Mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (9)

LISTOPAD:
02/11 Ageska - córeczka / Redłowo
02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
06/11 Dorotka86 - synek
06/11 mazar
08/11 anka165
09/11 Tinneraa - córeczka i córeczka / Wejherowo
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa :)
13/11 agam205 - Syn
14/11 Kiki80 - córeczka / Swissmed
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa:)
19/11 MAMA LISTOPADOWA
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek
21/11 CzekoladowaPralinka - Synek:)
25/11 lyneth - synek
28/11 Iwona84 - dziewczynka :D
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka

GRUDZIEŃ:
????? AAbym - synek?
01/12 amaria87
04/12 jednorozec - córeczka
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013

--perfectangel - właśnie po ilości pralek zauważyłam ile tego jest! Tak sobie nie zdawałam sprawy, a co chwila ktoś mi podrzucał siatkę dla małego, czy Teściowa szalała z zakupami i się uzbierało. Zapas ubranek do roku. Ale prałam też kołderkę, podusie, rożek, kombinezony, kocyki itp. duże rzeczy i one trochę zapychały pralkę, ale fakt ubranek mam aż za dużo :)

--Mama Listopadowa - zazdroszczę; właśnie na początku ciąży też nie miałam problemu z zaśnięciem po południu, a teraz senność ta sama, a zasnąć nie mogę :(

Jutro mam wizytę u lekarza, zobaczymy co tam słychać u mojego aktywnego Kopniaczka :)

Ja mam tak ,że w południe chce mi się spać ale kładę się i zasypiam bez problemu.

O matko! Ile ubranek... ja aż tyle nie mam... 15 pralek... szok! :-)
Też idę na roczny macierzyński, a potem będę szukała nowej pracy i się okaże ile posiedzę z synkiem...

Hej Dziewczyny,

Uważajcie na siebie i powolutku, ja też już czuję, że czas zwolnić i chwilami czuję się bardziej i częściej zmęczona niż jeszcze miesiąc temu.

Mnie za to meczy od kilku dni senność, tak jak na początku ciąży. Nagle czuję ogromne zmęczenie, że muszę iść spać, a zasnąć nie mogę i tak leżę i się męczę. Przeważnie dopada mnie koło południa i dopiero pod wieczór przechodzi, też tak macie?

I mogę się pochwalić, że cały proces prania wszystkiego dla maluszka został zakończony! :) Masa tego była, ale udało się wszystko wyprać i skorzystać z pogody :) Pralka dała radę ;) Ponad 2l płynu do prania poszły, z 15 pralek siedmiokilowych o prasowaniu na razie nie myślę...

Witam, mamusie. :)

My dziś byliśmy na USG i pan doktor powiedział, że już mamy na siebie uważać. Kazał większość czasu leżeć. Jutro kończymy 30 tc. Maleńka ma już 1726g. już odwróciła się główką w dół.
Wczoraj na wieczór bolał mnie w dole brzuszek. I to właśnie od tego, że się odwróciła i już ciągnie.
Już nie będzie można gór przenosić he he. Coraz bardziej dokucza mi zgaga i żołądek. :/ nic już mi nie pomaga.

Ja tez biorę roczny.
A są tu jakieś Mamy z Pruszcza Gd?

ja polecam i biedronkowe i lidlowskie pieluchy, nigdy nic nie działo się po nich mojej córci :)

perfectangel o pieluchach z biedronki słyszałam dość dużo pozytywnych opinii, negatywnych trochę. może kiedyś spróbuję, na początek kupię białe pampersy. a jeśli chodzi o pieluchy z lidla to nie mam zielonego pojęcia.

happymum głowa do góry, musimy teraz na siebie bardziej uważać. najważniejsze, że ochroniłaś brzuszek!

a spacer w parku oliwskim bardzo udany. jeśli macie ochotę możemy się kiedyś spotkać w szerszym gronie:)

Happymum dobrze że jesteście całe!
Ja też ostatnio mam jakieś problemy z równowaga i parę razy po wstaniu z łóżka łapałam się ściany... ehh wszystko powolutku :-) trzeba uważać!

Ja znam sporo osób które chwalą sobie zarówno pieluszki z Lidla jak i z Biedronki... Sama do końca nie mam chyba przekonania...jedna koleżanka używała pampersów potem przeszła na Dada i mały dostał odparzeń...i stres, płacz i kasa w maści itp itd... a z drugiej strony znam osoby które korzystają z tych pieluch od urodzenia i nie miały żadnych takich akcji i mega chwalą sobie... Ja jednak póki co zostanę przy Pampersach tych białych... często są promocje w różnych sklepach np Kauflandzie i można kupić pampersy w prawie podobnej cenie co pieluszki z Lidla czy Biedronki...

Dziewuszki jak spacerek po Parku Oliwskim?

Ja dziś mam paskudny dzień... Poszłam w mężem na chwile załatwić abonament do salonu ORange i w drodze z salonu do auta na prostej drodze zaliczyłam takiego orła że szok... nie wiem jakim cudem... najnormalniej poplątały mi się nogi...a upadając bałam się tak panicznie o brzuch że specjalnie poleciałam prosto na kolana , bok ale bardziej od strony pleców i łapki... poryczałam się...kolana zdarte...ale miło bo obcy ludzie chcieli mi pomóc...na szczeście mój mąż po kilku sekundach zorientował się że mnie za nim nie ma...i był w mig przy mnie...ale taka się poczułam nieporadna jak prawie niepełnosprawna i to mnie rozłożyło emocjonalnie dziś... tak się bałam żeby na brzuch nie polecieć...i w ogóle ... a męża zawoziłam prosto na zabieg usunięcia migdałków do cliniki mediki i akurat był mój ginekolog to mu pow że upadłam...ale uspokoił mnie że skoro brzuszkiem nie uderzyłam i mała rusza się normalnie to mam się już nie stresować tylko wypocząć...i że mam uważać bo sporo kobiet w ciąży się ponoć przewraca o własne nogi...ja jednak już humor na dzień dzisiejszy po tej akcji miałam z głowy... jakoś mnie to psychicznie rozbiło... i czuje się jakaś taka ciapowata w tej ciąży...im dalej tym gorzej...chyba dotarło dziś do mnie że sama wszystkiego już nie zrobię i potrzebuje pomocy innych...i koniec udawania zosi samosi...

Słyszałyście jakieś opinie na temat pieluch z lidla? Z biedry są ponoć extra a lidlowskie? :-)

Udanego spacerku wam zycze ;)

AAbym : nie miałam pojęcia ze w ciąży jestem.. okresy to ja miałam nieregularne.. dla mnie to nie było dziwne ze długo nie miałam.. Ktoregos razu cos mi przeskoczylo w plecach i poszlam do lekarza i przypisal mi lek na kregoslup i pisalo ze w ciąży nie można brac.. to zrobiłam sobie test na lighcie i okazało się ze w ciąży jestem i wtedy to się poryczałam hehe.. i od razu do lekarza ...to był 6 tydzień.. wiec jeszcze tylko 2 tyg chodziłam do pracy, bo miałam problem ze znalezieniem lekarza który da mi l4 ... ale się udalo prywatnie i od 18 kwietnia na zwolnieniu jestem.. ( a na l4 musiałam isc bo w pracy pracuje przy ołowiu i innych związkach chemicznych.. i nie ma "bezpiecznego " miejsca wiec musiałam kombinować ..)

Teraz widać brzuchy to łatwo będzie się Wam znaleźć...
To naprawdę ostatni ładny dzień? :( mam mało jesienno - zimowych ciuchów w które się mieszczę więc chyba trzeba się zaopatrzyć...

2 ciężarne na pewno się znajdą :) do zobaczenia

ok, to będę. mam ciemne włosy i będę mieć koka;))) także jakoś się znajdziemy:)

super joahne, umówmy się przed wejściem do palmiarni, bedzie latwiej się znalezc, wiesz, tam obok stoiska z lodami

AAbym to ja wpadnę do parku na 12:) jak się umawiamy, przy wejściu?

ja bym zapytala w kadrach, bo coś nie tak z tą pensją :/ a swoją drogą to super, że ciężarna robila nadgodziny, to wbrew prawu ;)

Bylam bylam.. po okolicy pogorza się pokrece bo mieszkam na nowym osiedlu jakby w polu hehe.. wiec daleko do przystanku , musze poszukać skrotow.. hehe

Dzieki , ale jednak nie skorzystam.. bo jak trafie do oliwy to maz nie dostanie znow obiadu hehe.. nie po to się wyprowadziłam na swoje żeby wracac caly czas do mamy ;p Ja w czwartek i w następny poniedz do oliwy się wybieram wiec dziś odpuszczze:) Nadgodziny miałam od stycznia..i robiłam po 20 h na miesiąc no i soboty 100% platne ( ale za soboty dostałam kase po 4 miesiącach..bo okres rozliczeniowy był 4-ro miesieczny .. L4 od 18 kwietnia.. i nie dostaje większej pensji ..dostaje podstaawe bez nadgodzin..

Inne tematy z forum

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

Ciemieniucha - skuteczne metody (51 odpowiedzi)

Może doradzicie coś skutecznego na ciemieniuchę. Moja mała ma na środku główki cały placek....