Mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (9)

LISTOPAD:
02/11 Ageska - córeczka / Redłowo
02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
06/11 Dorotka86 - synek
06/11 mazar
08/11 anka165
09/11 Tinneraa - córeczka i córeczka / Wejherowo
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa :)
13/11 agam205 - Syn
14/11 Kiki80 - córeczka / Swissmed
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa:)
19/11 MAMA LISTOPADOWA
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek
21/11 CzekoladowaPralinka - Synek:)
25/11 lyneth - synek
28/11 Iwona84 - dziewczynka :D
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka

GRUDZIEŃ:
????? AAbym - synek?
01/12 amaria87
04/12 jednorozec - córeczka
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013

Ja na szczęście jeszcze się nie boję i oby jak najdłużej pozostał mi ten stan :)
co prawda mam termin na początek grudnia, ale masę rzeczy jeszcze do zrobienia i kupienia, więc zaczynamy z mężem bardziej się organizować i ogarniać - jutro siadamy do listy rzeczy do ogarnięcia i zobaczymy ile tego będzie :)

hej :)

ale dziś dzień ponury... a tak się przyzwyczaiłam do słońca i ciepełka.. ja jednak z tych ciepłolubnych jestem ;)

U nas przygotowania też idą pełną parą prania miałam jakieś 5 pralek, i nawet już wszystko udało mi się poprasować i poukładać. Tak jak amadea99 zaczynam powoli kompletować torbę, ale to jeszcze trochę bo nie mam ani koszul do szpitala ani innych d*perelów. W sumie to tak uświadomiłam sobie że to już ostatnia prosta po rozmowie z koleżanką która ma termin za miesiąc i już siedzi na walizkach, bo jak ona się rozsypie to następna w kolejności jestem ja :D Ale nie będę też ściemniać... zaczynam się trochę bać... :P

Cześć dziewczyny!
Jestem marcową mamusią i mam do Was prośbę, dokładnie do mam posiadających FB
Czy mogę cię prosić o polubienie mojego komentarza pod tym zdjęciem??
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=512627602155571&set=a.209536949131306.53212.140657126019289&type=1&theater¬if_t=like

Hanna Sadowska "oczywiście że Keratyna :))) oraz stosowanie odpowiednich po tym zabiegu kosmetyków!"

z góry dziękuje i pozdrawiam

Cześć, jestem z wątku lipcówek 2010 i 2013 :)

Mam sprawę do dziewczyn z Waszego wątku, którym blisko do Gdyni. Zaczął się projekt dla rodziców małych dzieci (0-3 lat) i przyszłych mam, nazywa się Gdyńskie Kluby Rodzica. To bezpłatne spotkania w trzech dzielnicach - Pogórze, Karwiny i Chylonia, na których będziemy się bawić z dziećmi i uczyć, jak ciekawie z nimi spędzić czas a także, jak ten czas sobie zorganizować (mamy nadzieję, że powstaną dzielnicowe kluby rodziców).

Więcej informacji na http://www.mamyzmorza.org i https://www.facebook.com/mamyzmorza

Zachęcam do zapisów, spotkania są bezpłatne, prowadzone przez rodziców dla rodziców :)

cześć... widzę u Was wielkie szykowanie a u mnie stanęło miejscu:( walczę z brakiem snu i czuje sie jak zombie. Nie wiem jak ja funkcjonuje, wczoraj spalam nie cale 4h, obudzilam sie o 2, zrobilam sobie wolne o pojechalismy na grzyby, dotlenilam sie i naspacerowalam konkretnie,pozniej chwila w domu i jazda na rybki, spacer z psem, ogarnianie grzybow, zasnelam w moment ok 21-22 i co? juz od godziny na nogach :(
Malenstwo sie tez uklada tak,że uciska i brzuch jak leze, fikołki robi coraz mocniej odczuwalne, a ja zaczynam 27tc i coraz bardziej zaczyna docierac ze to juz malo czasu zostalo. Próbuje zwalniać tempo ale mi to nie wychodzi, do tego mimo ze poszlo w sumie wszystko w sam brzuch to nie moge na siebie patrzec, ubieram cos i czuje sie jak worek albo torba:( na dniach bede robic badania krwi w tym ten cukier...wrrr odwlekam to bo nie cierpie pobierania krwi

a i mam pytanko, czy wie ktoś w którym dokladnie miejscu na Klinicznej jest SR? tam gdzie szpital czy od Hallera budynki?

Co do ostatniego usg to powinno być między 28 a 32tyg i ono określa ułozenie dziecka, rozwój, wymiary , ilość wód płodowych itp.

hej
15pralek do dduuuużżżooooo!!! A ja myślałam, że mam sporo ciuszków...No nic aż mi łyso:)
Co do promocji to ja dużo kupuję w empiku i dostałam na meila kod promocyjny na zakupy w smyku na 20%, a to już coś.
Poza tym na jednej ze stronek z ciuszkami-znalazłam ją przez allegro-była promocja na pajace 15% i dostawa za free.Także trzeba siedzieć i szperać w necie non stop ceny się zmieniają...

- kaja_84 - to gratuluje zdrowego i dużego maluszka!
U mnie maluch też zdrowy, a wagowo dokładnie w połowie normy. To jest najważniejsze, że dzieciaczki dobrze się rozwijają!!! A my, no cóż, musimy dbać o siebie, jak się da! I o te szyjki, choć za wiele poza leżeniem to chyba zrobić nie można...
Ja się pocieszam faktem, ze dopiero teraz lekarz kazał dużo leżeć i się nie przemęczać, a przecież są dziewczyny, które cała ciążę spędzają w szpitalu, leżąc plackiem! To jest dopiero poświęcenie przy naszym ostatnim trymestrze ciąży :)

Ja prałam w 60 stopniach, bo koleżanka mnie nastraszyła, że przy 40 nie giną wszystkie bakterie, a ze dużo ciuszków dostałam po kimś, to na wszelki wypadek wyprałam. Naprawdę delikatne rzeczy prałam w 40 stopniach. Prasowanie przede mną, to też na pewno pomaga w ewentualnym zabiciu bakterii.

*lyneth ja też dziś po wizycie u gina...
Z jednej strony szczęśliwa, bo dzidzia rozwija się prawidłowo, doktor ją pomierzył porządnie, wyszło, że wagowo jest starsza o tydzień ;) Waży 1800g :D Położona jest głowkowo, poprzednio też była, więc obstawiamy, że już tak zostanie, tym bardziej, że jest spora.
Ja niestety też się dołączam do tych dziewczyn, które muszą zwolnić... Niby rozwarcia nie ma, ale doktor stwierdził, że ta szyjka moja troszkę miękkawa, i mam zwolnić tempo. Tym bardziej, że ja czuję, że mi tam sie coś dzieje, w sensie tak mi czasem tam wszystko "napiera". Ehh, wcale mnie to nie cieszy, tyle rzeczy do zrobienia jeszcze, łącznie z dokończeniem przeprowadzki.
Jeśli chodzi o pranie, to prałam pieluchy w 60 stopniach, kolorowe z białymi, nic się nie stało. Ciuszki w 40 stopniach, potem poprasuje jeszcze wszystko. Kocyki przeprałam też, i też w 40 stopniach, jakoś nie jestem fanką wysokich temperatur prania, ciuchy się bardziej niszczą, wole przejechać później żelazkiem ;)

W którym tygodniu trzeba iść na to ostatnie ważne usg? Co się na nim właściwie sprawdza?

Hej Dziewczyny,

Ja dziś po wizycie jestem i dołączam do leżących i odpoczywających
Maluch na szczęście zdrowy, strasznie się wierci i rusza, był już ułożony główką w dół i znowu powrócił do ułożenia grzbietowego wiec się chyba jeszcze nie szykuje na wyjście oby!
Ale ja muszę leżeć, bo ta szyjka wciąż krótka jest, na szczęście się nie skraca, trwa bez zmian, ale leżeć muszę i się oszczędzać bardzo.

Martwi mnie tylko, że dostałam antybiotyk na tą nieszczęsną bakterię :( Nie bardzo chce go brać, ale jak trzeba to trzeba.

Widzę, że i Wy pierzecie :) Ja się ogromnie cieszę, że mam to już za sobą. No cóż ciuszki nie zmieściły się do jednej szafy, trzeba zwolnić kolejne półki. Wszystkie większe rozmiary na razie wróciły do siatek i kartonów, poczekają.

-- Happymum - tak tak kocyki też trzeba wyprać :)
-- Joahne - Ja prałam wszystko w 60 stopniach, nawet jak na metce było 30/40 i nic się z ciuszkami nie stało. W 95 trochę się bałam.

Na warsztaty chętnie bym poszła, ale jednak poleżę. Staram się już chodzić tylko tam, gdzie muszę, czyli lekarz i SR, to i tak dużo.

Trzymajcie się Dziewczyny i dbajcie o siebie i Maluszki :) Dużo rzeczy jeszcze można robić z pozycji łóżka ;)

Tetrowe też mam ze smyka dokładnie takie jak wy :D a flanelowe też kupowałam w smyku tylko tak luzek i mam takie kolorowe głównie żółte w jakieś jeżyki czy myszki :) ja prałam osobno pieluchy...ale dlatego bo jedne białe drugie kolorowe były... a w ilu stopniach pierzecie pieluchy tetrowe a w ilu flanelowe? i ciuszki to pierzecie wg metek czy same jakąś temperature polecacie?

co chodzi o krem do buzki to ja mam nivea na kazda pogode a jakies inne nie sprawdzalam
a ja dzisaja pierwsza moja marmolde zrobilam:)ale ciesze sie jak dziecko:)

Tetrowe też miałam ze Smyka, te same co Ty. A te drugie dostałam, więc nie wiem gdzie były kupione :)

joahne Tak w 95 stopniach. I nie wyglądają inaczej teraz, więc sądzę, że jest ok :)

a jak to jest z kremem do twarzy dla takiego maluszka na mrozy, orientujesz się? bo jest tez krem z tej serii, ale to chyba do ciala a po emulsji nie trzeba juz kremowac, mozna go do twarzy smarowac? :)

Używała je moja szwagierka i bardzo polecała.

dzieki muzynia, to dobra cena, w gemini jest drozsza. Ja na razie nie zamawiam kosmetykow, bo nie wiem jakie wybrac, ale na pewno emolienty :D a ta seria Oilatum jest dobra?

a prałaś w 95 stopniach?

joahne ja wyprałam razem i nic im się nie stało :) ani jednym ani drugim...

Inne tematy z forum

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...