria87
04/12 jednorozec - córeczka
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013

*perfectangel nic sie nie bój, lekarze lubią prace w Wigilie i Święta, zwłaszcza męzczyzni, dużo bardziej wolą pracę i ten swoisty "spokój" niż spędzanie świąt w domu ;) Uwierz mi, wiem co mówię ;)

Ja mam 12 kg na plusie, a naprawdę pilnuję się jak mogę... Tak to już jest chyba.

Ageska właśnie się boję tego terminu świątecznego... że wszyscy najlepsi specjaliści lekarze i polozne wezmą sobie wolne a ci co będą na dyżurze to będą pracować za karę....

dzieki happymum87 ;) :* niby wiadomo że trzeba przybrać a potem oczywiście nad sobą popracować, ale czasami ciężko się przyzwyczaić do takiej sytuacji :P na szczęście coraz bliżej do rozwiązania... ;)

perfectangel ja myślę że pewnie urodzisz akurat na święta :P taki prezent pod choinkę będzie piękny :D

Ja mam ok 7.5 na plusie ale to dopiero koniec 26 tygodnia...
Ehh... Wy będziecie się już cieszyły maluchami a ja jeszcze będę baryłka w drugiej połowie grudnia... jak lekarz stwierdzi że donoszenie do stycznia jest raczej niemożliwe to od początku grudnia będę robić wszystko żeby przyspieszyć ;-) słabo tylko widzę mycie okien ;-)

Ageska spokojnie :) uwierz że ja mam swoje dodatkowe kg z przed ciąży...i te moje 6 kg na plusie mi styknie by wyglądać i tak pewnie bardziej wielorybnie od ciebie hihi więc nie stresuj się :D obiecałam sobie że po porodzie biorę się za siebie i koniec szukania wymówek...mam rok przed powrotem do pracy żeby wrócić do wagi z przed kg lat....

Amadea nie załamuj się dzidzia na pewno jeszcze się przekręci, ma czas jeszcze :)

Jeśli chodzi o wanienkę to ja mam taką zwykłą dużą i do tego będę wkładać gąbkę profilowaną lub tetrę i myślę że to wystarczy ;)

Straszna dziś ta pogoda... nic się człowiekowi nie chce a tu sterta naszych rzeczy do wyprasowania.... a i kolejny powód do dumy, zaczynają mi puchnąć stopy na tyle że dziś już miałam spory problem założyć buty... :( w ogóle ja to się przy was powinnam schować bo przytyłam póki co 13kg... strach w lustro spoglądać ;)

perfectangel oby... juz w brzuchu uparta coreczka...

Amadea spokojnie... jeszcze na czas żeby się przekręcić...

Tinneraa trzymam kciuki byś wytrwała jak najdłużej z dziewuszkami w sobie :)

Ja znowu mam beznadziejny nawrót zgagi... chyba i koktajl z banana i mleka został już też pokonany przez mój organizm.... zauważyłam też że wieczorem nie powinnam pić bo jak kłade się płasko to mi się przelewa wszystko...chyba taki urok mej ciąży :) pierw 5 msc wymiotów teraz kolejne 5 zgagi będzie :)

Co do chust to mega mi się one podobają ale jakoś sama nie widzę się w niej...boje się że nie będę potrafiła się w to zawinąć albo że kupie i nie będę używać... więc póki co nie planuje jej kupować...

Co do zachcianek kulinarnych to kopytka dobry pomysł hihi i pieczenie ciacha :D ja jednak mam dziwne zachcianki i usmażyłam jabłka z boczkiem wędzonym....taki mus....jako dziecko takie coś robiła moja babcia...nie jadłam tego z 10 dobrych lat...aż do dziś hihi ze świeżym pieczywkiem z masełkiem pychotka :D

Co do wagi to ja od początku mam 5,5-6kg na plusie....a gdyby nie fakt że zwymiotowałam pierw te 5kg to była bym dopiero 1 kg na plusie... ale po mału czuje że brzusio mi rośnie i coś czuje że w październiku może być problem w garderobie bo w co ja się wcisnę jak ta moja córcia będzie tak mi brzuszek powiększac hihi

Dziewuszki a ja mam pytanko o wanienke... bo są te takie w kształcie standardowej wanny i są mniejsze i większe i niektóre w sobie mają już na stałe jakby ten stelaż plastikowy do układania dzieciątka...i ost widziałam taką wanienke w kształcie bardziej prostokąta i też miała w środku jakby taki wylew plastikowy profilowany że od razu na to kładdziesz dziecko...nie wiem które lepsze....jakie wy macie?

my po wizycie u poloznej z mala wporzadku ale jest ulozna glowka do gory. siedze i patrzec o moge zrobic zeby zechciala sie przekrecic. niedojrze ze pierwszy pord 46 godz to teraz mala odwrotnie ulozna. siedze i palcze
polozna powiedzila ze ma jeszcze czas przekrecic sie
teraz juz wiem dalczego prawie wogole nie czuje kopniakow w zebra
za 2 tyg znowu na badanie

Iwona84 - ja na umówionym USG u dr M. miałam zazwyczaj tylko USG na wizycie i nic więcej. Też byłam dziś u niej, ale na kontroli i na szczęście wszystko jest OK :) w środę mam USG i zobaczymy jak się tam Mały sprawuje :D

dzieki perfectangel, to mnie pocieszylas :)

Mamo listopadowa to baaaaaardzo mało :-)

Aha i przed ciążą miałam taką samą glukoze na czczo.

To masz maleńka różnice... ja miałam jakoś ok 8 czy 10. Hmm... no cóż mój Gin mówił że jest ok. Mam nadzieję że uda Ciebie też tak będzie. I że mój się nie pomylił... ;-)

Ja od początku ciąży przytyłam 5,4 kg czy to dużo?
Malutka waży 1726g mamy 31 tc.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lollipop jak dzwoniłam to etermed miał szybko termin jako dla mnie osoby spoza abonamentu, cena wizyty 120pln.

no własnie co z pieluchami, nawet nie sprawdzałam cen, nie wiem jakie kupić. Ile kosztuje Dada newborn a ile np pieluchy z lidla czy orginalne pampki?Ostatnio rzuciło mi się w rosmanie w oczy, że newborn babydream 11.99pln ale to mała paczka

joahne - a ktore z tych pieluszek polecasz, bo wybór bardzo duzy :) ktores z nich sa wyjątkowo dobre?

Jak Gdynia to dla mnie lepiej :) To chyba też tam zadzwonię, tylko ciekawe ile na wizytę będę czekała bez abonamentu.

Inne tematy z forum

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (26 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...