Mamusie listopadowo-grudniowe 2016 (3)

LISTOPAD
3.11 Daisy
11.11 Katia
11.11 M..
11.11 Monika_DW
12.11 mentorka - CÓRECZKA Hania
12.11 w.dominika
13.11 mamasia
20.11 Zaskoczona
21.11 a-cha
23.11 mag
24.11 EspiacjaMama
25.11 Otemtotem
25.11 Muszka11
28.11 Czapla
28.11 Kasik
Sas

GRUDZIEŃ
3.12 Kruszynka82 /szpital w redłowie
5.12 Lolkakarolka / kliniczna
5.12 Muminka
6.12 Lilhek
14.12 Dimis
15.12 Goralka
30.12 Olesia
28.12 Mrs.W
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Mamusie listopadowo-grudniowe 2016 (3)

HEj :)

Kasik - ja też robię co tydzień zdjęcia - to fajna pamiątka :)
Mrożone produkty ponoć są dobre, więc z pewnością Twoje pierogi były pyszne!

Ja jeszcze pracując wiem, że jak pójdę na zwolnienie to będę miała w nosie czy się to podoba innym czy też nie. Może i brzydko z mojej strony, ale niestety firma, w której pracuje nie traktuje "poważnie" pracowników, więc i ja nie będę się przejmować.

Dimis - gratuluję córeczki! :)
Sos kurkowy z jakimś mięskiem - pycha - dziękuję za pomysł na sobotni obiad :)

Otem - kurki według mnie najlepiej kupić na rynku, a wręcz pod u osób, które wróciły z grzybów :)
Co do minusowania - to pewnie jeden z moderatorów ;)
Co do sprzątania - to narobiłaś się kobieto!
Ja też śpię z otwartym - za duszno mi jakoś inaczej..

Dobre pytanie z tymi mebelkami - podłączam się :)

Olesia - gratulacje! :) to dobrze, że jesteś zadowolona z lekarza i wizyty o to w końcu chodziło :)

Też w planach mam otwarty regał (jest w moim pokoju od maleńkości - dziadek go ustrugał z drewna :)) i ulokowanie na nim koszyczków :)

I również myślałam o jakimś fotelu, wydaje mi się, że "słodko" sam w sobie wygląda w pokoju dzieciątka :)

Hej Jasminaja i Andzia :)

Andzia - masz dużo postów do nadrobienia - piszę tak, bo ja również czekam na pierwsze dziecko i czytając forum bardzo dużo dowiedziałam się.
Ja aktualnie chodzę do szkoły rodzenia super mama - dzisiaj kolejne zajęcia.
Dimis - na razie pamiętam by zapytać o poród w domu :) obym i na zajęciach nie zapomniała! :)

dziewczyny czy macie i podsuniecie opinię na temat fotelika Cybex aton 4?

Miłego popołudnia!
Pozdrawiam Dominia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej,
Chciałabym się dołączyć do Waszej grupy i przywitać wszystkie przyszłe mamusie :) jestem w 21 tygodniu , wczoraj byłam na usg i Pani doktor powiedziała że będzie synek :) To moje pierwsze dzieciatko , super że są takie fora bardzo pomocne dla niedoświadczonych takich jak ja :) Planuję chodzić do szkoły rodzenia super mama na kurs od 19.07 :) do lekarza chodzę do evi medu czy któraś z was może też tam chodzi ?? Pozdrowionka :)

LISTOPAD
3.11 Daisy
11.11 Katia - SYNEK
11.11 M..
11.11 Monika_DW
12.11 w.dominika/Szpital w Kartuzach
13.11 mamasia - CÓRECZKA Nina/Zaspa
20.11 Zaskoczona - SYNEK
21.11 a-cha - CÓRECZKA Helenka
23.11 mag-SYNEK/Wejherowo
24.11 EspiacjaMama
25.11 Otemtotem
25.11 Muszka11 - SYNEK
28.11 Czapla
29.11 Kasik - SYNEK Michał Antoni/Kliniczna lub Zaspa
Sas

GRUDZIEŃ
3.12 Kruszynka82/Szpital w Redłowie
5.12 Lolkakarolka/Kliniczna
5.12 Muminka
6.12 Lilhek
11.12 Ada
14.12 Dimis - córka/ w domu
15.12 Goralka
15.12 Jsminaja
26.12 Olesia
28.12 Mrs.W
Kraska

Ototem do tej pory miałam dla młodszych komodę (http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70311305/), ale się zepsuła po 10 latach i ubolewam bo mieściło mi się ładnie, jeszcze miałam dorobione przegródki, tak, że podzielone było na x części i nic się nie mieszało i wszystko było extra posegregowane.
Teraz kupiliśmy dzieciakom: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S49876669/ takie, ale z 4 szufladami w które wlazły mi wszystkie ciuchy prócz bluz i tych co na wieszaki, dla trzeciego też miała być identyczna, ale będzie wyższa, bo już widzę, że sukienki na 4 lata są za długie (w jednej u góry mamy drążek, a w drugiej półkę), tyle dobrze, że nie kupiliśmy trzech od razu
Co do zabawek sprzedałam kallax, bo się nie sprawdzał i kupiliśmy trofast o niebo lepiej :)

Olesia to super, że wizytą spełniła Twoje oczekiwania i Cię uspokoiła, gratuluje poznania płci :)

Witaj Jasminaja :)

Ja mam placone od pracodawcy, bo zatrudnia wiecej niz 20 osob i rozllicza sie ZUS -em. Mam placone normalnie, jak wyplate dostawalam :)

Otem - ja jestem po ivf. To juz wskazanie do cc :) tak mi wczoraj lekarz wyjasnil i moj gin na nfz tez mi to mowil, ale wiadomo. Roznie w szpitalach bywa, jednak wczoraj mnie lekarz zapewnil, ze w szpitalu gfzie pracuje tylko to wchodzi w gre. Jestem spokojniejsza... bo balam sie, ze bedzie niedotlenienie, ze beda zwlekac z cc itp.

Dziewczyny mam do Was pytanko....
Czy jesteście juz na zwolnieniu??? Ile czekałyście na przelew pieniędzy z ZUS-u???

Olesia, a cc będziesz miała z jakiegoś konkretnego powodu, że już to zapewnił? Jeśli wcześniej pisalaś to przepraszam, ale czasem już nie ogarniam co u kogo :)

bardzo dobrze,. że jesteś zadowolona, dobry lekarz to podstawa:)

Hejka :)

Wiec po kolei... jestem wg. wczorajszego lekarza w 15tc i kilka dni. I teraz zglupialam, czy mam to liczyc jako 16tc czy normalnie, jestem w 15 tc. A tam. Bo wg. mojego kalendarza i lekarza na nfz to ja jestem obecnie w 15tc i1 d, wiec niewielka roznica :)

Jestem zachwycona ttm ordynatorem, czytalam opinie, ze jest malomowny, co sie w moim przypadku nie zgadzalo, bo mowil sporo i to bardzo, co mnie sie akurat podobalo :) byl rzeczowy, sppokojny i przede wszystkim mnie uspokoil :) caly czas powtarzal, ze mam sie niczym nie denerwowac, ze wszystko jest ok :) zrobil mi badanie na fotelu, czego moj gin nigdy mi jeszcze niee robil, usg normalne i dopochwowe, bo maluch usadowil sie posladkowo i nie mogl dojrzec plci ;) rozmawialam z nim o porodzie i zapewnil mnie, ze bedzie cc :) wiec reasumujac, jestem baaaaardzo z tej wizyty zadowolona... bede chyba chodzic do dwoch rownolegle ;) albo zrezygnuje z tego na nfz. Zobaczymy...

Co do mebli, ja ma pewno z tej naszej komody nie rezygnuje, ale reszte bede staarala sie dostosowac do malego czlowieczka :)

Sos kurkowi mniami, mniami :) ja uwielbiam tez jajecznice z kurek... pyyyycha :)

Muszka, ja chyba kallax właśnie 4x4 chcę pod skos wstawić i też myślałam, że w przyszłości dokupię ten o którym Ty piszesz (ale z jednym rzędem półek) i to na nim postawię resztę mebli :)

Ja myślę, że się przeziębiłam i stąd ta poranna pobudka - normalnie przed 6-7 nie wstaję. Pomyśl sobie, że miesiąc szybko minie i będziesz mogła "w spokoju" odpocząć :)

Dziękuję za odpowiedź, ja myślałam o tym, żeby kupić na ubrania szafę i szafkę z szufladami i półkami (wysokość 128, żeby dziecko uczyło się samodzielności), dodatkowo niski regał z półkami taki do zmieszczenia pod skosem i może jakąś komodę, nie wiem co się dziecku bardziej przyda - szuflady czy raczej półki, pamiętam ze swojego dzieciństwa, że nie cierpiałam innych półek niż te z książkami, do tej pory kupuję jak najwięcej szuflad i zamkniętych przestrzeni, ale przecież nie można wszystkich mierzyć pod kątem swoich uprzedzeń - choć wiem, że przez wiele lat to ja będę to musiała sprzątać i stąd moje dylematy. Chciałabym kupić od razu pełny zestaw, żeby potem nie było niespodzianek, że mi Ikea wycofa serię, która jest od wielu lat na rynku :P
Chcę też w pokoju postawić jakiś fotel do karmienia :)

Ja z musu wstaje o 5 bo musze wygrzebac się do pracy, ale to juz ostatni miesiąc.
Ja tak jak Jasminaja polecam otwarte regaly. U nas akurat sprawdzil sie z ikei Kallax i do tego pudełka Kusiner. Regał mam ten na 8 półek i stoi na ziemi tą dłuższą stroną czyli jakby w poziomie zeby synek mogl sam sobie sięgać po zabawki. Wyglada ładnie i jest funkcjonalne.

Niestety ja tez cierpię na poranne pobudki😀
Jestem juz mamą 5-latka.
Co do mebli dla dziecka to najlepiej sprawdza sie otwarty regał, np z Ikea. Mozesz dokupić sobie rożne pudełka na zabawki.
Olesia gratuluje synka! Ja ide w środę do swojego gin. Moze płeć poznam???

Hej dziewczyny!
Witam Was (w tym nową koleżankę :)) o takiej barbarzyńskiej porze jaką jest 5:30 rano, ale obudziłam się o 4:30 jak mąż wstawał i od tamtej pory już nie mogę zasnąć - za krótko jak na mnie, bo zasnęłam ok północy więc pewnie przez pół dnia będę się snuć jak cień.

Olesia gratki z potwierdzenia synka, jak było u ordynatora?

W ogóle zauważyłam, że chyba mam tu jakiegoś wroga namber łan, bo wciąż mi minusuje moje wypowiedzi - nawet ten o sosie z kurkami (to można nie lubić sosu z kurek???) :D

Wczoraj udało mi się, zgodnie z postanowieniem, posprzątać dzidziusiowy pokój, jest całkiem spory i w sumie dopiero teraz to widać, że chyba nawet większy od mojej sypialni, więc będzie plac do brojenia :) Wczoraj ogólnie tak się wkręciłam w sprzątanie, że posprzątałam nie tylko jeden pokój ale i prawie cały dom, dziś mi zostały do umycia tylko podłogi :)

Mamusie które już macie potomstwo na świecie, powiedzcie mi jakie meble i w jakiej ilości najbardziej się sprawdzają dla dziecka? Bo muszę zacząć konfigurację szafek, ale oprócz łóżeczka, przewijaka i szafy na ubrania totalnie nie wiem ani jakie opcje (drzwi, szuflady, półki) ani w jakiej ilości muszę tego nabyć, aby wszyscy byli zadowoleni. Czy lepiej zrobić np 2 szafy na ubrania niższe czy jedną wyższą? Problemy pierwszego świata zaczynają się namnażać coraz bardziej :D

A tak w ogóle to w nocy tak się obniżyła temperatura na dworze, że zmarzłam przy otwartym oknie i obudziłam się z katarem :|

Miłego i spokojnego dnia wszystkim :)

Czesc jasminaja :)

Dimis i Olesia gratulacje! Ja musze wytrzymać do srody. Jestem ciekawa czy syncio się potwierdzi :)

Olesia to ten nowy lekarz to stwierdził? Jesteś zadowolona z wizyty?

Dimis - gratulacje!

Jasminaja - witaj!

Olesia - gratulacje! Czyli przeczucia co do Amelki się nie sprawdziły ;) A w którym teraz jesteś tygodniu? Byłaś już u swojego nowego lekarza?

image

Witaj jasminaja :)

A u mnie dzis lekarz stwierdzil chlopca :) hehe... sama jestem zdziwiona, ze tak szybko. Ale byl ppewny swego ;) aaa i porod odbedzie sie w wejherowie, juz postanowione :)

Witam wszystkie mamusie :)

Jestem tu "nowa" mam termin porodu na 15 grudnia.

Jeszcze niestety ńie wiemy kto to bedzie.... .???

Dimis, to moje gratulacje :) to skoro Tobie córę wykrakałam, to może u mnie się uda z synem - w czwartek się dowiemy jaka ze mnie wróżka :D
No sos też bym kurkowy zjadła, mmmmm, aż mi ślinka cieknie, nie wiem tylko gdzie można kupić świeże kurki :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

LISTOPAD
3.11 Daisy
11.11 Katia - SYNEK
11.11 M..
11.11 Monika_DW
12.11 w.dominika/Szpital w Kartuzach
13.11 mamasia - CÓRECZKA Nina/Zaspa
20.11 Zaskoczona - SYNEK
21.11 a-cha - CÓRECZKA Helenka
23.11 mag-SYNEK/Wejherowo
24.11 EspiacjaMama
25.11 Otemtotem
25.11 Muszka11 - SYNEK
28.11 Czapla
29.11 Kasik - SYNEK Michał Antoni/Kliniczna lub Zaspa
Sas

GRUDZIEŃ
3.12 Kruszynka82/Szpital w Redłowie
5.12 Lolkakarolka/Kliniczna
5.12 Muminka
6.12 Lilhek
11.12 Ada
14.12 Dimis - córka
15.12 Goralka
26.12 Olesia
28.12 Mrs.W
Kraska

Ototem no i wykrakalas ;) na 99% laska, nie wiem jak mój mąż taką ilość bab wytrzyma :)
Waży 170g i wszystko jest ok. Dalszych badań nie ma, tylko dziś cytologie pobral ;)
Mi się marzy sos z kurek lub jajecznica z nimi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja też nie kupuję, natknęłam się po prostu na jakiś "artykuł" o tytule: najciekawsze gadżety ciążowe, coś takiego i tam sobie popatrzylam, co ludzie potrafią wymyślić ;)
Staram się już nie przejmować pracą i myśleć, że przez tyle czasu dużo się może zmienić, że jakoś się ułoży, ale różnie z tym staraniem bywa po prostu.

image

z góry Was przeprosze za bezosobowe odpisanie ale działam na telefonie i wątki z pamięci :)

Myślę, że mleko roślinne nie będzie problemem :)

Do mnie właśnie dzwoniła koleżanka z pracy i też mi opowiadała co się dzieje, ale raczej w formie ciekawostek. Nie powinnaś się martwić tym, że ktoś będzie pracował do końca, każda sytuacja jest inna i nie można jej porównywać, z resztą nie wiesz czy ta osoba też niedługo nie wyląduje na zwolnieniu, bo tego nie da się przewidzieć.
Ja rozmawiam z moim dyrektorem mniej więcej raz w miesiącu jak zanoszę zwolnienie do kadr i jest mega pozytywnie nastawiony :) Myślę, że w korpo mają inne nastawienie niż w mniejszych firmach.

Jeśli o żłobek chodzi to my na szczęście mamy 2 auta bo na wsi bez tego byłabym uwięziona, żłobek jest po drodze do pracy więc ja rano będę zawozić, a mąż po pracy odbierać. Ja mam pracę zmianową, a mąż cały czas tak samo, jednak do 2018 wiele może się wydarzyć, jakoś to będzie :)

ciążowych gadżetów nie kupuję, ale pomysł fajny :)

mi się marzy zupa kurkowa, więc chyba w przyszłym tygodniu poszukam kurek i coś ugotuję :)

Inne tematy z forum

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (14 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

co dla chłopca 11 lat na prezent? (7 odpowiedzi)

co mogę kupić dla chłopca 11 lat kupić na urodziny? proszę o pomoc, może macie jakieś pomysły?...