Mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (9)

LISTOPAD:
02/11 Ageska - córeczka / Redłowo
02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
06/11 Dorotka86 - synek
06/11 mazar
08/11 anka165
09/11 Tinneraa - córeczka i córeczka / Wejherowo
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa :)
13/11 agam205 - Syn
14/11 Kiki80 - córeczka / Swissmed
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa:)
19/11 MAMA LISTOPADOWA
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek
21/11 CzekoladowaPralinka - Synek:)
25/11 lyneth - synek
28/11 Iwona84 - dziewczynka :D
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka

GRUDZIEŃ:
????? AAbym - synek?
01/12 amaria87
04/12 jednorozec - córeczka
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013

--perfectangel - właśnie po ilości pralek zauważyłam ile tego jest! Tak sobie nie zdawałam sprawy, a co chwila ktoś mi podrzucał siatkę dla małego, czy Teściowa szalała z zakupami i się uzbierało. Zapas ubranek do roku. Ale prałam też kołderkę, podusie, rożek, kombinezony, kocyki itp. duże rzeczy i one trochę zapychały pralkę, ale fakt ubranek mam aż za dużo :)

--Mama Listopadowa - zazdroszczę; właśnie na początku ciąży też nie miałam problemu z zaśnięciem po południu, a teraz senność ta sama, a zasnąć nie mogę :(

Jutro mam wizytę u lekarza, zobaczymy co tam słychać u mojego aktywnego Kopniaczka :)

Ja mam tak ,że w południe chce mi się spać ale kładę się i zasypiam bez problemu.

O matko! Ile ubranek... ja aż tyle nie mam... 15 pralek... szok! :-)
Też idę na roczny macierzyński, a potem będę szukała nowej pracy i się okaże ile posiedzę z synkiem...

Hej Dziewczyny,

Uważajcie na siebie i powolutku, ja też już czuję, że czas zwolnić i chwilami czuję się bardziej i częściej zmęczona niż jeszcze miesiąc temu.

Mnie za to meczy od kilku dni senność, tak jak na początku ciąży. Nagle czuję ogromne zmęczenie, że muszę iść spać, a zasnąć nie mogę i tak leżę i się męczę. Przeważnie dopada mnie koło południa i dopiero pod wieczór przechodzi, też tak macie?

I mogę się pochwalić, że cały proces prania wszystkiego dla maluszka został zakończony! :) Masa tego była, ale udało się wszystko wyprać i skorzystać z pogody :) Pralka dała radę ;) Ponad 2l płynu do prania poszły, z 15 pralek siedmiokilowych o prasowaniu na razie nie myślę...

Witam, mamusie. :)

My dziś byliśmy na USG i pan doktor powiedział, że już mamy na siebie uważać. Kazał większość czasu leżeć. Jutro kończymy 30 tc. Maleńka ma już 1726g. już odwróciła się główką w dół.
Wczoraj na wieczór bolał mnie w dole brzuszek. I to właśnie od tego, że się odwróciła i już ciągnie.
Już nie będzie można gór przenosić he he. Coraz bardziej dokucza mi zgaga i żołądek. :/ nic już mi nie pomaga.

Ja tez biorę roczny.
A są tu jakieś Mamy z Pruszcza Gd?

ja polecam i biedronkowe i lidlowskie pieluchy, nigdy nic nie działo się po nich mojej córci :)

perfectangel o pieluchach z biedronki słyszałam dość dużo pozytywnych opinii, negatywnych trochę. może kiedyś spróbuję, na początek kupię białe pampersy. a jeśli chodzi o pieluchy z lidla to nie mam zielonego pojęcia.

happymum głowa do góry, musimy teraz na siebie bardziej uważać. najważniejsze, że ochroniłaś brzuszek!

a spacer w parku oliwskim bardzo udany. jeśli macie ochotę możemy się kiedyś spotkać w szerszym gronie:)

Happymum dobrze że jesteście całe!
Ja też ostatnio mam jakieś problemy z równowaga i parę razy po wstaniu z łóżka łapałam się ściany... ehh wszystko powolutku :-) trzeba uważać!

Ja znam sporo osób które chwalą sobie zarówno pieluszki z Lidla jak i z Biedronki... Sama do końca nie mam chyba przekonania...jedna koleżanka używała pampersów potem przeszła na Dada i mały dostał odparzeń...i stres, płacz i kasa w maści itp itd... a z drugiej strony znam osoby które korzystają z tych pieluch od urodzenia i nie miały żadnych takich akcji i mega chwalą sobie... Ja jednak póki co zostanę przy Pampersach tych białych... często są promocje w różnych sklepach np Kauflandzie i można kupić pampersy w prawie podobnej cenie co pieluszki z Lidla czy Biedronki...

Dziewuszki jak spacerek po Parku Oliwskim?

Ja dziś mam paskudny dzień... Poszłam w mężem na chwile załatwić abonament do salonu ORange i w drodze z salonu do auta na prostej drodze zaliczyłam takiego orła że szok... nie wiem jakim cudem... najnormalniej poplątały mi się nogi...a upadając bałam się tak panicznie o brzuch że specjalnie poleciałam prosto na kolana , bok ale bardziej od strony pleców i łapki... poryczałam się...kolana zdarte...ale miło bo obcy ludzie chcieli mi pomóc...na szczeście mój mąż po kilku sekundach zorientował się że mnie za nim nie ma...i był w mig przy mnie...ale taka się poczułam nieporadna jak prawie niepełnosprawna i to mnie rozłożyło emocjonalnie dziś... tak się bałam żeby na brzuch nie polecieć...i w ogóle ... a męża zawoziłam prosto na zabieg usunięcia migdałków do cliniki mediki i akurat był mój ginekolog to mu pow że upadłam...ale uspokoił mnie że skoro brzuszkiem nie uderzyłam i mała rusza się normalnie to mam się już nie stresować tylko wypocząć...i że mam uważać bo sporo kobiet w ciąży się ponoć przewraca o własne nogi...ja jednak już humor na dzień dzisiejszy po tej akcji miałam z głowy... jakoś mnie to psychicznie rozbiło... i czuje się jakaś taka ciapowata w tej ciąży...im dalej tym gorzej...chyba dotarło dziś do mnie że sama wszystkiego już nie zrobię i potrzebuje pomocy innych...i koniec udawania zosi samosi...

Słyszałyście jakieś opinie na temat pieluch z lidla? Z biedry są ponoć extra a lidlowskie? :-)

Udanego spacerku wam zycze ;)

AAbym : nie miałam pojęcia ze w ciąży jestem.. okresy to ja miałam nieregularne.. dla mnie to nie było dziwne ze długo nie miałam.. Ktoregos razu cos mi przeskoczylo w plecach i poszlam do lekarza i przypisal mi lek na kregoslup i pisalo ze w ciąży nie można brac.. to zrobiłam sobie test na lighcie i okazało się ze w ciąży jestem i wtedy to się poryczałam hehe.. i od razu do lekarza ...to był 6 tydzień.. wiec jeszcze tylko 2 tyg chodziłam do pracy, bo miałam problem ze znalezieniem lekarza który da mi l4 ... ale się udalo prywatnie i od 18 kwietnia na zwolnieniu jestem.. ( a na l4 musiałam isc bo w pracy pracuje przy ołowiu i innych związkach chemicznych.. i nie ma "bezpiecznego " miejsca wiec musiałam kombinować ..)

Teraz widać brzuchy to łatwo będzie się Wam znaleźć...
To naprawdę ostatni ładny dzień? :( mam mało jesienno - zimowych ciuchów w które się mieszczę więc chyba trzeba się zaopatrzyć...

2 ciężarne na pewno się znajdą :) do zobaczenia

ok, to będę. mam ciemne włosy i będę mieć koka;))) także jakoś się znajdziemy:)

super joahne, umówmy się przed wejściem do palmiarni, bedzie latwiej się znalezc, wiesz, tam obok stoiska z lodami

AAbym to ja wpadnę do parku na 12:) jak się umawiamy, przy wejściu?

ja bym zapytala w kadrach, bo coś nie tak z tą pensją :/ a swoją drogą to super, że ciężarna robila nadgodziny, to wbrew prawu ;)

Bylam bylam.. po okolicy pogorza się pokrece bo mieszkam na nowym osiedlu jakby w polu hehe.. wiec daleko do przystanku , musze poszukać skrotow.. hehe

Dzieki , ale jednak nie skorzystam.. bo jak trafie do oliwy to maz nie dostanie znow obiadu hehe.. nie po to się wyprowadziłam na swoje żeby wracac caly czas do mamy ;p Ja w czwartek i w następny poniedz do oliwy się wybieram wiec dziś odpuszczze:) Nadgodziny miałam od stycznia..i robiłam po 20 h na miesiąc no i soboty 100% platne ( ale za soboty dostałam kase po 4 miesiącach..bo okres rozliczeniowy był 4-ro miesieczny .. L4 od 18 kwietnia.. i nie dostaje większej pensji ..dostaje podstaawe bez nadgodzin..

Inne tematy z forum

Przeprowadzka- jaka firma? (47 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...