Mamusie listopadowo-grudniowe 2016 (3)

LISTOPAD
3.11 Daisy
11.11 Katia
11.11 M..
11.11 Monika_DW
12.11 mentorka - CÓRECZKA Hania
12.11 w.dominika
13.11 mamasia
20.11 Zaskoczona
21.11 a-cha
23.11 mag
24.11 EspiacjaMama
25.11 Otemtotem
25.11 Muszka11
28.11 Czapla
28.11 Kasik
Sas

GRUDZIEŃ
3.12 Kruszynka82 /szpital w redłowie
5.12 Lolkakarolka / kliniczna
5.12 Muminka
6.12 Lilhek
14.12 Dimis
15.12 Goralka
30.12 Olesia
28.12 Mrs.W
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Mamusie listopadowo-grudniowe 2016 (3)

Tak, jak się okazuje, nawet w wojewódzkim można liczyć na fachową i szybką pomoc - mam nadzieję, że nie tylko ja miałam tyle szczęścia :)

Kasik, jeśli o jaglankę chodzi to ja 100g kaszy gotuję 13 minut w 180ml nieosolonej wody (od słonej wody kasza robi się gorzka) na najmniejszym gazie, a potem dodaję do olej lniany i jalapeno, czasem wkrajam też pikantne kabanosy i czerwoną paprykę, tak lubię najbardziej. Do gotującej się wody można dodać masła, ma wtedy fajny smak. Można ją jeść na słodko z jabłkiem, miodem i cynamonem, z bananami albo innymi owocami i np. jogurtem. Im prościej tym w sumie lepiej :) Ja z gotowych przepisów korzystam sporadycznie, z resztą jak się nauczysz gotować idealnie pod siebie to już patrząc na przepis będziesz wiedziała czy jest on dla Ciebie czy jednak nie. Można go gulaszu, do zupy zamiast makaronu, lub zmielić w blenderze dodać miód i kakao i zrobić pudding :) Jeśli lubisz pasztety warzywne to serdecznie polecam ten przepis na pasztet soczewicowy ze śliwką na blogu "jadłonomia" - niestety znów urządzenie nie chce zadziałać przy opcji wklej, ale jak wyguglasz to znajdziesz od razu :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie było mnie tydzień a 1,5 h nadrabialam zaległości w czytaniu.Oj dziewczęta dobrze Was się czyta. zanotowane większość bo z pamięcią u mnie krucho.Wybaczcie, że nie włączam się z byt często do rozmowy ale hm jednak w zeszłym tygodniu stwierdziliśmy z moim lubym,że weźniemy ślub (w sumie to on bardziej stwierdził ja bym mogła poczekac). Jednak teraz a nie z chrzcinami. Dlatego od tygodnia załatwiamy, a przepraszam ja załatwiam. Ale się okazało, że ślub z obiadokolacja można w miesiąc załatwić.
Co do zwolnienia ja idę od 4 lipca i odliczam już dni, mam dosyć. Sok z buraka pije do tego też mam żelazo w płynie.
Otemtotem a zdradzisz jakiś sprawdzony przepis na jaglanke? Wiem,że w necie pełno ale Ty jak widać masz spora Wiedzę w temacie. Muszę jeść więcej błonnika. Na szczęście już mogę normalnie jeść pomimo, że dziura po zębie cały czas nie goi się tak jak powinna.
Wózki i szczepionki super temat. Ja póki pracuje to jeszcze nie zagłębiam się w tematach ale od 4 lipca......:)
A, któraś z Was przerabiala wózek Tako. Kolega z pracy ma i zachwala, że drugiemu dziecku też ten kupił.
Pozdrawiam was serdecznie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ototem, dobrze, że wszystko w porządku :)

Ja się przez was skusiłam i zważyłam u kuzynki, ulżyło mi, bo nie mogę w nic wejść, a tu proszę od początki przyszło 2kg, więc nie jest źle :)

Co do listy to bym ją okroiła trochę ;)

Otemtotem, super, że wszystko dobrze. I dobrze wiedzieć, że można liczyć na prawdziwą pomoc i poważne potraktowanie jak sie pojedzie na SOR. Też zawsze miałam wizję niekończących się kolejek, zmęczonych lekarzy i odesłania z kwitkiem na koniec.
Dziewczyny w C&A online wyprzedaż vip się zaczęła i są fajne ciuszki ciążowe w znośnych cenach. + 10% rabatu za zapisanie się na newsletter.
Tylko szybko popularne rozmiary znikają.

Dominika, pytałam prowadzącą zajęcia dla kobiet w ciąży w Calypso, na które staram się chodzić o rower - mówiła, że jeżeli ciąża przebiega prawidłowo nie ma nic złego w jeździe na rowerze. Zawsze tylko podkreśla, by po wysiłku fizycznym dołożyć ekstra 1.5 l płynów w postaci wody, zup, koktajli i później relaksowac się :)

Milego dnia :)

image

Hej :)

Kasik - u nas dzisiaj trochę lepsza pogoda i dzisiaj to ja mogę iść na rower. Sporo jeżdżę na rowerze i wszyscy dookoła na mnie krzyczą, że to nie rozsądne..

Co do wnuków, prawnuków to ja jestem jedyną córką mojej mamy (jesteśmy w rodzinie tylko we dwie od wielu lat) więc moja mama szaleje ze szczęścia na myśl o tym, że będzie babcią :)

Otemtotem - to dobrze, że to nic poważnego i mogłaś spać spokojnie!

Olesia - dziękujemy za link - przyda się! :)

Miłego dnia życzę!
Dominika

Tacy młodzi lekarze przynajmniej się starają i nie traktują Cie jak intruza. Najważniejsze że wiesz na czym stoisz i że bobas fika na całego :)

Sylwia Korszlak - nie ma na pieczątce dr med. tylko lekarz, więc jeszcze nie zdążyła się zepsuć, młoda była, ale nie młodsza ode mnie - bo i takie rzeczy już widziałam :)
W googlu brak o niej opinii.

dobrze by trafić na taka lekarka przy porodzie aż chce się

rodzic jak tak ładnie piszesz!pamiętasz nazwisko lekarki?

Też się cieszę, bo oczywiście miałam przed oczami najgorsze wizje, gdyż w tym to jestem najlepsza. Wolałam w razie czego zostać wyśmiana, że nadmiernie panikuję niż później żałować, że nic nie zrobiłam. Dobrze, że trafiłam na fajną wyrozumiałą lekarkę, a nie jakąś starą raszplę bez serca. SOR zawsze kojarzył mi się ze zniecierpliwionym wybudzonym ze snu starym dziadem w drewniakach, który próbował wmówić, że to z czym się zgłaszasz mogło poczekać do rana (wspomnienia z rodzinnego miasta). Pierwszy raz się spotkałam, że lekarz przeprosił za sprawienie bólu, nie wykazywał żadnego zniecerpliwienia, odpowiadał bardzo szczegółowo na wszystkie pytania, a na końcu życzył wszystkiego dobrego :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Otem ufffff

Dobrze otemtotem, że to "tylko"nadżerka

Olesia, fantastycznie pomocny wpis, dzięki serdeczne!
A jeśli o kołderki chodzi to podobno takie małe bobo śpi w tylu warstwach, że wystarczy sam kocyk albo rożek, bo kołderkę i tak by rozkopało :)

sorki, na liscie a nie w :)

Przede wszystkim dla tych co tak jak ja, zostana pietwszy raz matkami :) znalazlam cos takiego ;) mi sie baaardzo przyda, mam nadzieje, ze i Wam tez :) wszedzie pisza, ze nie ma co szalec z ubrankami, bo taki maluszek szybko rosnie... ale co mnie najbardziej zaskoczyli, ze w liscie wyprawkowej nie ma kolderki i juz oczywiscie zaglebilam temat :)

https://mlodytata.pl/parenting/porady/wyprawka-dla-noworodka-mamy-i-taty/

otemtotem dobrze ze pojechałaś teraz wiesz na czym stoisz dobrze ze dzidzia szaleje ! trzymaj się jesteśmy z Tobą

!

Olesia, ja bym chyba umarła ze stresu gdybym nie wiedziała co mi jest. Lekarka powiedziała, że może mi się zdarzać takie plamienie coraz częściej, ale nic nie są w stanie poradzić,więc nie panikować.

Miałam jakieś chore szpitalne sny ale nie jestem w stanie sobie nic przypomnieć niestety.

Ja też już wstałam, bo z tego wszystkiego nie zjadłam wczoraj kolacji i obudziłam się głodna jak smok, więc też właśnie będę śniadanie majstrować :)

Również mmiłego dnia :)

Otemtotem - dobrze zrobilas, ze pojechalas :) ,ale wiem, tez z historii innego forum, ze dziewczyna normalnie krwawila 3 tyg (z dzieckiem jest wszystko ok), bo podobno lozysko przejmuje prace i tez wowczas plamienia/krwawienia moga sie pojawic :) ale najwazniejsze, ze wszystko sie wyjasnilo :)i, ze z Twoim bablem jest wszystko dobrze ;)

A ja juz spac nie moge :( nie dosc, ze zasnelam kolo 24 to od pol godziny oczy jak 5 zl. Chyba sobie sniadanie zrobie, bo mnie juz ssie ;)

Milego dnia zycze :*

Otemtotem bardzo się cieszę! Odpoczwaj i oszczędzaj się.

Super wieści, bardzo się cieszę! :)

image

Inne tematy z forum

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...

Podyplomowa rachunkowośc czy kurs na głównego księgowego (28 odpowiedzi)

Dziewczyny były już może podobne tematy, ale chodzi mi o opinie osób, które kończyły, co warto?

co dla chłopca 11 lat na prezent? (7 odpowiedzi)

co mogę kupić dla chłopca 11 lat kupić na urodziny? proszę o pomoc, może macie jakieś pomysły?...