Mamusie listopadowo-grudniowe 2016 (3)

LISTOPAD
3.11 Daisy
11.11 Katia
11.11 M..
11.11 Monika_DW
12.11 mentorka - CÓRECZKA Hania
12.11 w.dominika
13.11 mamasia
20.11 Zaskoczona
21.11 a-cha
23.11 mag
24.11 EspiacjaMama
25.11 Otemtotem
25.11 Muszka11
28.11 Czapla
28.11 Kasik
Sas

GRUDZIEŃ
3.12 Kruszynka82 /szpital w redłowie
5.12 Lolkakarolka / kliniczna
5.12 Muminka
6.12 Lilhek
14.12 Dimis
15.12 Goralka
30.12 Olesia
28.12 Mrs.W
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Mamusie listopadowo-grudniowe 2016 (3)

Ale bzdury :) przeczytalam i co? Wciaz mi sie to imie podoba ;)

Z reszta, ja akurat z tych co nie koniecznie wierza w znaczenie mi n, dla mnie imie to imie :)

Zycze mile dnia :*
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Że tak się wtrącę, zanim nazwiecie dziecko Amelia polecam sprawdzić wikipedię ;) https://pl.wikipedia.org/wiki/Amelia_(medycyna)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale napisalam :) juz jestem tak zmeczona, ze pisze bzdury :)

Mialam na mysli, ze drugie imiina beda po dziadku i babci ;)

A dziieciatko bedzie spac w swoim lozeczku a niee naszym ;)

Matko jedyna, ja juz nie ogarniam tyyyle piszecie ;)

Postaram sie po kolei, ale nie wiem czy czegos nie prrzekrece lub nie pomine :)

Jesli chodzi o przywileje... to mam wrazenie, ze ludzie czasami to bezczele do swojej osoby duzo zadaja, ale od siebie juz nic... dzis bylam w kwiaciarni, kolejka niemilosierna, upak, jaa ledwo stalam na mega spuchnietych nogach (zawsze tak mam w upaly), wszyscy sie gapili na brzuch, ale odstac swoje musialam... a jeszcze babka przyszla bez kokejki, bo tylko odebrac bukiet, ale inna pani jakos ppotrafila "tylko odebrac bukiet" stojac kulturalnie w kolejce...

Co do imion u nas Amelka Teresa a chlopczyk Tymoteusz Zygfryd - ten rok byl dla mnie i meza ciezki, w odstepie 5 mieesiecy stracilismy ukochanych Dziadkow, ku ich pamieci chcielibysmy dac drugiee imiina po Dziadku :) ale najpierw niech maluszek pokaze co ma miedzy nogami, ale przeczucie mam dziwne, ze to dziewczynka bedzie ;)

My raczej od poczatku bedziemy maluszka klasc w lozeczku swoim... u nas nie da rady, Maz niemilosiernie chrapie, do tego spiacy pies a w naszym pokoju nie ma miejsca na lozeczko dla dziecka, ale pewnie beda otwarte drzwi do pokoju malucha wiec reka na pulsie bedzie ;)

Zazdroszcze Wam, ze juz wiekszosc zna plec ;)

Co do dzisiejszego dnia, chce jaak najszybciej zasnac... mam dosc... nalatalam sie, nabiegalam i jeszcze rozilam nowe auto :/ z racji, zze pijawi sie maluch kupilismy teraz kombii, wczesniejsze auto bylo zwykle... no i cofajac zapomnialam sie... wrrr... :/ niby nic, to tylko auto, ale wsciekla bylam :)

Dzieewczyny, jakie macie brzuszki? Twarde czy miekkie? Bo ja mam wrazenie, ze dzis mam twardy i nie wieem co o tym myslec... :(

Dzięki Kruszynka, do Gdyni mi jednak trochę daleko, może następnym razem, gdy będzie chłodniej ;)

Dimis, nie słyszałam o takim przepisie ani żeby ktoś miał taką sytuację, a sama nie kupowałam w ciąży alkoholu.

image

kasik info jest na fb w grupie "chusty trojmiasto". Ponizej info :)
w innych postach rowniez zapraszaja ciezarne bo warto sie zapoznac z tematem.

Zapraszamy na wspólne piknikowanie!

Spotykamy się przy muszli koncertowej obok Teatru Muzycznego, po drugim śniadanku idziemy spalić kalorie na placu zabaw na plaży. Jak maluchy trochę się zmęczą- lecimy na spacer.

W trakcie pikniku zrobimy sobie chusto- macanki i wymianki, jak macie jakieś chusty na sperzdaż lub wymianę- zabierzcie je ze sobą.

Chusty, wózki i nóżki mile widziane :)

w godzinach 11:00 - 14:00
Park Rady Europy Gdynia

Dziewczyny sporkalyscie się z odmową sprzedaży alkoholu w ciąży? Babka nie chciała mi sprzedać piwa, bo niby taki przepis.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mnie się dużo imion dla dziewczynek podoba, w zasadzie wszystkie, które wymieniacie. Dla chłopca trudniej znaleźć i jeszcze zgodzić się z Mężem ;)

Kruszynka napiszesz coś więcej o tych chustach jutro? Nic nie słyszałam i nie mogę znaleźć informacji. To dla mam, czy dla przyszłych również?

image

Ale się cieszę że coraz więcej Z Was wie o kogo powiększy się rodzina. Ja mam nadzieje ze dzidzia odsłoni się wkoncu na polowkowym nie mogę się doczekać ale to dopiero w poniedziałek. Ja teraz w ciągu załatwiania miliona rzeczy do ślubu niby obiadokolacja a jednak ciągle coś wychodzi. Ale od 4 wkoncu wolne. Odliczam dni.
Wybaczcie że bezosobowo pisze ale pamięć już nie ta i do tego telefon. Ja na początek mam w planie położyć Dzidzie z nami w sypialni w łóżeczku a po pół roku taki ambitny plan mam Przenieść się na rogówke w salonie ;) a dzidzia sama w pokoju. Jest jedną rzecz za którą będę tęsknić a mianowicie moje łóżko z mega wygodnym materacem. Chyba że do tego czasu wygramy totka i kupimy większe mieszkanie :P.
Co do pleców też mnie hm akurat dziś Zaczęły boleć ale może za długo w pracy siedzę w jednej pozycji. A i jeszcze jedno ciągnęła was skóra na brzuchu. Mnie coś takiego dopadło na początku tygodnia i na drugi dzień mam wrażenie że pojawiła się już piłka w brzuchu. Ale może sobie to ubzduralam bo wkoncu normalnie jem hihi po wyrwanym zębie :).
Ściskam i pędze do krawcowej odebrać sukienkę

Kruszynka ja wtedy w pracy, więc nie dam rady na piknik. Mam nadzieję że słońce was nie spali ;)

Wlasnie przy obiedzie gadslismy z mezem o imieniu dla corci. Od zawsze podoba mi sie Pola. Ale dzis zaproponowalam Helenke albo Hanie. Na liscie ktora robilismy z mieiac temu jest jeszcze Ola, Emilka, Nina, Laura, Liwia, Tola. Gdyby jednak okazal sie synek to Olek, Igor, Julek, Emil, Borys.

Choc ciągle mówimy ze nosze Stefana albo Stefanie i maz sie wkrecil na Stefanie. Hm...ciezki wybor. Jak dalismy synowi na imie Leon to ciezko bylo dziadkom i wujkowi (ktory jest chrzestnym) sie przekonac do tego imienia. Teraz juz wszyscy zaakceptowali Leosia i przyzwyczaili sie so tego imienia.

Czy jutro ktos idzie na spacer i macanki chust? Kolo teatru dziewczyny sie spotykaja o godz 11

Niestety po wizycie na basenie w ubiegly wtorek dostalam jakies infekcji. Na szczęście masc pomogla i dzis juz jest dobrze i nic nie swedzi. Za tydzien si wybieram na aquaaerobic z nadzieją ze infekcja byla jednorazowa. Dodatkowo odlladam stringi na czas ciazy.

U nas będzie Helenka.
Pierwsza córka to Anielka: )

Chyba będzie synek, ale jestem jeszcze przed usg polowkowym, wtedy będzie bardziej pewne ;)

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

kasik a wisz co masz juz?super ze wyniki masz dobre

My na razie nie mamy innej opcji niż kącik niedaleko łóżka i chciałbym, by spalo w swoim łóżeczku, ale blisko nas.
Już jestem po wizycie i mam fotkę dla Tatusia :) Maluch na razie ułożony posladkowo, ale pewnie jeszcze milion razy będzie się przekrecal. Wyniki mam dobre, nawet tsh :) Z tej radosci poszłam na lody :)

image

Co do spania to pierwszy synek spal w swoim lozeczku, ale z nami w pokoju, innej możliwości nie było z reszta i tak innego rozwiązania sobie nie wyobrażam. Ja z tych panikujacych i balabym się ze nie uslysze maleństwa.
Jak synek mial 1,5 roku zmienilismy mieszkanie i synek trafił do swojego pokoju i spi w swoim "doroslym" łóżku. Przestawil sie momentalnie i nie bylo z tym problemu. Owszem przychodzi do nas czasami w nocy ale jakos mi to nie przeszkadza.
Jedyny problem jest z zasypianiem. Ktos musi siedziec z nim w pokoju i musze nauczyc go samodzielnego zasypiania i nie wiem jak sie za to zabrac bo boje sie juz tych krzykow i placzu. Mamasia moze dasz mi jakies wskazówki jak sie do tego zabrać?

Moj synek tez jest z tych noszonych. Oczywiście obiecywałam sobie ze nie bede dziecka przyzwyczajać do noszenia ale zycie weryfikuje poglady i gdyby trzeba bylo to stalabym na głowie byle tylko noworodek nie plakal godzinami. Jak mial ok 8-9 miesięcy odechciało mu sie zwiedzac swiat z wysokosci. Jak odkrył ze moze raczkowac, a potem chodzic, ręce mamy czy taty stracily sens :)

no wlaśnie :)

dziecko jest noszone przez 9 mcy w brzuchu i nic dziwnego, że cce być noszone po porodzie :P nikt nie nosi na rękach 3,4 latka to mija...

O dobrze wiedzieć z tymi cyckami! ;)
No my nie jesteśmy dobrym przykładem jeśli chodzi o kwestie dziecka i spania - najpierw spał w swoim łóżeczku z nami w pokoju, bo w starym mieszkaniu nie bylo innej opcji, zresztą nie położyłabym noworodka w osobnym pokoju. Potem wylądował z nami (karmienie w nocy) - zasypiał u siebie, ale budził się z nami. Potem zasypiał u nas, był odkładany, ale w nocy znowu do nas trafiał i budzil się raczej z nami. Potem się przeprowadziliśmy i popełniliśmy błąd - zamiast wstawić jego łóżeczko do nas do pokoju, to od razu wstawiliśmy je do jego pokoiku, więc nie chciał tam zasypiać, potem był tam odkladany, a w nocy darł sie, że chce do nas. W końcu uznal nasze lóżko za własne... Petem kupiliśmy mu nowe "duże" lóżko, ale dał się tylko przekonać do drzemek w dzień tamże. Teraz jesteśmy na etapie odkladania go tam po zaśnięciu... Przeszliśmy już na szczęście z powodzeniem etap samodzielnego zasypiania u nas, bo jeszcze do nie tak dawna trzeba było być przy nim. Następne wyzwanie - samodzielne zasypianie w swoim łóżeczku. Ale nie łudzę się - na pewno będzie przyłaził do nas w nocy (oby sam, a nie książę niesiony)! Tak jest nawet z tymi dziećmi, które od zawsze w swoim łóżeczku spały.
Przed urodzeniem młodego i jak był malutki to się naczytałam o uczeniu samodzielności od noworodka, o nienoszeniu itd, no i co - życie zweryfikowało. Ulewał strasznie, to go nosiłam po pół godziny-godzinę w nocy żeby tylko odbił i potem już tak zostało (dziecko noszone;). Po sto razy trzeba było wstawać w nocy - więc wylądował u nas itd, itp.

ototem mój syn do narodzin córki spał u siebie w pokoju, sporadycznie z nami w łóżku, przesypiał całe noce do narodzin córki, teraz dopiero z powrotem przesypia całe noce ;)
Córka miała swoją kołyskę w pokoiku obok spała tam do pierwszego karmienia, póżniej ze mną. jak miała pół roku spała na parterze piętrowego - zazwyczaj kładłam się do niej karmić i jak zasnęłam to się wysypiałam, a jak nie to wracałam do siebie ;)
Teraz śpi w swoim pokoju do pierwszej pobudki zazwyczaj około 5 rano i dosypia u nas do 7.
Oczywiście bywają dni, że śpi/śpią ze mną u mnie całą noc, bo choroba, bo zęby - nie przeszkadza mi to i radzę Ci robić tak jak Tobie serce podpowiada i da Ci dziecko - bo nie każde będzie chciało spać w swoim pokoju tak jak dorośli tak dzieci są różne, co nie znaczy, że nie trafi Ci się egzemplarz spokojny, sam zasypiający i śpiący w swoim łóżeczku, kto wie ;)

Inne tematy z forum

jakie perfumy polecacie? (71 odpowiedzi)

Chcialabym sprobowac czegos nowego, bardzo lubie zapachy cytrusowe, swieze, ale i konwalie....

Galeria twarzy - pytanie. (17 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

Komunia-prezenty (70 odpowiedzi)

Dziewczyny była u mnie wczoraj sąsiadka , która ma dwie komunie w tym miesiącu i tak zaczęłysmy...