Mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (9)

LISTOPAD:
02/11 Ageska - córeczka / Redłowo
02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
06/11 Dorotka86 - synek
06/11 mazar
08/11 anka165
09/11 Tinneraa - córeczka i córeczka / Wejherowo
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa :)
13/11 agam205 - Syn
14/11 Kiki80 - córeczka / Swissmed
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa:)
19/11 MAMA LISTOPADOWA
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek
21/11 CzekoladowaPralinka - Synek:)
25/11 lyneth - synek
28/11 Iwona84 - dziewczynka :D
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka

GRUDZIEŃ:
????? AAbym - synek?
01/12 amaria87
04/12 jednorozec - córeczka
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013

Cześć dziewczyny.:)
Ja tez już mam wrażenie, że już dużo czasu nie zostało.
Dziś wizyta u lekarza i mamy zalecenie jak najwięcej leżenia. Malutka ciśnie główką :) Torbę będzie trzeba już spakować.
Dobrze , że już mam wszystko dla Małej. Zostało prasowanie ubranek.

Paniqa nie matrw się tym wynikiem cukru ja na czczo mialam 75 a po wypiciu glukozy po 2 h mialam 81 i lekarka powiedziala ze wyniki sa super, wiec w Twoim wypadku tez wszystko jest ok na poczatku tez wydawalo mi sie to za malo poniewaz wszystkim znajomym wychodzilo zawsze ponad 100 :)

Sezon przeziebieniowy sie zaczal wiec kurujcie się ja zapobiegawczo pije prenalen, lekarka mi powiedziala ze mozemy zazywac wit. c i tantum verde.

Dziewczynki jakie wózki polecacie, niebawem czeka mnie zakup pojazdu dla malucha :)

happymam, to fakt, ja za 16 dni będę wchodziła w 9msc, jestem zdania, że wtedy to już mogę rodzić :) hehe :)

lyneth, to i tak bardzo dlugo CIę trzymaja, ja bym chyba psychicznie nie wytrzymala :( dzielna jestes!! sciskam mocno!

Ja mam 26 lat :) zawsze chciałam być młodą mamą taką wiecie 20-21 ....to była moja teoria jak miałam lat 16-18 hihi potem z wiekiem zmieniały się plany, ambicje, nie ten pierwszy okazał się tym jedynym i tak lata leciały... mam 26 lat ale i tak czuję się młodą mamą :) myślę że nawet gdybym miała już spokojnie ze 30 lat i była by to moja pierwsza dzidzia to też bym się tak czuła :D dzieci odmładzają :D

Lyneth oby nadzieja się potwierdziła i obyś mogła wyjść do domu...leżenie w swoim łóżku wśród swoich mebli i w swoich 4 ścianach to zawsze przyjemniejsze leżenie niż na oddziale...

Dziewuszki zobaczcie jak nam czas zleciał...jeszcze lekko ponad miesiąc i zaczną się pojawiać pierwsze maleństwa na forum :) ja mam termin w sumie na koniec listopada ale wydaje mi się już to takie realne i bliskie... nie mogę chwilami się już doczekać spotkania z moją kruszynką :) mam tyle wątpliwości i lęków ale czuje tak wewnętrznie że dam sobie radę :) raz będzie lepiej raz gorzej ale zawsze do przodu :)

Hej Dziewczyny,

Dbajcie o siebie i Wasze gardełka!

U mnie pojawiła się nadzieja na wyjście! Był dziś ordynator na obchodzie i po badaniu stwierdził, że faktycznie ta szyjka jest za krótka i mam bezwzględny nakaz leżenia w łóżku, ale poza tym nic mi się nie dzieje więc mam poleżeć u nich jeszcze tydzień, poobserwują i jak będzie dalej bez zmian, to zobaczymy, może będę mogła leżeć w domu. Zobaczy i podejmie decyzję, ale jest nadzieja! Oczywiście nie zagwarantuje mi, że nie urodzę wcześniej, bo zawsze tak może się zdarzyć, no ale liczę, że będzie dobrze :) No i odstawili mi nospe, bo niezbyt dobrze na nią reagowałam.

A ja się dziś trochę zmartwiłam, bo wysłałam dziś męża do smyka po nasz od dawna upatrzony śpiworek i nie ma :( Wyprzedali :( Teraz ma za zadanie objeździć smyki, może jeszcze gdzieś zostały.

Zdrówka Dziewczyny dla wszystkich przeziębionych!

mi przy pierwszym badaniu glukoza wyszla 78 a po 2 h- 69...i ginekolog kazal mi to skonsultowac z diabetologiem, ale najpierw powtorzylam, bo dziewczyny pisaly ze mialy ponizej 60 i bylo ok. Dzisiaj robilam jeszce raz - na czczo wyszla 70 a po 1 h - 95...wiec mysle ze ok :)

A mi przy okazji wizyty uda lekarza wyszło że mam zaczerwieniony migdał i stąd uczucie zatkanego ucha... mam psikac tantum verde i plukac... no i za względu na pękające naczynka na rekach mam zbadać krzepliwosc krwi... mam nadzieję że nie wyjdzie mi jakąś niska...

no to bede spac spokojniej te 3-4 godz :) a opoki co co chwila herbatki z miodem i cytryna pije,ale juz gardlo i kaszel:( a chcialam sie do jutra podkurowac bo roboty full i chyba mi sie nie uda:(

a od p.Madej dalej mam na poczcie echo...a w srode niby zajecia...

Jejku prawie dwa kilo :-) konkretny bobas :-) ciekawe ile mój będzie miał... ale wizyta dopiero za tydzień... zawsze miałam co trzy tygodnie ale teraz doktor zachorował i aż miesiąc nie zobaczę Malucha... ostatnio miał 750 gram więc teraz już na pewno ponad kilo :-)

Ja mialm glukoze 59 po 2 h i jakoś 70 nadal czczo i lekarz mówił że ok. :-)

no to tym bardziej masz bardzo dobre wyniki. za niski to poniżej 60 (tak mi mówił lekarz), ale któraś forumka miała 50 z haczykiem i też było dobrze. Także Paniqa, bez paniki :)

A ja po wizycie, Mały waży 1900 g, lezy główką w dół i wszystko u niego w orządku. U mnie na szczęście też. Miałam robiony wymaz na paciorkowca i teraz czekam na wyniki, mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

w moczu brak cukru, a wyniki przekrecilam bo lekarka je zabrala, przepraszam :( ale teraz patrze ze w karcie ciazowej mam wpisane : na czczo mialam 92 a potem po 2 godz. 64...moze za niski wynik?

Można wystawić zwolnienie wstecz ale tylko o 3 dni a nie o tydzień... Niestety.

paniqa doczytałam też, że objawem cukrzycy ciążowej jest obecność cukru w moczu. zerknij w ostatnie wyniki badań moczu. ja mam nieobecny:)

Paniqa twoje wyniki jak dla mnie były w normie... ja miałam na czczo 82, 2 h potem 131. ważne aby po 2 h były poniżej 140. wizytę mam za tydzien i zobaczymy co powie lekarz, ale ja raczej nie spodziewam się nieprawidowości..;/

dziewczyny może my się przez forum zarażamy bo ja też mam katar od soboty;) cos wisi w powietrzu, nie da się ukryć.

perfectangel a lekarz nie ma opcji wystawienia l4 wstecz? w sumie nie wiem jak to działa.

ja mam 27 lat:)

Dziewczyny, zdrówka życzę ;)

Ja mam lata Chrystusowe.

Miłego dnia

Paniqa, dziwne że dostałaś skierowanie do poradni, ja mam cukier po 2 h 118 i powiedział doktor że ok, więc nie rozumiem, no ale jak widać, każdy lekarz inny.

Zdrówka dla chorowitek!

i witam nową mamusie :)

dziewczyny, życzę Wam dużo zdrówka, bo widzę ze coraz więcej z Was rozklada...trzymajcie sie cieplo, zeby nasze maluszki tez byly zdrowe :)
Mysle ze warto iść na te warsztaty bezpieczny maluch...duzo pogadanki "reklamowej" - np,mleko modyfikowane, oddawanie krwi pępowinowej, Nuk, ale tez na warsztatach maxi cosi pokazywali jak zapinac fotelik w aucie. Mi na jbardziej podobaly sie warsztaty z pierwszej pomocy - przydantne i na luzie.A do tego gadżety dają kazdemu, a na koniec jest losowanie wiekszych nagrod

Ja mam 28 lat.

Inne tematy z forum

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...