Mamusie listopadowo-grudniowe 2016 (3)

LISTOPAD
3.11 Daisy
11.11 Katia
11.11 M..
11.11 Monika_DW
12.11 mentorka - CÓRECZKA Hania
12.11 w.dominika
13.11 mamasia
20.11 Zaskoczona
21.11 a-cha
23.11 mag
24.11 EspiacjaMama
25.11 Otemtotem
25.11 Muszka11
28.11 Czapla
28.11 Kasik
Sas

GRUDZIEŃ
3.12 Kruszynka82 /szpital w redłowie
5.12 Lolkakarolka / kliniczna
5.12 Muminka
6.12 Lilhek
14.12 Dimis
15.12 Goralka
30.12 Olesia
28.12 Mrs.W
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Mamusie listopadowo-grudniowe 2016 (3)

Zaskoczona gratuluję synka i niespodzianki :) Mysleliscie już o imieniu?

Fajnie, że coraz więcej z nas zna płeć swoich Maluszków.

Dominika, podziwiam, że chcecie czekać do porodu. Ja bym nie wytrzymała i nie wiedziała, jak przygotować wyprawkę i kącik dla Malucha.

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

hej

zaskoczona gratuluje synka:)

mamaasia tez jestem ciekawa, co powie Twoja bratowa,koniecznie daj znać:)
my też musimy kupić starszakowi nowe łóżeczko, ponieważ pomimo tego,ze to juz prawie czterolatek, to spi w szczebelkowym ;),ale on je po prostu uwielbia, to już najwyższy czas na zmianę:) tym bardziej,że braciszek w drodze:)

tzn. chyba braciszek, wizytę mam 30-go,wtedy mam nadzieje pleć się potwierdzi

otem a taki dezodorant nie budzi ubrań?, dajcie znać,czy ten isana jest dobry? tzn. czy hamuje pocenie? nawet nie wiedziała,że aluminium jest takie szkodliwe:( dopiero teraz sobie troszkę poczytałam

Muminka - przepiiękna kołyska! Ja sięzastanawiam nad dostawką Chicco Next2Me do łóżka, lae pewnie skończy się na łóżeczku.
Otem -dzieki! właśnie chciałam Cię prosić o potwórzenie adresu bloga Twojej Mamy :)
Bratowa jest fizjoterapeutką - pogadam z nią dzisiaj o tejpingu w ciąży.

Ja już po wizycie :) Nie wiem jak zrobił to Narzeczony - ale dojechał (wyrwał się ze spotkania i jeszcze gratulacje zebrał od Klienta).
Oboje ostawialiśmy dziewczynkę, chociaż przyszły Tata cicho liczył na syna (aby pilnować tylko Jego, a nie jak przy córce - całej dzielnicy :) )

I... Ja byłam zaskoczona, że dojechał, a On, że będzie chłopak :) Więc dostał najfajniejszy prezent, co prawda dzień wcześniej - ale zawsze to jednak "na dzień Taty.

Ze mną i Maluszkiem wszystko ok, nie dostałam skierowań na badania, kolejna wizyta w połowie lipca. Pani Doktor powiedziała, że usg połówkowe mam zrobić w okolicy 21/22 tygodnia w invikcie u dr Puzio - więc tak zrobię.

Cześć dziewczyny, udało mi się powrócić do domu całej i zdrowej, ale za to zmęczonej jak jasna cholera - niby jechałam tylko 3h, a jestem cała zdrętwiała.

Niestety nie mam chyba siły odpisywać na wszystkie posty z kilku dni, mimo, że przeczytałam wszystkie to niewiele z nich pamiętam - na szczęście od jutra będę na bieżąco, bo nigdzie się nie wybieram.

odnośnie pytań o taping to ja używam ja bliznę pooperacyjną i na odcinek szyjny kręgosłupa ze względu na dyskopatię - efekty są ogromne, zwłaszcza jeśli o bliznę chodzi. Na plecy stosuję krótko, ale już zauważyłam, że plecy mnie bolą dużo później niż zwykle.

odnośnie dezodorantu z oleju kokosowego i sody to moi rodzice używają, tu jest link do bloga mamy, w którym jest opisane jak takie cudo zrobić:
http://www.tajnikizdrowia.wordpress.com

Uciekam na dzisiaj, bo mam całe auto rozpakowywania, a poza tym idę oczekiwać na męża, który zaraz wróci z pracy - stęskniłam się okropnie :)

Miłego dnia!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czesc Dziewczyny. Napisalam caly post ale mi go wcielo pewnie dlatego ze pisze z telefonu a to urządzenie nie chce ze mną do końca współpracowac. Z góry przepraszam za błędy.

Ja korzystam jeszcze z urlopu i jestem z synkiem i polowa mojej rodziny w Szarlocie. Mąż niestety wyjechał na kurs. Wczoraj za duzo chyba biegalam z synkiem bo bardzo bolal mnie brzuch i bardzo sie przestraszylam ale dzisiaj jest juz ok.

Dziewczyny ale Wam zazdroszczę (oczywiście pozytywnie ) jutrzejszych badan. Ciekawe jakie wiesci sie tu posypia :)

Otem super ze dostałaś taka wyprawke!

Muminka gratuluję zakupu. Ja lozeczko mam po starszaku. Chcialabym nowe wiadomo, ale to bez sensu wiec musze sie powstrzymac.

hej mamy ja dzis od 4 rano nie śpię obudzilam sie wyspana i koniec eh dzis kupilam takie łózeczko http://allegro.pl/lozeczko-kolyska-kolcraft-contours-3in1-bassinet-i6153985260.html juz nie moge sie doczekac kiedy zloze i wloze tam swoje dziecie

W. Dominika - dzieki, jestem ostrożnie dumna :)
Miałam na myśli "dezodorant" z oleju kokosowego i sody oczyszczonej:)
Mi czasami brakuje oddechu,ale raczej w dzień. W nocy tez tak czasami miewam i mi się włącza panika, ale dawno tego nie było. A śpisz na lewym boku? Mi na wszystkie brzuszne, plecowe i inne ciążowe dolegliwości dotychczas pomaga ta pozycja. Może poduszka pod brzuch pomoże?

Hej!
Otem - dziękuję, poczytałam, ale mam pytanie -

Dziewczyny czy obklejałyście się już plastrami i czy jakieś efekty?
Chciałabym mieć jakąś opinię od dziewczyn, które ubolewają nad tym samym?

Olesia - nie martw się , ja też mam bardzo słabą pamięć, mój ukochany traci cierpliwość...
Pierogi zjadłam, były pyszka - były ruskie i z kapustą i grzybami :)
Wcale nie dziwię się, że zezłościłaś się, to daleka podróż.. ja nie zdecydowałabym się, chyba, że samolotem i z moim Lubym, który nosiłby bagaże :) i oczywiście opiekował się mną ! :)

Ja niestety nie mam ostatnio szczęścia na żadne ciuszki dla siebie, ani nowe ani używane :( noszę wszystko co mam, bo swobodnie się jeszcze mieszczę :)

Kasik - w autobusach/ autokarach trzęsie rzeczywiście, ja ostatnio wybrałam się do wawy pociągiem i było bardzo przyjemnie :)

No to widzę, że nie tylko ja mam badania w Dzień Ojca - super! Natomiast ja będę dopiero skakać z radości jak tatuś da radę wyrwać się z pracy. Wręcz marzę o tym! To byłoby nasze pierwsze wspólne usg :) tak więc w zasadzie dopiero wieczorem albo jutro się dowiem czy będzie ze mną..

Mamasia - no to dumna jesteś z synusia! :)
Nie zrozumiałam - co można robić z oleju i sody?

Ja niestety miałam okropną noc... nie mogłam zasnąć, wiele godzin wierciłam się by znaleźć pozycję, w której nic nie robi, a dodatkowo przez cały czas nie mogłam nabrać oddechu!
Czy Wy macie tak czasem? To było straszne, spowodowało, że denerwowałam się i noc z głowy, a teraz w pracy jeszcze jestem żywa, mam nadzieję, że jak najdłużej...

Pozdrawiam :)
Dominika

Hej!
Otem - dziękuję, poczytałam, ale mam pytanie -

Dziewczyny czy obklejałyście się już plastrami i czy jakieś efekty?
Chciałabym mieć jakąś opinię od dziewczyn, które ubolewają nad tym samym?

Olesia - nie martw się , ja też mam bardzo słabą pamięć, mój ukochany traci cierpliwość...
Pierogi zjadłam, były pyszka - były ruskie i z kapustą i grzybami :)
Wcale nie dziwię się, że zezłościłaś się, to daleka podróż.. ja nie zdecydowałabym się, chyba, że samolotem i z moim Lubym, który nosiłby bagaże :) i oczywiście opiekował się mną ! :)

Ja niestety nie mam ostatnio szczęścia na żadne ciuszki dla siebie, ani nowe ani używane :( noszę wszystko co mam, bo swobodnie się jeszcze mieszczę :)

Kasik - w autobusach/ autokarach trzęsie rzeczywiście, ja ostatnio wybrałam się do wawy pociągiem i było bardzo przyjemnie :)

No to widzę, że nie tylko ja mam badania w Dzień Ojca - super! Natomiast ja będę dopiero skakać z radości jak tatuś da radę wyrwać się z pracy. Wręcz marzę o tym! To byłoby nasze pierwsze wspólne usg :) tak więc w zasadzie dopiero wieczorem albo jutro się dowiem czy będzie ze mną..

Mamasia - no to dumna jesteś z synusia! :)
Nie zrozumiałam - co można robić z oleju i sody?

Ja niestety miałam okropną noc... nie mogłam zasnąć, wiele godzin wierciłam się by znaleźć pozycję, w której nic nie robi, a dodatkowo przez cały czas nie mogłam nabrać oddechu!
Czy Wy macie tak czasem? To było straszne, spowodowało, że denerwowałam się i noc z głowy, a teraz w pracy jeszcze jestem żywa, mam nadzieję, że jak najdłużej...

Pozdrawiam :)
Dominika

Zaskoczona, W. Dominika - ale zrobimy prezent na Dzień Ojca, co? Bo ja też jutro mam połówkowe:):):)
Też tak mam, że nie wiem kto co napisał (pamięć dobra, ale krótka, jak mawiała moja Bacia) i tak bezosobowo często odpowiadam, za co przepraszam, ale mnie to przerasta pamięciowo póki co;)
Dziś się pochwalę, że synek przespal całą noc w swoim "dorosłym" lózeczku! Co prawda zasnął w naszym, ale w nocy się nie budził i rano wręcz nie chcial wyjść od siebie;) Chyba spodobało mu się mieć wieelką koldrę tylko dla siebie. Nie chce zapeszać, ale oby tak dalej:)
Synek używa tejpów, to chyba zacznę mu podbierać, jak się zacznie u mnie z plecami ;)
Otem kupiłam tę Isanę dezodorant w kulce wczoraj (chodziło o Med jak mniemam) - zapach ładny, zobaczymy czy da radę:)
Jak nie to jeszcze wyczaiłam, że można zrobić z oleju kokosowego i sody - czy któras z was próbowała?

Olesia, 16h?? Ja teraz już bym nie zniosła, choć co prawda jechałam autobusem, ale w pierwszym trymestrze samochodem i też było ciężko po tych 6-7 h.

A ciuchów zazdroszczę, widzę teraz, że chyba mam za mało, gdy brzuszek coraz większy.

image

Czesc dziewczyny, ja już w domu, bylam u mamy całe dwa tygodnie, nawdychalam się dobrego powietrza i najadlam wiejskich produktów na zapas ;) Powiem Wam, że taka kilkugodzinna podroz autobusem to już wysiłek, wytrzeslo mnie i Brzuszek porządnie :/ W ogóle po powrocie do domu i rozmowie z Mężem, który mnie tyle nie widział uświadomiłam sobie, jak uroslam, ale na przywileje dla kobiet w ciąży chyba nie miałabym odwagi. Jutro idę do laboratorium zrobić badania, a w czw. mam wizytę kontrolną, też w Dzień Ojca. Mam nadzieję, że u nas synek się potwierdzi, bo już wszystkim powiedziałam, że tak podejrzewała dr na usg prenatalnym :D Zresztą oboje tak czujemy i dziewczynka byłaby zaskoczeniem, choć dla mnie też wielka radością :)

image

Hej Kochane :)

Wybaczcie, czytalam wszystkie posty, ale juz polowy zapomnialam co i ktorra pisala - przyznaje sie bez bicia, jestem mega sklerotyczka a w ciazy to juz w ogole jest kosmos :(

Zapamietalam tylko, ze ktoras je pierogi dzis - zazdraszczam, mnie sie marza takie z jagodami i smietanka, az slinka mi leci ;)

I, ze cierpicie na bol plecow :( ale musze dolaczyc do Was. Mnie tez bola a w szczegolnosci krzyz :/ w ogole dzis jakas obolala jestem, miesnie mnie bola, mam jakies dziwne zakwasy... a do tego moj wlasny Ojcoec dzis mnie wkurzyl :(

Chcial, zebym przyjeechala do Niego zz moim mlodszym Bratem samochodem (nadmieniee, ze mieszka ww Niemczech i jak ostatnio do Niego jechalam to prowadzilam 16h a nie mam zmiennika), to potem mi wymyslil, zebysmy przyjechali pociagiem. Ok, gdyby Brat mial moze z 15 lat spoko, ale ma 9 i mam czarne wizje jak cos sie staniee, ale ze mna cos niee tak, to co wtedy? I sie zdenerwowalam... ach!

Ale tez jest dobra strona dzisiejszego dnia ;) kupial za smieszne pieniadze ciuchy ciazowe - uzywane, ale po co mi nowki? I jak dobrze pojdzie nic wiecej nie bede kupowac :) no chyba, ze jakies obszerne bluzki ;)

hej dziewczyny, nie mam jak się udzielać bo biegam, latam, kurka rurka, ale wklejam linka dla Dominiki (i wszystkich zainteresowanych) odnośnie tapingu.

Jutro wracam do domu i do Was :)

http://www.fizjoterapia.pl/raquo-zastosowanie,1381
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zaskoczona - ja ze względu na to, że sprzedaję dom to sprzedaję (na olx głównie) większość wyposażenia domu i takie sytuacje spotykają mnie co drugi dzień.. dzwonią, pytają o szczegóły, umawiają się i nic ... na początku (jakoś od lutego zaczęliśmy) denerwowałam się niesamowicie, a dzisiaj każdy telefon i każde zapytanie traktuję bardzo "na luzie", bo wolę miło być zaskoczona niż rozczarowana, bo znowu ktoś rzucił słowo na wiatr... także kochana - cierpliwości :)

Co do usg, to ja mam właśnie w czwartek w Dzień Ojca i mieliśmy razem się udać. Tatuś jeszcze nigdy nie był ze mną, więc miał to być idealny dla Niego prezent, cieszyłam się bardzo i nie mogłam doczekać tego nadchodzącego tuż tuż czwartku! A również okazuje się, że prawdopodobnie również nie uda mu się wyrwać z pracy :(
i bardzo mi smutno!

Pozdrawiam
Dominika

ooo :) pierogi... zazdroszczę.
Mnie tak pochłonęły remontowe i łazienkowe tematy / zakupy, że na nic ambitnego nie wystarczy mi czasu.
Troszkę zła jestem, dziś wstałam rano, bo umówili się jacyś ludzie na oglądanie łóżka i sofy - którą wystawiłam na sprzedaż... I oczywiście nie przyszli - nawet nie informując sms'em.

Właśnie się okazało, że prawdopodobnie Przyszły Tata nie wyrwie się z pracy na jutrzejsze nasze badania... W sumie nawet się troszkę ucieszyłam, bo będę mogła zrobić mu małą niespodziankę (jeśli będzie wiadomo kto mieszka w brzuszku) z okazji Dnia Ojca (pytanie tylko, czy dotrzymam tajemnicy przez kilka godzin).

Hej!
Teraz swobodnie można nadgonić posty :)

Ja spałam dzisiaj bardzo dobrze, słoneczny poranek spowodował, że chciało się wstać z łóżka!
natomiast teraz.. siedzę w pracy i nie mogę znieść bólu pleców oraz tego, że śpię na stojąco..
Co kwadrans wstaję i spaceruję, ale ani ból nie przechodzi i do spania ciągnie niesamowicie.

Dzisiaj dzwoniłam do zaprzyjaźnionego ortopedy i pytałam o taping i prawdopodobnie udam się obklejać. Pytanko - czy swobodnie możemy z tego korzystać?

p.s. dzisiaj na obiad pierogi :) !

Pozdrawiam Was cieplutko
Dominika

Jak tam dziewczyny noc, moja córcia postanowiła, że wstanie o 5 i nie da mi spać ;) kurcze syn był taki, że wstawać i się bawił... A ta łazi po Tobie, ciągnie szczypie póki nie wstaniesz... Właśnie idzie w kime, a ja na warsztaty chustowe :) więc dziś z leniuchowania nici ;)
Strasznie mnie dziś bolą plecy, muszę iść się znowu okleic, bo ledwo chodzę :/ wczoraj się przeforsowalam, bo sprzarnelam łazienkę, przesadziłem kwiatki i upieklam ciasto... Czuję się bezuzyteczna :P

w.dominika - zapraszam :)

ja też zawsze przepuszczam, czy to w kolejce do pobrania krwi czy w aptece. Ostatnio byliśmy w KFC na autostradzie, długi weekend więc w kolejce 30 osób. Mąż zobaczył na końcu kolejki babkę z dużym brzuchem i od razu na całą salę zaczął krzyczeć że ma podejść bez kolejki. Nikt nic nie odpowiedział. Bo to tak jest, że jak samemu się chce pójść to krzywo patrzą ale jak ktoś mówi z boku to już nikt nic nie powie złego

Inne tematy z forum

fizjoterapeuta OWI Gdynia M.Morawski (6 odpowiedzi)

hej. czy ktoś uczęszczał z dzieckiem do tego pana? Jakie wrażenia?

Dieta warzywno-owocowa dr.Dąbrowskiej-ktoś stosuje? (30 odpowiedzi)

Dziewczyny,czy któraś z Was stosowała tę dietę,badz stosuje? Bardzo mnie zaciekawiła,chciałabym...

paznokcie hybrydowe (92 odpowiedzi)

hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego...