Re: Mamusie listopadowo-grudniowe 2016 (3)
hej
Olesia ja robiłam test pappa, z uwagi na wiek,lekarz mi zalecił, udało sie zrobić ramach nfz, tak więc nie płaciłam, na szczęście wszystko jest ok, chociaż badanie w 100% chorób genetycznych nie wykluczy, tym bardziej,że jeśli dobrze się orientuje badana jest krew pod kątem ewentualnych 3 chorób
co do ubranek to ja też w I ciąży nie mogłam się powstrzymać i jakieś pojedyncze ciuszki kupowałam, jak były promocje:)
czekolady też starłam się synkowi długo nie dawać, niestety jak już zasmakował, to ciągle chciał kinder jajo;) najgorzej jak teściowa przyjeżdża z siatą słodyczy i nie mogę tej kobiecie przetłumaczyć,żeby go nie zasypywała żelkami, ciastkami, czekoladkami, ręce opadają, wszystko chowałam a potem z mężem do pracy braliśmy:)
na szczęście rzadko nas odwiedza;)
otemtotem ja miałam, jak już wcześniej pisałam dla syna x-landera, owszem mają mniejszą budkę,ale ja syna we wrześniu urodziłam i w gondoli się "woziliśmy" do końca marca, a mój syn z tych malutkich nie był:) tak wiec ponad pół roku, jak spacerowałam sobie z koleżanka, która miała wózek, nie pamiętam firmy z większą i szersza gondola, to miałam wrażenie że po niej wiatr hula, x-lander jest wg. mnie przytulniejszy:)
poza tym dobrze się prowadził, przednie skrętne koła były dla mnie na plus,oczywiście można je blokować
no i dzieci sa rożne, koleżanki córka jak miała 2 mce to darła jej się w wniebogłosy w gondoli, więc przeniosła ją do spacerówki, rozłożonej na płasko to było ok:)
"koleżanka", która nam w wątku zachwala swoja emmaljune woziła w gondoli tylko 4 mce, tak wiec czy duża czy mała gondola, do wiosny damy radę:)
natomiast na początek po zmianie z gondoli x-lander się nie sprawdził 6-7 m-ne dziecko jeszcze mało stabilnie siedzi, nie dosięga do podnóżka i mój mały ciągle zjeżdżał i krzywo siedział, tak około 2 roku życia było juz fajnie
w międzyczasie kupiliśmy spacerówkę i tu uwaga nie polecam!! firmy COTO BABY, zachwalany w sklepie, kosztował ponad 500 zł, po roku używania,jak się gwarancja skończyła po prostu się rozwalił,
na sikanie początkowo raz wstawałam, teraz udaje mi sie przespać noc bez wstawania, dziewczyny nie przejmowała bym się ty ile razy robię siku w nocy;)
w.dominika chyba zamiast piwa bezalkoholowoego wole jednak wodę z cytryna:), bo co to za przyjemność ulepek pić:)
super,że wizyty macie pomyślne
ja póki co 17 tc na plusie 1kg, w ciąży z synem przytyłam 18 kg:) po trzech miesiącach zgubiłam z nawiązką, tak więc otetmtoem z tym ważeniem nie przesadzaj bo zbzikujesz:)
0
0