Mamusie listopadowo-grudniowe 2016 (3)

LISTOPAD
3.11 Daisy
11.11 Katia
11.11 M..
11.11 Monika_DW
12.11 mentorka - CÓRECZKA Hania
12.11 w.dominika
13.11 mamasia
20.11 Zaskoczona
21.11 a-cha
23.11 mag
24.11 EspiacjaMama
25.11 Otemtotem
25.11 Muszka11
28.11 Czapla
28.11 Kasik
Sas

GRUDZIEŃ
3.12 Kruszynka82 /szpital w redłowie
5.12 Lolkakarolka / kliniczna
5.12 Muminka
6.12 Lilhek
14.12 Dimis
15.12 Goralka
30.12 Olesia
28.12 Mrs.W
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Mamusie listopadowo-grudniowe 2016 (3)

HEj :)

Kasik - ja też robię co tydzień zdjęcia - to fajna pamiątka :)
Mrożone produkty ponoć są dobre, więc z pewnością Twoje pierogi były pyszne!

Ja jeszcze pracując wiem, że jak pójdę na zwolnienie to będę miała w nosie czy się to podoba innym czy też nie. Może i brzydko z mojej strony, ale niestety firma, w której pracuje nie traktuje "poważnie" pracowników, więc i ja nie będę się przejmować.

Dimis - gratuluję córeczki! :)
Sos kurkowy z jakimś mięskiem - pycha - dziękuję za pomysł na sobotni obiad :)

Otem - kurki według mnie najlepiej kupić na rynku, a wręcz pod u osób, które wróciły z grzybów :)
Co do minusowania - to pewnie jeden z moderatorów ;)
Co do sprzątania - to narobiłaś się kobieto!
Ja też śpię z otwartym - za duszno mi jakoś inaczej..

Dobre pytanie z tymi mebelkami - podłączam się :)

Olesia - gratulacje! :) to dobrze, że jesteś zadowolona z lekarza i wizyty o to w końcu chodziło :)

Też w planach mam otwarty regał (jest w moim pokoju od maleńkości - dziadek go ustrugał z drewna :)) i ulokowanie na nim koszyczków :)

I również myślałam o jakimś fotelu, wydaje mi się, że "słodko" sam w sobie wygląda w pokoju dzieciątka :)

Hej Jasminaja i Andzia :)

Andzia - masz dużo postów do nadrobienia - piszę tak, bo ja również czekam na pierwsze dziecko i czytając forum bardzo dużo dowiedziałam się.
Ja aktualnie chodzę do szkoły rodzenia super mama - dzisiaj kolejne zajęcia.
Dimis - na razie pamiętam by zapytać o poród w domu :) obym i na zajęciach nie zapomniała! :)

dziewczyny czy macie i podsuniecie opinię na temat fotelika Cybex aton 4?

Miłego popołudnia!
Pozdrawiam Dominia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej,
Chciałabym się dołączyć do Waszej grupy i przywitać wszystkie przyszłe mamusie :) jestem w 21 tygodniu , wczoraj byłam na usg i Pani doktor powiedziała że będzie synek :) To moje pierwsze dzieciatko , super że są takie fora bardzo pomocne dla niedoświadczonych takich jak ja :) Planuję chodzić do szkoły rodzenia super mama na kurs od 19.07 :) do lekarza chodzę do evi medu czy któraś z was może też tam chodzi ?? Pozdrowionka :)

LISTOPAD
3.11 Daisy
11.11 Katia - SYNEK
11.11 M..
11.11 Monika_DW
12.11 w.dominika/Szpital w Kartuzach
13.11 mamasia - CÓRECZKA Nina/Zaspa
20.11 Zaskoczona - SYNEK
21.11 a-cha - CÓRECZKA Helenka
23.11 mag-SYNEK/Wejherowo
24.11 EspiacjaMama
25.11 Otemtotem
25.11 Muszka11 - SYNEK
28.11 Czapla
29.11 Kasik - SYNEK Michał Antoni/Kliniczna lub Zaspa
Sas

GRUDZIEŃ
3.12 Kruszynka82/Szpital w Redłowie
5.12 Lolkakarolka/Kliniczna
5.12 Muminka
6.12 Lilhek
11.12 Ada
14.12 Dimis - córka/ w domu
15.12 Goralka
15.12 Jsminaja
26.12 Olesia
28.12 Mrs.W
Kraska

Ototem do tej pory miałam dla młodszych komodę (http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70311305/), ale się zepsuła po 10 latach i ubolewam bo mieściło mi się ładnie, jeszcze miałam dorobione przegródki, tak, że podzielone było na x części i nic się nie mieszało i wszystko było extra posegregowane.
Teraz kupiliśmy dzieciakom: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S49876669/ takie, ale z 4 szufladami w które wlazły mi wszystkie ciuchy prócz bluz i tych co na wieszaki, dla trzeciego też miała być identyczna, ale będzie wyższa, bo już widzę, że sukienki na 4 lata są za długie (w jednej u góry mamy drążek, a w drugiej półkę), tyle dobrze, że nie kupiliśmy trzech od razu
Co do zabawek sprzedałam kallax, bo się nie sprawdzał i kupiliśmy trofast o niebo lepiej :)

Olesia to super, że wizytą spełniła Twoje oczekiwania i Cię uspokoiła, gratuluje poznania płci :)

Witaj Jasminaja :)

Ja mam placone od pracodawcy, bo zatrudnia wiecej niz 20 osob i rozllicza sie ZUS -em. Mam placone normalnie, jak wyplate dostawalam :)

Otem - ja jestem po ivf. To juz wskazanie do cc :) tak mi wczoraj lekarz wyjasnil i moj gin na nfz tez mi to mowil, ale wiadomo. Roznie w szpitalach bywa, jednak wczoraj mnie lekarz zapewnil, ze w szpitalu gfzie pracuje tylko to wchodzi w gre. Jestem spokojniejsza... bo balam sie, ze bedzie niedotlenienie, ze beda zwlekac z cc itp.

Dziewczyny mam do Was pytanko....
Czy jesteście juz na zwolnieniu??? Ile czekałyście na przelew pieniędzy z ZUS-u???

Olesia, a cc będziesz miała z jakiegoś konkretnego powodu, że już to zapewnił? Jeśli wcześniej pisalaś to przepraszam, ale czasem już nie ogarniam co u kogo :)

bardzo dobrze,. że jesteś zadowolona, dobry lekarz to podstawa:)

Hejka :)

Wiec po kolei... jestem wg. wczorajszego lekarza w 15tc i kilka dni. I teraz zglupialam, czy mam to liczyc jako 16tc czy normalnie, jestem w 15 tc. A tam. Bo wg. mojego kalendarza i lekarza na nfz to ja jestem obecnie w 15tc i1 d, wiec niewielka roznica :)

Jestem zachwycona ttm ordynatorem, czytalam opinie, ze jest malomowny, co sie w moim przypadku nie zgadzalo, bo mowil sporo i to bardzo, co mnie sie akurat podobalo :) byl rzeczowy, sppokojny i przede wszystkim mnie uspokoil :) caly czas powtarzal, ze mam sie niczym nie denerwowac, ze wszystko jest ok :) zrobil mi badanie na fotelu, czego moj gin nigdy mi jeszcze niee robil, usg normalne i dopochwowe, bo maluch usadowil sie posladkowo i nie mogl dojrzec plci ;) rozmawialam z nim o porodzie i zapewnil mnie, ze bedzie cc :) wiec reasumujac, jestem baaaaardzo z tej wizyty zadowolona... bede chyba chodzic do dwoch rownolegle ;) albo zrezygnuje z tego na nfz. Zobaczymy...

Co do mebli, ja ma pewno z tej naszej komody nie rezygnuje, ale reszte bede staarala sie dostosowac do malego czlowieczka :)

Sos kurkowi mniami, mniami :) ja uwielbiam tez jajecznice z kurek... pyyyycha :)

Muszka, ja chyba kallax właśnie 4x4 chcę pod skos wstawić i też myślałam, że w przyszłości dokupię ten o którym Ty piszesz (ale z jednym rzędem półek) i to na nim postawię resztę mebli :)

Ja myślę, że się przeziębiłam i stąd ta poranna pobudka - normalnie przed 6-7 nie wstaję. Pomyśl sobie, że miesiąc szybko minie i będziesz mogła "w spokoju" odpocząć :)

Dziękuję za odpowiedź, ja myślałam o tym, żeby kupić na ubrania szafę i szafkę z szufladami i półkami (wysokość 128, żeby dziecko uczyło się samodzielności), dodatkowo niski regał z półkami taki do zmieszczenia pod skosem i może jakąś komodę, nie wiem co się dziecku bardziej przyda - szuflady czy raczej półki, pamiętam ze swojego dzieciństwa, że nie cierpiałam innych półek niż te z książkami, do tej pory kupuję jak najwięcej szuflad i zamkniętych przestrzeni, ale przecież nie można wszystkich mierzyć pod kątem swoich uprzedzeń - choć wiem, że przez wiele lat to ja będę to musiała sprzątać i stąd moje dylematy. Chciałabym kupić od razu pełny zestaw, żeby potem nie było niespodzianek, że mi Ikea wycofa serię, która jest od wielu lat na rynku :P
Chcę też w pokoju postawić jakiś fotel do karmienia :)

Ja z musu wstaje o 5 bo musze wygrzebac się do pracy, ale to juz ostatni miesiąc.
Ja tak jak Jasminaja polecam otwarte regaly. U nas akurat sprawdzil sie z ikei Kallax i do tego pudełka Kusiner. Regał mam ten na 8 półek i stoi na ziemi tą dłuższą stroną czyli jakby w poziomie zeby synek mogl sam sobie sięgać po zabawki. Wyglada ładnie i jest funkcjonalne.

Niestety ja tez cierpię na poranne pobudki😀
Jestem juz mamą 5-latka.
Co do mebli dla dziecka to najlepiej sprawdza sie otwarty regał, np z Ikea. Mozesz dokupić sobie rożne pudełka na zabawki.
Olesia gratuluje synka! Ja ide w środę do swojego gin. Moze płeć poznam???

Hej dziewczyny!
Witam Was (w tym nową koleżankę :)) o takiej barbarzyńskiej porze jaką jest 5:30 rano, ale obudziłam się o 4:30 jak mąż wstawał i od tamtej pory już nie mogę zasnąć - za krótko jak na mnie, bo zasnęłam ok północy więc pewnie przez pół dnia będę się snuć jak cień.

Olesia gratki z potwierdzenia synka, jak było u ordynatora?

W ogóle zauważyłam, że chyba mam tu jakiegoś wroga namber łan, bo wciąż mi minusuje moje wypowiedzi - nawet ten o sosie z kurkami (to można nie lubić sosu z kurek???) :D

Wczoraj udało mi się, zgodnie z postanowieniem, posprzątać dzidziusiowy pokój, jest całkiem spory i w sumie dopiero teraz to widać, że chyba nawet większy od mojej sypialni, więc będzie plac do brojenia :) Wczoraj ogólnie tak się wkręciłam w sprzątanie, że posprzątałam nie tylko jeden pokój ale i prawie cały dom, dziś mi zostały do umycia tylko podłogi :)

Mamusie które już macie potomstwo na świecie, powiedzcie mi jakie meble i w jakiej ilości najbardziej się sprawdzają dla dziecka? Bo muszę zacząć konfigurację szafek, ale oprócz łóżeczka, przewijaka i szafy na ubrania totalnie nie wiem ani jakie opcje (drzwi, szuflady, półki) ani w jakiej ilości muszę tego nabyć, aby wszyscy byli zadowoleni. Czy lepiej zrobić np 2 szafy na ubrania niższe czy jedną wyższą? Problemy pierwszego świata zaczynają się namnażać coraz bardziej :D

A tak w ogóle to w nocy tak się obniżyła temperatura na dworze, że zmarzłam przy otwartym oknie i obudziłam się z katarem :|

Miłego i spokojnego dnia wszystkim :)

Czesc jasminaja :)

Dimis i Olesia gratulacje! Ja musze wytrzymać do srody. Jestem ciekawa czy syncio się potwierdzi :)

Olesia to ten nowy lekarz to stwierdził? Jesteś zadowolona z wizyty?

Dimis - gratulacje!

Jasminaja - witaj!

Olesia - gratulacje! Czyli przeczucia co do Amelki się nie sprawdziły ;) A w którym teraz jesteś tygodniu? Byłaś już u swojego nowego lekarza?

image

Witaj jasminaja :)

A u mnie dzis lekarz stwierdzil chlopca :) hehe... sama jestem zdziwiona, ze tak szybko. Ale byl ppewny swego ;) aaa i porod odbedzie sie w wejherowie, juz postanowione :)

Witam wszystkie mamusie :)

Jestem tu "nowa" mam termin porodu na 15 grudnia.

Jeszcze niestety ńie wiemy kto to bedzie.... .???

Dimis, to moje gratulacje :) to skoro Tobie córę wykrakałam, to może u mnie się uda z synem - w czwartek się dowiemy jaka ze mnie wróżka :D
No sos też bym kurkowy zjadła, mmmmm, aż mi ślinka cieknie, nie wiem tylko gdzie można kupić świeże kurki :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

LISTOPAD
3.11 Daisy
11.11 Katia - SYNEK
11.11 M..
11.11 Monika_DW
12.11 w.dominika/Szpital w Kartuzach
13.11 mamasia - CÓRECZKA Nina/Zaspa
20.11 Zaskoczona - SYNEK
21.11 a-cha - CÓRECZKA Helenka
23.11 mag-SYNEK/Wejherowo
24.11 EspiacjaMama
25.11 Otemtotem
25.11 Muszka11 - SYNEK
28.11 Czapla
29.11 Kasik - SYNEK Michał Antoni/Kliniczna lub Zaspa
Sas

GRUDZIEŃ
3.12 Kruszynka82/Szpital w Redłowie
5.12 Lolkakarolka/Kliniczna
5.12 Muminka
6.12 Lilhek
11.12 Ada
14.12 Dimis - córka
15.12 Goralka
26.12 Olesia
28.12 Mrs.W
Kraska

Ototem no i wykrakalas ;) na 99% laska, nie wiem jak mój mąż taką ilość bab wytrzyma :)
Waży 170g i wszystko jest ok. Dalszych badań nie ma, tylko dziś cytologie pobral ;)
Mi się marzy sos z kurek lub jajecznica z nimi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja też nie kupuję, natknęłam się po prostu na jakiś "artykuł" o tytule: najciekawsze gadżety ciążowe, coś takiego i tam sobie popatrzylam, co ludzie potrafią wymyślić ;)
Staram się już nie przejmować pracą i myśleć, że przez tyle czasu dużo się może zmienić, że jakoś się ułoży, ale różnie z tym staraniem bywa po prostu.

image

z góry Was przeprosze za bezosobowe odpisanie ale działam na telefonie i wątki z pamięci :)

Myślę, że mleko roślinne nie będzie problemem :)

Do mnie właśnie dzwoniła koleżanka z pracy i też mi opowiadała co się dzieje, ale raczej w formie ciekawostek. Nie powinnaś się martwić tym, że ktoś będzie pracował do końca, każda sytuacja jest inna i nie można jej porównywać, z resztą nie wiesz czy ta osoba też niedługo nie wyląduje na zwolnieniu, bo tego nie da się przewidzieć.
Ja rozmawiam z moim dyrektorem mniej więcej raz w miesiącu jak zanoszę zwolnienie do kadr i jest mega pozytywnie nastawiony :) Myślę, że w korpo mają inne nastawienie niż w mniejszych firmach.

Jeśli o żłobek chodzi to my na szczęście mamy 2 auta bo na wsi bez tego byłabym uwięziona, żłobek jest po drodze do pracy więc ja rano będę zawozić, a mąż po pracy odbierać. Ja mam pracę zmianową, a mąż cały czas tak samo, jednak do 2018 wiele może się wydarzyć, jakoś to będzie :)

ciążowych gadżetów nie kupuję, ale pomysł fajny :)

mi się marzy zupa kurkowa, więc chyba w przyszłym tygodniu poszukam kurek i coś ugotuję :)

Inne tematy z forum

jaki kupic e-papieros ??? (21 odpowiedzi)

może ktoś coś poleci dobrego , wolałabym nie za 300 zł bo musze kupić 2 szt ...tyle , że ciemna...

Gdzie się fajnie ubrać w rozmiarze xxl? :-( (47 odpowiedzi)

Mam dwoje dzieci. Przed drugą ciążą mocno przytyłam. Teraz młodsze dziecko ma prawie 6 miesięcy....

Obniżenie /wypadanie macicy (1230 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...