Mamusie listopadowo-grudniowe 2016 (4)

LISTOPAD
3.11 Daisy
11.11 Katia - SYNEK
11.11 M..
11.11 Monika_DW
12.11 mentorka - CÓRECZKA Hania
12.11 w.dominika/Szpital w Kartuzach
13.11 mamasia - CÓRECZKA Nina/Zaspa
20.11 Zaskoczona - SYNEK
21.11 a-cha - CÓRECZKA Helenka
23.11 mag-SYNEK/Wejherowo
24.11 EspiacjaMama
25.11 Otemtotem
25.11 Muszka11 - SYNEK
28.11 Czapla
29.11 Kasik - SYNEK Michał Antoni/Kliniczna lub Zaspa
Sas
Andzia_28

GRUDZIEŃ
3.12 Kruszynka82/Szpital w Redłowie
5.12 Lolkakarolka/Kliniczna
5.12 Muminka
6.12 Lilhek
11.12 Ada
14.12 Dimis - córka/ w domu
15.12 Goralka
15.12 Jasminaja
26.12 Olesia
28.12 Mrs.W
Kraska

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=678965&c=1&k=160#post11797755
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamusie listopadowo-grudniowe 2016 (4)

Goralka nie zamartwiaj sie. Nie powiem ja tez mam tendencje do wymyślania problemow ale na szczęście moj mąż twardo stapa po ziemi i szybko mi moje zmartwienia wybija z glowy.

A nawiązując do gorączki to właśnie dzisiaj nie poszlam do pracy bo moje dziecie po szczepieniu w nocy mialo prawie 39 a z rana 38,5, ale na szczęście humor ma dobry :)

A-cha super ze sie udalo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Goralka, to rzeczywiście bez sensu, że się zamartwiasz bez powodu, na zapas :(

a-cha, cieszę się razem z Tobą :) A jaki masz powód cesarki? ja po mój werdykt idę 04.08, zobaczymy co mi neurolog tym razem powie :)

Dzień dobry.

Wczoraj byłam u innego gin- i dostałam najlepsza wiadomość jaka mogłam dostać... będę miała cesarkę. Nie ma innej opcji.
A tak martwiłam się, że bez koperty ani rusz.

Wczoraj zdałam sobie sprawę dlaczego mówią, że dr Olszewska ma dobry sprzet i potrafi wszystko dostrzec. jak wczoraj ten nowy lekarz robił mi usg to sama w środku się smialam, z jego usg. Masakra. Więc pozostaje mi chodzić do dwóch lekarzy jednocześnie. Coś za coś.
Nie, że polecam Olszewska, ale polecam Wam iść choć raz na usg do kogoś kto ma dobre usg. Jest to takie mega ważne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Synek był chory miał bardzo wysoka goraczke wszystko niby wiem jak działać ale jak przychodzi noc dostaje jakiś myśli boje się . Jak skończy się jeden temat wyszukuje następnego mąż coś po antybiotyku i w sumie dawno po zapaleniu oskrzeli zadzwonił ze coś źle się czuje juz sobie lekko gdzieś w głowie przeleciała myśl jakieś powikłania i zmartwienie gotowe. Uciekam od tego bo wiem ze to zbędne dla innych wogole nie zrozumiałe no ale póki co ratuje się otaczać się ludźmi przyjaznymi

Goralka, dokładnie, co Cię aż tak martwi?

Również gratuluję córeczki :)

Goralka gratuluję córeczki. A czym sie denerwujesz?

Dziewczynka, dziewczynka będzie dziś się dowiedziałam i bardzo się zdziwiłam bo sami chłopcy w rodzinie . Ciesze się ze wszystko dobrze bo ostatnio nie mogę poradzić sobie ze stresem sama go generuje i się zamawiam a to chyba nie jest obojętne dla dziecka oj może jest jakaś mama psycholog i pomoże poleci kogoś albo jakieś książki hmm
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Muminka, fajnie, że się uspokoiłaś i że lekarka fajna - dobry lekarz tomega ważna sprawa :)
Ależ Ci dobrze z hamakiem - ja się muszę zadowolić krzesłem w ogrodze :)

Rzeczywiście jesteście z Kruszynką dokładnie w tym samym dniu ciąży - ależ zbieg okoliczności!

Kruszynka, Ja bym chyba wybrała Hanię, moja mama jest Marysia i mówi, że całe życie nie cierpi swojego imienia, bo Marysia to sierotka, więc brzmi bardzo zdrobniale, a natomiast Maria brzmi bardzo wyniośle i przez to zawsze przedstawia się drugim imieniem :) Jak ja się zastanawiłam nad imionami to zawsze myślałam o tym jak nauczyciele w szkole czytali listę obecności - ponieważ oni nigdy nie używali zdrobnień, to dzieci ze zbyt poważnymi imionami czuły się po prostu głupio, więc imiona które brałam pod uwagę nawet w swojej najwyższej formie musiały brzmieć ładnie - bo ani w placówkach ani w pracy czy przy innych oficjalnych okolicznościach nikt zdrobnień używać nie będzie i dziecko może się czuć niekomfortowo - i to uczucie zostanie już do końca życia. Zawsze zadaj sobie pytanie czy chciałabyś nosić takie imię i wtedy wszystko będzie jasne :)

A jak tam żyła? wchłonęła się?
Fajnie, że idziecie na koncert, ja spędziłam pół dnia z książką w ogrodzie, a na wieczór piekę te chodzące za mną od 2 tygodniu muffinki gryczane. I objadam się ogórkami małosolnymi o których zapomniałam wcześniej- a zrobiłam je chyba z tydzień temu :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

kuruszynka82 faktycznie tygodnie podobne ! zazdrosze koncertu hihi tak zostaje u tej lekarki mam większe zaufanie do niej wiec myślę ze będzie dobrze! udanego konertu! my jedziemy na dzialeczke wiec lezak hamak i jezorko

Muminka w podobnym tyg jestesmy. U mnie malenstwo wazylo w zeszlym tyg 310g.

Olesia nie martw sie tymi r******i. Ja czulam jakies smyranie ok 14tyg i mowilam o tym gin to sie zdziwiła. Bylam pewna na 100% ze to ruchy bo wydwaloby sie ze skoro 2 ciaza to mam doswiadczenie a potem nagle ruxhy ustaly i sie stresowalam. Od ok 18 tyg ruchu znow czuje a od tygodnia dosc intensywnie. Jeszcze nie zwrocilam uwagi na godziny w jakich malenstwo bryka.

Nie mozemy sie decydowac na imie. Moje propozycje Hania lub Marysia a meza propozycje to Liwia i Stefania. Liwi absolutnie nie biore pod uwage wiec zostaja trzy imiona. Poki co mowimy Stefa do brzuszka ale bede raczej naklaniala meza do Hanny lub Marii.

Bylam oddac krew i mocz. Jakas taka gula mi sie zrobila w miejscu pobrania, zyla jakby wystawala. Na szczescie nie boli. Mam nadzieje ze szybko sie wchłonie.

Muminka a ten nowy lekarz to na nfz? Planujesz do konca ciazy juz chodzic do tego ginekologa?

Dzis wieczorem z mezem mamy wychodne:) idziemy na koncert Lionela Richi.

hej ja juz po wizycie u nowego gina przebadana także już spokojniejsza moja dziewczynka rośnie ma już 380g wiec najważniejsze teraz trafiłam na fajna babkę konkretna oh oby więcej bez przygód

Kurcze, dziewczyny, napisałam takiego pięknego posta, odpisałam każdej z kolei, a wyświetliło się tylko to, że się cieszę z gimnastyki potomka :( już nie pamiętam co komu odpisywałam, więc tak w skrócie tylko odpiszę.

Żylaków nie mam, problemu z pękającymi naczynkami też nie.

Dzięki Dimis za namiar na Pana od fotelików

a-cha, fajnie, że wszystko spoko na połówkowym

Mamasia, na pewno któraś z nas Cię zabierze do tych Kartuz - jak będziemy sie umawiać to wtedy ustalimy która ma najbliżej - prawda dziewczyny??

Olesia, miałam to co Ty, w 16tc jakieś nieśmiałe ruchy, a potem długo, długo nic-dopiero w 20tc zaczęło się "odzywać" i już nie przestaje :)

Ponoć w wojewodzkim mają zzo, ale trzeba przejść u nich jakiś kurs

Mam kupon zniżkowy do toysrus 150zł na wózek jeśli kupuje się taki za minimum 1200 zl, więc jak któraś planuje tam kupić wózek to chętnie go oddam - ja wózek już mam, więc u mnie kupon się zmarnuje. Kupon ważny do końca września.

Wczoraj mówiłam, że nie mam planów ale zapomniałam, że mam zajęcia w szkole rodzenia, więc od 17 do 20 siedziałam na zajęciach :) A jednej dziewczynie odeszły wody, więc wprost z sali wykładowej pojechała na porodówkę :D

Miłego dnia, mam nadzieję, że tym razem wszystko się wyświetli :)

Dzięki dziewczyny! No u mnie też to od miejsc intymnych się zaczyna i złazi niżej :( Byłam u internistki i jutro mam chirurga, bo tylko chirurg może dać skierowanie na dopplera. Doppler też w przychodnie, jak coś, więc 400 stów nie wydam;) Też babka mi Lioton 1000 kazała używać.

Olesia nie martw się. Ja w pierwszej ciąży ruchy czulam dopiero ok 21-22 tygodnia, a teraz w drugiej jakos w 19 :) wszystko zalezy od tego jak dzidzius sie ulozy, po której stronie jest łożysko itp. Stres maluszkowi nie pomaga :) Kiedy masz wizytę teraz?

Hejka :)

Ja z zylakami, poki co problemow nie mam :)

Ale zaczynam sie martwic, ze ruchow tak nie czuje :( co prawda weszlam dopiero w 18tc, ale sie martwie... wczesniej, jakies tam smyranko, rozpychanie czulam a teraz cisza, to mozliwe? ,:(

Mamasia- Ja też mam już ciazowego żylaka.
Dostałam Lioton 1000 maść, i tabletki Cyclo.

Mamasia ja też się męczę. też prawa noga.
w drugiej ciąży się pojawiły dostawałam wtedy leki, teraz też muszę się upomniec.
Pociesze Cie, mam nie tylko na nodze :( ale też na sromie i aż do uda... Poza ciąża zero problemów z zylakami.
A jeszcze muszę znowu zainwestować w pończochy na żylaki, jeśli bardzo Ci dokuczaja to warto

Co do ruchów czuje już jakiś czas, ale jak ostatnio kopnie to idzie się wystraszyc ;)

otemtotem dzieciaki rozrabiaja hiii tez sie ciesze to prawda golym okiem widac a ja jak dziecko sie ciesze

Muminka, u mnie z r******i to jak już wczoraj pisałam wieczorami jest niezła dyskoteka, ale wczoraj to już gołym okiem mogłam zobaczyć jak się rusza, jestem zachwycona
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej! Dzięku dziewczyny, troche mnie wystraszyłyście - dzisiaj ide do lekarza ogólnego, zobaczymy co powie.
Tak, wyszły mi w ciąży. W poprzedniej ciąży miałam trochę, ale nie rozłaziły się w dół, na nogi, a teraz na udzie już je widać i cała noga boli, aż do stopy :( Ale tylko prawa noga. Pajączki i małe żyłki widoczne to mam od dawna, ale coś takiego po raz pierwszy.

Inne tematy z forum

Cosinius - ktoś tam się uczy? (5 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

Dieta warzywno-owocowa dr.Dąbrowskiej-ktoś stosuje? (30 odpowiedzi)

Dziewczyny,czy któraś z Was stosowała tę dietę,badz stosuje? Bardzo mnie zaciekawiła,chciałabym...

opinia położna kuzepska magdalena (3 odpowiedzi)

Proszę o opinie, o tej położnej :)